» »

Asus eee PC

Asus eee PC

««
21 / 55
»»

miteq ::

Za večji ekran in večji prostor komot odštejem toliko. :P

Tomay ::

Razlike med posameznimi modeli avtomobilov niso tako velike. Če bi za avtomobile veljal moorov zakon bi bili vsakih 18 mesecev 1x hitrejši. Tudi sam sem si že hotel nabavtiti 7"eee pa sta me ravno zaslon in majhna ločljivost odvrnili.
Voodoo 4Ever

Cveto ::

Enako tudi mene!

Ločljivost novega 9" pa je ravno na meji tistega kar je še uporabno (s tem da ima zadava še vedno precej boljšo prenosljivost kot katerikoli od podbno cenjenih "navadnih" prenosnikov.

TgT ::

Podroben review eee900

Zanimivo glede WiFi signala 8-O
Hit'N'Run

kmetek ::

Wofk ::

Msi Wind
konkurent eee-ja že v prodaji

Mavrik ::

Zakaj točno se pa te začne opis z "In june 2008 msi will release... "?
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

OmegaBlue ::

Jah če bi se wind vsaj prodajal pri nam, je pa ponudba dokaj žalostna.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

no no 350ł je pa že kar veliko...kok je to 500€ ?

nurmaln ::

440€
ampak to je cena za VB, vprašanje kolk bi bil pri nas
pa glede na to da ima HDD je vprašanje kako je s trajanjem baterije, težo, boot time...
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

jan big p ::

pri nas bi bla cena še za kakih 70 eu večja.

todman74 ::

Enako tudi mene!

Ločljivost novega 9" pa je ravno na meji tistega kar je še uporabno (s tem da ima zadava še vedno precej boljšo prenosljivost kot katerikoli od podbno cenjenih "navadnih" prenosnikov.

Še zmeraj trdim, da je 800x480 čisto dovolj za tako majhen zaslon...edino za brskanje po netu je mogoče malo nerodno,pa tudi to ni tak hud problem.

Za mene se ne splača dat 130€ več za samo boljšo resolucijo, malo večji ekran
in še nekaj malenkosti.....ne vem kakšne plače imate, ampak 130€ je za mene kar dosti.

bond007 ::

Če maš večji zaslon, z večjo resolucijo, 50% hitrejši proc (900mhz namest 600), 2x več rama, 2x boljšo grafično (glede na un test gor), 20GB diska (namest 4GB), boljšo web camero, boljši touchpad (dual touch) ... za okol 100€ več potem je men to sprejemljivo.

130€ pa verjetno en bo razlike .. če naj bi bla cena 399€, starega pa za 260 ne boš dobu (razn surf različice, ki je še bolj oskubljena al pa rabljenga )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

krho ::

MSIjev Wind mi deluje bolj zanimivo, pa ne zaradi diska ampak zato, ker ima normalno tipkovnico... Se pravi je znak za >,< pri levem shiftu in ne natlačen h desnemu. Imam 17" Toshibo ki ima >,< na desni strani med smernimi puščicami in je kucanje htmlja, ter php-ja ultra tečno.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

*eyeroll* Zato pa se za programiranje in pisanje HTMLja uporablja angleški razpored :)

Če maš večji zaslon, z večjo resolucijo, 50% hitrejši proc (900mhz namest 600), 2x več rama, 2x boljšo grafično (glede na un test gor), 20GB diska (namest 4GB), boljšo web camero, boljši touchpad (dual touch) ... za okol 100€ več potem je men to sprejemljivo.

130€ pa verjetno en bo razlike .. če naj bi bla cena 399€, starega pa za 260 ne boš dobu (razn surf različice, ki je še bolj oskubljena al pa rabljenga )

Če tako gledaš na vso "zadevo", potem se niti Eee 900 ne splača, ampak kakšen "navaden" Acer, ki se dobi že za okoli 450€.....tile Eee-ji niso namenjeni kot "prvi" računalnik pri bajti, ampak za manjša
dela na "terenu", zato je za mene model 701 čisto dovolj.

