Forum » Strojna oprema » Asus eee PC
Asus eee PC
kixs ::
Zakaj sem napisal, da je tale EEE tudi lahko kot primarna mashina?
Poznam enega "Power user"-ja, ki bi svojo primarno mashino takoj zamenjal s tem, da bi le imel resolucijo 1024x. Za doma bi itak uporabljal eksterni priklop. Njemu je najbolj pomembno to, da lahko gre od doma na shiht in ima vedno vse s sabo. Zdaj uporablja externi USB disk in VMware v katerem ima svoj desktop
Se bolj pa, da je mashina res TIHA.
Ta vikend se je malo igral mojim in je po hitrosti cisto zadovoljen. V koncni fazi je tale po moci primerjiv s Pentium IV 1600MHz (prve generacije).
Dobro, tako kot je ze bilo v tej temi omenjeno, vsakemu svoje. Za mene ni pogojev, da je tole primarna mashina, pa ceprav bi bila za 90% moje uporabe PC-ja vec kot dovolj. Sem pac razvajen
Tisti Linutop izgleda kar zanimiva zadeva, vendar cenovno ga tale EEE nese na vseh podrocjih. Res je lazja in manjsa zadevsna, vendar za on-the-go cisto neuporabna in seveda dosti manj zmogljiva. Cena bi morala biti bolj okoli 100€ max!
lp
Poznam enega "Power user"-ja, ki bi svojo primarno mashino takoj zamenjal s tem, da bi le imel resolucijo 1024x. Za doma bi itak uporabljal eksterni priklop. Njemu je najbolj pomembno to, da lahko gre od doma na shiht in ima vedno vse s sabo. Zdaj uporablja externi USB disk in VMware v katerem ima svoj desktop
Se bolj pa, da je mashina res TIHA.
Ta vikend se je malo igral mojim in je po hitrosti cisto zadovoljen. V koncni fazi je tale po moci primerjiv s Pentium IV 1600MHz (prve generacije).
Dobro, tako kot je ze bilo v tej temi omenjeno, vsakemu svoje. Za mene ni pogojev, da je tole primarna mashina, pa ceprav bi bila za 90% moje uporabe PC-ja vec kot dovolj. Sem pac razvajen
Tisti Linutop izgleda kar zanimiva zadeva, vendar cenovno ga tale EEE nese na vseh podrocjih. Res je lazja in manjsa zadevsna, vendar za on-the-go cisto neuporabna in seveda dosti manj zmogljiva. Cena bi morala biti bolj okoli 100€ max!
lp
billy ::
Za info....2G surf model ima baje 512MB rama.
V čem se razlikuje od "trenutnega" prodajnega modela:
- samo 2GB SSD diska
- manjša baterija - pol ure razlike
- nima kamerce
- na zadnji strani nima vratic za RAM, tako je potrebno razredit celotno ohišje, da se doseže RAM, kateri pa je v slotu in ni zalotan
kako je z modemom se še ne ve, če ga ima torej.
Je pa tale model v USA 100$ cenejši, kar bi ga pri nas približalo na 220€ cene...zelo solidno! na 2GB SSD gre XP čisto normalno.
Na japonskem bodo pa baje modeli z 16GB SSD.
Še bo zanimivo naslednje leto, letos so zgleda presilili celoten trg in izdali te 4GB modele "na silo" da se ujame praznične nakupovalce :)
V čem se razlikuje od "trenutnega" prodajnega modela:
- samo 2GB SSD diska
- manjša baterija - pol ure razlike
- nima kamerce
- na zadnji strani nima vratic za RAM, tako je potrebno razredit celotno ohišje, da se doseže RAM, kateri pa je v slotu in ni zalotan
kako je z modemom se še ne ve, če ga ima torej.
Je pa tale model v USA 100$ cenejši, kar bi ga pri nas približalo na 220€ cene...zelo solidno! na 2GB SSD gre XP čisto normalno.
