» »

Asus eee PC

Asus eee PC

««
17 / 55
»»

trnvpeti ::

BluPhenix ::

Eni so delali teste in se prakticno nic bolj ne greje. Kar je logicno, saj je napetost enaka.

Seveda je to zmotno razmišljanje. Višja frekvenca delovanja povzroča pri enaki napetosti več segrevanja jedra.

Bo res treba nabaviti eno to zverinico.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

kixs ::

BluPhoenix:

Upam, da ves kaj govoris.

Najbolj pomembna je napetost. Frekvenca malenkost vpliva, vendar je to samo malenkost - stopinja, morda dve. Pa se to pri precejsnem OC-ju iz 640 na 900MHz (+40%).

PrimozR ::

Ja, napetost je najbolj pomembna oz. najbolj vpliva na dvig porabe. A tudi dvig frekvence pomeni dvig porabe. Glede na <a href="http://www.oc-lab2.com/forum/viewtopic.... formulo še vedno 40% dvig porabe. Frekvenca pa se, kot vidiš, dviga s kvadratom in zato toliko bolj dvigne porabo navitega procesorja.

SumAm ::

Če koga zanima Ubuntu na Eeeju je več tukaj. :D

Mr_Globus ::

Imam težavo - v domu imam windows xp kišto ki deli internet preko wirelessa (ad-hoc) - internet connection sharing

In fora je da se Xandros lepo poveže nanj, eeexubuntuju/eeebuntuju pa se noče in noče (omrežje je vidno v nm-appletu)

ne vem kje je problem...

JIM22 ::

Ja, napetost je najbolj pomembna oz. najbolj vpliva na dvig porabe. A tudi dvig frekvence pomeni dvig porabe. Glede na tole formulo še vedno 40% dvig porabe. Frekvenca pa se, kot vidiš, dviga s kvadratom in zato toliko bolj dvigne porabo navitega procesorja.

Dvig porabe se z dvigom frekfence poveča, sicer ne tulko kot se poveča poraba z dvigom napetosti. Neko sredino je potrebno najdet, če deluje normalno z isto napetostjo, kull. Drugače je pa potrebno dvignt še voltažo, ki pa še dodatno poveča porabo. Jest ga imam na low power in 900mhz. Na hitrosti se pozna kar dost, na porabi pa nisem sigurn kuk. Mogoče kako minuto majn zdrži baterija.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

Ob višjih frekvencah se tranzistorji hitreje odpirajo in zapirajo. Zaradi tega je direktna pot med Vcc in Vss na cmos parih odprta več časa, na enoto časa "preteče več toka" in zaradi tega je segrevanje večje. To je tako, "na hitro" razlaga. Seveda se z večanjem frekvence veča tudi temperatura silicijeve strukture. Tako da, vpliva oboje, višanje napetosti in dviganje frekvence, prvo res več, saj je logično. To, kar si pa prej napisal kix, da dvig frekvence ne povečuje segrevanja je pa preprosto bedarija, ki ne drži.

gansta ::

Hmm, že kdo razmišlja o nakupu ee 900, cena 399€

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

jest10 ::

Bo končne cena verjetno kar večja.

OmegaBlue ::

Bi ga imel takoj, 8.9" je veliko bolj privlačno kot 7" ... samo cena je potem že faktor kolko je sploh smiselno.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

iskra ::

399€ bo. Imel bo še Bluetooth in 12GB spomina, namesto sedanjih 4. Če rabiš zelo majhen, trpežen in razmeroma lahek prenosnik, se zelo upraviči nakup. Najprej sem hotel nabaviti 7", ampak sem rekel, da počakam na 8,9" do poletja.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Tisto čakanje do poletja mene moti ;)

;-) ::

novi pride 300€ rabljenih pa ne dobis za dost man...ve kdo za kakega rabljenega, ker drugace raje dam še par € pa kupim kakega normalnega prenosnika.

