Forum » Strojna oprema » Asus eee PC
Asus eee PC
kostunica ::
morda bom izpadel neumno, ampak še zmeraj mi ni čisto jasno, glede kartic... eee pc bere samo SD kartice, kajne?
bosko1982 ::
ja notranji citalec bere SD kartice, mini sd micro sd in mmc z ustreznimi adapterji, boljse je itak kaksen sd [mini mirco odsvetujem...pocasni so, sem testiral okoli 10 mbyt/s z hdtune] sd class 4 ali pa boljse class 6 sdhc.
ali ima vcasih kdo tezave z zapisovanjem na SD kartico z notranjim citalcem?
pisem prek dlancnika, sory za cudno pisanje. grem spat ob 5 moram vstat=[
lahko noc
ali ima vcasih kdo tezave z zapisovanjem na SD kartico z notranjim citalcem?
pisem prek dlancnika, sory za cudno pisanje. grem spat ob 5 moram vstat=[
lahko noc
daltonix ::
tega vnosa (browser.cache.disk.parent_directory) v firefoxu nimam. Ali to pomeni da ga sam moram ustvarit in nastavit
Cash ::
Daltonix, sej sm mislu vprašat, če bo kaj narobe, sam če gledamo porabo Eee-ja, kuri v bistvu "samo" cca 1.5A toka, kar je res malo čez dovoljeno mejo tega pretvornika. Ma nč, bom probal, pa poročal. Hvala tudi za nasvet o nosilcih.
Problem je v tem da je varovalka nastavljena tako da zaščiti notranje elemente pred preobremenitvijo. To pomeni da se bodo žičke v tuljavi - močno segrevale.
Če je v napravi varovalka od 0.8A in EEE porabi cca 1,5A - to pomeni da bo napajalnik deloval pod obremenitvijo 2x večjo od tovarniško nastavljene maksimalne vrednosti.
Največi problem lahko nastane - če ti napajalnik NE CRKNE - in če EEE ne dobi dovolj moči za svoje normalno delovanje.
Če je v napravi varovalka od 0.8A in EEE porabi cca 1,5A - to pomeni da bo napajalnik deloval pod obremenitvijo 2x večjo od tovarniško nastavljene maksimalne vrednosti.
Največi problem lahko nastane - če ti napajalnik NE CRKNE - in če EEE ne dobi dovolj moči za svoje normalno delovanje.
kostunica ::
ma kaj so važni tile razredi SD kartic? bom lahko not vtaknu vsako sd kartico, recimo, od fotoaparata?
Ok, situacija je taka. Uno original varovalko sem še enkrat podrobno pogledal in ugotolvil, da je 1.5A, vendar na pretvorniku piše max tok 0.8A, tko da sem mislil, da je tud varovalka toliko. Ok, dal sem jo nazaj noter in zmeril, koliko napetosti da ven, če pretaknem na 9V in glej ga zlomka, ven da samo 8.7V. Priklopil sem tud na Eee, in iz notranjosti laptopa se sliši neko brenčanje oz. cviljenje, verjetno posledica premale napetosti. Na 12V (ven da 11.85V) si nisem upal pretakniti, da ne bi kaj skuril, tko, da bom verjetno kupu en pretvornik 12/220, pa noter vtaknu original adapter od Eee-ja, pa bo najmanj problemov.
kixs ::
Raje bi videl test z Aida32 ali Everestom in to komplet tudi z Write testom. Nekatere kartice imajo obupno pocasno zapisovanje, se posebej vec manjsih datotek.
Sam imam od TakeMS-a 4GB in mi tud dela brez problema. Je pa na spletni prodajalni (ne bom delal reklame) najcenejša od 4GB.
Pa še to, a ve kdo, kako zmanjšati svetlost zaslona?
Pa še to, a ve kdo, kako zmanjšati svetlost zaslona?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cash ()
Žal, do novega lete nemorem nič, na škatli od kartice piše da bere 10MB/s in piše 9MB/s
LINK
LINK
Zgodovina sprememb…
- spremenil: daltonix ()
PrimozR ::
Klik!
Nisem bral teme, če je že bilo, se opravičujem. Gre pa za interno večanje prostora s Flash pomnilnikom na račun enega USBja.
