» »

Asus eee PC

Asus eee PC

««
22 / 55
»»

soti ::

Danes sem iz Amerike dobil novi ASUS eee PC 900.:)
Nisem še veliko testiral, a moram povedati, da sem nad zadevo pozitivno presenečen.
Odzivnost XP-jev je za enkrat zelo dobra, kamera je v redu.
Kar se tiče WiFi: povezava je dobra in dokaj stabilna, podobna kot pri mojem stacionarnem PC-ju.
Edina pomankljivost je morda, ker nima vgrajenega BT-ja.
Ko bom imel več časa bom še malo več testiral in sporočil teste.
Pa še slikica:
LP Jernej

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

iskra ::

Pestro :) Če ni skrivnost, koliko si odštel, da se je znašel pri tebi?
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Dr_M ::

Tale pa res zgleda, kot taprav prenosnik. Zelo vsecna zadevca :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dobil sem ga kot darilo, drugače pa je bil 549,99$ kar je cca 348EURO, kupljen v trgovini: J&R
LP Jernej

debil ::

Je kdo za kako masovno naročilo? Ker izgleda bo dolgo trajalo da to pride v naše trgovine.

roli ::

Še dve vprašanji glede eeeja:

1.) Kje bi za to stvar dobil kako dobro torbico?
2.) Je kdo nanj poizkušal namestiti Osx? Vem, da je mogoče vendar ne vem kako dobro deluje.

Če bo vse po sreči si ga umislim čez kak mesec!
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roli ()

sheldon ::

A pa ni bilo rečeno da bo bt? škoda, sem si kupil slušalke ravno zaradi tega razloga:S
rolihandrej kateri Osx pa?

P.S.
J&R -> Jennings & Rall iz Jericho:)

Osx86 (Hackintosh) seveda. MEnda naj bi celo delal dokaj dobro. Glede na to, da si lastim pravega Maca bi mi bilo všeč, če bi na eeeju lahko tudi uporabljal tudi osx.
Naj bi pa delale obe verzije (10.4 in 10.5).

kixs ::

A pa ni bilo rečeno da bo bt? škoda, sem si kupil slušalke ravno zaradi tega razloga:S

BT bo imela verzija z Atom procesorjem (platformo) oznaka EEE 901. Pride v ZDA enkrat junija - torej kmalu.

Osebno ne bi narocal nic preko luze, saj imam rad garancijo cim blizje - najraje za prvim vogalom.

Bo potrebno pocakat na EEE 900 in 901 nekje do jeseni.

lp

krho ::

Šušlja se, da naj bi imel 901 ceno nekaj pod 650$ :|
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Bistvo mini laptopov naj bi bilo v tem, da bodo majhni, priročni in poceni oziroma dosti cenejši od navadnih prenosnikov. Pa očitno poceni še ne bodo kmalu. Morda čez kako leto ali dve, ko bo na tržišču več ponudnikov. Po moje se za tak denar kot naj bi se prodajal eee 901, dobi že čist soliden obični prenosnik z solidno konfiguracijo.

Gotovo bo na tržišče prišel še bolj zmogljiv eee kot bo recimo 901, samo vprašanje je če se mu ne bo tut cena dvignila za nekaj sto $. Potem se gotovo že vprašaš, če je smiselno iti v nakup tazga malčka, razen če nisi "tehnikfrik" kot jst :D in ti za novo tehniko (kakršnokoli) ni težko odpreti denarnice.8-)
LP Jernej

Zgodovina sprememb…

• spremenil: soti ()

Bistvo mini laptopov naj bi bilo v tem, da bodo majhni, priročni in poceni oziroma dosti cenejši od navadnih prenosnikov. Pa očitno poceni še ne bodo kmalu. Morda čez kako leto ali dve, ko bo na tržišču več ponudnikov. Po moje se za tak denar kot naj bi se prodajal eee 901, dobi že čist soliden obični prenosnik z solidno konfiguracijo.

