» »

WD Passport

WD Passport

Blaz90 ::

Zadnič sm kupu WD Passport prenosni disk, ki se napaja samo preko usb vhoda. Problem je ta, da mam spredaj usb vhod, sam če tja vklopim disk, se skos prižiga in izklaplja. (premal štroma?). Če pa prklopm uzad direkt v usb vhod pa dela vredu.
Drug problem je pa, da je tt kabl komaj 20 cm kratek in če dam podalljšek ne deluje, oz če uporabm isti kabl 2x daljši tud ne dela. (isto se vlkop in izklop, lučka utripa.)
Dej me pa zanima če bi mogoč pomagal, če bi ga prklopu na usb-Y kabl, v temle paketu sm ga edino najdu v slo: klik ?
  • spremenil: Blaz90 ()

boskosi ::

problem teh diskov ki se napajajo preko usb je ravno dolžina kabla, zato je tudi ta priloženi samo 20cm .... ko daš daljši kabel napetost toliko pade da je premalo za napajanje diska .... na prednjih usb luknjah ti tudi ne dela iz isteg razloga, saj je ta po kišti napeljan preko 20cm ali več kabla ... skratka, ta usb disk z napajanjem na usb je bolj slaba invseticija, ker ne bo ravno deloval tako kot treba, žal ... drugič raje nabavi takega z zunanjim napajanjem

Blaz90 ::

Sj unga z zunanjim napajanjem ži mam, sam se mi zdi prevelik pa tiste kable skos nost s sabo itd... Ma nič, tale Y kabl bom še probu, če ne ga bom pa nazaj nesu.

bluefish ::

disk deluje točno tako, kot je treba. Namenjen je namreč prenašanju naokoli brez množice dodatnega kablovja, torb,... Če pa rabiš "nepremično" zunanjo shrambo, pa si omisliš Mybook.

boskosi ::

probaj s čim krajšim kablom, če je možno, s krajšim kot tistim ki je bil priložen ... bo bolje ;)

coffeetime12 ::

Imam ta disk (celo dva8-) ) in moram reči, da deluje brezhibno. Vezan je preko priloženega USB kabla in brez kakršnih koli vmesnikov in podaljškov itn. Primarno pa je namenjen uporabnikom prenosnikov, kot je že bluefish omenil, da se izogneš vsej tisti kablovski kramariji.

aljazh ::

Zanimivo, meni pa na cca. 60 cm dolgem USB kablu WD Passport 120GB dela brez težav, tako na desktop mašini (spredaj ali zadaj, vseeno) kot tudi na prenosniku. Res pa je malo boljši (debelejši) USB kabel, če ima to kakšno vlogo...

nonenone ::

tudi za ta disk se dobi poseben kabel, ki ima zraven dodatno napajanje, WD to ve in prodaja poseben kabel, pobrskaj na njihovi strani pa ga boš našel, ne vem če se dobi pri nas, lp

zlobcek ::

isto sem ugovotil sam kot aljazh.

Dela seveda na priloženem kablu, če ga priklopim zadaj na desktop mašino ali na notebook, dela pa isto na 60cm dolg kabel, ki sem ga nevem kdaj kupil nevemekje. Zgleda malo bolj kvaliteten in debelejši. Zanimivo. Ne dela pa na vseh drgih dolgih kablih s takim priključkom, ki sem jih dobil zraven druge periferije.

LP Zlobcek

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlobcek ()

rfmw ::

imam passport 250GB in mi dela brez problemov na 1.5m kablu od canon fotiča.
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Denis_91 ::

Čudno se mi zdi da nekaterim povzroča probleme???
Men dela čist vredu, kamorkoli ga priklopim pa nikol se ne ugaša sam od sebe.
U bistvu je pa to ZELO priročna zadeva brez odvečnih kablov, zato je pa tist priložen kabl čist dost dolg (20 cm). Velikost pa tut ni problem, k je le mal večji ko mobitel, neki tazga ko dlančnik...recimo.

