Forum » Strojna oprema » Asus eee PC
Asus eee PC
DestySB ::
1GB je povsem dovolj, a če rad delaš 2 dela obenem ali karkoli ti pa priporočam 2GB. Pa saj 2GB rama dandanes ni tolko drago in se ti 2gb bolj splača.
Christlike ::
Ciao, kolegi !!!
Jaz bi rabil nujno pomoč !!!
Včeraj sem si kupil Asusa in me moti to, da ni tipkovnica SLOVENSKA.
A, mi zna morda kdo pomagat in mi povedat kako se lahko to preklopi na SLOVENSKI način ?
Ali pa morda ne gre in bom moral naložit kak drug (SLO) operacijski sistem ???
Pa še nekaj; se morda da dobiti kaka različica SLOVENSKEGA Linuxa, da bi se lahko naložil na tega že naloženega (ANGLEŠKEGA) ???
HVALA ZA ODGOVOR ŽE V NAPREJ :o)
Lep pozdrav !
Jaz bi rabil nujno pomoč !!!
Včeraj sem si kupil Asusa in me moti to, da ni tipkovnica SLOVENSKA.
A, mi zna morda kdo pomagat in mi povedat kako se lahko to preklopi na SLOVENSKI način ?
Ali pa morda ne gre in bom moral naložit kak drug (SLO) operacijski sistem ???
Pa še nekaj; se morda da dobiti kaka različica SLOVENSKEGA Linuxa, da bi se lahko naložil na tega že naloženega (ANGLEŠKEGA) ???
HVALA ZA ODGOVOR ŽE V NAPREJ :o)
Lep pozdrav !
todman74 ::
Če si ga kupil pri nas, imaš v navodilih kako vklopiti SLO tipkovnico.
...in če boš "delal" po teh navodilih, pazi, da ne boš kaj preveč pobrisu, tako kot sem jaz....se mi sistem ni več pobral.
Nikjer nisem kaj takega sasledil v navodilih (prebral sem jih že 3x).
Če kdo ve, mi naj napiše postopek dela. Prosim !
Kaj pa windows XP (SLO); ima morda kakšen link, da bi si ga naložil preko usb-ključa ???
P.S.: Kupil sem ga v ComShopu v MB !
HVALA !!!
Če kdo ve, mi naj napiše postopek dela. Prosim !
Kaj pa windows XP (SLO); ima morda kakšen link, da bi si ga naložil preko usb-ključa ???
P.S.: Kupil sem ga v ComShopu v MB !
HVALA !!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Christlike ()
rdecaluc ::
@Christlike: Preleti temo .. kako inštalirat winxp je bilo povedano "mljavžntkrat"
Est modus in rebus. ,typos
Pa če še enkrat kdo napiše ni nič narobe (link in postopek dela). Ali ???
Moja tipkovnica je res zapečatena; to ne gre spremenit v SLO način (navodila sem že prebral v 3 jezikih in nič ne piše o tem) !!!
POMAGAJTE MI, PROSIM !!!
Moja tipkovnica je res zapečatena; to ne gre spremenit v SLO način (navodila sem že prebral v 3 jezikih in nič ne piše o tem) !!!
POMAGAJTE MI, PROSIM !!!
dronyx ::
Glede slovenske tipkovnice so tole hitra navodila:
Link (glej pod komentar Snajper_SLO)
Zadeva seveda deluje, bi pa priporočal previdnost, ker je zaslon majhen, črke v konzoli še manjše in lahko hitro kaj napačnega pobrišeš. Poleg tega je potrebno upoštevati, da je Linux "case sensitive", torej ni vseeno ali so male ali velike črke za imena map in datotek.
Zadeva seveda deluje, bi pa priporočal previdnost, ker je zaslon majhen, črke v konzoli še manjše in lahko hitro kaj napačnega pobrišeš. Poleg tega je potrebno upoštevati, da je Linux "case sensitive", torej ni vseeno ali so male ali velike črke za imena map in datotek.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
nurmaln ::
cena potrjeno bo 399€
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
Glede slovenske tipkovnice so tole hitra navodila:
Sem šel na ta link in sledil navodilom, vendar pa je pri vpisu passworda prišlo do tega, da ga ne morem vpisati, saj tipkovnica sploh ne odreagira na pritisk na tipko. Kaj je narobe, a mi lahko kdo pomaga ???
roli ::
Če si ostal tam pri su in vpisu gesla -> Tipkovnica reagira vendar v linuxu ni zvezdic ampak preprosto ne vidiš, da bi kaj vpisal. Vpiši geslo in pritisni enter. Bo delalo!
http://www.r00li.com
ja, pojavi mi se eeepc-silvo/home/use......in ko vpišem ostalo-kot piše v navodilih mi izpiše bash:nano/etc/X11/org.conf: No such file or directory.....a je to do sem dobro?
