» »

Janša bo podaril epoxi Marijo

Janša bo podaril epoxi Marijo

1
2
»

Keyser Soze ::

Ne morem. Če še nisi dojel, je to bolj kot ne v domeni moderatorjev. Ane?:\

In če se že skušaš it Maručo, pa povej kaj mene moti. O, razsvetli nas, predragi mercutio.:P
OM, F, G!

mercutio ::

Heh.

jype ::

Kar debatirajmo o tem, kar je Tic morda samo sanjal. Če se izkaže, da ni res, bomo pa spremenili naslov teme.

Jaz mislim, da sem dovolj dobro razložil, zakaj je ta Marija neprimerno darilo. Če bi podaril Marijo, ki bi bila avtorsko delo kakega našega kiparja, se mi seveda ne bi zdelo sporno - kiparji si praviloma sami izberejo motive in Marija ni nič manj vreden kot katerikoli drugi. Da bi podarjali plastičen kipec, ki ga lahko malone v interšparu kupiš, se mi zdi pa malce žaljivo do tistega, ki bo darilo prejel. Tudi, če je prejemnik Poljska ali pa Vatikan - morda v tem primeru še posebej.

To se mi zdi ravno toliko neprimerno, kot če bi kdo poskušal podarit kipec kozolca, kraškega ovčarja, potice ali pa knežjega kamna iz epoksija.

(Seveda obstaja možnost, da je kipec iz epoksija zgolj zato, da bodo transportni stroški znosni - morda navzven kipec sploh ne kaže na svojo sestavo. V tem primeru je darilo samo še ideološko obarvano in zato manj primerno kot kako drugo, ni pa več nujno tako, da bi prejemnik darila zavijal z očmi.)

Luka Percic ::

Marija kot simbol ni bila nikoli obremenjena(eni primerjate z svastiko?!), obremenjena je seveda le za tiste, ki so preresno vzeli komunisične ideje(vera je opij ljudstva).

Od kod vam ideja da je JJ zbral to darilo (če ga sploh kdo je)?
A ni to nalaga protokola?


Sicer pa - kdo je tu paranoik? Na podlagi ene zelo posredne negativne kritike RKC smo takoj pristali v predalu zlobnih komunistov.

Kritika rkc?!
Kje jo vidiš?!

Jaz vidim tukaj le idološko povezovanje JJ z cerkvijo (kljub manjku kakršnikoli podatkov), ter demone iz preteklosti prestavit iz rkc na janšo(podobno kot se je naredilo za peterleta),

Nimam vas za zlobne komuniste, zgolj nevedne "levičarje" ki niso sposobni kritično pregledat svojih temeljev, ter na njih gradijo take nesmisle kot je ta tema.

Vse skupaj mi zgleda kot en hec, zgražam se, ker vidim da nekateri mislite resno. To pa je imo zastrašujoče(predvsem ker maste najbrž za sabo vsaj pol Slovenije- po podobnosti mnenja).


In če je vam kul, da okrog kot država talamo Marije, potem je po mojem nekaj hudo narobe z vašo percepcijo simbolov.

Kje si pa to zvedu? Da talamo?

Da bi podarjali plastičen kipec, ki ga lahko malone v interšparu kupiš, se mi zdi pa malce žaljivo do tistega, ki bo darilo prejel.

Wtf? od kje ti ideja za kakšen kipec natančno gre? Da ni kaj posebnega? Da je narejen le iz poceni plastike? Da je tržna cena nizka?!


Sej se mi neda več zgražat, ker ni pomoči zgleda.
Škoda.
Vem pa vsaj katera mnenja je treba vzet z veliko rezervo.

jype ::

Luka Veliki> Jaz vidim tukaj le idološko povezovanje JJ z cerkvijo (kljub manjku kakršnikoli podatkov),

Njegov šef protokola je izbral kipec Marije. Da ni "ideološko obremenjena" je seveda traparija - je krščanski simbol in kot tak povsem enakovreden svastiki, le da Marije ne povezujemo z ničemer slabim (svastiko pa pogosto).

Ampak simbolika, čeprav miline, materinskosti in vsega tega, je še vedno krščanska in zato obremenjujoča - vendar pa ta komponenta zvodeni, če je kipec umetniško delo. Kakor razlaga Tic, je pa v bistvu to oversized kičasta plastična figurica.

Barakuda1 ::

Sicer pa ne - Dalmatinova biblija je stvar kulture, plastična Marija pa... Kitajske.


Vidim, da se nismo razumeli.

Res je, da ne vem/o za kateri "kipec" Marije gre.

Ni pa nič nenavadnega in neobičajnega, če gre za replike zelo znanih del.

Ko je bil pri nas na obisku papež, smo mu tudi podarili eno tako repliko.