..::če kdo kje zasledi tak disk 1TB naj prosim pove. Sam ga že iščem kr lep čas pa ga še ni nikjer. Mora pa bit od Western Digital!!::..

bluefish ::

1TB najbrž bolj težko, saj je Passport pravzaprav disk za prenosnike zapakiran v ohišju. Tako velikih modelov pa še ni na voljo - vsaj ne v širši uporabi.

kixs ::

Trenutno so najvecji 2.5" diski 500GB. Na 1TB bo potrebno se malo pocakaaaat. ;)

mtic ::

Je tak 2.5 disk v primerjavi z večjim 3.5" diskom manj zmogljiv ali se sploh ne pozna (manjši obrati, manj predspomina itd)? Imam namreč klasični zunanji disk z lastnim napajanjem, pa me malo moti ta kablarija od napajalnika, zato gledam za temi diski z usb napajanjem.

Pa še eno vprašanje: Ali je možno nastaviti, da bo "mesto" zunanjega diska, torej particija vedno pod isto oznako (npr. K:\). Npr. ko izklopim disk in ga dam čez čas zopet nazaj, se disk "vpiše" pod drugo oznako, prej je bil J:\.... zdej je pa K:\.... Problem te spremebe je, ker pod novo oznako torrent ne najde več datotek, ki jih izmenjuje... Mogoče kakšen predlog?

residual ::

imam passport 250GB in mi dela brez problemov na 1.5m kablu od canon fotiča

točn tak... če imaš kvaliteten kabel gre tudi več, jaz sem probal vsaj tri pa je sam od fotiča delal.. zgleda boljši oklop (prozoren kabel, spodaj srebrn oklop), boljši konektorji...

axee ::

Jest mam isti problem z hp multifunkcijsko napravo, dajte mi pokazat link do strani z kvalitetnim kablom, ker pri tej napravi (HP Photosmart C4200), ne dela ne printer ne skener tudi z 40cm usb podaljškom.

R O N I N ::

@axee: tvoj problem je drugačne narave. Printer se napaja direktno prek el. omrežja ne pa prek USBja!

axee ::

Vem da se ne napaja preko usbja, samo ali je lahko signal preko 40cm podaljška tako slabši da naprave ni mogoče zaznati? Morda bi tudi tukaj boljši kabel pokazau svoje?

Pyr0Beast ::

Če se napaja iz USB-ja je problem napajanje lahko že po 10 cm.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

1024 ::

Ni samo v kablu fora.

Nekateri usb vhodi so powered, drugi ne.
Fish knows everything.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 1024 ()

R O N I N ::

Disk je zahteven glede napajanja, zato rabiš kvaliteten (dobro pleten) kabel. Sam WD passport vedno priklučim na 50cm dolg kabel + 20cm priložen kabel, pa dela brez problema. Brez težav deluje tudi skozi izhod na LCD monitorju HP w2207h. Imam pa vse USB izhode povezane prek PCI reže in verjetno tudi to igra svojo vlogo.

vinjur1 ::

Strokovnjaki!

Imam WD Passport zunanji disk, napajan preko USB. Ko sem ga priklopil na prenosnik dela odlično. Problem pa je nastal pri tem, ko sem ga preko USB povezal v DVD predvajalnik, ki pa ga ne prepozna.

Ima kdo rešitev oz. ali je to sploh izvedljivo.

Pyr0Beast ::

USB predvajalnik ravno ne more zagotavljati moči potrebne za ta disk.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

vinjur1 ::

Ali je možno, da ga zunanji disk potrebno formatirati na FAT32 in ne NTFS?

