» »

Low budget prenosnik

Low budget prenosnik

«
1
2

coma2black ::

Zdravo!

Za sebe iščem en low budged prenosnik, ki bo kot sekundarni pc. Stvar se bo v glavnem uporabljala za osnovna pisarniška opravila, na njemu pa bom poganjla tudi kak photoshop/dreamweaver oz. podobno. Kaj bi mi priporočali?

Zaenkrat se najbolj navdušujem nad Lenovo 3000 N200 (TY2EAZY) ampak ne vem če je to prava izbira oz. če je dovolj zmogljiv glede na to da je ta star cd in ne c2d...

Hvala za predloge!
lp
--=- [ Dex ] -=--

mtosev ::

za 2% popust napisi PIKNIK
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

coma2black ::

hvala za info sam to pride kasnej =)...prvo moram zvedet ali je to sploh prava izbira =)
--=- [ Dex ] -=--

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Asus eepc?
sudo poweroff

coma2black ::

uuu...to pa ne bi...premali ekran in tako za moje potrebe nefunkcionalno...res si ne predstavljam kako bi na tem pisal neke seminarske za fax ali urejal strani..
--=- [ Dex ] -=--

jest10 ::

Za tako ceno le vzemi ta prenosnik.

coma2black ::

aha ok, samo me skrbi če se bo dalo na njemu normalno delat npr.photoshopu?
--=- [ Dex ] -=--

jest10 ::

Se je dalo pred 5-timi leti normalno delati na enojederniku z 1GB rama? Ne vem, zakaj imaš dvome glede 2-jedernika in 2GB rama...

coma2black ::

no super, to me je zanimalo, hvala za info...trenutno delam na hpju 1,4 in 256rama in je zelo boleče preklaplanje med aptano in ps-os ;)
--=- [ Dex ] -=--

kmetek ::

globe ::

low budget prenosnik za 500 eur: http://www.mimovrste.com/artikel/275010...
HP 530: c2d, 2gb rama, 160 gb disk ;)

Shark-357 ::

Tule imaš za 399€... Klik!!!

coma2black ::

hvala za predloge! ampak tega Style Note, ne vzamem pod dobenim pogojem (proc, ram, gartancija 6 mescov na baterijo?huh), trona pa tut ziher ne (čim dle vstran od comtrona in pcplusa), ker imam zelo slabe izkušnje z njimi.

Zanimiv mi je ta hp ampak a mi lahko nekdo razloži kaka je razlika v performansih med cd 1,7 in c2d 1,6? A je ta c2d boljši oz. žre manj baterije? Drugače pa ima hp gma 950, lenovo pa x3100, kaka je tu razlika? vem da je x3100 boljši ampak kak pa je all-in-all performans; cd1.7/x3100/2gb rama VS c2d1.6/gma950/2gb rama?
--=- [ Dex ] -=--

coma2black ::

Trenutno je v igri tudi tale Asus X50RL sam ne vem če bi asus-a (pa še grd je ko nevemkaj ;((, čeprav pač vem da to ni pomembno sploh pa v tem cenovnem razredu, sam kaj sem le sam človek :D)
--=- [ Dex ] -=--

kmetek ::

zanimivo, zadnje čase so troni čisto dobri....in to je itak vse clevo scena.

IceIceBaby ::

http://www.so-doo.si/index.php?page_lan...

Poglej še tukaj. Včasih se najde kak zelo dober deal.

Shark-357 ::

btw ima večina notesnikov samo 6 mesecev garancije na baterijo ;)
Pa v naslovu piše low budget prenosnik, zato tudi link s budget laptopom...