Na japonskem bodo pa baje modeli z 16GB SSD.
Še bo zanimivo naslednje leto, letos so zgleda presilili celoten trg in izdali te 4GB modele "na silo" da se ujame praznične nakupovalce :)
def0r ::
igra z 8GB verzijo baje in ocjan na 900mhz. Najbolj se cudim glede oblivion xD
v ponedeljek grem mogoce kupt Eee PC v BOF (Big Bang) in me zanima ce imajo tudi belo verzijo eee pcja :> ker tista crna, ki je na njihovi strani je grda :D http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=1...
A drugace filme se da vse normalno gledat tudi na prednalozenem xandros linuxu ali je kaksen problem z kodeki? Itka nameravam dati kasneje gor win xp.
Nameravam vzeti se 8GB flash disk pa se odlocam med tema dvema ce ima kdo izkusnje
http://www.mimovrste.com/artikel/202002...
http://www.mimovrste.com/artikel/202001...
http://www.mimovrste.com/artikel/202001...
ceprav me bolj mika cenejsi samo zanima me ce so kaksni problemi:>
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: def0r ()
Daedalus ::
Jaz recimo rabim računalo, z resolucijo lih pravo za delo v konzoli (administracija linux kišt - večinoma "konzolim"), ki ga lahko zadegam v torbo in nosim s sabo naokoli. Tole zgleda lih pravo;> Ajd, resolucija je malo nizka za še kako sprotno opravilo, sam to bo menda 10" popravil.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Kakšen 10" pa?
Asus je rekel, da sploh ne razmišljajo o 10", tako da še verjetno nekaj časa ne bo. Razen, če bo kak drug proizvajalec naredil.
Drugače pa če v XP zmanjšaš DPI lahko tudi na 800x600 dobiš toliko kot bi na 1024x768
Asus je rekel, da sploh ne razmišljajo o 10", tako da še verjetno nekaj časa ne bo. Razen, če bo kak drug proizvajalec naredil.
Drugače pa če v XP zmanjšaš DPI lahko tudi na 800x600 dobiš toliko kot bi na 1024x768
Branje low end revij pa res razkrije vse kar se dogaja v svetu tehnike.
Prototip je bil predstavljen že junija na enem azijskem sejmu - link do slik je celo objavljen v tej temi - a si je asus premislil in začel izdelovati samo 7" model.
Zaradi nekaj $ dražjega 7" panela, je tudi eee v osnovi toliko dražji, od predvidene 199$ cene. 10" bi bil pomoje kar nekaj dražji. Pa..tu se gre o cenah panelov pri ogromnih količinah, da ne bo kdo popal linkov kako se dobi na ebayu 10" panel samo za 30$ več kot 7" panel in bi po tej logiki 10" eee moral biti samo 30$ dražji.
Prototip je bil predstavljen že junija na enem azijskem sejmu - link do slik je celo objavljen v tej temi - a si je asus premislil in začel izdelovati samo 7" model.
Zaradi nekaj $ dražjega 7" panela, je tudi eee v osnovi toliko dražji, od predvidene 199$ cene. 10" bi bil pomoje kar nekaj dražji. Pa..tu se gre o cenah panelov pri ogromnih količinah, da ne bo kdo popal linkov kako se dobi na ebayu 10" panel samo za 30$ več kot 7" panel in bi po tej logiki 10" eee moral biti samo 30$ dražji.
Tero ::
Danes sem tale eee malo modal in ratalo mi je vgradit bluetooth.
Na http://forum.eeeuser.com ker nekaj piše o tem.
Gre se zato da ima dodaten miniPCI slot, (ki pa pri novejših revizijah sploh ni zalotan) tudi USB pine. Oz D+ in D- zato treba najti še samo +5V in GND.
Ker imam ravno digitalec hin nisem mogel nič poslikat
Gledal sem pa tole sliko in zadeva deluje.(čeprav nevem kaj je ta ko je to pisal mislil z 3.3V če pa USB deluje na 5v????) No vsekakor +d -d pina sta prava.