Ja ta cena 399€ je bila predstavljena na CEBITU in sicer za Nemčijo... Bo pa na voljo različica z Linuxom oz. XP, razlika je pa semizdi v samem fizičnem spominu 8 Gb oz. 12 Gb. Razlika od prejšnega je samo večji display, mikrofon iz spodnje strani premaknjen na zgornjo stran display-a, spremenjen touch pad; ter posledično malce večje dimenzije:D

Nwm jst sm že hotel kupiti tega sedanjega, vendar bom še raje malo počakal, mogoče pride še kaka konkurenca, glede na to da so take majhne zadeve čedalje bolj popularne....

Kaj drugega podobnega pa sploh ne obstaja al kaj.

VSsaj do sedaj nisem opazil, da bi ponujal to kar ponuja eee, pa takšno ceno...:\

boogle ::

400€

...to ti da že kar mislit, po eni strani je to fajn ugodno če pogledaš redne cene smartfonov po drugi strani pa če pogledaš v kako štacuno cenik leptopov ...vidš da ni tako pocen

490€
model Aspire 5315-052G16Mi (LX.ALC0C.007)
zaslon 15,4" WXGA Acer CrystalBrite™ TFT (1280x800)
procesor Intel® Celeron® M 530, 1,73 GHz
pomnilnik 2 GB (2x 1 GB) DDR2 SODIMM (max: 2 GB)
trdi disk 160 GB S-ATA, 5400 obr/min
optična enota DVD-SuperMulti Double Layer drive
brezžično omrežje Acer InviLink™ 802.11b/g
TV izhod da
drugi priključki 1 x ExpressCard™/54
izhod za zunanji zaslon (VGA)
operacijski sistem Bootable Linux

475€
Nokia N95
Brskalnik HTML, GPRS, EDGE, HSDPA, WLAN, Symbian 3. generacije, vgrajeni sistem GPS z zemljevidi, barvni zaslon (320 x 240 pik, 16 M barv), IR, BT, neposreden kabelski priklop na TV, dve kameri (primarna: 5 miljonov pik, do 20x dig. Zoom, leče Carl Zeiss, mehanski zaklop, avtomatsko ostrenje; sekundarna: ločljivost CIF), bliskavica, video snemalnik (ločljivost do 640 x 480 pik pri 30 fps, do 10x digitalni zoom, digitalna stabilizacija slike), urejevalnik fotografij in video posnetkov, videotelefonija, radio stereo UKV, e-pošta s priponkami, pregledovalniki datotek Word, Excel, Power Point, PDF, stereo predvajalnik MP3, (e)AAC(+), WMA, M4A, Pritisni in govori, 160 MB pomnilnika, reža za pomnilniško kartico microSD (podpora do 2 GB), HSDPA, 850/900/1800/1900 MHz

...zadeva je (zame) funkcionalno nekaj vmes ....kakor za koga, lep vikend

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: boogle ()

gansta@
Seveda so tudi nekateri drugi, samo žal ne pri nas.
klik
Kaj še bo:
klik
klik

Adrijan0 ::

Tale msi wind meni osebno izgleda dost bolš kot pa eee.

iskra ::

Aja, še to sem se spomnil: 8,9" naj bi imel 1GB RAM.

Ja, da se dobiti nov 15,4" prenosnik za 500€. Je pa 2x težji in skoraj 2x večji. Zaganja se zagotovo več kot minuto, za napajanje pa imaš opeko (dobesedno). Nokia N95/N96 morda ponuja več, kot kak prenosnik v tem rangu, je pa potrebno vzeti v poštev tipkovnico in velikost zaslona. Če potrebuješ GPS, kupiš USB GPS sprejemnik za 50€ in si tam. V vsakem primeru si pri multimediji in GPS aplikacijah obsojen na nekje tri ure uporabe naprave (velja za 15,4" in 8,9" prenosnik ter N95).

