» »

Ubuntu 64-bit

Ubuntu 64-bit

Fave ::

Zanima me, na katerih računalnikih teče Ubuntu 64-bitna različica. Sam imam Dellov prenosnik Latitude D830, pa se noče zagnat. 32-bitna varianta dela gladko. Imam pa v spominu, da je nekje pisalo 64-bit, pa me zanima kaj to pomeni.

Hvala za odgovor.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

LedStorm+++ ::

To pomeni da je narejen za 64 bitne proce 8-) . Sam tega prenosnika nimam, a sem poguglov pa razbral da imaš CoreDuo, ki pa je 64bitni proc. Mislim da ni kriv procesor ;).

Jaz sem pred časom imel 64 bitno različico Linuxa 7.10 na DVDju in ni naložu, prešnje verzije za CD so delale ok. In sem mislil da je kriv iso, pobral dol še za CD verzjo ;(( ist šmorn ni delal. Zdaj pa ko imam Ubuntu 8.04 LTS (Hardy Heron), pa dela... ja 64 bitna verzja. Samo inštalirat mi noče na HD. Dnevne izdaje Ubuntuja dobiš tle: http://cdimage.ubuntu.com/

Upam da ti bo delal ta nov Linux :))
Pingvin :-)

Zgodovina sprememb…

Quikee ::

Sam tega prenosnika nimam, a sem poguglov pa razbral da imaš CoreDuo, ki pa je 64bitni proc.

CoreDuo ni 64-biten, Core2Duo je.

LedStorm+++ ::

Hja zatipkal sm se, nism dvojke vmes napisu :D. Na ta proc lahko štaliraš 64 bitno verzjo Ubuntuja, Vedi pa da včasih prime branje dvdja al cdja in po Ubuntu setup moraš 5 minut čakat nalaganje, v črnem, 8-O
Pingvin :-)

Fave ::

Ja, jaz sem zadevo štartal iz live CD-ja. In se ni pognala. Možno, da nisem dovolj dolgo čakal (5 min v črnem...lol). Bom probal.

Hvala za odgovore.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

Jackass ::

Jaz imam Core 2 Duo in sem hotel dat Ubuntu 64 na virtualko (VMware), pa mi je ravno tako na začetku namestitve javil, da potrebujem 64 procesor. Zanimivo...:\
jAcKaSS

kopernik ::

Ubuntu 64bit meni dela na Core2Duo (Lenovo laptop). Če imaš probleme z installom na disk/bootanjem z diska, poskusi v BIOSu vklopiti "Compatibility mode" ali kaj podobnega, ker je mogoče težava zaradi SATA driverjev ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Enable virtualization?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91045 (787) jizzer
»

xp vs 7...32 vs 64bit..?

Oddelek: Pomoč in nasveti
469331 (8601) helo
»

Low cost nadgradnja (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6212079 (10108) TehDucky
»

Snow Leopard pravzaprav 32-biten (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
519109 (6959) noraguta
»

Low budget prenosnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
819647 (5633) Blinder

Več podobnih tem