Forum » Pomoč in nasveti » Ms Home Server - Nastavitve za deljenje mrežne povezave
Ms Home Server - Nastavitve za deljenje mrežne povezave
PIII850 ::
Pozdravljeni
Mam 3 računalnike. Na enmu izmed teh 3 sm dal gor MS Home Server. Zadeva (MS Home Server) super deluje, vendar nikakor ne morem nastaviti, da bi preko tega serverja ostale 2 mašine dostopale do neta. Torej imam server v katerega je priklopljen net - na tej masini lahko surfam BP. V tej server mašini, pa imam še drugo mrežno kartico, ki je povezana na switch. Na ta switch pa sta priklopljeni ostali dve mašini.
Zdej me pa zanima kaj moram nastaviti na serverju in kaj moram nastaviti na unih dveh masinah, da bo delovalo - da bom preko teh dveh masin dostopal do serverja in do interneta.
Poleg tega bi si rad na tem serverju postavil tudi mail server. katerega mi priporočate? Da je čimbolj simpl in enostaven.. :))
hvala
lp
Mam 3 računalnike. Na enmu izmed teh 3 sm dal gor MS Home Server. Zadeva (MS Home Server) super deluje, vendar nikakor ne morem nastaviti, da bi preko tega serverja ostale 2 mašine dostopale do neta. Torej imam server v katerega je priklopljen net - na tej masini lahko surfam BP. V tej server mašini, pa imam še drugo mrežno kartico, ki je povezana na switch. Na ta switch pa sta priklopljeni ostali dve mašini.
Zdej me pa zanima kaj moram nastaviti na serverju in kaj moram nastaviti na unih dveh masinah, da bo delovalo - da bom preko teh dveh masin dostopal do serverja in do interneta.
Poleg tega bi si rad na tem serverju postavil tudi mail server. katerega mi priporočate? Da je čimbolj simpl in enostaven.. :))
hvala
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568794 (5623) | c23po |
» | Zaščita strežnikaOddelek: Operacijski sistemi | 2573 (1695) | Blisk |
» | HP ukinja uporabo Windows Home Server (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 7071 (5898) | BlueRunner |
» | Svoj server,kako? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8883 (6633) | jackorsen88 |
» | Dostop do oddaljenega računalnika preko Terminal ServicesOddelek: Operacijski sistemi | 1285 (1151) | alesrosina |