Hvala vsem, ki ste mi pomagali :o)
Vse deluje!
Vse deluje!
Zgodovina sprememb…
- polepsal: OmegaBlue ()
Jaz mislim, da še ne bodo tako kmalu na SLO tržišču (v jeseni morda).
Zato sem si jaz raje zdaj kupil 701, saj je bil zelo poceni in sicer za 250 eurov !
Pozdrav !
Zato sem si jaz raje zdaj kupil 701, saj je bil zelo poceni in sicer za 250 eurov !
Pozdrav !
Ne v trgovini, preko internetnega nakupa !
Sorry, jaz sem kupil zadnjega :o)
Bye,...
Bye,...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Christlike ()
steev ::
Ti se kar tolaži tako. Po pravici povedano, si se zajebal, ker si si kupil tega. 900 bodo kmalu zunaj.
:|
Zheegec ::
Bye,...
Najbrž si kupil EEE Surf verzijo, ki kaj več kot 250€ ni vredna... Če je pa navaden, potem je pa to dobra cena
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Idejnik.SI ::
Torej, kdaj točno je predviden izzid tegale prenosnika (900) za naš trg? Ker me že kar močno mika nakup ;).
lp,
Idejnik.SI
lp,
Idejnik.SI
Dr_M ::
Bo, ko bo, pa nic prej.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
DOH! Ne zanimajo me neki diplomatski izgovori, temveč konkretni podatki :D.
lp,
Idejnik.SI
lp,
Idejnik.SI
Ce bi ti vsaj tista ena mozganska celica delala, bi lahko opazil, da tega nihce tocno ne ve. Verjetno celo nasi uvozniki ne.
iskra ::
Kolikor spremljam Asusove tržne odločitve, si upam reči, da bo pri nas na voljo v sredini junija. Pri tej firmi imamo Evropejci prednost pred USofA
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
Ce bi ti vsaj tista ena mozganska celica delala, bi lahko opazil, da tega nihce tocno ne ve. Verjetno celo nasi uvozniki ne.
Well, na enostaven request oz. vprašanjce dobim odnos na ravni nezrelega osnovnošolskega stanja duha. In iz čega si ti napisal svojo doktorsko dizertacijo, a, Dr. M?
Oh, bodemo pač morali še malce počakati, a ne ;)
lp,
Idejnik.SI
Bye,...
Najbrž si kupil EEE Surf verzijo, ki kaj več kot 250€ ni vredna... Če je pa navaden, potem je pa to dobra cena
Ja, navaden je - lepo sem prišparal in še odličen je !!!
Ti se kar tolaži tako. Po pravici povedano, si se zajebal, ker si si kupil tega. 900 bodo kmalu zunaj.
Nič se nisem "zajebal", saj ga nujno rabim na fakulteti in 900 čakat bi mi bilo tako zamujeno :o)
Če bi morda kdo rad uporabljal Asus EEE s Simobilovim mobilnim paketom Unlimited izgleda, da je Vodafone izdal gonilnike tudi za Linux.
Če bi morda kdo rad uporabljal Asus EEE s Simobilovim mobilnim paketom Unlimited izgleda, da je Vodafone izdal gonilnike tudi za Linux.
Na to bom verjetno jaz "šel" konec leta, ko mi aneks poteče pri Mobitelu, ker tole kot imam jaz zdaj (1GB-cca 21€) je porazno v primerjavi s Simobil unlimited.
Ne vem se pri Mobitelu norca delajo iz nas "starcev"(33), ali kaj
Hja, jest sm do zdej slisu samo kritike na racun simobilovega unlimited paketa. Hitrost je porazna, za razliko od mobitela, kjer nam na vikendu skoraj "bogu za hrbtom" dela lepih 1-1.3mbit dl in 200-350kbit anytime.
Dr_M, seveda so kritike, ker se ljudje prej ne pozanimajo, ali je bazna postaja v njihovi bližini nadgrajena na UMTS. Če ni, potem seveda so hitrosti, kot bi imel navaden modem pred 10 leti.
Po mojem mnenju je Simobilovih 19 € za Unlimited, ob predpostavki, da bodo nekoč imeli pokritost z UMTS čez 90% ozemlja, dejansko killer za razne ADSLje in morda celo za optiko. Tako kot je mobilna telefonija praktično zredirala fiksno telefonijo, je naslednji korak mobilni internet. Kaj je lepšega, kot USB napravica, ki jo vtakneš v računalnik in si že na Internetu?
