» »

Smrad, crknjena plošča sedaj?

Smrad, crknjena plošča sedaj?

planetparty ::

Ne vem sploh kak naj začnem pisati o tem problemu. Pred nekaj časa me je prijateljica poklicala, da ji smrdi računalnik. Sem pogleda in zamenjal napajalnik in vse je bilo vredu. Ampak le do enega tedna. Takrat sem nameščal Win XP in kar med nameščanjem spet smrad. Zamenjamo spet napajalnik in siti drek, smrad in smrad. Zdaj imam vse komponente pri sebi in opazam, da graficna ne dela, za ploščo pa ne vem, kak naj ugotovim pa za procesor C1800.
Polek tega pa je še prijateljica neka čudna pa se zgovarja, češ da sploh ne vem kaj je narobe;(( :'( >:D.
Na plošči ni nobenih sumlkivih znakov nikjer in zato sem v veliki dilemi.
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

Azrael ::

Če imaš že vse zunaj na delih, priklopi na napajalnik samo plato s procesorjem (prepričaj se, da pod plato ni kaj kovinskega) in zvočnikom, brez RAMa, kartic, IDE kablov... in vklopi. Če bo piskalo potem je plata verjetno v redu. Če pa se nekaj smodi pa vrži pogled na chipset.

Ko boš vedel pri čem si s plato začni sestavljati nazaj, ko ne bo več delalo ali se bo nekaj kuhalo, imaš krivca.
Nekoč je bil Slo-tech.

TOP ::

Potem vtakni drugo grafično in spet probaj če deluje vse.Poglej po osnovni plati če je kakšen kondezator ali čip napihnjen se barva lušči dol .Probaj ugotovit od kje ta smrad nekje ti lahko elektrika prebija .Vpali računalni odpri ohišje in vtakni nos notr in vohal pazi na statično elek.

planetparty ::

Smrad je nekje tam pri priklopu elektrike, vidnih vidnih stvari pa ni nic, da bi bilo kaj poskodovano tam itd..
Plosca pa ne piska. Torej je verjetno šla plošča in tudi graficna.
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

Brane2 ::

Je možno, da imaš crap od kabla za priklop, ki nima dobrega stika s štekerjem in tam stvari iskrijo in se pregrevajo ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

planetparty ::

Povsem nemogoče, ker je com delal na tistem mestu že 2 leti, zdaj pa sranje.

Moram nekje kupiti nko ploščo za ta procesor socet 478 pa SD rami morajo biti.
Proda kdo tukaj?
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

planetparty ::

Še enkrat napišem, rabim plošče, ki podpirajo SDRAM-133mhz! Ker ese m dobil neke ponudbe za ddr rame :(
Kak pa naj iztestiram procesor? Ne poznam nikoga, ki bi ieml takšno ploščo.
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

Azrael ::

Poznaš koga ali bi sam znal zaciniti ATX konektor?

Lahko je plata narejena bolj na hitro in so kontakti ATX konektorja na plato slabo zacinjeni (hladni spoj). Tovarniško spajkajo tako, da gre cela plata skozi spajko in če je temperatura spajke prenizka ali hitrost prevelika, so največji spoji zacinjeni slabo, spoj sčasoma oksidira in se pregreva, na koncu pa izgubi stik. To bi lahko razložilo 2x smrad in nobenih vidnih posledic. Ko si prvič spulil napajalni kabel si konektor ravno toliko premaknil, da je bil spet stik, samo ni trajalo dolgo.

Ker so ravno kontakti ATX konektorja največji zacinjeni kontakti na plati se tam vsaka površnost pri izdelavi hitro pozna. Če plata ne dela izgubiti itak nimaš kaj, če bi te kontakte pogrel s primerno velikm spajkalnikom, toiko, da cin spet steče. Jasno pa pred tem posegom moraš pobrati vse dol: CPU, RAM, baterijo... Če bo delalo si rešil kup problemov.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

planetparty ::

