Forum » Strojna oprema » Asus P5KC in 4GB rama ( 2x2gb )
Asus P5KC in 4GB rama ( 2x2gb )
Trupl0 ::
Pozdravljeni,
zanima me ali mogoče kdo ve kaj bi bilo narobe,da mi sistem ne zažene, če imam notri 2x2gb.
Utripa samo lučka na monitorju...
Včeraj sem imel notri 4x1gb in je normalno delovalo ampak, ker je trgovina zašuštrala dobavo mojega rama ( 2x2gb ) in ker so danes pravi ram dobili sem 4x1gb vrnil....
Sedaj imam notri 1x2gb saj mi drugače računalnik ne zažene...Bios sem resetiru ( CLR jumper )...
Drugače jutri nesem ram nazaj in ne bom dobre volje tam =)
Verzija bios je 0701...Novejši je 0804 ampak ne naredi nič kot,da doda podporo novejšim procesorjem.
zanima me ali mogoče kdo ve kaj bi bilo narobe,da mi sistem ne zažene, če imam notri 2x2gb.
Utripa samo lučka na monitorju...
Včeraj sem imel notri 4x1gb in je normalno delovalo ampak, ker je trgovina zašuštrala dobavo mojega rama ( 2x2gb ) in ker so danes pravi ram dobili sem 4x1gb vrnil....
Sedaj imam notri 1x2gb saj mi drugače računalnik ne zažene...Bios sem resetiru ( CLR jumper )...
Drugače jutri nesem ram nazaj in ne bom dobre volje tam =)
Verzija bios je 0701...Novejši je 0804 ampak ne naredi nič kot,da doda podporo novejšim procesorjem.
If you are going through Hell, keep going !
Volta ::
Hey! Tudi jaz imam precej težav s to ploščo. Sploh ne gre spreminajti in shraniti nastavitev v Biosu, drugače se računalnik ugasne. Pomoje je problem v sami plošči in (ne)podpori vsem pomnilnikom ( različnih proizvajalcev ). Upam da bodo stvar zelo hitro porihtali, sicer nesem ploščo na servis in zahtevam tako, na kateri teh problemov ni, oz. so odpravljeni.
Upam da ti bo uspelo stvar porihtati
Upam da ti bo uspelo stvar porihtati
Kje povišaš voltažo ramom ( nikjer našel ). Se nebi čudil, če bi bilo očitno, kje se to nastavi, ker je za mano naporen dan
Tnx, sem našel. Vendar sem poštudiral malo, pa prišel do sklepa, da mi itaq ne pomaga nič voltaže spreminjat, če pa ne gre nobene nastavitve shranit v Bios
To sem naredil takoj, ko sem priključil comp in prižgal mašino. Na žalost ni pomagalo Poskusil bom z updatom biosa, pa bomo vidli, kakšna bo stvar potem.
Trupl0 ::
na koncu sem rešil zadevo tako, da sem noter dal spet 4x1gb.....
Na koncu je vseen... tnx
Na koncu je vseen... tnx
If you are going through Hell, keep going !
Samo, da si porihtal zadevo. Jaz sem se odločil, da bom poslal ploščo nazaj v garancijo in zahteval novo ploščo - verjetno P5K-E, ki omenjenih težav nima, zaradi tega, ker nima tistih dveh 1333Mhz slotov za rame, ki naj bi bila kriva za probleme. Če še to ne bo pomagalo, bom pa vzel verjetno MSI plato, ki je sicer 50evrov dražja od te, vendar če nima teh problemov, vredna svojga dnarja
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC freezeOddelek: Pomoč in nasveti | 1659 (975) | Krizmk |
» | Problemi z DDR2 ramiOddelek: Pomoč in nasveti | 1697 (1484) | amigo_no1 |
» | navijanje intel E6750 POMOČ (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 25284 (21266) | PrimozR |
» | Zamenjava za P5KC !Oddelek: Kaj kupiti | 1666 (1499) | s1m0n |
» | razlike v voltaži... (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4692 (3556) | Pyr0Beast |