Gotovo bo na tržišče prišel še bolj zmogljiv eee kot bo recimo 901, samo vprašanje je če se mu ne bo tut cena dvignila za nekaj sto $. Potem se gotovo že vprašaš, če je smiselno iti v nakup tazga malčka, razen če nisi "tehnikfrik" kot jst :D in ti za novo tehniko (kakršnokoli) ni težko odpreti denarnice.8-)

Ne vem od kje si potegnil to "bistvo", saj je ta trend "izumil" ravno Eee. Pred tem so bili VSI mali notesniki preklemansko dragi in vecina se vedno so. Morda kljub temu malo bolj uporabni, saj ima 701 res premali zaslon. 900 pa lahko nadomesti marsikateri veliko drazji mali notesnik.

Kot ze n-krat receno, Eee 70x in 90x, so prenosni notesniki, vse ostalo, kar je vecje od tega, pa samo kvari ime in namen. Ce nimas potrebe po res prenosnem notesniku, potem nimas potrebe po EEE-ju.

Cena za Eee, je pac primerna opremi, ki jo ima. Enako velja za skatle za 400EUR, ki je niti pod razno ne kupim.

lp

Moje "bistvo" sem potegnil iz klik in klik, pa če še malo pogooglaš boš našel ogromno člankov, ki potrjujejo moje "bistvo".:|
Ni to na mojmu zelniku zraslo.8-)
LP Jernej

Ocitno mislis, da so sub-notesniki prisli ven letos?!

POCENI sub-notesnik pred EEE-jem je bil OLPC, ki pa ni komericalno usmerjen. Tako je dejansko prvi poceni sub-notesnik EEE. Prisel je ven oktobra lani in za zelo ugodno ceno. Glede na njegov uspeh so zaceli na tem delat tudi ostali. Od tod konkurenca od HP-ja in ostalih.

Kot sem ze prej napisal, sub-notesniki so bili pa ze prej, vendar za "ZELO" velike denarje. Tudi danes prodajajo Sony in drugi sub-notesnike, pa poglej kaksne cene imajo?

Tako je tvoje in ne tvoje bistvo, seveda napacno.

lp

kixs97:

Ne mislim se prepirati s tabo. Očitno nisi razumel, kaj sem hotel povedati z mojim postom.:\ Pa nič zato.
LP Jernej

kixs97:

Ne mislim se prepirati s tabo. Očitno nisi razumel, kaj sem hotel povedati z mojim postom.:\ Pa nič zato.

Tako kot si ti post napisal, tako sem ga tudi razumel.

Bistvo mini laptopov je samo v tem, da so PRENOSNI in cisto nic drugega. Poceni bodo (so) samo skromni, zmogljivejsi pa bodo (so) ZELO dragi.

Glede na trenutno povprasevanje po teh mini prenosnikih, pa se prav lahko zgodi, da tudi ti "skromni" ne bodo vec zelo poceni.

Primerjat te notesnike z obicajnimi pa enostavno ne mores, ker so cisto v drugem segmentu. Ta segment se je, hvala bogu EEE-ju, zdaj priblizal navadnim smrtnikom.

EDIT:
EU bo izgleda dobila EEE 900 z baterijo manjse kapacitete (4400mAh) :(

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Puscavnik ::

@soti zanima me samo kolikšna je kapaciteta tvoje baterije in a si ga že kej več stestiru, kok ti baterija zdrzi?

aja pa a kdo ve ali se da pri nas uveljavlati mednarodno garancijo za ASUSa?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Puscavnik ()

Glede na to, da sem ga dobil šele včeraj in ga prvikrat napolnil, sem se včeraj zvečer še malo igral brez polnilca in ga danes še nisem priklopu na štrom, je trenutno baterije še 40%, vendar ti ne morem povedati koliko ur je bilo efektivnega dela na njemu. Recimo cca dobri 2 uri, vendar to še ni točno. To bom videl po nekaj dneh uporabe.

