» »

Plazma v ležečem položaju

Plazma v ležečem položaju

luke111 ::

Živjo!

Nekaj me zanima. Naročil sem plazma Panasonic th-42pv70 pri telekomu in ko mi jo model poštar pripelje na dom vidm da jo ima naloženo kar v ležečem položaju :O ;(( , čeprav na škatli piše da se ne sme tako vozit. Zdej me pa zanima če je lahko s tem kej narobe oz. kaj se zgodi če plazmo prevažamo v ležečem položaju.

ps. sem jo priklopil in dela, sam ko so slike gibljive (npr. napisi na koncu filma) se zlo slabo vidjo. Je to mogoče od tega al je to zato ker je še čisto sveža in bo mogoče s časom kej bolje.

Hvala za odgovore

ironmaiden ::

Jaz take plazme ne bi prevzel, ne bi hotel podpisat.

Poškodba je možna če je plazma bila dolgo časa v ležečem položaju. Plazma pokaže svojo pravo podobo po kakih 100 urah delovanja.

Drugače imam jaz indentično plazmo kot ti, sedaj je pri meni 2 tedna in je slika opazno bolša kot v štartu, samo napisi bi moral biti ostri - jaz teh problemov nisem imel.

Pa pravilno jo "ogrej" http://www.hdtvtest.co.uk/news/2007/03/... lahko da imaš robleme zaradi tega in ne transporta

Zgodovina sprememb…

luke111 ::

Ja zdej se je slika občutno izboljšala :D , sam me še vedno zanima zakaj se plazme ne sme prevažat v ležečem položaju. Mi lahko kdo mal bl razloži.
Hvala

hodu63 ::

Brez skrbi jo lahko prevažaš leže. Zaradi tega se ne bo nič pokvarilo ali poslabšala slika. Vzrok za pokončen transport je samo en - krhkost velike steklene površine, ki je pritrjena samo ob robovih. Iz istega vzroka se pokončno prevažajo npr. okna, izložbena stekla, pravzaprav vse večje steklene površine. Pri prevozu od proizvajalca do trgovca je vsak aparat podvržen bistveno večjim mehanskim stresom, kot pa pri normalni vožnji osebnega avta od trgovine do doma, saj verjetno ne voziš raly s plazmo v avtu. Pomisli samo, kaj mora plazma prenesti med prekladanjem kontejnerjev npr. iz ladje na vlak, tovornjak...
Ah ja, še nekaj, vsi flat tv - ji se praviloma popravljajo leže, pa jim to nič ne škodi, prav tako moraš pogosto položiti tv, da lahko nanj namontiraš stenski nosilec ali noge.

l.p.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hodu63 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

jogi Meblo Dinamic-ima kdo?

Oddelek: Loža
1110199 (9788) MrStein
»

Hard Disk Error - problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
232823 (2537) Pyromanic
»

Word - nujno rabim pomoč!

Oddelek: Programska oprema
226599 (6372) SanAndreas
»

Kako mocneje pritrditi hladilnik na K7 plato?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211419 (1157) _godzila
»

Kdo je zdej nor - jst al računalnik!!??

Oddelek: Pomoč in nasveti
111090 (859) AngelOfDeath

Več podobnih tem