Zgodovina sprememb…

coma2black ::

sorry, mogoče sem se narobe izrazil..hvala, vesel sem vseh predlogov, se opravičujem če si to narobe razumel..res je da se odločam za low budget prenosnik ampak za nekaj takega na katerem se bo dalo normalno delat nekaj časa (tak da m celeron odpade) in da je neke priznane znamke in ne nek čiribii =)


glede baterij pa sem mislil da imajo ponavadi 1 leto garancije..guess i was wrong... ;(( sej pravim, o laptopih vem bore malo...
--=- [ Dex ] -=--

Zgodovina sprememb…

coma2black ::

ravnokar sem si ogledal tega lenovota in mi je zlo všeč, tipke in touchpad sta fenomenalna, ohišje se mi zdi dobre kvalitete... se kr nagiban k nakupu..
--=- [ Dex ] -=--

coma2black ::

to bi me še zanimalo...a se splača dat 100€ več in kupit


ps.: se opravičujem ampak nekaj zafrkava dodajanje linka, zato bom dal kr tak:

http://www.mimovrste.com/artikel/275009...
--=- [ Dex ] -=--

Zgodovina sprememb…

Dead_Eye ::

Odvisno od tebe, če misliš, da je 40GB diska več, malenkost boljši CPU in vgrajena kamera vredna 100€...


edit: samo so res padle cene prenosnikom, za 520€ Lenovo in to kar dobra mašina...
The one and only

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dead_Eye ()

coma2black ::

mislim da bom vzel kr cenejšega, glede na to da mi disk kar je nad 80gb sploh ne igra vloge, kot sem ugotovil pa tut procesor ni kaj dost slabši, kamero pa masta menda itaq obadva
--=- [ Dex ] -=--

smarty ::

Živjo,

Tudi mene malo zanima kateri prenosnik bi vzel.
Tja do 600 EUR mogoče več ne.
A si potem vzel Lenovo 3000 N200 ali Prenosnik HP 530 1,6GHz?

lp

coma2black ::

zdravo!
vzel sem tega lenovo n200...tega hp-ja nisem hotel zaradi malo zastarele grafične(950 je predhodnik X3100, ki jo ima lenovo)...z laptopom sem drugače več kot zadovoljen in če bi se še enkrat odločal bi sigurno tut vzel tega (sicer ga še nisem veliko testiral, je pa bilo 4-5 dni intenzivnega dela)...
--=- [ Dex ] -=--

smarty ::

Jaz sem pa danes tega vzel.

http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

coma2black ::

no super! ;)
--=- [ Dex ] -=--

Diver ::

coma2black, tudi sam gledam ta prenosnik lenovo N200. Malce me skrbi ker sem pri nekaterih modelih videl, da baterija na zadnji strani tako izstopa - "štrli" izven ohišja, a je to enako pri tem tvojem?. Kako dolgo ti drži baterija pri povprečni obremenitvi?
Sam bi ga uporabljal predvsem za pisarniško delo in multimedijo, torej word, excel, programiranje, kakšen film... Doma bi nanj priklopil 24 colski monitor, kaj menite kako bi se to obneslo, ali bi grafična zmogla?

Hvala za odgovore.

edit
Kateri OS maš na prenosniku. Ali si imel kakšne težave pri namestitvi in z drajverji? Sam se nagibam k temu da bi Xp-je dal gor

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Diver ()

coma2black ::

o!
to glede baterije je tudi mene malo begalo ampak, ne štrli! nekateri prodajalci imajo namreč napačne fotografije in imajo na fotkah model z (opcijsko) 9-celično baterijo, ki normalno da štri ven, drugače pa je itaq zraven "normalna" 6-celiča, tako kot v glavnem vseh modelih laptopov danes...tak na na kratko, ne štri ven!;)

glede baterije sem čist zadovoljen in sem celo presenečen, da drži toliko (glede na to, da cd žre kar malo več energije kot c2d). >Težko ti točno rečem koliko je držala ampak pri "pisarniškem delu" word, excell in firefox mi je drža cca 3 ure, po občutku bi celo rekel da še kaj dlje...(sam ne me držat za besedo, je pa tut težko rečt ker še ni bila niti 10x ciklirana tako da še to ni realna slika)...je pa spet razlika ali boš opravljal pisarniško delo ali pa boš gledal film, pri katerem boš najverjetneje imel zvočnike in osvetljitev na polno, tak da se ti čas avtonomije baterija pri tem zna tudi prepolovit!
glede grafične pa res ne vem kako je, tak da bo mogoče kdo drug znal kaj več povedat al pa probaj malo pogooglat!