Pyr0Beast ::

NTFS ni variante, da bo predvajalnik pobral.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

SaOOO ::

sam imam isti problem kot vinjur1 !!

vse je delalo brez težav, potem pa sem enkrat kopiral nek film gor na zunanji disk in mi je pisalo da je kapaciteta zasedena (kar pa ni bilo mogoče, glede na to, da je bilo placa na zunanjem disku še nekje 50gb). ko se mi je to še nekaj krat pojavilo, sem formatiral zunanji disk. no sedaj je ta težava odpravljena; pojavila se je pa druga.
namreč kot je bilo že povedano tudi meni sedaj več DVD predvajalnik na televiziji več ne zazna diska. pravzaprav ga zazna, vendar prikaže, kot da na njem ni vsebine (filmov, slik, glasbe...) pa čeprav je!!!

je mogoče potrebno kaj inštalirati na zunanjem disku?

ima kdo kako rešitev? PROSIM POMOČ!!!

Hvala že vnaprej in lp.

prestica ::

Živjo!
Prejšnji teden sem kupila wd zunanji disk z mislijo, da bom gor naložila filme, disk priklopila na dvd predvajalnik in uživala ob gledanju. Pha, pa kaj še. Soočam se z istimi problemi kot SaOOO. Ko ga priklopim, se mi izpiše, da je disk prazen.
Kaj moram narediti, da bom lahko filme gledala nemoteno? Če na dvd predvajalnik priklopim navaden usb ključ, film lahko gledam.
Nič jasno!
Mi lahko kdo pomaga? : )

bluefish ::

Je formatiran v FAT32 in predvajalnik podpira tako velikost?

mr1two ::

Če pogledaš kateri datotečni sistem uporablja zunanji disk bo v veliko pomoč. (Desni klik na My passport-ali kakorkoli se imenuje, -> Lastnosti ->na prvem zavihku poišči "Datotečni sistem"(file system).
Imaš več možnosti:
-FAT32
-NTFS
.
.
.

Če imaš tam NTFS ti predvajalnik z veliko verjetnostjo NE BO prebral vsebine(ker večina podpira le FAT32(mogoče celo FAT16)). REŠITEV: ponovno formatiranje, pri tem pa izberi FAT32 datotečni sistem(pozor, vsa vsebina z diska bo izbrisana, tako da predhodno shrani vsebino na računalnik)

Če ima disk FAT32 datotečni sistem, potem težava tiči drugje. Piši tukaj, bomo raziskovali dalje.

LP

chittax ::

Pa še en ocvirk: ko boste formatirali disk na FAT32, odpade snemanje datotek večjih od 4GB (npr. kakšni HD filmi)...

prestica ::

Hvala za tako hiter odgovor.
Prišla sem do podatka, da gre za NTFS sistem.
Formatiranje? Kako to poteka? Sem namreč en velik laik na tem področju in prosim za veliko potrpljenja. : )

chittax ::

Moj računalnik / Desni klik na disk / Izberi "Formatiraj"

prestica ::

Sem šla po navodilih. Sicer imam eno komando format, toda mi napiše, da nimam pravic.
Kaj pa zdaj?

chittax ::

Poskusi se prijaviti v računalnik kot administrator

jest10 ::

chittax je izjavil:

Pa še en ocvirk: ko boste formatirali disk na FAT32, odpade snemanje datotek večjih od 4GB (npr. kakšni HD filmi)...


Zaradi tega se pa naredi 2 particiji. Eno FAT32, drugo NTFS

chittax ::

Saj maš prav z manjšo pomanjkljivostjo. Hotel sem namreč povedati, da HD filmov večjih od 4 GB ne moreš gledati na napravi, ki ne podpira branja NTFS, smartguy!!!

prestica ::

Torej imam lahko na enem disku oba sistema?
Torej, če en medij (dvd player) podpira npr. FAT32, bo bral filme s pomočjo tega, in če drug medij (en drug dvd player) podpira NTFS pa s pomočjo tega? Iste filme na istem disku!