Puscavnik ::

Ja sam je pa tut nekaj razočarnaj napram 700tki:
-baterija ful slabsa ... 2h proti 3h
-slabši barvni odtenki
-ful ful slabsi WLAN
verjetno bi se se kej najdl

povejte mi kaj se bol splača kupit:tole
ali tole

ja eee pc 701 se ne dobi za 250eu se dobi pa za 260- klik pa ni surf različica

navadne verzije ni več.

Ja sam je pa tut nekaj razočarnaj napram 700tki:
-baterija ful slabsa ... 2h proti 3h
-slabši barvni odtenki
-ful ful slabsi WLAN
verjetno bi se se kej najdl

Če bi si prebral review, tam jasno piše, da so izjemoma dobili 900ko s slabšo baterijo, ker je imel ASUS probleme z dobavo "navadnih" baterij.

trnvpeti ::

kaj pa wlan?

deleted ::

Mene pa zanima, kje bi najceneje dobil ene kvalitetne 2gb rama za svojega eee-ja.

mat11 ::

Ne vem če je najceneje, mi pa normalno dela. JAE, 34 evrov
mat

Karen ::

A ima že kdo info kdaj bo eee serija 900 naprodaj pri nas?

Zheegec ::

Najbrž šele konec junija ali začetek julija (ni 100%), čeprav bo najbrž v kakšnih manjših količinah na voljo že prej v manjših (sploh spletnih) trgovinicah.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ALIEn žal ne
kaže da bo uradno šele ob začetku novega šolskega leta

Jah, ta info je od danes, očitno je tvoj novejši :)
Janez Janša, 29.04.2014

1024 ::

Jaz sem naročil par dni nazaj iz UK dve 901... 786,30 + 7,50 provizija. Pride čez kakšen dan. Upam da wifi ni čist dizaster. Poročam.
Fish knows everything.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 1024 ()

krneki ::

Kaj mi pomaga cena, če ne vem kje :\

dronyx ::

Imam eno vprašanje v zvezi z Asusom EEE. Namreč zelo me moti, da shranjuje pod omrežne povezave čisto vsako wi-fi točko, ki jo povoha. Tega se je pri meni nabralo do sedaj recimo čez 100 in nisem našel nobene druge možnosti, kot da brišem eno po eno. Problem te poplave omrežnih povezav je, da se izgubi v tej množici recimo pa povezava, kot je LAN, za povrh pa še scroll ne dela, ker takoj (vsakih nekaj sekund) skoči samodejno na začetek seznama.

Ali se da kje nastaviti, da wi-fi omrežji ne daje na seznam, ali pa vsaj to, da samo tista omrežja, na katera se zares priklopim?

Blog: Dr. Onyx o Asusu EEE

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

nurmaln torej 2-3 meseca nič a?

v sloveniji vsaj uradno zaenkrat ne
na policah jih je realno za pričakovati konec avgusta

Imam eno vprašanje v zvezi z Asusom EEE. Namreč zelo me moti, da shranjuje pod omrežne povezave čisto vsako wi-fi točko, ki jo povoha.

Jaz imam zdaj gor Ubuntu in tega "problema" tukaj ni....se pa spomnim, da mi je na original OS isto delalo.

OmegaBlue ::

Hm.. čisto iz firbca - glede na to da je Xandros veja debiana.. kaj bi bilo če samo zamenjaš repozitorije z ubuntu in narediš dist-upgrade. Pomojem bi se vse usulo - nisem še probal.. bi bilo pa zanimivo ;)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Voip ::

Pozdravljeni.
Situacija sledeča : Nameravam kupiti EEE701 za darilo. Vsekakor bi osebno počakal na EEE901 ampak obdarjena oseba si želi belega EEE701.

Vprašanja :
a) Ker uporablja računalnik samo za mail & dokumente bi pač gor pustil original lin. Ne vem pa ali bo zadostovala različica surf ( brez kamere ...) ali je bolje vzet neokleščeno? Kakšne imate izkušnje?
b) Ali se pričakuje kakšen padec cen glede na prihajajoči večji model? Kupil bi pa enkrat do konca junija.

