Forum » Strojna oprema » Asus eee PC
Asus eee PC
OrkAA ::
glede tinyxp...
Q: Can I install TinyXP on a laptop?
A: No, hardware support has been removed for any battery powered PC
deleted ::
Uporabi program nlite za skompresiranje windosov, lahko prideš do boljšega rezultata, kot s tinyxp.
rdecaluc ::
ravno zdaj sledim nekemu vodiču da skompresiram xp-je , svoje originalne . Ker imam na voljo samo 1 USB stick , ki je velik 1GB ( a je to dovolj) , sledim pa temule vodiču za inštalacijo klik . Aja pa kaj pomeni If you use the program Nlite be sure to keep the manual installation files as the USB_prep8 script relies on these files. ?
Lp
Lp
Est modus in rebus. ,typos
ok sem uspešno namestil , vse dela , samo resolucija me mal jebe ... 800x600 -.-.
DamirK ::
Sem lastnik Asusa EEE in sem se v prostem času hotel naučiti izdelovanja Joomla spletnih strani.Rezultat je spletni portal www.eeepc.si . Ni še popolnoma dokončan, pripombe in predlogi so dobrodošli.
Pomagajte da stran zaživi !
Pomagajte da stran zaživi !
kixs ::
Orka:
Tole ne bo ravno drzalo. Sicer ne vem za katero verzijo to velja, ampak sam uporabljam na vec notebookih in tudi na Eee-ju (dokler sem ga imel) TinyXP Vista in TinyXP Platinum 2. Kot primer, ima celo driverje za Realtek zvocne ze vgrajene, kar standardni XP nima.
Toliko o dezinformacijah
lp
glede tinyxp...
Tole ne bo ravno drzalo. Sicer ne vem za katero verzijo to velja, ampak sam uporabljam na vec notebookih in tudi na Eee-ju (dokler sem ga imel) TinyXP Vista in TinyXP Platinum 2. Kot primer, ima celo driverje za Realtek zvocne ze vgrajene, kar standardni XP nima.
Toliko o dezinformacijah
lp
taja13:
po moje lahko brez problema kupis Eee-ja preko Bolhe. Vsi Eee-ji, ki so bili kupljeni v Sloveniji imajo 2-letno garancijo.
Zakaj pa folk prodaja? Ali je videl, da to ni to. Ali pa bo raje kupil naslednjo verzijo, ki "pride" nekje junija (?). Tudi sam sem svojega prodal, ker sem dejansko opazil, da ga ne potrebujem. Morda pa si premislim, ko pride ven Eee 900.
Surf model pa se ne splaca, se posebej ne za tistih 5€ razlike.
Glede pregrevanja... tega ni, saj ima ventilator. Se pa vseeno kar segreje - ne prevec, a se cuti, ko ga drzis v roki.
Jim22:
navijanje je taksna loterija kot pri vsaki zadevi. Moj Eee je deloval na 900MHz in malo cez cisto stabilno. Od kolega pa niti pod razno ne gre preko 800MHz (to je vse s standardnim BIOS-om).
lp
po moje lahko brez problema kupis Eee-ja preko Bolhe. Vsi Eee-ji, ki so bili kupljeni v Sloveniji imajo 2-letno garancijo.
Zakaj pa folk prodaja? Ali je videl, da to ni to. Ali pa bo raje kupil naslednjo verzijo, ki "pride" nekje junija (?). Tudi sam sem svojega prodal, ker sem dejansko opazil, da ga ne potrebujem. Morda pa si premislim, ko pride ven Eee 900.
Surf model pa se ne splaca, se posebej ne za tistih 5€ razlike.
Glede pregrevanja... tega ni, saj ima ventilator. Se pa vseeno kar segreje - ne prevec, a se cuti, ko ga drzis v roki.
Jim22:
navijanje je taksna loterija kot pri vsaki zadevi. Moj Eee je deloval na 900MHz in malo cez cisto stabilno. Od kolega pa niti pod razno ne gre preko 800MHz (to je vse s standardnim BIOS-om).
lp
CaqKa ::
skompresirat windowse? halo pa kaj vam je, temu se reče da se odstrani nepotrebno navlako ne pa skompresirat (stisnit).
nadalje.. na cebitu nisem zasledil novega modela.. pravo razočaranje..
sem pa med linux štanti srečal OLPC Austria :>
nadalje.. na cebitu nisem zasledil novega modela.. pravo razočaranje..