Bluetooth deluje super, vleče tudi ok. Prostor za PCB od bluetooha je ravno tam ko naj bi bil dodatni miniPCI slot.(nekateri so si celo not spravli usb hub in še 16GBusb ključek)
NE pozabit da če se kdo kaj takega loti da nima več garancije in da če slučajno skuri svoj EEE nisem jaz kriv
Opozorilo: NE iskat in lotat gor +5V na samem minipci portu, ker namreč nekateri iz eeeforuma so to naredili in BIOS misli da je to nekakšen flash pomnilnik in hoče bootat iz bluetootha!
Na http://forum.eeeuser.com ker nekaj piše o tem.
Gre se zato da ima dodaten miniPCI slot, (ki pa pri novejših revizijah sploh ni zalotan) tudi USB pine. Oz D+ in D- zato treba najti še samo +5V in GND.
Ker imam ravno digitalec hin nisem mogel nič poslikat
Gledal sem pa tole sliko in zadeva deluje.(čeprav nevem kaj je ta ko je to pisal mislil z 3.3V če pa USB deluje na 5v????) No vsekakor +d -d pina sta prava.
Bluetooth deluje super, vleče tudi ok. Prostor za PCB od bluetooha je ravno tam ko naj bi bil dodatni miniPCI slot.(nekateri so si celo not spravli usb hub in še 16GBusb ključek)
NE pozabit da če se kdo kaj takega loti da nima več garancije in da če slučajno skuri svoj EEE nisem jaz kriv
Opozorilo: NE iskat in lotat gor +5V na samem minipci portu, ker namreč nekateri iz eeeforuma so to naredili in BIOS misli da je to nekakšen flash pomnilnik in hoče bootat iz bluetootha!
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Zakaj bi pa lotal? Uporabi se USB, na katerega je priklopljena kamera in se naredi hub.
Pa še boljša rešitev je to, ker če v biosu izklopiš kamero, izklopiš vse kar je na tistem hubu, in ko rabiš več baterije lepo izklopiš vse dodatno.
Pa še boljša rešitev je to, ker če v biosu izklopiš kamero, izklopiš vse kar je na tistem hubu, in ko rabiš več baterije lepo izklopiš vse dodatno.
kje bi se lahko kupil Eee PC poleg Big Banga oz. BOFa? prosim ne iz svetprenosnikov je 380 eurov.
Zheegec ::
Def966: Najbrž nikjer drugje
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
mogoce tudi kdo ve ce imajo tam v big bangu tudi belo razlicico ?:>
P.S. Alien3001 widmar:>
P.S. Alien3001 widmar:>
Zheegec ::
Ne, nimajo.
P.s.: stfu
P.s.: stfu
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Mislim da ima trenutno v SLO samo big bang zalogo, pa še to le 4GB model črne barve.
Verjetno se bodo zaloge pojavile tekom januarja naslednje leto, recimo v USA že imajo na voljo skoraj vse različice. 2GB je na voljo celo v vseh barvah.
Verjetno se bodo zaloge pojavile tekom januarja naslednje leto, recimo v USA že imajo na voljo skoraj vse različice. 2GB je na voljo celo v vseh barvah.
OMG, check this out!
http://jkkmobile.blogspot.com/2007/12/a...
Me že ima...ampak še vedno iščem kurčev car mount :)
http://jkkmobile.blogspot.com/2007/12/a...
Me že ima...ampak še vedno iščem kurčev car mount :)
bosko1982 ::
=) tnx billy glih to sem rabil, touchscreen=)
RAMi delujejo OK in psšejo not brez problema, sem jih pravkar dobil in vgradil=)
http://www.digitalww.com/store/proddeta... ...ni malce draagoooo to? =(
lp
RAMi delujejo OK in psšejo not brez problema, sem jih pravkar dobil in vgradil=)
http://www.digitalww.com/store/proddeta... ...ni malce draagoooo to? =(
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bosko1982 ()
Cena za touchscreen je okoli 100$, meni osebno se ne zdi to drago :)
Če pa ima kdo srečo, pa lahko dobi na ebayu za še malce manj cene.