Baterija ima 5800mAh; slikca:

Kar se tiče garancije se še nisem pozanimal, ameriške pa je eno leto.
Sem pa odkril eno drugo malenkost; glede na majhnost tipk, se moraš malo navaditi, da tipko "space" pritisneš dokaj na sredini, ker drugače ne prime.
LP Jernej

Zgodovina sprememb…

"Nova" konkurenca?

VIA Openbook

VIA Openbook

VIA Openbook

Design je lustn' :D Moti me edino RJ45 prikljucek na desni strani - sicer je pa Open design in ga po potrebi proizvajalci spremenijo po svoje.

lp

nurmaln ::

kje si pa najdu RJ45?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Meni na desni strani izgleda kot zenski RJ45 prikljucek... vsaj taksno ime je splosno znano. Ce se pa ze gres pikat, gre pa za zenski 8P8C prikljucek :P

Al sem spet kej narobe rekel?

OmegaBlue ::

kje si pa najdu RJ45?

Za vsak primer, RJ45 je klasični ethernet priključej ;)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

jest10 ::

Tale VIA Openbook ima pa prav švoh baterijo.

kje si pa najdu RJ45?

Za vsak primer, RJ45 je klasični ethernet priključej ;)

ja sm ugotovil da bluzim, ne vem zakaj sem pomislil na serial...;((

Puscavnik ::

sam ta švoh baterija še vedno zdrzi 3 ure (vsaj tko trdijo v videu)

jest10 ::

sam ta švoh baterija še vedno zdrzi 3 ure (vsaj tko trdijo v videu)

Trdijo že. Realnost je pa druga stvar.

IceIceBaby ::

Kdo mogoče ve kdaj bo pri nas dobavljiv HPjev mini-note?

Pri EEEju me je motila tipkovnica, pri tem HPju pa zgleda res dobra. Pa cena 500usd za osnovni model je tudi ugodna.

mtosev ::

jaz bom sel 27.7 UK. se splaca kupt 900? :D :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

PrimozR ::

Očitno slovenščine še nimaš narjene...

mtosev ::

ang mi je bolj pomembna
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

dba ::

Mogoče kdo ve zakaj ima hp mini note verzija z linuxom manj rama in "manjšo" baterijo, kot verzija z visto?

steev ::

Vista več poje.
:|

Kmalu bodo prestavili novi Eee 901, ki temelji na Intel Atom procesorju... dodatno presenecenje pa je, da bodo socasno predstavil tudi 10" model, Eee 1000.

http://www.umpcfever.com/news/?postid=8...

Kar se mene tice, mora biti Eee prenosen in poceni, drugi tocki se odmika 900 in 901, 1000 pa verjetno obema.

lp

Vec konkurence:

Acer Aspire One MiniNote

lp

PaX_MaN ::

Voluharji podmazani, vse za keš!

Boljše za nas :D Če bi se vsaj kaj od tega celo prodajalo tukaj

Tale Acerjeva mašinca izgleda lepo! Po pravici povedano zelo lepo. Pa še cena naj bi bila 299EUR. Kar meni zmeni precej zanimivo. Seveda, če bo kdaj kaj takega pri nas.

seveda bo
ne vem če je to to ampak v septembru-oktobru bo acerjev sub-notes tudi pri nas

Po nekja dnevih uporabe lahko strnem vtise eee 900.

eee je dokaj solidne izdelave saj plastika za moje pojme ni cenena. Tipke pa bi lahko bile kvalitetnejše. Touchpad se dobro odziva. Ekran ima za svojo velikost tudi dobro resolucijo, saj lahko filme in nanizanke gledam v solidni kvaliteti. XP-ji se naložijo dokaj hitro glede na konfiguracijo sistema.
Baterija zdrži (po drugem polnjenju) slabe tri ure uporabe + dve uri v Standby-u.