Hvala za ta namig, na to sploh nisem pomislil, vendar smrad prihaja se mi zdi izpod enega mosfeta, ampak vsekakor bom probal to. Itak nimam kaj za zgubiti. Pa če priklopim gor menda mi ne skuri napajalnika?
Kar danes probam tole, pa takoj javim, če se je kaj izboljšalo.
Ram sem testiral, dole deluje, kot tudi grafična. Zdaj samo upam, da je s procesorjem vse ok.
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

planetparty ::

In spet težave, to je že višek vsega! Zdaj sem dobil naročeno ploščo, ki sem jo kupil tukaj na malih oglasih. Platinix 2 in dam vse gor, prižgem in ni slike na ekranu z dvema grafičnima sem probal. Ventilator za procesor se vrti lučka na plošči pa tudi sveti. Po dolgme premisleku sem prišel na idejo, da vzamem ven baterijo, ter resetnem bios, a glej ga zlomka stvar se ne premakne na bolje. Mislim, punca mi žre živce, da ni računalnika, jaz sem že skoraj obupal...;(( Kaj še naj naredim?
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Mislim da od vseh komponent doslej samo še punce nisi zamenjal. :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

hunter01 ::

Si mogoče pomislu da se je i ram skuru? (malo še to prečekiraj)

Azrael ::

Si novo plato preizkusil tako, kot sem ti napisal zgoraj (samo CPU, zvočnik in napajanje)?
Nekoč je bil Slo-tech.

planetparty ::

Preveril sem naslednje:
- grafično na drugem compu, kjer dela
- ram na drugem compu dela ok
---------------------------------------------------------
Kupil sem ploščo Platinix2 (nix menda ne pomeni, da nix ne dela:8)).
Tu se že vidi napredek, ventilator se vrti na procesorskem hladilniku:D.
Zdaj se pravkar prišel domov od enega kolega, ki je serviser na šolah in sva ugotovila, da s procesorjem ni nekaj vredu. Probala sva na neki fic plošči in je isto-črn ekran brez piska in vsega.Potem sva vtaknila 2.8GHz celerona na mojo ploščo in spet črna slika (ali niti ta plošča ni ok, ali pa zaradi biosa, ki podpira do 2.GHz).

Zdaj sem že zajebal 3 dni 2k SIT denarja na telefonu in rezultat je še vedno nedelujoč comp.
Zdaj sem premiššljeval, da najdem nekoga, ki ima P4/C med 1.6 in 2.1GHz in da še tak procesor preizkusim, če bo ok, bom nekje kupil enega rabljenega.

Še kakšen predlog?
Dobrodošla je pomoč, še posebej tistih, ki so blizu lendave ali Murske Sobote, da kaj potestiramo.
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

Azrael ::

2.8 Celeron na Platinix2 ne dela, drug tip jedra (Prescot), ta plata podpira samo procesorje z Wilamate in Northwood jedri. Dvomim, da bi BIOSom lahko rešil ta problem.

Ali je ta nova plata 100% dobra in delujoča, okvare procesorjev so izjemno redke (OC čez vse meje ne šteje), sicer pa je v tem primeru verjetno ta Celeron še v garanciji (Intelovi BOX proci imajo 3 leta)?

Napajalnik, daje napetosti na vseh kontaktih ATX konektorja? Sprašujem, ker se lahko zgodi, da nekater žice v ATX konektorju (tistemu iz napajalnika) zlezejo toliko naaj, da ni več stika.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

planetparty ::

Če je plošča 100% delujoča ne vem, to ve povedati zagotovo uporabnik tega foruma: Shadowman-x, od njega sem namreč kupil, zartdril je, da dela brezhibno. Napajalnik ni kriv, ker smo testirali s tremi različnimi. Ampak, če bi bil procesor delujoč bi najbrž delal na tisti plošči za C2.8. Zdaj v ponedeljek idem v neko trgovino, pa jim bom tam težil, samo dvomim, da mi sprobajo. Jaz sem obupal. Zasral sem 3 dni, izgubil živce in s tem 5 let življenjske dobe.
Zdaj pa tukaj naprošam kakšnega moderatorja, da pozove Shadowman-x v ta pogovor in pove, če je plošča ok ali ni ok, s tem pa mi prihrani obilo časa.