sem pa med linux štanti srečal OLPC Austria :>
Sicer pa bi lahko uporabil NTFS compression atribut in bi tako posledicno skompresiral in pridobil nekaj prostora
c00L3r ::
CaqKa malo si slabo gledal. Je bil tudi novi predstavljen. Vendar samo v vitrini. Evo sliko, ki sem jo sam naredil:
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
taja13 ::
kixs 97
glede pregrevanja sem mislila pri navijanju CPU, domnevam, da je takt znizan tud zaradi tega, ok pa verjetno tudi na racun manjse porabe baterije
zadnjic sem si 7" ogledala in sprobala v trgovini in ugotovila, da to ni zame....ni toliko problem v majhnosti ekrana, prej je kriva razvada na glare type monitorje slika se mi na 701 ne zdi dovolj ostra, ne vem, a je to samo v linuxu ali tudi v winsih
glede pregrevanja sem mislila pri navijanju CPU, domnevam, da je takt znizan tud zaradi tega, ok pa verjetno tudi na racun manjse porabe baterije
zadnjic sem si 7" ogledala in sprobala v trgovini in ugotovila, da to ni zame....ni toliko problem v majhnosti ekrana, prej je kriva razvada na glare type monitorje slika se mi na 701 ne zdi dovolj ostra, ne vem, a je to samo v linuxu ali tudi v winsih
Pri navijanju se pac venitlator malo bolj vrti. S pregrevanjem ni problemov. Eni so delali teste in se prakticno nic bolj ne greje. Kar je logicno, saj je napetost enaka.
Glede ekrana pa osebno nisem imel nobene pripombe. Pa delam dosti in z razlicnimi monitorji. Glede ostrine imajo tako LInux kot Windows po defaultu vklopljeno glajenje robov (Cleartype) in se zato ostrine niti ne vidi. Osebno imam vsa ta glajenja izklopljena.
Cleartype setup
lp
Glede ekrana pa osebno nisem imel nobene pripombe. Pa delam dosti in z razlicnimi monitorji. Glede ostrine imajo tako LInux kot Windows po defaultu vklopljeno glajenje robov (Cleartype) in se zato ostrine niti ne vidi. Osebno imam vsa ta glajenja izklopljena.
Cleartype setup
lp
JIM22 ::
Napetos vsekakor ni enaka saj imaš 0 low power in 1 normal power. NIsem zdej 100% napišem ko pridem domov.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
Vsi na FB pridružite se itVision :)
Ja. Napetost se pod obremenitvijo malo poveca. Sam to je normalno. Ce gres navijat, pa navadno se dodatno povecas napetost in potem se procesor se bolj greje.
Pri EEE-ju pa ne vem, ce jim je uspelo kako softversko dvignit napetost za lazje navijanje. Naceloma je cca 80-90% EEE-jev, ki normalno delajo na 900MHz. Se pa najdejo tudi taki, ki ne delajo niti na 800 ali manj.
lp
Pri EEE-ju pa ne vem, ce jim je uspelo kako softversko dvignit napetost za lazje navijanje. Naceloma je cca 80-90% EEE-jev, ki normalno delajo na 900MHz. Se pa najdejo tudi taki, ki ne delajo niti na 800 ali manj.
lp
poskus78 ::
Imam eee PC, pa tudi vprašanje.
Kako naj se povežem v internet preko GSM telefona?
SonyErricson K610i priključim na USB vhod s kablom, Na telefonu vključim opcijo, da se preko telefona poveže v internet. Na telefonu se prikaže ikona, da je povezan. Potem na connetion wizard izerem opcijo GSM/umts..., vendar ko pridem do izbire naprave s katero se bom povezal v internet, ni tam ničesar.
Ali moram telefon kaj inštalirati ali kaj. Sicer s telefonom srfam po internetu, pa tudi v računalniku mi diagnostic tool/system test zazna na usb vratih sony ericsona.
Prosim za pomoč.
Kako naj se povežem v internet preko GSM telefona?
SonyErricson K610i priključim na USB vhod s kablom, Na telefonu vključim opcijo, da se preko telefona poveže v internet. Na telefonu se prikaže ikona, da je povezan. Potem na connetion wizard izerem opcijo GSM/umts..., vendar ko pridem do izbire naprave s katero se bom povezal v internet, ni tam ničesar.
Ali moram telefon kaj inštalirati ali kaj. Sicer s telefonom srfam po internetu, pa tudi v računalniku mi diagnostic tool/system test zazna na usb vratih sony ericsona.
Prosim za pomoč.
Sam si lastim SE k600i . Komot se povežem z internetom ... hočem rečt v mobile networking wizard mi najde povezavo siol katero sem sam ustvaril , kliknem connect in sem gor . Pomoje da moraš ustvarit povezavo v network connections če še nimaš , tako da nimaš samo locar area connection. Če pa to že imaš potem pa ne vem . Aja uporabljam pa zelo star program za SE in ne najnovejše verzije.
poskus78 ::
Na eeepc imam original OS linux.
Internet preko GSM pa ne delaa oziroma ne znam nastaviti.
Internet preko GSM pa ne delaa oziroma ne znam nastaviti.
