» »

Asus eee PC

Asus eee PC

««
18 / 55
»»

rdecaluc ::

@Boogle: Če se malenkost ne potrudiš potem res ne gre. Drugače pa na linku do vodiča, ki sem ga objavil nekaj postov nazaj ne potrebuješ ničesar drugega kot pa winxp sp2 , 1gb usb ključek in malo volje.
Est modus in rebus. ,typos

MeMarko ::

A je kdo že skuru matično ploščo pri eee ali kaj podobnega? Ne ga vreč v koš. Nujno rabim ekran. Oglas je tej strani.

dronyx ::

Se opravičujem, če je tole že kje odgovorjeno, samo se mi ne da brati cele niti. Zanima me namreč, kako bi lahko v Linuxu Asusa EEE omogočil, da pri predvajanju divx filma v podnapisih prikaže tudi šumnike. Sedaj imam namesto šumnikov povsod črto. Ali je morda problem z fonti?

todman74 ::

Jaz imam pa drug problem....namreč po dveh dneh uporabe, mi je uspelo OS sesut.Pri "nastavljanju" SLO tipkovnice sem neki z****u, po restartu, pa se mi OS noče več zagnati.
Se da to kako "popraviti", ali je najlažje, da "vržem" gor XP-je....mi je pa škoda, sem se glih navadu na tale Linux.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: todman74 ()

todman74: Morda v pomoč spodnji link:
http://wiki.eeeuser.com/restoretofactory

SumAm ::

Če koga zanima bo kmalu prišel ven še ena od mnogih Eeejevih alternativ, to je Jisus. :D

jest10 ::

Če koga zanima bo kmalu prišel ven še ena od mnogih Eeejevih alternativ, to je Jisus. :D

Škoda, da je nizka resolucija. Me pa zanima, kako zmogljiv je tale kitajski procesorček

@onix

Hvala za link, bom pogledal, če se da kaj naredit...

Škoda, da je nizka resolucija. Me pa zanima, kako zmogljiv je tale kitajski procesorček

Škoda ja, če bi bila resolucija vsaj 1024x600px bi zelo premislil o zamenjavi, tako pa ne. Ker sem ugotovil da mi je 800x480px res premalo.

roli ::

Jaz bi si tudi nekoč kupil nekega takega malčka ampak nažalost je resolucija totalno prenizka, ko bo imela stvar resolucijo 1024xXXX in bo imela ceno do 299€ potem bom pa že začel razmišljat o tem.
http://www.r00li.com

Glede prenizke resolucije. Jaz se spomnim časov CRT zaslonov 15" in je takrat imela večina resolucijo 800 x 600. Pa se nihče ni pretirano pritoževal. Jaz lahko za EEE po enem tednu samo rečem, da je za to, kar potrebujem, idealna zadeva. Brez težav lahko napišem nekaj A4 strani teksta, kakšen prispevek ali komentar na blogu v naravi ali kavarni, preberem pošto, pogledam kakšen film, berem PDF dokumente, lahko klepetam po skypu. Se pa moraš naučiti uporabljati zoom, povečavo črk, v brskalniku tipko F11 in še nekaj trikov.

Je pa jasno, da malček ni primeren za vodenje financ v Excelu, kjer imaš čez nekaj ekranov številk. Tudi tisti, ki se pritožujejo, da težko delajo z asusom EEE v Photoshopu naj se raje vprašajo, če vedo kaj je sploh Photoshop? Ker jaz v takem programu za silo delam šele na 22" ali več, ko odpreš serijo palet.

Trg zahteva in sigurno bo prišel ven tudi večji model, ki bo podpiral resolucijo 1024x?. Samo cena bo izgleda 100 evrov več, teža bo verjetno tudi višja ...Ko to vržem na tehtnico in moje potrebe, mi 7" model povsem ustreza. Za isto ceno in zelo podobno težo pa bi se jasno odločil za večjega.

blog: http://dronyx.wordpress.com/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Dandanes prihaja vse več nizkocenovnih prenosnikov, tako da izbira bo še pestra brez skrbi. Eee 900 o katerem sem že pisal, bo imel resolucijo 1024x600 px, kar je po moje super.

