» »

Odganjanje glodalcev od avtomobila

Odganjanje glodalcev od avtomobila

aljazh ::

Danes sem z avtom ostal na cesti, ker si je nek glodalec čez noč privoščil žurko, na kateri se je očitno hotel zadevat z nafto. Da bi prišel do nje je namreč pregrizel gumijasto cevko za dovod goriva.

Stvar je bila sicer popravljena v eni uri in me je več denarja stala iztekla nafta kot popravilo, a mene sedaj zanima, kako glodalcem za naprej preprečiti, da bi si moj avto še kdaj izbrali za nočni party.

Gledal sem na Conradovi spletni strani, imajo elektronski odganjalec kun, ki naj bi spuščal živalim nadležne, a človeku neslišne zvoke. Ima kdo kaj izkušenj s tem, kako se obnese? Deluje na vse glodalce ali samo proti kunam?

Matek ::

Morda malo offtopic, ampak s temi napravami, ki bi naj spuscale zvok, nadlezen zivalim in neslisen ljudem, imam slabe izkusnje. Poznam podobno zadevo proti komarjem in je kr nadlezno slisna.

Pa je ta zadeva proti kunam prav prilagojena na montazo za v avto al je kar tako prostostojeca?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

bluefish ::

sicer osebno nimam izkušenj s temi odganjalci, vendar pa so po besedah mnogih precej neučinkoviti. Na vikendu smo recimo uporabljali v zemljo zapičenega odganjalca krtov/voluharjev,... pa prevelikega učinka ni bilo.

aljazh ::

Tole je omenjena Conradova zadeva, namenjena prav za avtomobile. Glede na to, da niti ni tako draga, jo morda vseeno nabavim in preizkusim.

Je pa moja babica enkrat imela v stanovanju nek elektronski odganjevalec mravelj in drugih malih nadlog, ki je bil po njenih besedah kar učinkovit. Potem je dobila hrčka, a je pozabila da ima omenjeno napravo. Hrček se je precej čudno obnašal, dokler se nisem jaz čez nekaj časa spomnil na omenjeni odganjevalec mrčesa. Ko ga je izklopila, je hrček naenkrat postal bolj živahen. Izgleda torej, da nek učinek mora biti :))

aljazh ::

Še slika, kaj naredi glodalec...

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

roCkY ::

Tole je malenkost. Meni je lani miš na elektro viličarju obdelala krmilno elektroniko. Kako se je ob kablu v ohišje splazila ni bilo nikomur jasno. Ni bilo niti kvadraten centimeter odprtine.

kajpravis ::

Sem enkrat prebral, da rabi miš odprtino velikosti svinčnika, se pravi fi 7mm, 43mm2.

>>><<< ::

Doma imamo nekakšen sprej, katerega vonj odganja glodalce, vendar ne vem kako se imenuje. Dobi se pa v Kalii in podobnih trgovinah.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

icko ::

Z jeklenico ovita gumijasta cev bi tudi verjetno pomagala.
Drugače pa kot v risanki Ratatouille. navadi glodalce na boljšo prehrano in se bodo gostili tam...:D

lp

aljazh ::

Potem najbolje, da z jeklenico ovijem še vse kable in druge cevke... :D

Zanimivo je, da se tale pregrižena cevka nahaja čisto na zgornjem delu motorja, tik pod okrasnim plastičnim pokrovom. Bi se nižje tudi že našlo marsikaj za poglodat, pa se je žival raje spravila na vrh. Sicer predvidevam, da bilo tam najbolj toplo, med plastičnim pokrovom in samim motorjem je pa tudi nekaj cm prostora, prav idealno za mišji/podganji brlogec.

Saj hvalabogu po drugi strani, da se žival ni lotila kablov. Bi bila s tem veliko večja jeba.

Razmišljal sem še, če bi se morda dalo s kakšno mrežo od spodaj zapreti dostop do motornega prostora. Večji del sicer že pokriva plastična zaščita, je pa še nekaj večjih lukenj.

poweroff ::

Kaj pa če bi si "nabavil" mačko?
sudo poweroff

aljazh ::

Na žalost karkoli živega ne pride v poštev, sem pa tudi sam najprej na to pomislil, ja :))

Brane2 ::

Mačka bi naredila še večjo štalo, ko bi se med vžigom motorja ujela v zobati jermen... >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

roCkY ::

Mački pa res nucajo! Sej ne rečem, da ne polovijo in držijo populacijo na sprejemljivem nivoju. Pri nas sta 2. Tudi na sedežu viličarja marsigdaj kateri zadrema. Ampak žival nehote najde lokacijo za škodo narest neglede na to kolko hrane je okoli.. Ima 24 ur časa. 100% zaščite enostavno ni.

poweroff ::

Kaj pa če bi si nabavil "mačko" z avtom? :D
sudo poweroff

Tear_DR0P ::

miši in podgane skorajda n potrebujejo luknje, da pridjo skozi - nekako toliko kot je velika lobanja, kar pa je pri miših že omenjenih 7mm - poleg tega glodajo vse in če jim daš dovolj časa, bodo preglodale tudi jekleno pletenico, v kolikor jim bo to všeč.

doma sem imel polha, ki je preglodal zvar med paličicami kletke in to ponovil na več mestih, tako da je potem lahko upognil žice in se stiščal ven - seveda je skozi noc se vracal v kletko, tako da je znosil ven vso hrano - in ker je bila v bistvu samica z mladiči, je še te odnesla v novo gnezdo
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ultrazvočni odganjalec živali

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
107801 (7428) posavc
»

Letošnje miši - že mački obupujejo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12222634 (16687) zuz3k
»

Naprava za odganjanje psa

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
104043 (3662) Trololololo1
»

maček in računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
607348 (4916) DarwiN
»

Domača žival - ne lih standardna

Oddelek: Loža
312594 (2023) frenk

Več podobnih tem