Forum » Zvok in slika » Problem s starejšim DVD predvajalnikom
Problem s starejšim DVD predvajalnikom
Shagrath ::
Pozdravljeni!
Imam problem s predvajanjem DVD filmov. Lastim si Philipsov domači kino LX3600D, ki je star okoli 3 leta. Ko vsavim Audio CD, ga zazna in začne predvajati, ravno nasprotno je z DVD filmom(original). Ko vstavim DVD film, nekaj časa piše "loading"(med branjem "škrta" ) ter se na zadnje izpiše "no disc". Probal sem več originalnih DVD filmov, a ne gre. Sumim napako v programski opremi, zato me zanima, če bi se kje dalo dobiti firmware za ta model.
LP!
Imam problem s predvajanjem DVD filmov. Lastim si Philipsov domači kino LX3600D, ki je star okoli 3 leta. Ko vsavim Audio CD, ga zazna in začne predvajati, ravno nasprotno je z DVD filmom(original). Ko vstavim DVD film, nekaj časa piše "loading"(med branjem "škrta" ) ter se na zadnje izpiše "no disc". Probal sem več originalnih DVD filmov, a ne gre. Sumim napako v programski opremi, zato me zanima, če bi se kje dalo dobiti firmware za ta model.
LP!
hodu63 ::
Programska oprema zanesljivo ni, najverjetneje je dušo spustil dvd laser. Dvd predvajalniki imajo 2 laserja različnih valovnih dolžin, en je za branje cd - jev, drugi pa za dvd. Če odpove eden se dogaja ravno to, kar si opisal. Obstaja še majhna možnost zaprašene optike, ampak potem bi imel težave tudi pri branju cd - jev.
l.p.
l.p.
Optika je bila očiščena neštetokrat z CD pripomočkom. Bi se dalo ta laser kje dobiti po ugodni ceni, ali se cenovno ne splača?
tomko030 ::
Snemi dol pokrov, vzemi 100% alkohol in vanj namočeno vatirano palčko in z njim očisti oba laserja. CD čistilci so bolj žgečkanje laserjev kot pa čistilci. . Lahko pa je crknil laser za branje DVD-jev. Nov laser pa stane skoraj toliko kot en nov DVD predvajalnik, tako da.... izbira je tvoja.
Naredil sem po navodilih tomkota in zadeva dela . Vse kar sem naredil je bilo to, da sem raztavil predvajalnik ter očistil optiko z alkoholom - v predvajalniku je samo 1 laser. Hvala vsem še posebej tebi tomko030
hodu63 ::
Čestitam, pa si prihranil nekaj cekinov. Še en nasvet, včasih čiščenje leče ne pomaga, saj prah pride tudi v notranjost optičnega bloka. Pomaga izpihovanje s kompresorjem (lahko tudi stisnjen zrak iz temu namenjenega spreja), vendar pazljivo. Premočan curek lahko odtrga lečo ali poškoduje folijsko vezje.
l.p.
l.p.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Hi-Fi] - Debata: original CD vs CD-R (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 11160 (8556) | Quikee |
» | [DVD9 peka] triki & nasvetiOddelek: Zvok in slika | 3214 (2703) | largie |
» | Problem pri branje DVD-RW!!! Help..Oddelek: Strojna oprema | 2016 (1865) | Quikee |
» | DVD Divx CDOddelek: Zvok in slika | 1404 (1317) | S-Master |
» | VprašanjeOddelek: Strojna oprema | 776 (718) | jest10 |