» »

Router WRT54GL ne poveže na net

Router WRT54GL ne poveže na net

Mauner ::

Kupil router WRT54GL, ga ustrezno povezal s kabelskim modemom (Thompson, UPC Telemach) in računalnikom (prek kabla).
Pokličem Telemach, da mi ga enablajo, pa sploh ne morejo videti routerja (??).

Na kabelskem modemu Thompson so prižgane vse štiri LED diode: Internet, PC Link, Cable Link in Cable Activity.
Na routerju gorijo lučke: Power, WLAN, Internet in Ethernet 1 (to je tisti računalnik, ki ga imam povezanega prek kabla).
Na router se lahko povežem z notebookom (WLAN), samo surfat se ne da.

Torej, povezava modem-router-pc obstaja - router trdi, da ima dostop do interneta, jaz pa ne morem surfat.

V web-setupu ne vem več, kaj naj naredim - tisti iz Telemacha mi je rekel, da ne ve, zakaj routerja ne vidi in da mi ne more nič pomagat.
Sem tudi flashal router z najnovejšim firmwareom, pa je isto.

Če ima kdo kako idejo, kaj narediti, mi sporočite.

TESKAn ::

Spremeni MAC naslov routerja na naslov mrežne, ki si jo imel prej priklopljeno na modem. Telemach ti namreč zaklene na MAC naslov prve mrežne, s katero se povežeš in če ni prava (na primer ko kupiš router/zamenjaš mrežno) ti sicer vse poveže, internet pa noče delat.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

V-i-p ::

Si zadevo rešil in kako?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Mauner ::

Rešeno:
- ugasnil sem kabelski modem
- ugasnil sem računalnik
- izklopil sem router
- vklopil sem kabelski modem in čakal, da so lučke postale stabilne in niso več utripale
- nato sem prižgal računalnik, počakal, da je naložil operacijski sistem in se prijavil vanj.
- nazadnje sem prižgal router in da je samodejno zaznal vse priklopljene naprave (kabelski modem, računalnik)
- še enkrat sem šel pogledati web nastavitve routerja in ugotovil, da me je telemachovec nategnil z eno (a ključno) nastavitvijo - dejal mi je, naj za vrsto/tip izberem ROUTER in ne GATEWAY!
- ko sem popravil vrsto na GATEWAY, sem se brez problema povezal (žično) z računalnikom.

Glede wireless se moram še malo posvetiti in prebrati navodila. Če mi kaj ne bo šlo, se gotovo oglasim tu za kak nasvet.

Lp

Mauner

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1795574646 (1515) A_A
»

i: modem/router za kabelski internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
588348 (7630) Ijus
»

wifi ne dela, dd-wrt (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514837 (4339) BorutK-73
»

Prosim za OSNOVNO pomoč pri priklopu ruterja (kabelski internet)

126320 (5057) eden-X
»

Kako priklopit brezžični router?

1117013 (16258) Tilen

Več podobnih tem