Nisem bral teme, če je že bilo, se opravičujem. Gre pa za interno večanje prostora s Flash pomnilnikom na račun enega USBja.
oh, najdo sem mal časa
povprečna hitrost prenosa: 9.6 MB/s
dostopni čas: 1.3ms
CPU poraba: 7.9%
LINK
povprečna hitrost prenosa: 9.6 MB/s
dostopni čas: 1.3ms
CPU poraba: 7.9%
LINK
Za dobre hitrosti bi potreboval Sandisk Extreme III - okoli 20MB/s Je pa tudi cena primerno zasoljena.
lp
lp
kixs97, hvala. No, dns sm nabavu v Conradu nosilec in pretvornik za v avto. Vse skupaj me je koštalo natanko 50€ in par centov. Nosilec se vakumsko pričvrsti na steklo, imaš pa še eno opcijo, ker pride zraven še ene par nastavkov in z enim od teh nastavkov prilepiš nastavek na armaturo kjerkoli hočeš. Vendar ni vse tako rožnato. Namreč, ta nosilec je namenjen sprva mobitelom in dlančnikom, zato je treba tisti nosilček za gsm oz.dlančnik malo predelat. Do sedaj sem mu odrezal spodnje nogice, ki držijo gsm, da ne pade dol, ga razšraufal, ter mu odstranil še stranske "rokice", ki držijo gsm, da ne pade ne levo in ne desno, nato sem sestavil ohišje nazaj, jutri pa nameravam gor zalepit ježke in na Eee-ja ravno tako. Pretvornik iz 12 --> 220 deluje (vzel sem najbolj švoh, kar so ga imeli - 150W). Pretvornik sem vzel zaradi tega, ker sem par dni nazaj kupu en drug pretvornik, ki v bistvu samo zmanjša iz 12 na (1.5, 3,4.5,6,7.5,9,12 V), vendar, ko sem pretaknil na 9V je v bistvu dajal ven 8.7V, kar pa je bilo bistveno premalo za Eee, ker ni hotel delati.
Dej, ko boš končal, malo poslikaj pa prilepi gor - da vidmo.
Kar zadeva ježke, moraš paziti, ker ježki zelo dobro primejo. da se ti ne zgodi da kaj odtrgaš z EEE-ja
Kar zadeva ježke, moraš paziti, ker ježki zelo dobro primejo. da se ti ne zgodi da kaj odtrgaš z EEE-ja
Js sem tudi razmisljal, da bi ga montiral na jezke. Potem pa sem se odlocil, da pocakam na novo generacijo Eee-jev in sem svojega prodal.
Tako sem zdaj spet "peske"
Kaksen vtis je Eee pustil name po dveh tednih.
Malo mesan. Zadeva je zelo lustna in precej uporabna - dosti hitrejsa kot bi si mislil in pricakoval. Seveda, ce si dosti na poti/terenu itd. Osebno imam racunalnik povsod kamor pridem in mi Eee ni predstavljal kaksne velike prednosti, ceprav sem ga dosti nosil s sabo - uporabljal pa prakticno nic.
En razlog za nakup je bila tudi uporaba emulatorjev za razne igralne konzole. Ker sem ze pred nakupom Eee-ja gledal PSP Slim, sem kupil tudi slednjega. Ob primerjavi PSP : Eee za emulatorje, tiste, ki pac delajo na PSP-ju, je le-ta boljsi. Saj je PSP namenjen igranju. Eee-jeva tipkovnica se temu seveda ne more primerjat (za igre seveda) in bi moral nosit poleg Eee-ja se gamepad, ki pa je v koncni fazi kar vecji od PSP-ja. Kombinacija Eee+Gamepad je sicer boljse kot PSP, vendar dosti manj prenosno in dosti drazje. PSP Slim odklenjen + 4GB Sandisk Ultra II kartica znese cca 200€, medtem ko Eee 299€ (gamepad ze imam) in ima tudi samo 4GB prostora - od tega 1GB za sistem.
Tako sem zdaj na PSP slim do naslednje generacije Eee-ja. Naslednje leto ta cas upam na 8.9" LCD 1024x600, 16GB SDD, 2GB rama in kaksno manj "pozresno" platformo brez ventilatorja - vsaj podporo Speedstepu in seveda ceno cca 299€ Glede na to, da bo Asus ocitno agresivno trzil Eee-ja, so to cisto realna pricakovanja.
lp
Tako sem zdaj spet "peske"
Kaksen vtis je Eee pustil name po dveh tednih.