glede OS-a; sem 4 ure imel visto in sem jo po 3urah in 4 blue screenih takoj zamenjal z xp-ji! drajverje (xp in vist) sem jaz dobil zraven ampak so bili zapečeni na kr en dvd brez napisov in se vidi da so bili dodani naknadno, drugače pa ni bilo problema s prepoznavanjem komponent ne v visti ne v xp-ju (razen fingerprit reader, ki ga ni namestilo avtomatko ampak sem ga moral poinštalirat)...drugače pa imaš na strani od lenovo vsemožne drajverje za download...

lp!
ps:
tak btw, ta cenejši model nima kamere!
--=- [ Dex ] -=--

Diver ::

lp

hvala za tako izčrpen odgovor.
ja sem ugotovil da nima kamere, ampak me to niti ne moti :) za tak denar bi težko pričakoval še kamero zraven. :)
prenosnik mi je zanimiv predvsem zaradi cene, za takšno ceno namreč nisem našel podobnega (s podobno konfiguracijo in "spodobne" firme), ok zdaj se je pojavil še tisti dell 1525 iz leclerca, ampak moram malo prečekirat stvar (mislim da je samo 1 leto garancije).

Mislim , da bi mi moral za moje delo ta Lenovo N200 zadostovati, malo me skrbi edino grafika, sploh če bom zaganjal kakšen Autocad. Dejstvo pa je, da ga bom precej uporabljal za programiranje raznih aplikacij, vključno s strežnikom, bazo in vsem kar paše zraven, ampak mislim da bi to moral vse prebaviti (v dokaj realnem času :) ).

Pa še to, kako se kaj greje, in ali je kaj glasen?
Kje si ga pa kupil, če ni skrivnost? 529€ je najnižja cena v SLO, kolikor sem gledal, ali se motim?

lp!

Cveto ::

O.K., jest sem kupil tega Della iz Leclerca. Najbolj me je presentilo da gre praktično za osti comp kot ga je ene dva tedna nazaj kolegica kupila v Big Bangu za skoraj 900€, s tem da je tukaj notri Pentium Dualcore (tam je bil C2D), da je imel kamero in pa naloženo Visto. ostalo je pa vse enako, kvaliteten (brightview - bleščeč) zaslon, kvalitetno ohišje, tipkovnica (se ne upogiba kot pri kakšem acerju), skratka zadeva res ne zgleda poceni. driverji so priloženi, navodila so odlična (podrbno je napisano kako zmanješ vse komponente, vključno z procesorjem, BT modulom, trdim diskom...

Edino kar me moti je to eno leto garancije, vendar je cena tako ugodna (439€) da sem požrl tudi to...

coma2black ::

@Diver mislim da bo ta laptop dovolj dober za neko spletno programiranje ali kaj podobnega...eden izmed mojih frendov uporablja predhonika tega laptopa(N100-> c2d 1,6 , 2gb rama) za svoje vsakdanje delo kot spletni razvijalec aplikacij in pravi da mu vse skupaj dela tekoče kot mora (btw.: ima naloženo visto, tak da mu še to kuri nekaj resursov)..glede autocada in grafične ne morem soditi, ker nima pojma kaj so sistemske zahteve...po moji oceni je grafična primerna za delo z 2d, pri 3d pa bi znal bit že problem (ali se motim ?! res ne vem, to so le moja ugibanja, saj se v to nisem spuščal ker tega nikoli nisem rabil)...mogoče bi zate bil primeren kak z ločeno grafikuljo? sam v tem ragu težko dobiš kakega po kvaliteti primerljiv laptop, ki bo imal grafiko ločeno veliko boljšo od x3100...sam moreš pa spet pazit, da ločena grafična pomeni tudi skoraj 1 uro manj avtonomije baterije (naprimer 2 uri namesto 3)! jaz sem tudi ravno zaradi tega sem iskal nekaj z integrirano grafiko..
meni se zdi laptop dost tih in delovanje ventov ne moti mojega dela tudi v popolni tišini, je pa res da je to relativno in odvisno od vsakega posameznika...pregrevanje...hum..v primerjavi z starim hp-jem na katerem sem občasno delal do sedaj je ta veliko boljši, res pa da nekoliko bolj segreva skrajno levo, kjer je reža za hlajenje apak ne toliko da bi bilo to moteče!