Šlo je za repliko Vaške situle (tudi iz epoxija), pa ni noben delal iz tega problem.

Ampak kot rečeno. Men osebno zadeva ni sporna, če gre za repliko kakšnega res dragocenega in znanega kipa, ki je značilen za naše kraje, pod pogojem, da je takšna replika res kvaliteten izdelek in da je tudi le teh omejeno število (kot je to v primeru Vaške situle).

Barakuda1 ::

Njegov šef protokola je izbral kipec Marije. Da ni "ideološko obremenjena" je seveda traparija - je krščanski simbol in kot tak povsem enakovreden svastiki, le da Marije ne povezujemo z ničemer slabim (svastiko pa pogosto).


Tole tudi ni čisto res.

Marija (Jezusova mati) je v RKC resda sicer mnogo bolj opevana in čislana, kot v drigih religijah, a to je tudi vse.

Marijo (kot Jezusovo mater) pa izjemno čislajo in slavijo poleg kristjanov tudi muslimani (Jezus je vendarle poleg Mohameda eden najpomembnejših prerokov islamske religije).

Marija je tako pravzaprav nek simbolen lik, ki je pravzaprav (poleg Jezusa) edini simbolen lik (tu se strinjam, da gre tudi za simboliko), ki je združevalna vez med dvema religijama, ki se dandanes zdita tako daleč vsaka sebi.

Če se je zasledovalo tudi to simboliko, potem so s takšnim simbolnim sporočilom več kot zadeli, pa mi je vseen al je iz epoxija al pa iz granita.

svenica ::

>Marija kot simbol ni bila nikoli obremenjena(eni primerjate z svastiko?!), obremenjena je seveda le za tiste, ki so preresno vzeli komunisične ideje(vera je opij ljudstva).

Ne posplošuj. Morda zate ni neprimerno, ampak za nekatere pač je (tudi zame).

Najboljse se je izrazil jype - kdo smo mi, da bomo razpečevali RKC merchandise...

jype ::

Barakuda1> Šlo je za repliko Vaške situle (tudi iz epoxija), pa ni noben delal iz tega problem.

Hm... Dokler papež ne bo enkrat potrkal po situli :)

Saj sem napisal, da ni jasno (čeprav zdaj, ko sem še enkrat prebral, si težko predstavljam, da bi restavratorski oddelek naredil repliko cenene figurice) za kakšne vrste kip gre.

Barakuda1> Če se je zasledovalo tudi to simboliko, potem so s takšnim simbolnim sporočilom več kot zadeli, pa mi je vseen al je iz epoxija al pa iz granita.

Ah, jaz nisem tako prepričan, a me v tem primeru res ne bi nič pretirano motilo. Mimogrede, zakaj smo pa papežu dali situlo (ki je veliko bolj reprezentativen eksponat)? Ker ima marij že preveč? :)

Keyser Soze ::

Marija kot simbol ni bila nikoli obremenjena(eni primerjate z svastiko?!),


Na žalost, tudi v "njenem imenu" so pripadniki drugih verstev (manjšine) močno trpeli pod težko roko njenih "predstavnikov" (vojakov).

Se mi pa ob tako emocionalno zastavljenih vprašanjih poraja vprašanje, če niso preostali malo preveč strpni in "politično korektni", ker so jih tako "gor prnesl".
OM, F, G!

gzibret ::

Pa poglejmo iz druge strani...

Če bi Dalajlama prišel na obisk v Slovenijo in predsedniku vlade podril kipec bude, ali bi se zgražali?

PS - budizem v Tibetu ni bil primarna vera. Tja so ga prinesli iz Indije tam nekje v 7. ali 8. stoletju (kot krščanstvo v naše konce).
Vse je za neki dobr!

Icematxyz ::

Nisem še dobil odgovora:

Kdo bo plačal letalsko karto za Marijo?

Keyser Soze ::

Fak ne. Zagonetno vprašanje. Čeprav tista situacija tam v Tibetu in z Dalajlamo ni čisto enaka kot naša. Je pa podobno. :D

Sam vseeno, Janša ni župnik. Niti mu ne rečemo "oče Janša". Al predlagate spremembo državne ureditve? Pa bo Janša "oče" ministri pa "sinovi".

P.S.: Sem pozabil. Slovenci smo pa itak že owce. Ane.:)
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

urban99 ::

@gzibret
"Če bi Dalajlama prišel na obisk v Slovenijo in predsedniku vlade podril kipec bude, ali bi se zgražali?"

Em... am... "Dalajlama je tibetanski duhovni in verski vodja budistov.". A je Janša kakršnkoli slovenski duhovni in verski vodja? Točno to sem mislil, ko sem rekel, da je stvar primerljiva s situacijo, ko bi fuzbal klub naokrog delil lopate.