Sem velik zagovornik novonastale Eee zvrsti prenosnikov, ker ustrezajo mojim zahtevam za pisarno na terenu in zadostujejo večini "n00bov", ki se komaj spoznavajo s svetom računalništva in potrebujejo nekaj majhnega, igračkastega ter predvsem poceni.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

...to ti da že kar mislit, po eni strani je to fajn ugodno če pogledaš redne cene smartfonov po drugi strani pa če pogledaš v kako štacuno cenik leptopov ...vidš da ni tako pocen

Ni vse v zmogljivostih oziroma price/performance. Včasih si pač ne moreš privoščiti vleči krave s seboj če je vse kar potrebuješ usnjen dežni plašč.

Ja glede cene je res malce pretirana, če primerjaš kake so cene današnjih prenosnikov, vendar pa velikost dela svoje:))

@jest10 hvala za tele linke, MSI-jev model mi je zelo fajn, cena pravijo da bo od 299 do 699€ odvisno kaj boš izbral od komponent,Everex je pa semizdi isti kot eee, tudi cena je podobna. Upam da bo čim več konkurence na tam področju-->nižje cene0:)

Še par zadevic:
klik
Tale je malo predrag
klik

Še ECS ima nekaj v delu. E10L če se ne motim.

EDIT: KliK!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

lsk91 ::

400€

490€
model Aspire 5315-052G16Mi (LX.ALC0C.007)
zaslon 15,4" WXGA Acer CrystalBrite™ TFT (1280x800)
procesor Intel® Celeron® M 530, 1,73 GHz
pomnilnik 2 GB (2x 1 GB) DDR2 SODIMM (max: 2 GB)
trdi disk 160 GB S-ATA, 5400 obr/min
optična enota DVD-SuperMulti Double Layer drive
brezžično omrežje Acer InviLink™ 802.11b/g
TV izhod da
drugi priključki 1 x ExpressCard™/54
izhod za zunanji zaslon (VGA)
operacijski sistem Bootable Linux

475€
Nokia N95
Brskalnik HTML, GPRS, EDGE, HSDPA, WLAN, Symbian 3. generacije, vgrajeni sistem GPS z zemljevidi, barvni zaslon (320 x 240 pik, 16 M barv), IR, BT, neposreden kabelski priklop na TV, dve kameri (primarna: 5 miljonov pik, do 20x dig. Zoom, leče Carl Zeiss, mehanski zaklop, avtomatsko ostrenje; sekundarna: ločljivost CIF), bliskavica, video snemalnik (ločljivost do 640 x 480 pik pri 30 fps, do 10x digitalni zoom, digitalna stabilizacija slike), urejevalnik fotografij in video posnetkov, videotelefonija, radio stereo UKV, e-pošta s priponkami, pregledovalniki datotek Word, Excel, Power Point, PDF, stereo predvajalnik MP3, (e)AAC(+), WMA, M4A, Pritisni in govori, 160 MB pomnilnika, reža za pomnilniško kartico microSD (podpora do 2 GB), HSDPA, 850/900/1800/1900 MHz

...zadeva je (zame) funkcionalno nekaj vmes ....kakor za koga, lep vikend

Nokia N95 1€ pri TUS mobil

kmetek ::

ja z vezavo.

krho ::

Hm, če bo Asus poleg Atom procesorja v naslednji generaciji uporabil še Poulsbo chipset potem to ne bo ok, saj chipset podpira samo 1G rama :(
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

dronyx ::

Jaz imam sedaj Asusa EEE nekaj dni in sem z njim zelo zadovoljen. To je končno prenosnik, ki je tako lahek, da ga imam lahko vedno v nahrbtniku, tudi če grem recimo kam s kolesom. Tipkovnica je minimum, kar je še primerno za kolikor toliko spodobno pisanje in brez problema sem nanj napisal tekst dolg več A4 strani. Je pa res, da te po daljšem delu lahko bolijo oči. Upam da nekdo poštudira kakšna povečevalna očala za lažje delo. :D

Sam sem sicer tudi študiral, da bi počakal na model z večjim zaslonom, samo ta sigurno bo težji in vprašanje, če ne bo avtonomija baterije tudi krajša.

