» »

Uredniki ali biki?

Uredniki ali biki?

1
2
»

jype ::

Thomas> Kapo dol pred novinarjem, ki izvoha nekej.
Thomas> Samo niso zato še ničbolj "četrta veja oblasti" in podobne crape.

So, so... Samo ti ne razumeš niti prvih treh, pa te potem tale metafora malce bega.

Bistvo je, da je vedno več novinarjev (od nenovinarjev se ločijo po tem, da so si zaupanje pridobili s tem ko so se v svojem poslu dokazali za natančne, konsistentne in še na druge načine profesionalne, medtem ko nenovinarji do tega zaupanja niso upravičeni) piše za časnik "internet".

Sčasoma se bodo oblikovala neka nova pravila igre, seveda pa bo treba pazit na tiste prve tri veje oblasti - ne bi bilo pametno, da bi jim pustili ta nov trend ovirati z nekakšnim izločanjem internetnih novinarjev. Pri nas bi moral itak imeti vsako nakladanje na internetu registrirano kot medij, tako da smo od ideala še zelo daleč.

username ::

V tem, da lahko na internet objaviš, da je username teslo, v cajteng pa ne moreš.
Hja, tudi časopisi (tako se pravilno reče) niso imuni pred dezinformacijami. In ker imaš na internetu tudi forume, se bi v takem primeru informacija hitro (precej hitreje kot preko tiska) izkazala kot lažno, ker bi se v debati ugotovilo, da username v resnici ni teslo, ampak ravno obratno. Ker username brez večjega truda Kritične Intelektualce™ pelje scat, če le ima 5 minut cajta :D

d) obdržali zase.
Ahh, ljubitelj cenzure...


ahko te zvezde še naprej mirno sijejo, v tradiciji Bernstein-Woodward. Našli so pač svoje Globoko grlo in zdej dajejo reč na Veliki boben.
Ampak Thomas vidiš zgoraj, eni bi pa to raje obdržali zase. Duo 'Woodstein' k sreči ni bil takega kova.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

username ::

novinarjev (od nenovinarjev se ločijo po tem, da so si zaupanje pridobili s tem ko so se v svojem poslu dokazali za natančne, konsistentne in še na druge načine profesionalne, medtem ko nenovinarji do tega zaupanja niso upravičeni)
Jeba je pa v tem, da vsaj v tukajšnji kotlini mnogi novinarji tudi približno niso taki vzori profesionalizma. Če pa oni ne-posvečeni po tvojem niso upravičeni zaupanja... je pa to samo tvoje mnenje.

Pri nas bi moral itak imeti vsako nakladanje na internetu registrirano kot medij,
Čim manj registriranja ipd.! Če je kdo preveč čustveno navezan na registracijo in kontrolo izražanja, priporočam terapijo v Severni Koreji, Kitajski ali na Kubi.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

jype ::

username> Ahh, ljubitelj cenzure...

Žal je realnost preprostejša...

Novinar je tisti, ki z objavljanjem in zmanjševanjem samocenzure lahko ogromno pridobi. Vrhunec njegove kariere bo njegovo poročanje o političnem škandalu. Če ne to, bo pa vsaj ogromno zaslužil z vsakim. Če ga je posral, ga bo to drago stalo.

Bloger pa lahko napiše kar želi, pa ne bo od tega nič. Morda ga lahko kdo toži, ker je nekaj napisal, gore denarja in večne slave pa zagotovo ne bo doživel hkrati. Samocenzura je v tem primeru odlična opcija: pač ne napišeš, da je bil J. F. Kennedy ruski agent, pa je.

username> Jeba je pa v tem, da vsaj v tukajšnji kotlini mnogi novinarji tudi približno niso taki vzori profesionalizma. Če pa oni ne-posvečeni po tvojem niso upravičeni zaupanja... je pa to samo tvoje mnenje.

V tem mnenju zagotovo nisi osamljen, a v tej temi je nekdo že omenil, da so najboljši novinarji redki in ponavadi pišejo za Mladino. Mene to po eni strani žalosti, po drugi strani se mi zdi pa fino, da sploh imamo kakšnega.

username> Čim manj registriranja ipd.! Če je kdo preveč čustveno navezan na registracijo in kontrolo izražanja, priporočam terapijo v Severni Koreji, Kitajski ali na Kubi.

Ja - mene predvsem zanima, zakaj tak zakon še kar obstaja. To je nekaj tako butastega, kot tisto obvezno dnevno izročanje seznama osebnih podatkov ljudi, ki spijo v tvojem hotelu, najbližji policijski postaji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

2018: črno leto za novinarstvo

Oddelek: Novice / NWO
355414 (4202) Poldi112
»

Širjenje zavajajočih in očitnih laži v tujino

Oddelek: Problemi človeštva
491256 (1256) para!
»

YouTube + Janša = odpustitev novinarke + odstop urednika (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
996887 (4585) opeter
»

Zasebnost osumljencev vs. rumeno, ki te ljubim, rumeno

Oddelek: Problemi človeštva
272683 (1913) opeter
»

Javna ali državna RTV Slovenija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7913318 (12338) poweroff

Več podobnih tem