Bistri007 ::
Probaj preko bluetooth. Dela tudi v linuxu, najdi orodje za avtomatsko nastavitev bluetooth+GPRS.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...
Evo copy-paste iz eeectl.ini: Voltage is CPU voltage flag, 0 for Low, 1 for Normal.
Speed.Profiles = 70,99,0,Suspend; 70,99,0,Stock; 90,100; 95,100; 100,100,0,Medium; 105,120; 113,120; 120,120,1,Full;
Tak, da lahko vidte, da iza 99 in 100 je 0, kar pomen low voltage, iza 120 je pa 1 kar pomen normal. Tole se da vse spreminjat. Zdej imam bios 8804 gor in se da v biosu nastavt fsb na 100, tak da laptop deluje na 900mhz, deluje brez problema tud čez 1ghz, sam moreš pognat tale programček, da navije vse skup. Fajn bi blo če bi blo tole že v biosu za zvišat in maš mir pol.
Speed.Profiles = 70,99,0,Suspend; 70,99,0,Stock; 90,100; 95,100; 100,100,0,Medium; 105,120; 113,120; 120,120,1,Full;
Tak, da lahko vidte, da iza 99 in 100 je 0, kar pomen low voltage, iza 120 je pa 1 kar pomen normal. Tole se da vse spreminjat. Zdej imam bios 8804 gor in se da v biosu nastavt fsb na 100, tak da laptop deluje na 900mhz, deluje brez problema tud čez 1ghz, sam moreš pognat tale programček, da navije vse skup. Fajn bi blo če bi blo tole že v biosu za zvišat in maš mir pol.
Preveri se s kaksnim cpu-z koliko je "dejanska" napetost. Svojega ze kar nekaj casa nimam vec. Me pa vseeno zanima.
lp
lp
Cpu-z mi ne kaze napetosti, tak da lahko samo upam-o. Gledam pa z 1.44.
todman74 ::
Jaz bi pa imel za uporabnike tegale eee-ja dve vprašanji.
1. Ker doma nimam možnosti do širokopasovnega neta, mal tuhtam,da bi si nabavu tole zadevco, za priklop na kakšna WLan omrežja, e-točke.....ne vem pa kolk je tole uporabno, zaradi majhnega zaslona in resolucije....v bistvu se mi gre najbolj za YouTube, Rapidshare in podobne strani.
2. Se kaj predvideva pocenitev za te modele, s prihodom "dvojke" ?
1. Ker doma nimam možnosti do širokopasovnega neta, mal tuhtam,da bi si nabavu tole zadevco, za priklop na kakšna WLan omrežja, e-točke.....ne vem pa kolk je tole uporabno, zaradi majhnega zaslona in resolucije....v bistvu se mi gre najbolj za YouTube, Rapidshare in podobne strani.
2. Se kaj predvideva pocenitev za te modele, s prihodom "dvojke" ?
boogle ::
...kolk dobra zadevca je tale eee, na slikah je kr kul k ga mas pa v rokah pa !!! ...res neki kar mi bo prav pršlo na potovanjih ...se mi kr smeji
Zadeva je fajn, deljuje presenetlivo hitro. Na 900mhz gre kar solidno, mogoče če bi dodal not 1gb rama in bi stvar konkurirala običnem kompu(po hitrosti). Laptopček se hitrej zažene v win kot Q6600@4ghz in 2x1gb rama, ter 320gb, 7200rpm, 16mb. Rabi nekje 15 sekund do popolnega zagona. Tle se vidi prednost solid state diskov;) Zadeva je zmožna poganjat tud kake igrce, trenutno imam samo Q3 gor, katerega je potrebno prilagodit na resolucijo 800x480. Drugač lušna zadeva in tud baterija drži dost dolgo.
himera ::
a je možno kje kupit ta disk SSD 4gb, za sistem bi bilo dovolj???
AMD64 @ FX-57
ASUS A8N-E, 2x 512 DDR500
WD Raptor 36GB + 250GB Hitachi
ASUS A8N-E, 2x 512 DDR500
WD Raptor 36GB + 250GB Hitachi
kuglvinkl ::
Je možno, na geizhals maš prav kategorijo SSD. Samo glej, da ne ustreliš kozla. Pazi na prenose.
ru7 ::
A se že kej ve, kdaj prispejo novejši modeli z večjim zaslonom? So mogoče že znane specifikacije (isti proc ali kej novejšga?), okvirna cena (nekje sem zaslednik da bo 399€)?
krho ::
Z Atom procesorjem 1x poleti. S istim procesorjem kot sedaj 1x maja.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
boogle ::
ojla
dost mam tega linuxa, na netu je kar nekaj tuturialov za XP namestitev na eee pa me zanima ce bi mi sam dal link kater je najbolj zanesljiv, preizkušen in celoten
NAJLEPŠA HVALA !!