Malo mesan. Zadeva je zelo lustna in precej uporabna - dosti hitrejsa kot bi si mislil in pricakoval. Seveda, ce si dosti na poti/terenu itd. Osebno imam racunalnik povsod kamor pridem in mi Eee ni predstavljal kaksne velike prednosti, ceprav sem ga dosti nosil s sabo - uporabljal pa prakticno nic.
En razlog za nakup je bila tudi uporaba emulatorjev za razne igralne konzole. Ker sem ze pred nakupom Eee-ja gledal PSP Slim, sem kupil tudi slednjega. Ob primerjavi PSP : Eee za emulatorje, tiste, ki pac delajo na PSP-ju, je le-ta boljsi. Saj je PSP namenjen igranju. Eee-jeva tipkovnica se temu seveda ne more primerjat (za igre seveda) in bi moral nosit poleg Eee-ja se gamepad, ki pa je v koncni fazi kar vecji od PSP-ja. Kombinacija Eee+Gamepad je sicer boljse kot PSP, vendar dosti manj prenosno in dosti drazje. PSP Slim odklenjen + 4GB Sandisk Ultra II kartica znese cca 200€, medtem ko Eee 299€ (gamepad ze imam) in ima tudi samo 4GB prostora - od tega 1GB za sistem.
Tako sem zdaj na PSP slim do naslednje generacije Eee-ja. Naslednje leto ta cas upam na 8.9" LCD 1024x600, 16GB SDD, 2GB rama in kaksno manj "pozresno" platformo brez ventilatorja - vsaj podporo Speedstepu in seveda ceno cca 299€ Glede na to, da bo Asus ocitno agresivno trzil Eee-ja, so to cisto realna pricakovanja.
lp
tilenc393 ::
Hoj!
Nikjer v specifikacijah ne najdem ali integrirani WLAN podpira WPA PSK? Je kdo preizkusil?
Hvala za odgovor.
Lp, Tilen
Nikjer v specifikacijah ne najdem ali integrirani WLAN podpira WPA PSK? Je kdo preizkusil?
Hvala za odgovor.
Lp, Tilen
OmegaBlue ::
Seveda podpira mater.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Zanimivo, ker ne vidim nikjer na izbiro WPA PSK, pač pa samo WPA in WEP enkripcijo. Tudi povezati se noče na omrežje z WPA PSK zaščito.
Lahko prosim kdo kaj konkretnega napiše o tem kaj naj naredim, da pridem do WPA PSK enkripcije za WLAN. OmegaBlue kako si prišel do WPA PSK? V Win XP ali na Linuxu?
Upam, da dobim konkreten odgovor od rojakov, da mi ne bo treba spraševati po EU ali celo NATO brate Amerikance.
Upam, da dobim konkreten odgovor od rojakov, da mi ne bo treba spraševati po EU ali celo NATO brate Amerikance.
OmegaBlue ::
Ubuntu in XP, Xandros je hitro dol letel.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
def0r ::
Ne veliko vec oz. sploh ne opazim kaksni daljsi lifetime:> pa sem kr neki ze filme gledal iz usbja:>
def0r ::
my bad sm se zatipkal krajsi xD nisem pac nic opazil :D Jaz sem samo happy da niso v big bangu kupil surf verzije:>
ronaldo ::
Asus pripravlja "next generation" EEE PC ki ima 8.9in zaslon z 1024x600 resolucijo, WImax, 3G, procesor ki porabi 10x manj energije. Cena upam da bo nekje podobna, pol bo to ta pravi hit.
zee ::
kul...tega bom pa kupil.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
bosko1982 ::
pa po moje bi se tega 4G tudi dalo zamenjat 7" monitor z večjim, samo pretvornik ali ka je že bi trebalo dat nekam drugam...pa prednjo ohišje prilagotit monitorju...kakšen procesor bi pa naj bil v nasslednji verziji EEE? upam da dovolj močan za predvajanje divx, ...
mucek ::
LP!
Že lep čas me j...e inštalacija XPjev na tegale Asusovega malčka... Imam namreč LastXP DVD, ki ima nek svoj bootloader. In očitno zadeva nekako ni kompatibilna (ločljivost?!) tako da se po začetnem sporočilu, da se CD zaganja, zadeva ustavi (ne pokaže menija, v katerem bi lahko izbral inštalacijo LastXP). Ker so LastXP precej boljše dodelani od standardnih winsov, bi jih močno želel inštalirati. Ima kdo kakšen nasvet kako?!
Win2k in XP navadni se mi z original CDjev poinštalirajo lepo, vendar to ni to, kar bi rad... LastXP sem pa tudi poinštaliral že na kar nekaj mašin, vedno dosedaj brez problemov... Kakšen nasvet?
