Forum » Omrežja in internet » razdelitev prometa med računalniki povezanimi na internet z routerjem
razdelitev prometa med računalniki povezanimi na internet z routerjem
vido83 ::
Pozdravljeni! Bi kdo mogoče vedel ali se da razdeliti internetni promet med tremi računalniki ,tako da bo eden imel npr. 100 Kbytov download drugi 400 in tretji 500. Upload , ki pa znaša samo 768 Kbit pa bi seveda razdelil na manjše porcije. Vrednosti za download so približne sicer pa skupna hitrost moje pipe znaša 1 MB oz. 8 Mbitov.
Imam netgearjev žični router(torej brez wireless) s štirimi lan vhodi in (trenutno) kabelski net.
Če se komu sanja kako bi lahko to naj mi sporoči. Router bo itak hmau letel čez okn
tko da sem odprt za vse možnosti. pa hvala vsem!
ps; Če sem ustrelil kakšnega kozla se ne smejat
Imam netgearjev žični router(torej brez wireless) s štirimi lan vhodi in (trenutno) kabelski net.
Če se komu sanja kako bi lahko to naj mi sporoči. Router bo itak hmau letel čez okn
tko da sem odprt za vse možnosti. pa hvala vsem!
ps; Če sem ustrelil kakšnega kozla se ne smejat
vido83 ::
zanimiva rešitev... žal se bojim da bi lastnika 3. kompa ostro protestirala . bi mogoče obstajala rešitev kjer lahko vse omejim s pomočjo samo enega računalnika(torej mojega)???
Senitel ::
S pomočjo enega računalnika (razen če je tvoj računalnik router, kar sklepam da ni ) tega ne moreš naredit. Routerji bazirani na linuxu, omogočajo glede tega marsikaj in upload ki je pod tvojim nadzorom lahko dost natančno kontroliraš. Download na drugi strani je bolj težaven, ker ISP ne ve (in noče vedet ) za tvoje prioritete in ti fila paketke čez modem kakor pridejo. V bistvu boš rabil ali kišto z recimo m0n0wall ali enega izmed routerjev, ki ga podpirajo OpenWRT/DD-WRT/Tomato firmware-i.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568907 (5736) | c23po |
» | Internet za 2 računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 1532 (1408) | GrimReaper |
» | Dva racunalnika v internet - NADZOROddelek: Omrežja in internet | 1389 (1221) | SimplTech |
» | Deljenje megabitovOddelek: Omrežja in internet | 1551 (1114) | plavko61 |
» | KAko v brezžično mrežo spraviti 25 uporabnikov + ADSLOddelek: Kaj kupiti | 1780 (1231) | HellRaiseR |