@Luka Veliki
"Kje si pa to zvedu? Da talamo?"

s to (z linkom nepodprto, tudi jaz ga čakam) informacijo se je topic odprl... jaaaa? No, če se izkaže, da je to res, se boš seveda obregnil ob kaj drugega. Ti kar, če ti je v veselje, samo stran od protokola se drži.

Tic ::

Linka vam ne morem dat, ker ne obstaja. Lahko pa bi se zadevo fotografiralo.


Edit:
Enga sm najdu!
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

jype ::

urban99> "Dalajlama je tibetanski duhovni in verski vodja budistov."

Res? Sem pa bil ves čas prepričan, da je verski vodja lamaistov (torej - tibetanske veje budizma). Budisti so nekaj drugega.

urban99 ::

TIc, pa ne da si nas loopnil? >:D

@Jype
ja ja, sem vseeno kar kopipejstal iz wikipedie... itak je bil bolj poudarek na levih prilastkih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urban99 ()

Keyser Soze ::

OK, razumljivo, če imaš insajderske informacije. Kewl.

Sicer je Janša trenutno na obisku v Turčiji. Ljepo, ljepo. Samo iskreno upam, da tja ni nesel tega kipca.
Gre pa naslednji teden drugam na obisk. Tam pa pomoje ne bo problemov s tem darilom. Kot sem že povedal v prvem postu.

Edino kar me pa res še vedno moti je pa epoksi. Upam, da je zadeva konkretno narejena. S kakšno über tehnologijo. In glede na to, da v IJS že znajo razporejat atomčke sem ter tja, morda ta Marija skriva kakšno nanosporočilo, ki ga pač mi ne vidimo. Papež bo pa z mikroskopom bral verze ali posvetila.:D

Zadeva bi za moje pojme lahko bila nekaj ekstra. Ročno delo, ne pa "made in China" style. Je pa res, da se bo bolje upirala času v takšni obliki.

P.S.: Budizem v Tibetu.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

jype ::

V Türčiji :)

Keyser Soze> Ročno delo, ne pa "made in China" style. Je pa res, da se bo bolje upirala času v takšni obliki.

Ma saj če so restavratorji delali, potem bržkone ne more bit podn od izdelka. Po moje je replika kakšne znane, kot pravi Barakuda1.

Keyser Soze ::

Sam "plastika" ima tak, smotan prizvok.

Isto, kot da bi dal poslovnemu partnerju kakšne dominikanke ali kubanke v mercator reciklažni vrečki. Darilo je fajn za papija, sam je zavito za posrat. Naj bi bli frajerji, pa ga naredil iz istega materiala kot je original.
OM, F, G!

ripmork ::

Če hoče narediti vtis bi pa ja lahko JJ podaril kaj bolj zanimivega, inovativnega, vrednega kot pa epoksi kipec najbolj zlajnane in zlorabljene motivike kar jih je na tem svetu.
Magari bi usekal kak action painting, ali pa se povaljal v barvi po belem platnu in dal ekspresionistični sliki kako zanimivo ime.

Luka Percic ::

GORJE GORJE, JJ nese kipec marije v Vatikan!

aaAAAA!

Poleg tega je epoxi smola bojda najboljši materjal za delat replike. In te se v glavnem gleda, ne trka po njih.


Kej a bomo doživeli skupinsko posuvanje z pepelom?
Nebomo ane?

urban99 ::

Reprezentativnosti tovrstnih daril očitno nikoli ne boš zaštekal, škoda. Sicer pa bojo v Vatikanu najbrž reeees veseli... kot da bi jim les v gmajno pripeljali je tole.

Luka Percic ::

A naj jim kondome pošljemo, da bo uporabno darilo?
NAloga protokolarnega darila je v glavnem v tem, da je.
Če ga ni, sporoča da je nekdo nekaj pozabil, če pa je, se ga pa da na podstrešje, kajti take krame majo itak že na tone.
Nisi vedel?

urban99 ::

Ti pravim... folk, ki je v protokolu bi moral imeti ideje po službeni dolžnosti. Tebi jih ni potrebno imeti, hvalabogu.

Luka Percic ::

Iz "nedopustno promovira rkc", smo prišli na "ni dovolj izvirno".

A je to posuvanje z pepelom?
Je, ane?

Če bi vas nazačetku zmotila izvirnost- ok, tako pa le odlašujete svoje priznanje da (ste) trosili bedarije.

Zgodovina sprememb…

Avby ::

V Vatikan bi jaz nesel priročnik papežu. Od nedolžnega otroka do zrele ženske. Kako narediti prve korake.

whatever ::

Boljš bi bla cementna Marija:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Barakuda1 ::

Ma saj če so restavratorji delali, potem bržkone ne more bit podn od izdelka. Po moje je replika kakšne znane...


