» »

Win Xp spremenjene nastavitve

Win Xp spremenjene nastavitve

strobos ::

Pozdrav,

prenosnik sem imel na servisu. Popravilo ni imelo veze z diskom-zlomljen pant. Ko sem dobil prenosnik nazaj, sem opazil nekaj sprememb v windowsih. Uporabniško ime sem imel narejeno samo eno-svoje in zaščiteno z geslom. No, dve najbolj opazni spremembi sta: V hitrem zagonu je po novem ikona za tipko Fn in ob pritisku te tipke, se pojavi zvok in napis, kar se nič od tega prej ni. Drugo pa je to, da sem v Start meniju imel zamenjan outlook express s kalkulatorjem. Zdaj, ko sem ga dobil nazaj, je tam spet outlook express.
Kaj lahko vpliva na take spremembe? Je možnost kakega vdora ali je to zato, ker je bil disk odstranjen iz računalnika? Še kakšna druga možnost? Opazil sem še, da so bile zabeležene spremembe v direktoriju windows v času, ko je bil prenosnik na servisu.

Hvala in lp.

solatko ::

Da je serviser lahko opravil delo tako kot je treba, se je moral prijavit na računalnik, pri tem je verjetno preizkusil določene stvari (domnevam da je bil pant od displaya). Mal nerodno bi bilo za servis, če ti računalnik po prihodu domov ne bi delal sploh. Poštimaj si nazaj in nehaj komplicirat.

Eno je test, drugo je vdor v računalnik in prebrano geslo. Monitor, tipkovnico itd. lahko stestira tudi v biosu.

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: strobos ()

Koliko računalnikov si že popravil? Geslo se zamenja, nastavitve uštima po želji, pa je. Važno je, da računalnik dela tako kot je treba. Da se pa vse pogledat tudi tako, da ti sploh ne opaziš in če imaš kakšne zaupne informacije na disku, se enostavno disk potegne ven in ni strahu. Po navadi pa serviserju pač zaupamo, saj drugače ne gre. Osebno sem videl v računalnikih že marsikaj, pa mi na misel ne pride, da bi kakšno stvar poslal naprej. Tudi na kupljenih rabljenih diskih se lahko pogleda s čim se je prejšnji lastnik ukvarjal, ne glede na formatiranja in podobno. Stvar je pač taka, da če ne zaupaš servisu, začneš popravljat sam, ko se pa hočeš kakšne stvari znebiti, jo enostavno uničiš pod dvotonsko prešo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

Noben problem ni nastavit stvari spet po svoje. Zakaj diska nisem dal iz računalnika? Ker sem dal stvar popravit na servis na firmi, kjer sem že štiri leta in sem zato zaupal, da če bom dal geslo, da mi ne bodo vdirali v windows...Stvar pa je popravljal nek serviser, ki je na probi... Zdaj vem, da če še dam kdaj kaj na servis, bom pobral iz računalnika čimveč, kar je možno...
Tudi na kupljenih rabljenih diskih se lahko pogleda s čim se je prejšnji lastnik ukvarjal, ne glede na formatiranja in podobno.

Ja, ampak ko ti kupiš rabljen disk, je tvoj in lahko potem probaš prebrat vse iz njega, kar je bilo na njem, če si pa serviser, pa disk ni tvoj!

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: strobos ()

Napisal sem to v opozorilo vsem, da morajo biti previdni tudi kadar prodajajo rabljene HDD, saj popolnega brisanja na trdih diskih ni. Če so bile kadarkoli kakšne kočljive ali zaupne informacije na disku, je ceneje če se ga stolče in skuri, kot pa proda. Tebi pa potrjujem to, kar si že sam napisal, pri kakršnem koli odtujevanju računalnika (servis, posojanje.....) je najbolje vzeti disk ven, še bolje pa je, če so vse kočljive zadeve na dodatnem zunanjem disku in ne more priti do nikakršnega problema. V računalnik sodi samo sistem in programi, vsi dokumenti in zaupne zadeve, pa obvezno na drugi disk (najcenejše in najvarneje). Je pa tudi res, da naj bi servis deloval podobno kot doktor ali spovednik - ve da ne ve, zato brez skrbi iz servisov ponavadi stvari in podatki ne bežijo.

bluefish ::

sem zato zaupal, da če bom dal geslo, da mi ne bodo vdirali v windows

Dal si jim geslo? Potem ni prišlo do nobenega vdiranja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

blue fish - beri teme bolj natančno - svoj račun je dal pod geslo, ker je mislil, da bo za serviserja to zadosti, da mu ne bo brskal po disku - serviser se ponavadi prijavi kot administrator, ne kot uporabnik.

bluefish ::

aha, to pa je drugo :8) .

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sistem ena d.o.o. servis !!! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20653757 (13723) Han
»

Katastrofalni servisi (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
677484 (4954) zcetrt
»

Imate Linux? Nimate garancije. (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
638731 (5748) specterss
»

Ali je disk nov? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
645974 (4384) Pyr0Beast
»

Izbrisani emaili?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
362009 (1519) SavoS

Več podobnih tem