Lp
dost mam tega linuxa, na netu je kar nekaj tuturialov za XP namestitev na eee pa me zanima ce bi mi sam dal link kater je najbolj zanesljiv, preizkušen in celoten
NAJLEPŠA HVALA !!
Lp
samek ::
Kr Linux pusti gor, je čist cool.
Drugače pa preglej mal http://wiki.eeeuser.com/. Maš tud velik druzga uporabnga materjala tuki.
Sama inštalacija se ne razilkuje dost od navadne, razn mogoče to da inštaleraš preko usb ključa oz. usb cdrom-a.
Drugače pa preglej mal http://wiki.eeeuser.com/. Maš tud velik druzga uporabnga materjala tuki.
Sama inštalacija se ne razilkuje dost od navadne, razn mogoče to da inštaleraš preko usb ključa oz. usb cdrom-a.
/dev/null
suunto ::
Pozdravljeni, imam problem pri instalaciji MS Win XP SP2 Pro VLK na EEE. Najprej sem šel z SD karticami delati po opisu iz revije Moj Mikro marec 2008 (str.92) in pri začetku instalacije windowsov (windows setup), ko nalaga driverje dobil error "The files iastor.sys could not be found". Lahko sem le reštartal in se je ponovilo. poiskusil sem še z metodo opisano na Install Windows XP on the Asus Eee PC – EEEguides.com in se mi je ponovilo. Ne vem več kaj in kako. prosim za pomoč.
Hvala.
LP
T.
Hvala.
LP
T.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: suunto ()
jz sm sledil temule vodiču ki kaze kako inštalirat z usb-ja . Uporabil sem 1Gb usb stick in nlitane winxp sp2 (pri nlitanju velja opozoriti da ne smeš odstranit "Manual install and upgrade" ; 16bit support pa še kaj bi se našlo vendar se mi ni dalo preveč zafrkavat ). Potem ko maš porihtan USB kluč ga vstaviš notr in nato zaženeš, stisneš F2 in v biosu nastimaš tvoj usb da se boota 1. ) Inštalacija gre naprej .. potem pride do particij -> tukaj je treba pobrisat vse particije (tud bios xxxx .. ) in potem lepo sformatiraš in inštaliraš. Vse potekalo kot po maslu. Potem pa ko je vse porihtano pa še page file izklopiš da dobiš
okoli 780mb placa več.
okoli 780mb placa več.
suunto ::
jaz sem v drugo tudi šel po tem principu. Tako z SD kartico kot z USB ključem imam isti problem že na začetku instalacije windowsov (windows setup) še pred urejanje particij ipd...s tem iastor.sys. In seveda reče, da naj nekaj pritisnem za nadaljevanje in ko stisnem napiše "Setup failed. Press any key to restart your computer". LAhko, da CD windowsov ni pravi ali pa, da je že prej bil sformatiran disk (kot opisuje moj mikro)?!
LP
Tilen
LP
Tilen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: suunto ()
Probi z drugin winxp, če jo kje imaš. Meni je z originalnih ki sem jih oklestil normalno namestilo.
DestySB ::
rdecaluc,
Kje lahko prekličem za tisto "pri nlitanju velja opozoriti da ne smeš odstranit "Manual install and upgrade" ; 16bit support"? Ker ravno to me potem zafrkava, da nemorem dati na USB!!!
Kje lahko prekličem za tisto "pri nlitanju velja opozoriti da ne smeš odstranit "Manual install and upgrade" ; 16bit support"? Ker ravno to me potem zafrkava, da nemorem dati na USB!!!
Dal sem ti točne podatke. To poiščeš tam , kjer odstranjuješ Applications , Drivers , Operating system options .. itd. Tuki notr mora bit. Drugače pa sem samšel po temule vodiču za "oskubljanje" winsov.
Lp
Lp
Hvala, sem že sam našel in sedaj imam lepo XPje na USB-ju. Čez kakšen teden pa domov pričakujem že USB ključ s 16GB za 45€.
Na uradni strani sm našu podatek, da su zunaj tudi že 8gb verzije. Kdaj bo to pri nas v sloveniji in še cena: cca. 330€ v Ameriki.
deleted ::
u, pa res:) Sam mene pr teh belih moti, ker imajo okrog zaslona črno, kar zelo škoduje samemu designu
Vse lepo in prav, samo upam, da nebodo spet cene zasoljene. Že tako "šparam" za običnega za 300€ pa pišem po mimovrste komentarje ko butl.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 19910 (12528) | Kleemen |
» | Nakup Netbook-aOddelek: Kaj kupiti | 4908 (3960) | __Devil__ |
» | Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9050 (7008) | MKC00 |
» | Kateri NetBook (SSD, 9"+...)Oddelek: Kaj kupiti | 4113 (2976) | antonija |
» | Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)Oddelek: Novice / Procesorji | 10070 (6343) | grmek |