Če pa ima kdo srečo, pa lahko dobi na ebayu za še malce manj cene.
mtosev ::
Jaz bi ga tud mel. samo ni $$$$$.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
kloner ::
Ker se ravno pripravljam na inštalacijo xp-ja ma svojga EEE-ja, me zanima,
če je imel pri tem kdo težave z Windows xp home edition (version 2002).
http://wiki.eeeuser.com/windowsxp
če je imel pri tem kdo težave z Windows xp home edition (version 2002).
http://wiki.eeeuser.com/windowsxp
KUM1200 ::
mene win install nikoli ne vpraša:
Windows installation will start. When given the option to choose where Windows should be installed, select your SSD. You can repartition the SSD to one single partition within Windows XP's setup. Format the SSD in either FAT 32 or NTFS.
instalacija pride do konca, ko pa bi se morali zagnat WIN pc zmrzne.
postopek:
bios nastavil na install, in vključil vso ide periferijo
s kill disk pobrisal hd
naložil freedos in formatiral ntfs
instaliral win
železnina: usb cd rom
mi lahko pomagate, da pridem čez instalacijo win xp ?
Windows installation will start. When given the option to choose where Windows should be installed, select your SSD. You can repartition the SSD to one single partition within Windows XP's setup. Format the SSD in either FAT 32 or NTFS.
instalacija pride do konca, ko pa bi se morali zagnat WIN pc zmrzne.
postopek:
bios nastavil na install, in vključil vso ide periferijo
s kill disk pobrisal hd
naložil freedos in formatiral ntfs
instaliral win
železnina: usb cd rom
mi lahko pomagate, da pridem čez instalacijo win xp ?
Iz priloženega DVD-ja mi ni razvidno ali vsebuje Xandrus linux,
torej ali lahko z njim ponovno inštaliraš tale orginal prednaložen OS??
torej ali lahko z njim ponovno inštaliraš tale orginal prednaložen OS??
Prilozeni dvd vsebuje vse driverje in disk image Linux Xandors. Pustis v externem DVD-ju in bootas z njega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
KUM1200 ::
S pomočjo originalnega DVD sem si posnel sliko na CF kartico, vendar ta slika ne zna formatirati diska tako , da je v mojem primeru neuporabna.
USB DVD ROM nisem preizkusil, ker ga nimam.
Originalni DVD ne deluje na Visti na XP pa z malo sreče.
Ubuntu eee zna sam razdelit disk na particije.
USB DVD ROM nisem preizkusil, ker ga nimam.
Originalni DVD ne deluje na Visti na XP pa z malo sreče.
Ubuntu eee zna sam razdelit disk na particije.
če imaš zunanji disk na ata vodilu priklopi gor dvd ali cdrom, se pravi disk zamenjaš z dvd, pa bi moglo 100% delovati, meni je. XP delajo fajn na tem compu=)
Spc ::
Hmm.
900MHz processorja ne vidim:
Intel Celeron M Processor (for Embedded Computing)
Meni zgleda to kot Celeron M 373 ki je original na 1GHz ker ima tudi TDP 5.5W.
900MHz processorja ne vidim:
Intel Celeron M Processor (for Embedded Computing)
Meni zgleda to kot Celeron M 373 ki je original na 1GHz ker ima tudi TDP 5.5W.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
glih sem hotel lotat svoj EEE zaradi pomanjkanja GB (prostora na disku), pa em opazil TO, pa bom raje počakal z lotanjem =)oz če kdo zna če se kaj podobnega da dobiti?