opozoriti pa te moram na to, da je skrajno spodaj levo na tipkovnici postavljena tipka fn (function) in je ctrl zraven nje desno..takk da so prve dve ure ble kr smešne pri uporabi bližnjic (ctrl+nekaj) ampak sem se na to hitro navadil in zdaj ni panike..

najnižja cena je tako kot si rekel, nižja ga boš težko dobil vsaj v sloveniji (preverjeno tako po vseh trovinah in dobaviteljih =P)..jaz sem ga kupil v bofu oz. big bangu (BTC), ker je cena ista pa še nisem rabil nič čakat

@Cveto tale dell je tudi dobra izbira, res je da je bil moj pogoj 2 leti garancije ker vem kaki problemi znajo bit z laptopi že zelo hitro...ampak po drugi strani je 100€ cenejši...hum hum =P kar dilema ampak mislim da bi sam vseeno v končni fazil vzel lenovota...=) se pa definitivno splača razmislit
--=- [ Dex ] -=--

Srakopir ::

Tudi mene mika nakup low-badget prenosnika (okoli 500€) in nekako sem se osredotočil na 2, ki ju prodajajo v Enaa.

- Lenovo 3000 N200 http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
- Asus X50RL http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Glede na izkušnje, katerega predlagate za pisarniško delo + photoshop, corel (oblikovanje in urejanje foto)...

Cveto ::

ColorShine in VibrantView pomeni bleščeč (glare) zaslon?

Sicer bi pa jest od teh dveh vzel raje Lenovo-ta. Ima boljši procesor (core2duo proti core duo pri asusu), novejši čipset (965 proti 945) in boljšo grafiko (x3100 je boljši kot radeon 1100)

Srakopir ::

Procesor imata enak: Intel Core Duo.

Lenovo je potemtakem v vseh pogledih boljši?

Cveto ::

Ni enak: Asus ima CoreDuo, Lenovo pa Core2Duo. Ti procesorji so bili prvi iz družine core in so zgrajeni na "yonah" jedru ki je v bistvu rahlo predelani PentiumM procesor z dvema jedroma. Procesor je v osnovi 32biten in nima kaj dosti skupnega z njegovim naslednikom Core2duo ki je v osnovi 62 biten. Iz tega sledi tudi starejši chipset, slabša grafika, večja poraba itd...

Sej razlika v praktični uporabi ni velika, je pa dober občutek če imaš novejšo tehnologijo...

Srakopir ::

Cveto:

Asus ima Intel Core Duo T2330 (1,6mhz)
Lenovo ima Intel Core Duo T2370 (1,7mhz).

Oboje je torej "Merom-2M" (65 nm); Based on the 64-bit Intel Core architecture, using Merom-2M core.

Kako so pa kaj primerjave med Dellom Inspiron 1525 in Lenovo 3000 n200?

coma2black ::

čist tak btw, tale asus imaš na tem linku še nekoliko ceneje! (če se že gremo low budget ;))
--=- [ Dex ] -=--

Diver ::

Mislim da bom vzel kar Lenovota N200.