@Onyx: Večina spletnih strani je zdaj prilagojena za resolucijo 1024x??? px in mislim, da bo nova generacija Eeejev ravno pravšnja. Prva generacija je bila samo pokušina, kako bodo ljudje sprejeli te nizkocenovne prenosnike.

SumAm: Ja, spletne strani znajo biti problem in žal tudi slo-tech na mojem EEE ne izgleda najbolje, ker je stolpec z besedilom zelo ozek. Se pa veselim dne, ko bomo Eee 900 lahko kupili za 250 evrov ali manj. Z konkurenco in masovno proizvodnjo bodo cene sigurno padle. Nimam pa časa čakati nekaj let na to.

Kljub vsemu je meni teža pred resolucijo in velikostjo ekrana. Kaj dosti več kot 1 kg za prenosnik zame ne pride v poštev.

Zgodovina sprememb…

kixs ::

Ja... skoda da bo EEE 900 vecji in tezji :(

steev ::

Dandanes prihaja vse več nizkocenovnih prenosnikov, tako da izbira bo še pestra brez skrbi.

Res je!
:|

opeter ::

Glede prenizke resolucije. Jaz se spomnim časov CRT zaslonov 15" in je takrat imela večina resolucijo 800 x 600. Pa se nihče ni pretirano pritoževal.

To je bilo nekoč, danes pa je danes...

Si predstavljate, kako bomo čez recimo kakšno desetletje ali dve gledali stare filme z 720x576 ločljivosti na 1920x1200 (ali več) ločljivostnem ekranu?

Problem je tudi kontrak... prikazat nizkoresolucijsko sliko na visokoločljivostnem ekranu. Interpolacija je sicer eno od rešitev (in dandanes najpogostejša), ampak po pravici povedano - koliko od vas rad gleda "megleno" sliko?

Kaj mislite, kolikšna je največja resolucija, ki jo še sprejme večina ljudi pri teh malih ekranih (EEE itn.)?
Za starejše in tiste z očali je že ta resolucija vprašljiva... oni bi želeli recimo 640x480 na tako "majhnem ekranu". :)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

kixs97: Če sem pravilno prebral, potem bo tudi 900 pod eno kilo in skoraj nič težji (no ja, 100 evrov, ampak ne bi o malenkostih). Video prikaz primerjave obeh kaže na to, da bom verjetno čez pol leta mojega malčka zamenjal. 8-)

Bo potrebno se malo pocakat na tocne podatke. Na strani, ki si jo podal, so zunanje mere enake kot EEE 700, kar pa seveda ni tocno.

lp

Če pogledaš video na drugem linku, je razlika v velikosti največ centimeter. Upam da podatek o teži drži.

Upanje umre zadnje ;)

PrimozR ::

Ja... skoda da bo EEE 900 vecji in tezji :(

Ja, škoda, da bo praktično enako velik in mogoče malce etžji. HW ostane večinoma enak, ekran se poveča, zanj pa je itak prostor že sedaj.

To bodo takšne minimalne spremembe, da se zaradi njih ne splača prevč sekirat :) Eee bo še zmeraj pod 1 kg, to pa je tudi meni zelo pomembno.

Tole je sicer malo off topics, ampak vendarle. Ali kdo ve, kako na Linuxu od EEE z nameščenim OpenOffice lahko kopiraš samo neoblikovano besedilo, tako kot recimo v XP dela Notepad? Namreč ko objavljam na blogu (kopiram besedilo), se vedno prekopira še oblikovanje, vse skupaj je še slabše, če shranim kot TXT in kopiram iz Text editorja (težave z wordwrap...).