LP
LP
OmegaBlue ::
A se hecaš? To bi pa res bilo sadomazo.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
ja sem mel vista lite verzija, samo nič placa neboš mel da disku, kar je BV. z xpji pa ti še 2 gb ostane fraj.
dobro vprašanje=) ampak zdaj ko ga imam razstavljenega lahko vzamem ven WIFI modul in dam pcie disk (ko bo na voljo) namesto tega, wifi modul bom pa mel na usb...trenutno čakam na mini usb hub pa tochscreen kit 7".... projekt
XS!D3 ::
Zanimiv bi blo dobit kšn HDD od sesutga iPod-a classic recmo 20/40 GB in ga not ruknt.
Da bi se lohk mal igrou s tem: 2 GB rama, CPU na 900 mhz, 20GB HDD (od iPOD-a), BT (na USB-ju not prlotan), TouchScreen in gor TinyXP.
Da bi se lohk mal igrou s tem: 2 GB rama, CPU na 900 mhz, 20GB HDD (od iPOD-a), BT (na USB-ju not prlotan), TouchScreen in gor TinyXP.
we_are_borg ::
Danes sem bil v BigBangu na Ptuju v Qlandiji in sem malo poštoral po tem eeePC.Najbolj me je motlo da je touchpad nekam slabo odziven in moraš kar konkretno pritsnit na površino.Sicer je možno da so ble moje roke malo premrzle ali pa sem pač navajen da sem nežen,ker se moj iBook G3 Clamsheel fajn odziva.
Najbolj zanimivo je blo ko je pristopil še nekdo z trgovcem in ga povprašal o procesorju in grafiki.Trgovec ga je fajn poslal domov z podatkom da ima ta laptop 1,4 GHz procesor in nVidia grafično.Trgovcu sem seveda namenil pogled kot pri pokru :D
Najbolj zanimivo je blo ko je pristopil še nekdo z trgovcem in ga povprašal o procesorju in grafiki.Trgovec ga je fajn poslal domov z podatkom da ima ta laptop 1,4 GHz procesor in nVidia grafično.Trgovcu sem seveda namenil pogled kot pri pokru :D
death is irrelevant
Takem trgovcu je samo za cestitat
Sicer pa je Touchpad normalno standardno odziven. Pri mojem in pri testnem. Uporabljal pa sem razlicne notebooke (Dell, Toshiba, HP, Compaq...) in ni bistvenih razlik (vsaj js ne opazim). Ce mislis morda tipko, je pa to ena tipka, ki ima levi klik na levi strani, desnega pa na destni strani tipke. Ce bos pritisnil na sredino, ne bo prave odzivnosti.
lp
Sicer pa je Touchpad normalno standardno odziven. Pri mojem in pri testnem. Uporabljal pa sem razlicne notebooke (Dell, Toshiba, HP, Compaq...) in ni bistvenih razlik (vsaj js ne opazim). Ce mislis morda tipko, je pa to ena tipka, ki ima levi klik na levi strani, desnega pa na destni strani tipke. Ce bos pritisnil na sredino, ne bo prave odzivnosti.
lp
Jaz sem imel isti občutek z touchpadom, potem pa sem odkril, da se da naštimat občutljivost in zdaj dela k šus.
Tear_DR0P ::
kakšno je pa podnožje za te celerone procesorje? a se ga da nadomestit s kakšnim VIA procesorjem z nižjo porabo?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Tero ::
eeePC ima zalotan procesor.
To sem še jaz dobro videl ko sem ga vzel narazen :)
Pravtako je zalotan "trdi disk"
To sem še jaz dobro videl ko sem ga vzel narazen :)
Pravtako je zalotan "trdi disk"
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
NiKoLeVsKi ::
Mene pa zanima, če bi bil kdo zainteresiran za nakup tehle Touch screenov, ki bi omogočili, da imaš na eee-ju touch screen ekran. Če bi nas več naročilo tele screene bi bila poštnina manjša ( za en ekran znaša cca 26 funtov za vsakega nadaljnega pa samo dodatna 2 funta). Gre pa za uvoz iz Velike Britanije. (Nikjer na internetu nisem našel bližje trgovine - na ebay-u pa tud ni nč za EU).
