» »

Problem s starejšim DVD predvajalnikom

Problem s starejšim DVD predvajalnikom

Shagrath ::

Pozdravljeni!
Imam problem s predvajanjem DVD filmov. Lastim si Philipsov domači kino LX3600D, ki je star okoli 3 leta. Ko vsavim Audio CD, ga zazna in začne predvajati, ravno nasprotno je z DVD filmom(original). Ko vstavim DVD film, nekaj časa piše "loading"(med branjem "škrta" ) ter se na zadnje izpiše "no disc". Probal sem več originalnih DVD filmov, a ne gre. Sumim napako v programski opremi, zato me zanima, če bi se kje dalo dobiti firmware za ta model.

LP!

hodu63 ::

Programska oprema zanesljivo ni, najverjetneje je dušo spustil dvd laser. Dvd predvajalniki imajo 2 laserja različnih valovnih dolžin, en je za branje cd - jev, drugi pa za dvd. Če odpove eden se dogaja ravno to, kar si opisal. Obstaja še majhna možnost zaprašene optike, ampak potem bi imel težave tudi pri branju cd - jev.

l.p.

Shagrath ::

Optika je bila očiščena neštetokrat z CD pripomočkom. Bi se dalo ta laser kje dobiti po ugodni ceni, ali se cenovno ne splača?

tomko030 ::

Snemi dol pokrov, vzemi 100% alkohol in vanj namočeno vatirano palčko in z njim očisti oba laserja. CD čistilci so bolj žgečkanje laserjev kot pa čistilci.8-) . Lahko pa je crknil laser za branje DVD-jev. Nov laser pa stane skoraj toliko kot en nov DVD predvajalnik, tako da.... izbira je tvoja.

Shagrath ::

Naredil sem po navodilih tomkota in zadeva dela :D . Vse kar sem naredil je bilo to, da sem raztavil predvajalnik ter očistil optiko z alkoholom - v predvajalniku je samo 1 laser. Hvala vsem še posebej tebi tomko0308-)

5er--> ::

V predvajalniku je samo en sistem leč. ;)

hodu63 ::

Čestitam, pa si prihranil nekaj cekinov. Še en nasvet, včasih čiščenje leče ne pomaga, saj prah pride tudi v notranjost optičnega bloka. Pomaga izpihovanje s kompresorjem (lahko tudi stisnjen zrak iz temu namenjenega spreja), vendar pazljivo. Premočan curek lahko odtrga lečo ali poškoduje folijsko vezje.

l.p.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Debata: original CD vs CD-R (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10110924 (8320) Quikee
»

[DVD9 peka] triki & nasveti

Oddelek: Zvok in slika
253158 (2647) largie
»

Problem pri branje DVD-RW!!! Help..

Oddelek: Strojna oprema
121951 (1800) Quikee
»

DVD Divx CD

Oddelek: Zvok in slika
111380 (1293) S-Master
»

Vprašanje

Oddelek: Strojna oprema
9740 (682) jest10

Več podobnih tem