Mr_Globus ::

V kakih torbah ga nosite okoli? Jst bi rabil eno lih tolko veliko da gre not EEE in polnilec :)

Alexius Heristalski ::

Vprašanje za lastnike teh malih zverinic. Je EEE sposoben prikazati MPEG-4 AVC DVB-T? MPEG-2 dela, sem videl na Youtube-u. Govorim seveda o softverskem dekodiranju, saj harvderskih DVB-T stickov še nisem videl.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

daltonix ::

V kakih torbah ga nosite okoli? Jst bi rabil eno lih tolko veliko da gre not EEE in polnilec :)

Jst imam slot bar od URBAN TOOL-a v njega gre računalnik, polnilec pa je mal debel. ampak gre.
Imam pa še eno torbico - za vso EEE elektronko (zunanji disk, kablarija, čitalci, slušalka in mikrofon...), in sicer torbica za 10 palčni prenosni DVD predvajalnik.
tukaj je link za SLOT BAR
http://www.urban-tool.si/index.php?kath...

jest10 ::

Eee PC 900 unboxed

iskra ::

Ni kej, upam, da bo 900 naprodaj pri nas do poletja :D
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Opazil sem še eno manjšo težavo z Asus EEE. Namreč naložen Linux podpira očitno samo ločljivost 800x480, medtem ko je običajna ločljivost 800x600. Problem se pa pojavi, ker nekateri nameščeni programi in pogovorna okna (tudi v brskalniku) te ločljivosti ne poznajo (očitno niso bili pisani za EEE) in potem na zaslonu dela okna sploh ne vidiš. Da je problem še večji, je običajno to spodnji del, kjer je gumb OK in še kaj. To sem opazil na večih mestih, recimo v programu Paint...

tuning ::

Oj folk , kako je pa kaj z podporo MSNja in kamere na Linuxu. Imam linuxe gor ( windowse sem zbrisal po nekajdnevni uporabi, kaj pa vem, so mi linuxi bolj vsecni ) in bi rad nekak pognal video konferenco v MSNju ce se sploh da ?

LP,Sandi

Kere Linuxe pa imaš gor? V kakem Gentoojo bo težje usposobiti kamero kot pa v Ubuntuju. Tko da če maš tedva (pa recimo Fedoro) gor, bo še najlažje v Ubuntuju.

Opazil sem še eno manjšo težavo z Asus EEE. Namreč naložen Linux podpira očitno samo ločljivost 800x480, medtem ko je običajna ločljivost 800x600. Problem se pa pojavi, ker nekateri nameščeni programi in pogovorna okna (tudi v brskalniku) te ločljivosti ne poznajo (očitno niso bili pisani za EEE) in potem na zaslonu dela okna sploh ne vidiš. Da je problem še večji, je običajno to spodnji del, kjer je gumb OK in še kaj. To sem opazil na večih mestih, recimo v programu Paint...

No to glih ni problem, je pa malo zoprno.....okno se da prestavit(alt+left click+touchpad).

Loki ::

zakaj so pa tile eee tako popularni? zakaj ga imate recimo vi (tukaj sodelujoci)? zakaj ga uporabljate?
I left my wallet in El Segundo

Jaz pišem blog in je za to skoraj idealen. Lahko pišem v postelji, v kavarni, ob Ljubljanici in ga sedaj skoraj vedno imam s sabo v nahrbtniku kot recimo mobilni telefon. Poleg tega meni ob lepih dnevih sedenje v sobi za računalnikom preseda, EEE pa lahko vzamem s sabo na kolo, se kje ustavim, preberem kakšne zadeve v PDF-ju, ali kaj napišem, nenazadnje bi lahko gledal gor na plaži tudi divx filme (recimo namesto prsatih Čehinj:D) in ga imel namesto klasičnega portable DVD predvajalnika (le da ta nima DVDja, ampak moraš imeti film kot datoteko na USB ključu, dela pa brez problema....tudi podnapisi).

Trenutno študiram, kako usposobiti na tem prenosniku še mobilni internet. Mobitel ima baje Asusa EEE tudi v svoji ponudbi (če drži podatek, stane skupaj z modemom 279 €, v trgovinah je pa samo EEE 299 € ???) in dva modema (Option GlobeSurfer iCON 7,2 in Novatel Wireless Ovation MC950D) naj bi delovala tudi pod EEE Linuxom, vsaj tako so mi odgovorili.