Hvala

Peter

sej maš pri comshopu akcijo 279€ tegale belega surf, za darilo gratis dobiš 4GB SD, kamor lahko daš nepotrebne dokumente itd....padec cen regulira ASUS in cene so take kot so :)

@Voip
a) Če boš imel linux bi surf sicer zadostoval ampak če ti slučajno rata kje najti "polno" verzijo pa definitivno vzemi tisto, ker je razlika očitna. Morm ti pa povedat da boš zelo težko našel ne-surf verzijo
b) ne bo padca cen

roli ::

Kaka je sploh razlika med surf in navadno verzijo?
Če prav razumem surf nima kamere - drugo pa je enako? Vsaj Wikipedia tako pravi.
http://www.r00li.com

Surf ima še manjšo baterijo in pa RAM zalotan na matični -- se ga ne da menjati.
Janez Janša, 29.04.2014

pa RAM zalotan na matični -- se ga ne da menjati.

veš da sm jest tud to mislu 8-O

ni prilotan samo če bi hotu zamenat RAM bi ga mogu razstavit, ker je skrit pod tipkovnico, ohišje pa nima ploščice kero bi lepo preprosto odprl...
no ja, to za veliko večino uporabnikov res pomeni da se ga ne da menjat

samo pri belem modelu se ne da, črn ima ok.

barva nima veze

IceIceBaby ::

Surf 2GB ima zalotan ram. Sem ga imel, tako, da lahko potrdim iz lastnih izkušenj. Pri 4GB je nadgradnja možna.

Poleg tega ima Surf slabšo baterijo. Meni je zdržal tam nekje 1,5 do 2 uri. Film se vseeno da pogledat, če malo zatemniš ekran in izkopiš wifi.

2GB surf ima tudi počasnejši procesor. Ko sem ga imel jaz (nekaj mesecev nazaj) se ni dal navijat.

Jaz mislim, da je 4GB surf povsem spodoben računalnik, če ti ustreza tak kot je, medtem ko je 2GB preveč omejen.

Kakor sem jaz bral je pri 4GB surf modelu (ki ga povsod ponujajo) RAM možno dogradit. Menda pa naj nebi vsi beli modeli imeli vrat za RAM. Črni pa naj bi imeli skoraj vsi vrata za RAM. Malo čudno je to. Za baterijo pa ne vem ampak mi ni pomembna.

Pri nas ima oče rad travian potem pa ostali ne pridemo do prenosnika in bi kak eee kar prav prišel.

A je mogoče sploh še kje dobiti navadno verzijo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roli ()

Še enkrat iz prve roke:

ČRNI 4GB SURF ima vratca za ram, BELI 4GB SURF žal ne.

No ja menda nekateri beli surfi tudi imajo vratca. Samo potem bom moral ob nakupu vzeti črnega - vseeno bi imel raje 1GB RAMa.

Gor bi namestil najbrž kak linux (ne originalnega) čeprav naj bi gor šel tudi OSX nažalost bo najbrž delalo prepočasi. Rabim toliko, da predvaja kak divx (tam okoli 640x360 resolucije)(pri kaki 1280x720 .mkv datoteki bi najbrž pregorel:D), web browser, morda tudi celo neka barva beležka in apache.

nsvent ::

živjo! kupujem eee-ja in me zanima par stvari.
-kako je z antivirus programi, če se želiš varno prklopt na net je najbrš fajn met kej zaščite...
-ali ima ta eee bluetooth?
-msn messenger?

hvala!
lep pozdrav Nejc

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nsvent ()

ker si se dons registriu te tukajšnji geeki ne bomo napadli ampak ti lepo povemo :)

če boš imel na EEEju originalni linux potem antivirusa ne nucaš, če boš inštaliral WinXP je pa na eeeju treba poskrbet za antivirus tako kot na vsakem drugem računalniku
bluetooth nima
msn messenger (original) dela na windows, ampak tudi linux ima programe v katerih se lahko prijaviš z msn accountom - na kratko - DA

nsvent ::

hehe...pa si res-nurmaln. supr, hvala.
LpN
««
21 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22819921 (12539) Kleemen
»

Nakup Netbook-a

254908 (3960) __Devil__
»

Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )

929051 (7009) MKC00
»

Kateri NetBook (SSD, 9"+...)

374113 (2976) antonija
»

Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)

Oddelek: Novice / Procesorji
3410075 (6348) grmek

Več podobnih tem