» »

Problem z zadnjim stereo izhodom

Problem z zadnjim stereo izhodom

BaRtMaN ::

Pozdravljeni!

Dobil sem nek 2.1 sistem, ki se na računalnik poveže s standardnim stereo kablom iz subwooferja. Iz subwooferja do levega in desnega visokotonca vodi kabel z navadnim činčem za priklop.

Težava je v tem, da če ta 2.1 sistem priklopim na zeleni vtič na matični plošči, deluje samo desni visokotonec. Če pa kabel enostavno preklopim na zeleni stereo vtič na sprednji strani ohišja, ki se na matično ploščo priklopi preko front panel konektorja, delujeta oba visokotonca.

Matična plošča je DFi LanParty nF4 SLI-D, ki ima integriran Realtekov ACL850 (do 8 kanalov). Namestil sem zadnje gonilnike z Realtekove strani, A4.03 in priloženi Realtekov upravljalec ne pouja nobenih uporabnmih rešitev. Naj omenim, da v tem upravljalcu tudi test zvočnikov odraža iste simptome.

Preko iskanja sem našel dve temi, 2.1 in ACL850 - delno delovanje, v katerih pa nisem našel ničesar uporabnega, česar nisem že sam probal.

A mogoče kdo ve, kako usposobiti konektor na matični plošči? Ta konektor na sprednji strani je ni najboljši, saj je precej občutljiv na dotike in bi torej raje uporabljal tistega na matični plošči. Hvala!

ganimed ::

Kaj v priročniku od matične ni nič kako povezati zvočno in izhode za zvočnike?

BaRtMaN ::

Našteta so imena konektorjev. To mi ne pomaga, če je povsem jasno, da zvočniki ne delujejo pravilno priključeni na pravilni (zeleni) izhod?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povečanje kapacitet za iPhone in iPod Touch ter nekaj govoric iz sadovnjaka

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
134862 (4057) pecorin
»

Katere 2.1 zvočnike?

Oddelek: Kaj kupiti
252658 (2144) Amadeuss
»

Težave s 5.1 sistemom

Oddelek: Pomoč in nasveti
91332 (1217) cojss
»

Ni zvoka pri gledanju DVD-jev...

Oddelek: Zvok in slika
5998 (915) TMN
»

Popotovanje nekega odsluženega čipa (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
795947 (3113) Geo

Več podobnih tem