Sicer je pa tole moj umotvor (večina prispevkov je že nekaj časa nastala v grobem na Asusu EEE):
http://dronyx.wordpress.com/

Zgodovina sprememb…

zee ::

Vzrok za nizko ceno se kot vselej skriva v drobnem tisku:
Pogoj: Sklenitev/podaljšanje naročniškega razmerja Mobitel GSM/UMTS za 24 mesecev. Velja za vse, ki nimate veljavnega aneksa UMTS št. 14/2005.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

kmetek ::

Pa sej ima Comshop sedaj redno 289, preko spleta celo 278!!!

Evo prvi video o novem Eeeju z 9" LCD zaslonom. Se že slinim, slin, slin, ... :D

@Loki: poglej povezavo iz mojega podpisa ;)

OmegaBlue ::

Za vse reveže ki nočejo letat na blog ;)

Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

yummi

OmegaBlue, kaj imaš ti toliko proti blogerjem? Blogerjev libido je pač odvisen od klikov in ni fora, da človeku jemlješ promet. Zamisli si, da bi nekdo takole tebi vzel na dan par 100 clickov?

ru7 ::

pure pr0n, sploh bela barva owna

ja OmegaBlue, tole je bilo skrajno otročje oz. skrajno slovensko (faušija power).

OrkAA ::

Kaj pa vam ni jasno? Jaz niti slučajno ne bi pogledal linka na blogu, ker se mi pač ne da. Ker pa je bil omegablue tako prijazen, da je linkal filmček, sem si vsaj tega ogledal.

bond007 ::

linkal filmček? Men zgleda bolj slab link, če ga ne morm kliknat - vsaj na starem ST ne st.youtube dz0QYI104cI ? Dokler pa novega ne daajo v črno barvo, pa ga ne mislim uporablat.

bond007:

sej ze nekaj casa obstaja v crni preobleki (ce mislis ST preobleko seveda) ;)

lp

OmegaBlue ::

youtube linki delujejo samo na novem dizajnu, če ste na starem vam na morem pomagat.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Loki ::

a pa se da kao win instalirat gor (magar 2000 zaradi prostora), gledat kaksen film ipd....? kateri celeron je to? pentium 4 (glede na ddr2 mi je malo sumljivo) ali tualatin?

p.s. saj je bila crna preobleka aktivna tukaj nekaj casa nazaj, samo je bila bolj slabo berljiva. zakaj je pa zdaj izginilo, pa nimam pojma.
I left my wallet in El Segundo

O uradnih karakteristikah sem ravno danes pisal. Danes ga začnejo prodajati v HK in VB ;) Gre kdo v kratkem v VB? :)

kaj mislijo s tem flash pomnilnikom...kaj bo to skupen prostor ali deljen? uf 20gb to je že orenk :=)

a pa se da kao win instalirat gor (magar 2000 zaradi prostora), gledat kaksen film ipd....? kateri celeron je to? pentium 4 (glede na ddr2 mi je malo sumljivo) ali tualatin?

p.s. saj je bila crna preobleka aktivna tukaj nekaj casa nazaj, samo je bila bolj slabo berljiva. zakaj je pa zdaj izginilo, pa nimam pojma.

Kaj ti bluziš? Tole je C2D celeron, kakšen Tualatin neki. Itak pa RAM ni važen od proca ampak od čipseta. In o kakšni črni preobleki govoriš?

Windowse se pa itak da da inštalirati, 3/4 postov tukaj je jokanje za pomoč pri inštalaciji XPjev.
««
18 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22819919 (12537) Kleemen
»

Nakup Netbook-a

254908 (3960) __Devil__
»

Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )

929050 (7008) MKC00
»

Kateri NetBook (SSD, 9"+...)

374113 (2976) antonija
»

Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)

Oddelek: Novice / Procesorji
3410074 (6347) grmek

Več podobnih tem