Forum » Loža » sleng? žargon?
sleng? žargon?
BaRtMaN ::
OK, ne bom začel razzprave o slovenskem jeziku in njegovih oblikah (tega tudi ne želim), ampak folk po ircu vseeno grozno piše. :D
Mene predvsem zanima, kaj je to surla. Besedo sem našel v temle textu: ... vedno rahel nasmeh, skremžene ustnice in velikanska surla so bili njegov zaščitni znak... To je opis Douglasa Adamsa iz enga starga Jokerja. TOREJ?!
Mene predvsem zanima, kaj je to surla. Besedo sem našel v temle textu: ... vedno rahel nasmeh, skremžene ustnice in velikanska surla so bili njegov zaščitni znak... To je opis Douglasa Adamsa iz enga starga Jokerja. TOREJ?!
Thomas ::
A boš zdej za vsako besedo odpru temo?
Pa ne potegnt surle, če sem ti to napisal.
:D
Pa ne potegnt surle, če sem ti to napisal.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Sergio ::
nos.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
barbarpapa1 ::
Zdi se mi, da si malo mlajši od mene. Jaz sem namreč generacija, ki je ob Alan Fordu gor rasla (Da ne omenjam Zagorja, Bleka, komandanta Marka in ostalih......). Pa v petem razredu osnovnew smo se "oglatico" učili :D .
SURLA to ti je rilec, nos, smrček....
Hej, who the hell is Douglas Adams? :\\
Pa fajn IRCaj
Jože
SURLA to ti je rilec, nos, smrček....
Hej, who the hell is Douglas Adams? :\\
Pa fajn IRCaj
Jože
BaRtMaN ::
Thomas: nism jst kriv, če v petem razredu nismo mel srbohrvaščine.
Sergio: HVALA!!! :))
barbarpapa1: HVALA!!! tudi tebi, imaš prav, da sem 'malo' mlajši - danes sem dopolnil 16 let. :D Sicer pa, da te ni sram! Kaj še nisi slišal za Štoparski vodič po Galaksiji (The Hitchhiker's Guide To The Galaxy)?
Sergio: HVALA!!! :))
barbarpapa1: HVALA!!! tudi tebi, imaš prav, da sem 'malo' mlajši - danes sem dopolnil 16 let. :D Sicer pa, da te ni sram! Kaj še nisi slišal za Štoparski vodič po Galaksiji (The Hitchhiker's Guide To The Galaxy)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BaRtMaN ()
XsenO ::
Surla pomeni nekako kot kajla, kar pomeni da si nekoga ukinil, kar pomeni, da če te nekdo užali ti mu odvrneš protižalitev ki njega ukini.
Tako je vsaj v mojem kraju se mizdi (Porka vaka ma je zakomplicirano:D )
Tako je vsaj v mojem kraju se mizdi (Porka vaka ma je zakomplicirano:D )
1 + 1 = 1
MadMax ::
Surla=slonji rilec (kod bivse CRO-brace)
nos nategniti, povesiti...
Zakljucke iz kontextov pa naredite sami.
nos nategniti, povesiti...
Zakljucke iz kontextov pa naredite sami.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
Mercier ::
BTW, sleng: ko rečeš/napišeš surla, žargon: ko rečeš/napišeš abak, neumnost: ko NekoIme uči SJK.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mercier ()
barbarpapa1 ::
Barto imaš prav.....
Sramujem se :8) :8) :8) :8) svojega imena, teže, velikosti in obsega!!! Da to vprašam jaz, ki sem požiral "na tone" SF-ja???
Vidiš, prvi znak da se staram. Skrbi me le to, ker sem samo 20 let starejši od tebe:( .......pa me že skleroza.....Je pa res, da ne boli:D
Pa fajn se mejte vsi in da ne boste česa pozabli:D
Jože
Sramujem se :8) :8) :8) :8) svojega imena, teže, velikosti in obsega!!! Da to vprašam jaz, ki sem požiral "na tone" SF-ja???
Vidiš, prvi znak da se staram. Skrbi me le to, ker sem samo 20 let starejši od tebe:( .......pa me že skleroza.....Je pa res, da ne boli:D
Pa fajn se mejte vsi in da ne boste česa pozabli:D
Jože
Yohan del Sud ::
Surla, sam., del ksihta, nah. med uhi, pod oki, nad žnabli/gofljo, funkc. kot nagl. okr. in šnofalo. Povesil je s. , s. je imel do tal, opletati s s. - ozirati se.
Thomas ::
Kot je rekel en Cankarjev junak:
Pride mi redko. Ali kadar mi pride - pride mi silno!
p.s.
Yohan - LOL!
:))
Pride mi redko. Ali kadar mi pride - pride mi silno!
p.s.
Yohan - LOL!
:))
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vaša najljubša knjiga/avtor? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8616 (2196) | donvito |
» | Delo preko interneta (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 54965 (16185) | medus |
» | ScentScape dodaja vonj k igram in filmomOddelek: Novice / Konzole | 8477 (6393) | k4vz0024 |
» | Uredniki ali biki? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 4505 (4505) | jype |
» | [C#] Prosim pomagajte! Potrebujem program, ki bi pobiral podatke iz ene straniOddelek: Programiranje | 2755 (2365) | David1994 |