» »

Mrtvi piksel pri novem laptopu

Mrtvi piksel pri novem laptopu

miteq ::

Pozdravljeni.

Danes sem dobil nov laptop, ki sem ga kupil pri mimovrste. Sprva nisem takoj opazil, kasneje pa, ko sem laptop nekajkrat ponovno zagnal, zagledal čisto na dnu ekrana en mrtev piksel. Laptop je popolnoma nov, dobil sem ga danes, ekrana se sploh nisem dotikal, itd... Mislite da sem upravičen do zamenjave? Kolikor vem, mrtev piksel na monitorju se ne šteje kot razlog za uveljavljanje garancije, ali pač? Ampak, prokleto, saj je ja ganz nov.

Jutri sem bom tudi obrnil na mimovrste in bolje povprašal, bi pa še vseeno rad slišal, če se je komu tudi to že zgodilo in kaj vi priporočate.

V glavnem, I'm pissed off.;(

Liker ::

Ze dolgo nazaj se mi je to zgodilo pri Jae z nekim HP prenosnikom.

Prinesem domov in mrtva pika (povsem crna) ravno sredi zaslona (kot crosshair >:D).
Grem tezit nazaj, pravijo da dokler nimam 3 pik ali pa vsaj 2 skupaj to ni stvar garancije.
Pa se nisem pustil odgnat, pac toliko casa sem tezil da so mi zamenjali.
BTW, kupil si preko spletne trgovine. Ne glede na to ce ima stvar defekt ali ne, si povsem upravicen do vrnitve izdelka v 15 (ali 30, nisem 100%) dneh.

darkolord ::

30, v 15 jih morš obvestit o nameravani vrnitvi

moowy123 ::

Če gledaš iz strani tega, da če si upravičen do uveljavljanja garancije zaradi enega mrtvega piksla, ti ne bodo ugodili. Če pa gledaš iz strani, da si kupil stvar preko interneta in da nisi zadovoljen z njo in bi jo rad vrnil, pa s tem ne bo nobenega problema. Časa imaš 14 dni da jim sporočiš da bi rad stvar vrnil, in potem imaš še 14 dni časa da jim stvar prineseš nazaj. Tako pravi zakon.

#000000 ::

V 15-ih dneh in to brez obrazložitve zakaj, oni ti morjo vrnt denar. LP

Ziga Dolhar ::

Predlagam, da jim hkrati z obvestilom, da boš stvar "vrnil", še napišeš, da vračaš zaradi mrtvih pikslov - in da lahko težavo precej prijazneje za prodajalca in tebe (win-win!) rešite tako, da ti priskrbijo prenosnik brez mrtvih pikslov.

(Če se ne strinjajo - hja - to ostane zgolj še njihova težava.)
https://dolhar.si/

Glodko ::

Jst sem prav tako dobil prenosnik s prasko na sredini zaslona (udarjen je bil pač) in dvema mrtvima pixloma, na servisu so mi rekli da oni tega ne upoštevajo, ker bi ga lahko sam podrajsal. Ko sem klical spletno štecuno in jih obvestil da nameravam laptop vrnt in hočem denar nazaj, se je hitro dalo zmenit, za zamenjavo. Tko da sm v 2 dnevih dobu novga.:D

SepoX ::

Ja, pa lepo povej, da bi bil zadovoljen z menjavo, samo naj prej oni pogledajo, da slučajno novi tudi nima mrtvih pikslov, ker boš v tem primeru tudi novega vrnil. Vsaj za njih je bolje da pregledajo, tebi je tako vseeno (boš pač vrnil zadevo in kupil drugje).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus prenosnik N551JM - vrnitev kupnine

Oddelek: Pomoč in nasveti
223445 (2294) xxpolhecxx
»

Mrtev piksel na zaslonu novega prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8411627 (9730) coffeetime12
»

Mrtvi piksli na novem prenosniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
131313 (1109) #000000
»

Mrtev pixel na lcdju

Oddelek: Zvok in slika
132435 (1945) miwche
»

Comtron ne da reklamacije na en mrtvi piksel

Oddelek: Loža
474296 (2770) kuglvinkl

Več podobnih tem