Sumljivo je, da plošča sploh ne piska ko ni not rama pa grafične.

zdaj sem zapravil za ploščo s poštnino 7k denarja in sem na istem kak prej.

Torej: Ta procesor bi moral delati na vseh osnovnih ploščah 478? Po moji logiki ja. In nam ni delal.
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

Azrael ::

C1700 ali mogoče C1800 ni delal na nekih Intelovih platah, samo to je bilo jasno napisano na njihovi strani. Za to QDI pa piše,da je C1800 podprt, Link.

Če prodajalec ve komu je prodal, potem zavzeto spremlja to temo, vsaj upam.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

planetparty ::

Eh...naj gre vse k vargau, včeraj sem že celi dan telefoniral okoli in nihče nima ne procesorja ne podobne plošče ;((. Prosim, če kdo proda tukaj na forumu procesor Celeron 1.7-2.0, se mi naj javi in kupim (AMPAK NAJ DELUJE!). Pa če še takrat ne bo delalo kaj potem pa ni izhoda pa prijavim tega goljufa in, ki prodaja "brezhibne" stvari tukaj naokoli!

Sem pa mislil, da so tu na tem forumu bar pošteni prodajalci komponent, ampak ista figa kak bolha, kjer je moj kolega že 2 fasal napačne stvari in nedelujočo grafično.
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

planetparty ::

Azrael:
Sem z neta vzel Manual za to ploščo na QDI strani vse prebral, ker sem domneval, da se je nekdo igral z jumperji gor in vse je ok, na koncu sem še vzel ven baterijo in ne pomaga nič zdaj sem že zagotovo siguren, da ja ta Shadowman-x poslal nedelujoč produkt.
Imam vse njegove podatke, zdaj od nekje moram dobiti ta z******* Celeron, pa če še s tem ne dela potem je vsekršnega dvoma konec.


Shadowman-x JAVI SE V TEJ TEMI ŽE 1x ali pa te je zdaj sram tu?!
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

Racko ::

Ponavadi je zaradi praznega zaslona kriv procesor, mislim da bo kar procesor kriv.


LP Rapy

hunter01 ::

Rapy: Zelo strokovno povedano. >:D >:D

zlobcek ::

Jest mam isto ploščo - platinix 2 (al E2, sej nevem)

Celeron 2,8 se je dobil v dveh izvedbah - novejši celeron D 340 (prescot), ki dela na 2,8Ghz in starejši celeron 2,8Ghz (northwood).

Celeron D ti na tej plati nebo delal, ker sem tudi jest kupil ta procesor. Moral sem ga zamenjati. Če je procesor novejše serije, torej D, piše na njemu. Tega procesorja ne podpira nobena starejša matična plošča, kar tale tvoja QDI defenitivno je - starejša.

Procesor celi 1,8 pa bi, če bi delal normalno, vsekakor delal na tej plošči. Preden modela obtožiš, da ti je prodal šrot, resno poskusi s kakšnim delujočim procesorjem. Ena od varjant je, da neseš na servis pa ti nej oni vtaknejo not neki svojga.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlobcek ()

planetparty ::

Saj to imam namen, a kaj ko NIHČE in nikjer nima enega bedastega Celerona 1.7-2.1GHz. Tu na forumu sem gledal in dal oglas, nihče se ne oglasi od kolegov pa nihče nima. Z enim sva testirala not 2.8 D, zato ni bilo torej ok, očitno je še upanje, da je plata v delujočem stanju.
Zdja samo rabim nekje dobiti celerona, se kdo priporoča, da proda ali pa ve koga?
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dilema glede posodobitve računalnika

Oddelek: Kaj kupiti
111058 (886) OmegaM
»

rabljen procesor??

Oddelek: Kaj kupiti
392327 (1688) Balandeque
»

Težave z napajalnikom in smrad

Oddelek: Strojna oprema
141790 (1645) Ovchka
»

stara plata al drug problem....za guruje :-)

Oddelek: Strojna oprema
121414 (1213) Azrael
»

msi-jeva plata-ja ali ne?

Oddelek: Kaj kupiti
181072 (742) -MiS-

Več podobnih tem