A kdo ve kako je z Dellom iz Leclerca, ga še imajo? Če se ne motim je tam sistem takšen, da ti vseeno plačaš 599€ vendar se ti razlika do 440 šteje kot bonus, ki ga moraš porabit pri njih. No to mi že manj diši, potemtakem jih na nek način kreditiraš :). Druga stvar pa je samo 1 leto garancije, kot je že en pred mano povedal. Ampak za skoraj 100 € razlike napram Lenovo je za razmislit.

@coma2black Sem gledal tudi takšne z ločeno grafiko ampak nekje v rangu okrog 600€ ni neke prave izbire. Nasploh sem mnenja, da pri prenosnikih ki so 100 -150 € dražji od Lenovo N200 ni tako drastične razlike v konfiguraciji, da bi se splačalo vzet dražjega. Boljši se začnejo tam okrog 800€ (Dell 1520 in ostali) vendar pa toliko v tem trenutku nisem pripravljen dat za prenosnik, ker ga niti nebi izkoristil. Moj budget je 600 € in če vzamem Lenovota N200 pa še kakšno miško pa nahrbtnik sem tam nekje :)

lp

Srakopir ::

Še en zanimiv prenosnik:

HP 530: http://www.mimovrste.com/artikel/275010...

Piše, da ima procesor c2d, 2gb rama, 160gb disk...

coma2black ::

@Diver točno ro sem ugotovil tudi sam. v tem ramgu kot je bil oz. je najin budget ločene grafične predstavljajo le balast glede na avtonomijo bateri, na samem grafičnem performansu pa ne spremenijo skoraj nič

@Srakopir no ja, pozabil pa si omeniti zastarelo grafično!
--=- [ Dex ] -=--

BCSman ::

Kaj pa ta HP s 3GB rama(!), 160gb diskom, 3 USBji + torbica za 599€ a je uredu? (s 4% popustom samo 575€)
Ga je sploh kdo omenil?
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
ker mislm tega nabavit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BCSman ()

coma2black ::

moram rečt da mamljiva ponudba samo kaj ko podaljšanje garancije stane cca 100€ :( ...če pa je po tvoji presoji 1 leto dovolj pa bi na tvojem mestu zgrabil saj za tako ceno še nisem videl nikjer nič boljšega!!
--=- [ Dex ] -=--

BCSman ::

eh sedaj sem opazil da sploh nima firewira priključka.
tisti hp za 499€ tudi ne. pa še usb-ja na strani kjer maš miško ne :(

BCSman ::

Kakšno je torej vaše mnenje o Lenovo 3000 N200 T2370 ?
Za ta denar enostavno ne najdem boljšega.
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Samo nekaj se mi zdi čudno. A tudi ta iz enaa ima ta izrastek zadaj oz baterijo? 8-O
 slika

slika

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BCSman ()

Srakopir ::

Jaz sem ga danes kupil in še inštaliram OS tako, da ti čez dan ali dva lahko sporočim kako se je "malček" odrezal.

BCSman ::

Ja bi ti bil zelo hvaležen, pa povej tudi kaj o zunajosti (tisto kar sem prej vprašal glede zadka). Na enaa si ga kupil?

coma2black ::

lol ste smešni =)...itaq da nima za to ceno 9-celične baterije!(če pa ma pa ga takoj kupim, ti zamenjam baterijo za 6-celično in profitiram vsaj 50€!)

če ne verjameš pa si poglej specifikacijo na strani enaa in bofa in ti lepo piše, da ima (vsaj ta model o katerm se mi pogovarjamo -> TY2EAZY) "Baterija 6 cell" =P

lp
--=- [ Dex ] -=--

BCSman ::

Aha sploh nisem vedel da je to pač neka druga vrsta baterije noter :P
No, edino disk bi bil lahko malo večji, ampak vseeno kul.

Cveto ::

Cveto:

Asus ima Intel Core Duo T2330 (1,6mhz)
Lenovo ima Intel Core Duo T2370 (1,7mhz).

Oboje je torej "Merom-2M" (65 nm); Based on the 64-bit Intel Core architecture, using Merom-2M core.