Epoxi materiali se v restavratorstvu zmeraj bolj uveljavljajo.
Končni izdelki, če nad njimi bde restavratorji in kustosi, so nemalokrat tako verna replika, da na prvi pogled le stežka opaziš razliko med repliko in orginalom.

Tudi mnoge pomembne javne skulpture (v Mariboru "kužno znamenje" na Rotovškem trgu, v Ljubljani Robov vodnjak in še bi lahko našteval) naj bi bile nadomeščene z replikami, katerih osnova je epoxi.
Jaz v tem ne vidim nič slabega, dokler so izdelki res vrhunske kvalitete in je namen takšnih replik jasen (po eni strani zaščititi orginale pred propadanjem, na drugi pa narediti takšen eksponat še zmeraj dostopen širši javnosti v njenem osnovnem namenu).
.

luli ::

Yupe : Kot ponavadi sploh nimaš pojma o čem govoriš! V zadnjem tednu si 5x tako vsipal mimo, da me je ravno vrglo. Najhujša pomota pa je bila inflacija v Nemčiji. Tudi tukaj se prepiraš o zadevah, ki se verjetno sploh niso zgodile. Vse, samo da lahko pljuvaš po RKC. Najboljše pri vsem tem pa je, da druge naslavljaš z nestrpneži.

Kot se spomnim si enkrat napisal, da si pustil fakulteto. Mogoče pa bi bilo dobro, da se ponovno vpišeš. S tabo je težko debatirat, saj se mi dozdeva, da tvoja intelektualna raven ni dovolj visoka. Če česa ne veš, si pač zmisliš, samo da debata teče dalje. A ne?

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: Matek ()

urban99 ::

@luka veliki

>Iz "nedopustno promovira rkc", smo prišli na "ni dovolj izvirno".

ne ne, če bi bral dosledno, bi videl, da jaz še vedno vztrajam tudi pri prvem. Ideja je pa za v koš, direkt.

>A je to posuvanje z pepelom?
>Je, ane?

em... meni se ne zdi

>Če bi vas nazačetku zmotila izvirnost- ok, tako pa le odlašujete svoje priznanje da (ste) trosili bedarije.

OK, ti imaš svoje mnenje, jaz pa svoje, ampak raje mi ne polagaj besed v usta in ne razmišljaj namesto mene, prav? Da te ne bom še kdaj pwnal s kakim linkom, stručko za novinarstvo na BBC in varnost avtomobilskih ključavnic na prstne odtise >:D

jype ::

Jaz sem se že kar ok posul s pepelom. Na začetku je bilo pač slišati, kot da gre za fiasko (kar ne bi bilo nič novega) in sem temu primerno zarobantil. Big deal.

luli> Yupe : Kot ponavadi sploh nimaš pojma o čem govoriš!

Nimam pojma, o čem govoriš. Kakšna inflacija v Nemčiji? Če misliš na dejstvo, da je višji sloj v času hiperinflacije sklenil neke vrste politični pakt s Hitlerjem, potem sem se verjetno res zmotil, ko sem rekel, da je to bila Hitlerjeva inflacija. Od nje je pač politično gledano daleč največ odnesel - od takrat so bili vsi pomembnejši gospodarski magnati iz nemčije na njegovi strani.

luli> S tabo je težko debatirat, saj se mi dozdeva, da tvoja intelektualna raven ni dovolj visoka. Če česa ne veš, si pač zmisliš, samo da debata teče dalje. A ne?

Plačan sem po številu besed, tako kot večina slovenskih novinarjev.

Matev ::

čistuni se bodo pritoževali pa če dartilo je ali če ga ne bi bilo

miko 55 ::

če sem voditelj države in mi prineseš Marijo iz epoxija za darilo, ti rečem da jo lahko kr nazaj neseš. to je delanje NORCA iz religije ter nedopustno promovira rkc

naj mi da raje 6 flaš vina od kakšnega dobrega vinarja al pa flašo domačega žganja v fansy embalaži, bom veliko bolj vesel. efekt bo večji, pa odbr biznis za vse.
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

Barakuda1 ::

če sem voditelj države in mi prineseš ....


Ker tako razmišljaš, tudi nisi (na srečo) in upam, da tudi nikoli ne boš.

Shegevara ::

Miko55, dej, pejt spat.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vera (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33120539 (9427) Vanich
»

Ali je imel Jezus potomce? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7711672 (5701) Bananovec
»

Gibanje proti omadeževanju otrok! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7012021 (10113) donfilipo
»

Ali ne prihaja svetloba od zvezd? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
885967 (4681) Shegevara
»

Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismo

Oddelek: Problemi človeštva
453829 (2791) Saladin

Več podobnih tem