Je pa JKK MOBILE objavil Video How to, v katerem pove vse o tem modu.
Torej če je kdo zainteresiran naj se javi... če bi naročili ene 3-je, bi bila cena za screen z usb kontrolerjem (torej celoten kit) cca. 60 eurov
P.S. Mislim, da bila bosko pa billy kar zainteresirana za tole... razen če sta že našla kje kakšen drug screen za pametno ceno, ki bi pasal not seveda. Če je že kdo kaj našel bi prosil za kakšen link.
Lp, NiKoLeVsKi
Je pa JKK MOBILE objavil Video How to, v katerem pove vse o tem modu.
Torej če je kdo zainteresiran naj se javi... če bi naročili ene 3-je, bi bila cena za screen z usb kontrolerjem (torej celoten kit) cca. 60 eurov
P.S. Mislim, da bila bosko pa billy kar zainteresirana za tole... razen če sta že našla kje kakšen drug screen za pametno ceno, ki bi pasal not seveda. Če je že kdo kaj našel bi prosil za kakšen link.
Lp, NiKoLeVsKi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NiKoLeVsKi ()
OZZY ::
Na prvem linku moraš računat še ddv (se rpavi 70usd+20%= 84usd = 60eur + cc5 evrov dodatih stroškov.=65eur
Pri drugem pa če je 26funtov + 26 funtov ptt je to 52, kar znese 75evrov.....se pravi razlike 10eur... Če pa naročita dva je pa že v korist funta...
Pri drugem pa če je 26funtov + 26 funtov ptt je to 52, kar znese 75evrov.....se pravi razlike 10eur... Če pa naročita dva je pa že v korist funta...
Go with the flow.
Aha. Ja se zato sem mislil, če bi nas več naročilo, ker bi bli v prednosti zarad poštnine in zato, ker ne bi bilo potrebno plačati davkov. Pa tudi nakupovanje iz ebay-a mi ni najbolj domačle (nikoli še nisem nakupoval ...).
Bosko, a ti si že dobil ta ekran.... ko ga boš vgradil poslikaj vse skupaj in daj slike gor. Kam si imel namen priključiti USB kontroler...?
Bosko, a ti si že dobil ta ekran.... ko ga boš vgradil poslikaj vse skupaj in daj slike gor. Kam si imel namen priključiti USB kontroler...?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NiKoLeVsKi ()
nwm, gledal sem na klik in bilo od tegnjeno 48,77 € za lcd z poštnino, mogoče bom mel spet prbleme od carine, upam da namišejo na škatlo GIFT, sem naročal čip in še neke stvari iz china vrednost okoli 80€ pa nisem mel problemov pri carini, 2 leti nazaj pa iz kanade LCD ekran za astro G, pa sem težke probleme mel ker mi je napisal vrednost 50 € dejansko pa več bilo...jaz še problemov pri ebayu nisem mel pa sem že naročil marsikatero stvar...sry malce offtipic...
nisem še dobil stvari, malce prazniki motijo pa še vikend se bliža, tak da vprašanje če bo letos...:/ upam da v petek bo.
stvari bom priklopil prek CAMERA kabla, na ta babel bom prilotal USB HUB in na hub dal nazaj kamero, BT, in touchscreen, ko v biosu izklopiš camera izklopiš ostalo in varčuješ z baterijo...nočem lotati po matični ker nisem Pr0 lot/cinmajstor=/
nisem še dobil stvari, malce prazniki motijo pa še vikend se bliža, tak da vprašanje če bo letos...:/ upam da v petek bo.