Kako so pa kaj primerjave med Dellom Inspiron 1525 in Lenovo 3000 n200?


Res je, zavedlo me je ker je pisalo "core duo procesor", moralo bi pa pisati "pentium dual core", ki je podobna zadeva kot Intelova E2xxx serija procesorjev, torej varianta pol manj predpomnilnika.

"Merom-2M" (65 nm)

* Based on the 64-bit Intel Core architecture, using Merom-2M core.
* All models support: MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, Enhanced Intel SpeedStep Technology (EIST), Intel 64 (Intel's x86-64 implementation), XD bit (an NX bit implementation), iAMT2 (Intel Active Management), LaGrande Technology (Intel Trusted Execution Technology)
* Die size: 111 mm²
* Steppings: M0

Model Number sSpec Number Frequency L2-Cache Front Side Bus Mult Voltage TDP Socket Release Date Part Number(s) Release Price (USD)
Pentium Dual Core T2310 SLAEC 1466 MHz 1024 KB 533 MT/s 11x 1.075 - 1.175 V 35 W Socket P Q4 2007 LF80537GE0201M 90$
Pentium Dual Core T2330 SLA4K 1600 MHz 1024 KB 533 MT/s 12x 1.075 - 1.175 V 35 W Socket P Q4 2007 LF80537GE0251MN OEM
Pentium Dual Core T2370 SLA4J 1733 MHz 1024 KB 533 MT/s 13x 1.075 - 1.175 V 35 W Socket P Q4 2007 LF80537GE0301M OEM
Pentium Dual Core T2390 ----- 1866 MHz 1024 KB 533 MT/s 14x 1.075 - 1.175 V 35 W Socket P Q2 2008 -------------- OEM

Oni pa oglašujejo CoreDuo, ki je v bistvu slabši (se pa lepše sliši)!

Core Duo

[edit] "Yonah" (standard-voltage, 65 nm)

* All models support: MMX, SSE, SSE2, SSE3, EIST, XD bit (an NX bit implementation)
* Virtualization Technology supported by: all models except T2300E, T2050, T2250, T2350, T2450
* Die size: 90.3 mm²
* Steppings: C0, D0