Odkrivam toplo vodo! : )

prestica ::

Sem v dvd player priklopila Medion drive-n-go zunanji disk (format: ntfs) in mi predvaja filme. Torej, če prav sklepam ni kriv format.
Zakaj mi pri wd passportu napiše, da je disk prazen? Kaj bi še lahko bilo?
Drugače sem pa spraznila wd disk in ga želela formatirat. Sem šla po navodilih osebe fructal jabolcnik in želela formatirat. V kvadratku dadotečni sistem piše le ntfs. Kako torej formatiram v fat32? Ali ima sploh smisel?

mr1two ::

Ola.
Prvo, nisem dal navodil kako formatirat(samo povedal sem kje dobiš informacijo o tem, kakšen sistem je).
Drugače pa izbereš kakšen FileSystem bo bil naslednji PRED formatiranjem.

primer


V okencu "File System" bi moralo biti na voljo pri formatiranju več možnosti(NTFS in FAT32).
Tam izbereš FAT32, klikneš na format, pri tem odkljukaj "Quick format", da se zadeva reši v par sekundah(če ti pusti to možnost) in to je to.

Več informacij si lahko ogledaš še tule.

LP

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

prestica ::

V okencu imam na voljo le NTFS. : (

Danijel3 ::

Mene pa zanima zakaj mi DVD-PREDVAJALNIK, ki ima odprtino za USB noče brat trdega diska ?? Ko ga vklopim v predvajalnik mi napiše device is not supported. Zanima me kaj bi moral naret da bi šlo ??

Karen ::

Najbolj tipično je da formatiran na NTFS file sistem, pa podpira samo FAT32 file sistem. Jaz bi za začetek probal s tem (če seveda veš kaj to dvoje sploh pomeni, izgubil boš vse podatke pri preformatiranju, zato si najprej dobro prberi, pa bakckup nekam).

Danijel3 ::

To pomeni, da bi jaz mogo spremenit format trdega diska ??

Karen ::

Ja. Poglej na Wikipedijo recimo kaj je to ntfs in kaj je to fat32, potem pa verjetno skopiraš vsebino diska na drug disk, preformatiraš, pa en film nazaj da vidiš če dela. Če dela prekopiraš nazaj še ostalo, če ne dela lahko spet formatiraš nazaj na ntfs kot imaš verjetno sedaj in skopriaš nazaj, ker je potem nekaj drugega kot file sistem.

solatko ::

Format se enostavno spremeni, brez izgube podatkov, vsi predvajalniki USB, znajo brat samo FAT32 format.
Delo krepa človeka

LapD ::

Mi pojasni kdo razliko med tema dvema passportoma ali so pri enaa tako šlampasti?

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Moje ugotovitve:
- Prvi ima oznako WDBACX0010BBK in zelo zelo pomankljiv opis
- Drugi ima oznako WDBACX0010BBK-EESN in komplet opis ter oznako enaa top100

A kaj falim če vzamem cenejšega?
web&motion designer

fosil ::

To je kar pogosto pri enaa, ker imajo več različnih dobaviteljev.
Tako je!

Bevcan ::

Men tud dela ta disk brez problema. Celo na enem starem računalniku ki ma še crt monitor in na monitorju usb hub. Se pravi kabel od compa do monitorja, podalšek skozi monitor. Pa še od monitorja do diska pol.

Me pa zanima zakaj bi naj mogu nalagat ene gonilnike za ta disk? Vsaj v navodilih tko piše.
Govoril sem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

wd passport 500 gb

Oddelek: Pomoč in nasveti
10601 (523) nomad_soul
»

prenosni disk

Oddelek: Kaj kupiti
201963 (1274) ŠinkoM
»

PHILIPS DVP 5960 in WD Passport 2 120 GB dela ali ne?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81849 (1098) mamlaz
»

Zunanji trdi disk 1TB WD ali Tevion? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5411897 (9015) BlackAdder
»

povezava - predvajalnik DVD in trdi disk

Oddelek: Zvok in slika
62265 (2103) bomber1111

Več podobnih tem