Mobitel se pa obnaša smešno. Meni je recimo nek model na njihovi 080 liniji svetoval, da naj najdem nekoga mlajšega od 31 let in si umislim Itak paket, ki je edini vsaj za silo cenovno sprejemljiv. SE HECATE? Čemu pa imate potem Itak pakete, če ljudem uradno svetujete, naj iščejo mlajše od 31 let in vzamejo paket na njihov račun. Smešno in upam, da se bo Simobil čim prej zavedal priložnosti in investiral denar v nadgradnjo baznih postaj. Mobitel je pod trenutnim vodstvom po moje RANLJIV. potreben je samo agresivni frontalni napad in Unlimited je poteza v pravo smer.
Se opravičujem, tole je malce offtopics.
BLOG: Dr. Onyx
Po mojem mnenju je Simobilovih 19 € za Unlimited, ob predpostavki, da bodo nekoč imeli pokritost z UMTS čez 90% ozemlja, dejansko killer za razne ADSLje in morda celo za optiko. Tako kot je mobilna telefonija praktično zredirala fiksno telefonijo, je naslednji korak mobilni internet. Kaj je lepšega, kot USB napravica, ki jo vtakneš v računalnik in si že na Internetu?
Mobitel se pa obnaša smešno. Meni je recimo nek model na njihovi 080 liniji svetoval, da naj najdem nekoga mlajšega od 31 let in si umislim Itak paket, ki je edini vsaj za silo cenovno sprejemljiv. SE HECATE? Čemu pa imate potem Itak pakete, če ljudem uradno svetujete, naj iščejo mlajše od 31 let in vzamejo paket na njihov račun. Smešno in upam, da se bo Simobil čim prej zavedal priložnosti in investiral denar v nadgradnjo baznih postaj. Mobitel je pod trenutnim vodstvom po moje RANLJIV. potreben je samo agresivni frontalni napad in Unlimited je poteza v pravo smer.
Se opravičujem, tole je malce offtopics.
BLOG: Dr. Onyx
Hja, jest sm do zdej slisu samo kritike na racun simobilovega unlimited paketa. Hitrost je porazna, za razliko od mobitela, kjer nam na vikendu skoraj "bogu za hrbtom" dela lepih 1-1.3mbit dl in 200-350kbit anytime.
Kaj mi pomaga boljša hitrost....bom "pokuru" tistih 1GB v enem dnevu, kaj bom pa pol.....raje slabša hitrost, pa brez skrbi okoli računa...
Nevem no, ampak men se UMTS ne zdi dobra ideja za P2P. Za vse ostalo je 5GB vrh glave dost. Sicer pa simobil itak tok pocas dela, da bi v enmu mescu ravno 5GB "pokuril"
Po mojem mnenju je Simobilovih 19 € za Unlimited, ob predpostavki, da bodo nekoč imeli pokritost z UMTS čez 90% ozemlja
Ko se bo tistih 90% zgodilo, bo tudi mobitel imel ze ksno bolj ugodno ponudbo.
Po mojem mnenju je Simobilovih 19 € za Unlimited, ob predpostavki, da bodo nekoč imeli pokritost z UMTS čez 90% ozemlja
Ko se bo tistih 90% zgodilo, bo tudi mobitel imel ze ksno bolj ugodno ponudbo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
Puscavnik ::
tole sm dobil na mail, ne vem pa kok je res, v angliji naj bi jih ze imeli:
"Hi,
ASUS EEE PC 900 Linux 20GB OS (White) - Ultra Mobile PC is back in stock!
http://www.superetrader.co.uk/product_i...
Regards,
Superetrader
You have received this email because you asked to be notified when this product was back in stock.
"Hi,
ASUS EEE PC 900 Linux 20GB OS (White) - Ultra Mobile PC is back in stock!
http://www.superetrader.co.uk/product_i...
Regards,
Superetrader
You have received this email because you asked to be notified when this product was back in stock.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Puscavnik ()
nurmaln ::
399 bo pri nas za 12GB SSD
"I will be quoted in someone's signature,
steev ::
Cena bo ista za oba, Linux in winXP verzijo. Pri enem maš licenco za xp-je, pri drugem pa več diska (20 prit 12 GB).
:|
JIM22 ::
Prodam jest mojga EEE 701, če koga zanima. Zraven imam še 8gb kartico.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
Vsi na FB pridružite se itVision :)
Vsi na FB pridružite se itVision :)
kmetek ::
sej avti so tudi vsak časa novi pa ne pomeni da so stari potem zanič...je pa razlika med 270€ sedajšnjim in pa kasnejšnjim za 399€....hehe
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 19919 (12537) | Kleemen |
» | Nakup Netbook-aOddelek: Kaj kupiti | 4908 (3960) | __Devil__ |
» | Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9050 (7008) | MKC00 |
» | Kateri NetBook (SSD, 9"+...)Oddelek: Kaj kupiti | 4113 (2976) | antonija |
» | Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)Oddelek: Novice / Procesorji | 10075 (6348) | grmek |