Model Number sSpec Number(s) Frequency L2-Cache Front Side Bus Mult Voltage TDP Socket Socket Tech. Release Date Part Number(s) Release Price (USD)
Core Duo T2050 SL9BN 1600 MHz 2048 KiB 533 MT/s 12x 0.762/1.3 V 13.1-31 W Socket M FC-µPGA May 2006 LF80539GE0252M $140
Core Duo T2250 SL9DV (C0) 1733 MHz 2048 KiB 533 MT/s 13x 0.762/1.3 V 13.1-31 W Socket M FC-µPGA May 2006 LF80539GE0302M OEM
Core Duo T2300 SL8VV (C0)
SL9JY (D0) 1666 MHz 2048 KiB 667 MT/s 10x 0.762/1.3 V 13.1-31 W Socket M FC-µBGA January 5, 2006 LE80539GF0282M $241
Core Duo T2300 SL8VR (C0)
SL9JL (D0) 1666 MHz 2048 KiB 667 MT/s 10x 0.762/1.3 V 13.1-31 W Socket M FC-µPGA January 5, 2006 LF80539GF0282M $241
Core Duo T2300E SL9DN (C0)
SL9JV (D0) 1666 MHz 2048 KiB 667 MT/s 10x 0.762/1.3 V 13.1-31 W Socket M FC-µBGA May 2006 LE80539GF0282ME $209
Core Duo T2300E SL9DM (C0)
SL9JE (D0) 1666 MHz 2048 KiB 667 MT/s 10x 0.762/1.3 V 13.1-31 W Socket M FC-µPGA May 2006 LF80539GF0282ME $209
Core Duo T2350 SL9JK (C0) 1866 MHz 2048 KiB 533 MT/s 14x 0.762/1.3 V 13.1-31 W Socket M FC-µPGA LF80539GE0362ME OEM
Core Duo T2400 SL8VU (C0)
SL9JZ (D0) 1833 MHz 2048 KiB 667 MT/s 11x 0.762/1.3 V 13.1-31 W Socket M FC-µBGA January 5, 2006 LE80539GF0342M $294
Core Duo T2400 SL8VQ (C0)
SL9JM (D0) 1833 MHz 2048 KiB 667 MT/s 11x 0.762/1.3 V 13.1-31 W Socket M FC-µPGA January 5, 2006 LF80539GF0342M $294
Core Duo T2450 SLA4M 2000 MHz 2048 KiB 533 MT/s 15x 0.762/1.3 V 13.1-31 W Socket M FC-µPGA LF80539GE0412M OEM
Core Duo T2500 SL8VT (C0)
SL9K2 (D0) 2000 MHz 2048 KiB 667 MT/s 12x 0.762/1.3 V 13.1-31 W Socket M FC-µBGA January 5, 2006 LE80539GF0412M $423
Core Duo T2500 SL8VP (C0)
SL9EH (D0) 2000 MHz 2048 KiB 667 MT/s 12x 0.762/1.3 V 13.1-31 W Socket M FC-µPGA January 5, 2006 LF80539GF0412M $423
Core Duo T2600 SL8VS (C0)
SL9K3 (D0) 2166 MHz 2048 KiB 667 MT/s 13x 0.762/1.3 V 13.1-31 W Socket M FC-µBGA January 5, 2006 LE80539GF0482M $637
Core Duo T2600 SL8VN (C0)
SL9JN (D0) 2166 MHz 2048 KiB 667 MT/s 13x 0.762/1.3 V 13.1-31 W Socket M FC-µPGA January 5, 2006 LF80539GF0482M $637
Core Duo T2700 SL9K4 (D0) 2333 MHz 2048 KiB 667 MT/s 14x 0.762/1.3 V 13.1-31 W Socket M FC-µBGA June 28, 2006 LE80539GF0532MX $637
Core Duo T2700 SL9JP (D0) 2333 MHz 2048 KiB 667 MT/s 14x 0.762/1.3 V 13.1-31 W Socket M FC-µPGA June 28, 2006 LF80539GF0532MX $637

bond007 ::

Kaj pa tale prenosnik hp?
JSt sm ga včeraj dobil - za 450€ dobiš pomoje zelo veliko:
-dost diska (250GB)
-dost rama (2GB)
-dovolj hiter proc (dvojedrni merom 1,86Ghz - sicer 533 fsb)
-6 cel baterijo, ki naj bi zdržala skor 5 ur
- chipset gm965 (santa rosa), ki ma podporo za 800fsb proce (mislim, da celo tanove 45nm)
-kar soliden 15,4" ekran, ki je sicer bleščeč, ampak glede na teste, naj bi bla ok kvaliteta. JE pa resolucija dokaj mala (pač standard 1280*800)

Slabosti:
-samo 1 leto garancije, se pa da podalšat v BOFu
-na desni nima usb luknje (ne vem kaj so študiral:\ )
-čitalec kartic podpira samo 2 tipa kartic (SD in še ene)

Kolikor sem gledal reviewe tega hpja, naj bi bla kar solidna zadeva. No solidna za vstopni razred, z dražjimi se verjetno ne more primerjat. Kej več povem v petek, ko pridem domov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave po menjavi procesorja - laptop

Oddelek: Pomoč in nasveti
362936 (2715) amigo_no1
»

Nadgradnja procesorja - prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
251711 (1607) einstein :P
»

Prenosnik Acer Aspire 5737Z-644G32M 2GHz (LX.AZ70C.030)

Oddelek: Pomoč in nasveti
121587 (1279) barbo
»

Prenosnik LENOVO 3000 N200 težava

Oddelek: Strojna oprema
326844 (3796) TribesMan
»

Kateri procesor?

Oddelek: Strojna oprema
6861 (829) jest10

Več podobnih tem