» »

Projektor kot TV

Projektor kot TV

edini ::

Pozdravljeni,

zanima me kako se izkaze projektor kot TV.
Nanj bi prikljucil kabelsko (kasneje mogoce T-2 IPTV), DVD in WII.
V razlicnih lokalih zgleda zadeva OK, je pa res, da je moja soba rahlo svetlejsa kot po lokalih.

Hvala, Grega.
01100101 01100100 01101001 01101110 01101001

itak37 ::

Verjetno ze ves, da projektorji nimajo vgrajenega tunerja, zato ga bos moral prikljuciti preko PC-ja s TV kartico. Potreboval bos tudi dober TV signal preko kabelske TV, saj se motnje dosti bolj poznajo kot na TV-ju zaradi velike slike. Jest imam slab signal, na TV-ju slika zgleda dokaj OK, na projektorju je pa porazno. Priblizno isto kot ce gledas TV signal na LCD monitorju od blizu in vidis vse motnje, ko se pa odmaknes na 3 metre, pa slika zgleda v redu.

Zatemnjenost sobe je zelo pomembna pri projektorju, ce prostor ni zatemnjen, je slika zelo bleda in brez kontrastov. Ce gledas TV vecinoma podnevi in nimas moznosti kontrolirat svetlobe z zavesami, je boljse kupiti TV.

V pravih pogojih in z dobrim signalom je pa projektor odlicna stvar in naredi res filmsko vzdusje.

kuky ::

veliko je odvisno tudi od projektorja in pa tudi od razdalje projekcije ter diagonale projekcirane slike . Recimo panasonic ax200 je primeren tudi za svetlejše prostore zaradi močne svetilnosti. Sam si lastim sanyo z5, projeciram pa iz 3m na 75" bel zid , uporabljam pa avermedia zunanji tv tuner. Naša kablska ima sicer mal bl švoh signal ... vedar sem še vedno zelo zadovoljen. Aja ... projektor imam natavljen na ECO mode. Če imas v planu televizijo prežiat in ugašat nonstop ti projektor odsvetujem, če pa si take sorte da prižges zvečer zadevo za pogledat film ali tekmo in potem ugasneš stvar bi stavr lahko bila super.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38370623 (3512) matobeli
»

Nakup projektorja (wifi, android)

344145 (3261) matobeli
»

Novogradnja- katero cev za projektor

112500 (2336) BluPhenix
»

Nakup LCD televizorja ali projektor?