Forum » Pomoč in nasveti » Mrtvi piksli na novem prenosniku
Mrtvi piksli na novem prenosniku
mattttej ::
Zdravo.
Sem nov na tej spletni strani in me zanima nekaj stvari. Pri enaa.com sem kupil prenosnik. Dobil sem ga v četrtek in nato v petek odprl. Med inštalacijo linuxov (ki so bili originalno na prenosniku) sem ugotovil, da je pri črnem ekranu na sredini ekrana približno 5 cm od desnega roba modra pika - kot mrtev piksel ali kaj podobnega. ko je ekran svetel se tega ne vidi tako da je šel le del piksla - vsaj tako so mi rekli ko sem klical na servis - tja so me napotili na enaa. Ne zdi se mi prav, da bi nov prenosnik nesel na servis češ da je pod garancijo saj vseeno pričakujem, da bo nov izdelek brezhiben. V ponedeljek bom prenosnik peljal na enaa v Ljubljano.
Zanima me, če ima kdo kakršne koli izkušnje s podobnimi primeri. Vem da prenosnik lahko vrnem po zakonu kao da prekinem pogodbo in zahtevam denar nazaj ampak do petka nujno rabim prenosnik in sem ga zato kupil..
Lep pozdrav.
P.S.: Upam, da pišem v pravo temo...
Sem nov na tej spletni strani in me zanima nekaj stvari. Pri enaa.com sem kupil prenosnik. Dobil sem ga v četrtek in nato v petek odprl. Med inštalacijo linuxov (ki so bili originalno na prenosniku) sem ugotovil, da je pri črnem ekranu na sredini ekrana približno 5 cm od desnega roba modra pika - kot mrtev piksel ali kaj podobnega. ko je ekran svetel se tega ne vidi tako da je šel le del piksla - vsaj tako so mi rekli ko sem klical na servis - tja so me napotili na enaa. Ne zdi se mi prav, da bi nov prenosnik nesel na servis češ da je pod garancijo saj vseeno pričakujem, da bo nov izdelek brezhiben. V ponedeljek bom prenosnik peljal na enaa v Ljubljano.
Zanima me, če ima kdo kakršne koli izkušnje s podobnimi primeri. Vem da prenosnik lahko vrnem po zakonu kao da prekinem pogodbo in zahtevam denar nazaj ampak do petka nujno rabim prenosnik in sem ga zato kupil..
Lep pozdrav.
P.S.: Upam, da pišem v pravo temo...
- spremenil: mattttej ()
Spike Edin ::
Živjo!
Maš dve vrste ena je dead pixel druga je stuck pixel, mrtvega piksla se ne da popravit, stuck piksel naj se ne bi dalo popravit (tko pravijo ampak jaz sem drugega mnenja) obstajajo opcije, programi kateri naj bi odpravili to težavo ali z rahlo masažo več o tem je najboljše da si pogledaš na internetu. Glede uveljavljanje garancije je pa malo bolj zapleteno ker določeno število mrtvih pikslov je dovoljeno in zaradi enega ti ne bojo zamenjali celotnega ekrana.
Maš dve vrste ena je dead pixel druga je stuck pixel, mrtvega piksla se ne da popravit, stuck piksel naj se ne bi dalo popravit (tko pravijo ampak jaz sem drugega mnenja) obstajajo opcije, programi kateri naj bi odpravili to težavo ali z rahlo masažo več o tem je najboljše da si pogledaš na internetu. Glede uveljavljanje garancije je pa malo bolj zapleteno ker določeno število mrtvih pikslov je dovoljeno in zaradi enega ti ne bojo zamenjali celotnega ekrana.
The PC Doctor
KoMar- ::
Edina rešitev je, da ga vrneš v zakonskem roku. Ko le-ta poteče in začne veljati garancija, je zaradi enega samega piksla ne boš mogel uveljavljati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
Če vrnem je kakšna varianta da mi zamenjajo ali bom pač dobil denar nazaj.... Pa še koliko časa rabijo po navadi da vrnejo, ker res do petka nujno rabim...
+ če znajo kaj komplicirati glede na to da je embalaža odprta (sicer lepo) in je bil računalnik pač prižgan in to...
+ če znajo kaj komplicirati glede na to da je embalaža odprta (sicer lepo) in je bil računalnik pač prižgan in to...
Zgodovina sprememb…
KoMar- ::
- pomoje ne bojo hoteli zamenjat, ker "ne marajo" takih strank
- v kakem tednu bi znali vrnit, ja
- embalaža je logično odprta, to ne bo noben problem
- v kakem tednu bi znali vrnit, ja
- embalaža je logično odprta, to ne bo noben problem
Problem je da mi je ta prenosnik zelo všeč in je pri enaa 50 eur ceneje kot drugje - najbolje bi bilo da ga spet naročim in dobim istega nazaj :D Gre za HP ProBook 4520s. No ja bomo v ponedeljek videli :D
Hvala zaenkrat za vse informacije...
Hvala zaenkrat za vse informacije...
Sj pravim da bom istega nazaj dobil če tu naročim pomoje.... :D
Zgodovina sprememb…
bobby ::
V manual poglej, koliko defekt pixlov, podpixlov dovoljujejo.
dvomim da je no dead pixel policy ta monitor ker večidel imajo to samo prenosniki od 2kEUR dalje.
Drgač pa iz prve roke, na servisu ti tega ne bodo menjal, če ni A klase oz 0 dead pixel policy.
dvomim da je no dead pixel policy ta monitor ker večidel imajo to samo prenosniki od 2kEUR dalje.
Drgač pa iz prve roke, na servisu ti tega ne bodo menjal, če ni A klase oz 0 dead pixel policy.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
bobby ::
če sta tedva mrtva pixla bila v manjšem zazmaku kot mislim da 2,54cm potem je bil upravičen do tega najbrž.
al je pa firma pokazala dobro voljo in s tem pridobila stranko.
al je pa firma pokazala dobro voljo in s tem pridobila stranko.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
#000000 ::
Mal off topic, ampak ani zanimivo v štacuni ti komot novo robo z mrtvim piklsom prodajo in ti proti temu ne moreš skorj nič, ker je pač zakonsko določeno koliko jih lahko ima. Dočim folk ki kupuje rabljeno robo, pa naj bo to na katerem koli slo oglasniku ipd. te bo debelo pogledal če jim boš hotu prodat zaslon ali prenosnik z enim samim mrtvim pikslom :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | bela pikica na novem monitrju?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1936 (1354) | Mare2 |
» | Asus prenosnik N551JM - vrnitev kupnineOddelek: Pomoč in nasveti | 3673 (2522) | xxpolhecxx |
» | Dead or Stuck Pixel na novem monitorjuOddelek: Loža | 2207 (1532) | galu |
» | Mrtev piksel na zaslonu novega prenosnika (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 12433 (10536) | coffeetime12 |
» | POmoč (dead pixel) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5947 (5006) | Izi |