stvari bom priklopil prek CAMERA kabla, na ta babel bom prilotal USB HUB in na hub dal nazaj kamero, BT, in touchscreen, ko v biosu izklopiš camera izklopiš ostalo in varčuješ z baterijo...nočem lotati po matični ker nisem Pr0 lot/cinmajstor=/
a mogoče ve kdo kje bi se dalo poceni dobiti 14 ali 15 ali 17 " widescreen monitor, 22"w je prevelki za v avto =)
prejšnji avto:
slikomat
slikomat1
za v opel merivo pa bom prešdudiral kam z monitorjem=)
prejšnji avto:
slikomat
slikomat1
za v opel merivo pa bom prešdudiral kam z monitorjem=)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bosko1982 ()
Cash ::
V BB sem kupu un napajalnik, katerega je že nekdo omenil. Stane 10€ in na njem lahko reguliraš od 1.5 do 12V, ima pa noter 0.8A varovalko, katero sem zamenjal z 10A, ki sem jo slučajno mel doma. Samo spredaj odviješ un del, ki gre v vtičnico in ven pade en fedrček, za njim pa cevna steklena varovalka 0.8A. Probal pa še nisem, če deluje. Iščem pa tudi sam kako stojalo za v avto. Una v prejšnjih linkih so mi malce predraga, morda ga pa bom sam naredil. Morda ve kdo, kje prodajajo une vakumske priseske posamezno, na katere bi jaz potem vgradil doma narejeno ogrodje?
Jaz sem takšen prisesek kupil pred kakšnim mesecem v BB v Celju. Cena pa je bila okoli 14 Evrov. Šlo pa je za unuverzalno držalo za mobitele, dlančnike, gps naprave. Sam ga uporabljam za PSP z GPS anteno. Piše pa v navodilih, da ga lahko obremeniš do 15 kg. Ima tudi upogljiv vrat , ki je ravno prav dolg. Skratka super zadeva. Mislim, pa da take stvari prodajajo v vsaki trgovini z mobilno tehnologijo, kot džala za mobitele.
daltonix ::
Upam da boš, s tem da si dal tako močno varovalko, SKURIL SAMO NAPAJALNIK.
0.8A varovalka ni vstavljena samo zaradi tega "ker jim je v tovarni zmanjkalo močnejših".
Mogoče ti bo nekaj časa celo delovalo - ampak, takšna naprava ne sme niti blizu mojega vozila.
Kar se tiče vakuumskih nosilcev, iz BB-ja (prodajajo jih na oddelku telefonije) bilo bi bolše da nabaviš kar 2 kosa,
Nosiles dejansko lahko prenese veliko, ampak sam vakuumski del ve bolj problematičen. Zaradi tega bi bilo boljše da se teža razdeli na 2 kosa.
0.8A varovalka ni vstavljena samo zaradi tega "ker jim je v tovarni zmanjkalo močnejših".
Mogoče ti bo nekaj časa celo delovalo - ampak, takšna naprava ne sme niti blizu mojega vozila.
Kar se tiče vakuumskih nosilcev, iz BB-ja (prodajajo jih na oddelku telefonije) bilo bi bolše da nabaviš kar 2 kosa,
Nosiles dejansko lahko prenese veliko, ampak sam vakuumski del ve bolj problematičen. Zaradi tega bi bilo boljše da se teža razdeli na 2 kosa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: daltonix ()
daltonix ::
V FIREFOX-u poskušam nastaviti da mi začasne datoteke shranjuje na SD kartico - pa ne najdem kje to lahko nastavim
Mlo pomoči prosim
Mlo pomoči prosim
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 19919 (12537) | Kleemen |
» | Nakup Netbook-aOddelek: Kaj kupiti | 4908 (3960) | __Devil__ |
» | Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9050 (7008) | MKC00 |
» | Kateri NetBook (SSD, 9"+...)Oddelek: Kaj kupiti | 4113 (2976) | antonija |
» | Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)Oddelek: Novice / Procesorji | 10075 (6348) | grmek |