Beli so SURF model in brez kamere ter ne moreš tako simple zamenat ramov :(

kostunica ::

Kaj ma gdo uni bel eee iz comshopa? al pa tut če ma črnga ker pri tistih modelih je napisano surf in surfa pa jst ne bi kopoval...

jan big p ::

moj fend je naredu program d če boš meu na eee pc net usaj 1mb pa ta program boš lahk špilu crysis na ultra high resoluciji in detajlih.pa ne sam to igro ampak use.program bo plačliv če se kdo zanima.

Iz tega kar si zdej naložil se pa dokaj hudo kadi :|

jan big p kakšna pa bo cena? Tudi če bo le 5-10 € sem prepričan, da bo milijonar. Zakaj bi dal 5k e in še vedno komajda špilal Crysis, če pa za 10 € lahko špilaš na predpotopni mašini. Izbira je očitna.

ni še določeno ta mesdec bodo prišli na vrsto testi.boma to dalala vrjetn skup tak d vas o tem obveščam spoti.poleg tega podroben opis lahko preberete na temi strojna oprema nasploh ki dem jo pravkar ustvaril

ka ve kdo natančen datum kdaj pridejo novi eee-ji ven v us???kr si mislim enga kupt

c00L3r ::

moj fend je naredu program d če boš meu na eee pc net usaj 1mb pa ta program boš lahk špilu crysis na ultra high resoluciji in detajlih.pa ne sam to igro ampak use.program bo plačliv če se kdo zanima.

To bi pa rad videl :))

sj boš čez neki cajta

larifari, 1 april je mimo.

zee ::

močnozelo zelo velika potenca dvomim
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

bomo vidl to tud mene zanima sam on pravi d bo delal pa tud je že neki probavu sam ne preg neta

perci ::

jst sploh ne dvomim

js pa mislim da bo delal če ne pr 1mb pa pr 10

polg tega tle je tma o eee pc jih za ta program sm naredu posebi temo "strojna oprema nasploh"

Kok je diagonala zaslona pri EEE v centimetrih? oz. če je komu za zmerit oz. zračunat oz. napisat kolk x kolk cm je to dolžina x višina?

steev ::

Ne znas matematike al kaj. Diagonala je 7" (8,9"), to pretvori v cm. Potem pa zračunaj obe stranici - razmerje je 16:10.
:|

Nwm kok mm je en ".

Kako pa namestimo xp-je gor če nimamo prenosnega cd predvajalnika? gre iz usb ključka? Beli baje nimajo možnosti razžiritvne pomnilnika?

2,54 cm za en palec.

EDIT: glede XPjev je bilo že vse povedano.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

boogle ::

ja se da xpje prek enih navodil tud prek usb ključa, morm rečt da sem se kar zj**** s tako namestitvijo, potem sem pa od kolega od kolega od kolega nafehtal externi cd za eno urco in zadeva gre by the book - brez hackov, patchev, čudnih formatiranj usb ključa ipd sranja ...mal se pozanimaj kje kdo to ma ali pr kakem kolegu v sluzbi - priporočam.

lp

miteq ::

Fantje, mi lahko poveste, kako se kaj obnese pisanje raznih tekstovnih dokumentov na EEE-ju? Je ekran ravno za silo?
Tak laptopček bi bil ravno komot za skakanje po knjižnicah za pisanje raziskovalnih nalog.
««
17 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22819911 (12529) Kleemen
»

Nakup Netbook-a

254908 (3960) __Devil__
»

Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )

929050 (7008) MKC00
»

Kateri NetBook (SSD, 9"+...)

374113 (2976) antonija
»

Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)

Oddelek: Novice / Procesorji
3410070 (6343) grmek

Več podobnih tem