Na računalniku so že v originalu naloženi Win-XP Home Edition SP2. Poleg ostalih programov je naložen tudi StartSuite 8, MS Works, Skype itd. Zraven sem dobil še Support DVD z gonilniki in pa možnostjo izvedbe obnovitve sistema iz DVD-ja.

Za enkrat mi sistem še ni zamrznu.:))

Druzga pa poleg majhnosti ni nič posebnega; komp kot komp.:D
LP Jernej

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

ja, tisti Acer zna biti kar zanimiv. Prav tako se v ta segment spušča Dell. VIA pa je pred kratkim izdala referečni odprti model, katerega načrtov se lahko poslužijo vsi proizvajalci, ki se spuščajo v ta segment. Skratka, konkurenca nedvomno koristi uporabnikom.
Sem pa v današnjem TotaluTedna zasledil omembo namiznega eee-ja.

ja, tisti Acer zna biti kar zanimiv. Prav tako se v ta segment spušča Dell. VIA pa je pred kratkim izdala referečni odprti model, katerega načrtov se lahko poslužijo vsi proizvajalci, ki se spuščajo v ta segment. Skratka, konkurenca nedvomno koristi uporabnikom.
Sem pa v današnjem TotaluTedna zasledil omembo namiznega eee-ja.

Novica o VIA openbook je na cca polovici trenutne (22) strani o EEE-ju.

O EEE desktop pa malo vec tu

Osebno nimam nobenega razloga za uporabo male desktop masine. Prednost bi bila samo za navadne uporabnike, ce bi bila cena RES zelo ugodna. Bomo videli ;)

lp

bluefish ::

tudi sam v desktop varianti ne vidim kaj posebnega. Morda kot sekundarni računalnik v dnevni sobi za medijo. Nisem pa prepričan, da ima potrebne zmogljivosti.
Acer pa me je že pritegnil in čakam na uradno predstavitev, zmogljivosti, cenovno politiko,...

strictom ::

Kake ma kaj specifikacije ta Acer? Zgleda lep pa poceni. Kakšno bolj sposobno grafično bi lahko vtaknili not.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Kake ma kaj specifikacije ta Acer? Zgleda lep pa poceni. Kakšno bolj sposobno grafično bi lahko vtaknili not.

Marsikaj bi lahko... sam za to ceno, tega enostavno ne mores pricakovati.

Wofk ::

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Hm Atom.. Super kar se porabe tiče, dokaj soliden performance, samo kako se stvar pomeri z obstoječim celly 900 v eee.

Hm Atom.. Super kar se porabe tiče, dokaj soliden performance, samo kako se stvar pomeri z obstoječim celly 900 v eee.

Glede hitrosti je po nekaterih hitrih testih v prednosti C-900M. Vendar za overall bo potrebno pocakat na prave teste. Saj Atom uporablja HyperThreading kar se bo v realnosti ziher nekaj poznalo. Naceloma pa me najbolj moti pri Celeron-M, da ne podpira Speedstep tehnologije - kar pa Atom seveda podpira. Pocakajmo se malo, da bodo uradno zadeve na voljo in stestirane.

Od Atoma pricakujem priblizno taksno zmogljivost kot jo ima C-900M in da se manj greje.

En test SuperPI:

Ta test je samo okviren.

lp

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

sorry samo za super pi mi dol visi ;)

3p ::

Hm. Na MSIjevi strani so navodila za Wind na voljo tudi v slovenščini. A kdo ve kdo in kdaj bo tole prodajal pri nas?
««
22 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22819921 (12539) Kleemen
»

Nakup Netbook-a

254909 (3961) __Devil__
»

Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )

929052 (7010) MKC00
»

Kateri NetBook (SSD, 9"+...)

374113 (2976) antonija
»

Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)

Oddelek: Novice / Procesorji
3410075 (6348) grmek

Več podobnih tem