LP, Grega
Že lep čas me j...e inštalacija XPjev na tegale Asusovega malčka... Imam namreč LastXP DVD, ki ima nek svoj bootloader. In očitno zadeva nekako ni kompatibilna (ločljivost?!) tako da se po začetnem sporočilu, da se CD zaganja, zadeva ustavi (ne pokaže menija, v katerem bi lahko izbral inštalacijo LastXP). Ker so LastXP precej boljše dodelani od standardnih winsov, bi jih močno želel inštalirati. Ima kdo kakšen nasvet kako?!
Win2k in XP navadni se mi z original CDjev poinštalirajo lepo, vendar to ni to, kar bi rad... LastXP sem pa tudi poinštaliral že na kar nekaj mašin, vedno dosedaj brez problemov... Kakšen nasvet?
LP, Grega
Druga varijanta ti je bolj hack.
Na eni masini gres instalirat te XP-je in po prvem rebootu naredis Image diska (Acronis True Image) na DVD. Potem gres na Eee-ja in ta Image restoriras na SSD. Ce bo vse po sreci, bo nadaljeval tam kjer je na prejsnjem racunalniku nehal.
lp
Na eni masini gres instalirat te XP-je in po prvem rebootu naredis Image diska (Acronis True Image) na DVD. Potem gres na Eee-ja in ta Image restoriras na SSD. Ce bo vse po sreci, bo nadaljeval tam kjer je na prejsnjem racunalniku nehal.
lp
Ok, spet se javljam, da vam povem rezultate nosilca. Hja, tist nosilec, k sm kupu u Conradu sem vse lepo predelal in rezultat je nikakav . Eee se je tolk tresu (kljub svoji teži pod 1kg), da sm sklenu narest nov nosilec. No in ta nosilec sem privijaču na mesto, kjer je bil prej avtoradio (avtoradio sem odstranu). Nova fora ---> Eee je bil trden, vendar mi je popolnoma zakrival pogled na spodnje tipke, kjer reguliraš klimo in temperaturo nasploh, ker, če sem hotel vsaj tipke vidit, sem moral glavo dat skor na sosednji sedež + volan sem težko obračal, ker sem moral zelo paziti, da ne zadenem z roko v nosilec in Eee-ja. No, ta nosilec sem odstranu in sedaj imam projekt numero 3, ki se bo uresničil šele spomladi, ko bo bolj toplo. Namreč, iz poliestra bom naredil obliko, ki bo šla v zgornjo polico (imam P206) in se nekako prelila do zračnikov oz do položaja, ki prav meni ustreza. Na koncu oblike bo plošča, na katero bom s pomočjo ježkov pričvrstil Eee-ja. Naredil bom pa tako, da bo v notranjosti oblike (nek težek del-kos železa), da se Eee ne bo zvrnil naprej. Oblika bo namrež odstranljiva v parih sekundah v primeru prodaje avta.
kloner ::
Ali obstajajo kje navodila kako vzpostaviti wirelles na Xp-jih s tem eee-jem.
Z mojim omejenim računalniškim znanjem znanjem mi ne rata.
LP
Z mojim omejenim računalniškim znanjem znanjem mi ne rata.
LP
kloner ::
ubistvu mi najde povezavo, se poveže potem pa ko hočem odpret explorer pa "the page cannot be displayd"
?????
?????
Spc ::
Kolega me je prosil, da mu naredim tako, da bo imel čim več prostega prostora na C:\....
Windows Server 2003, Datacenter Edition SP2, R2 na eeeju ...
Zakaj ? ker ti windowsi zasedejo 100x majn kot xpji.
Windows Server 2003, Datacenter Edition SP2, R2
Vsi gonilniki z vključno webcamom
Celoten Microsoft Office 2003
FireFox
Winamp
Divx
Windows Media Player
MSN Messenger
Skupaj: 1.8GB
Windows Server 2003, Datacenter Edition SP2, R2 na eeeju ...
Zakaj ? ker ti windowsi zasedejo 100x majn kot xpji.
Windows Server 2003, Datacenter Edition SP2, R2
Vsi gonilniki z vključno webcamom
Celoten Microsoft Office 2003
FireFox
Winamp
Divx
Windows Media Player
MSN Messenger
Skupaj: 1.8GB
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 19919 (12537) | Kleemen |
» | Nakup Netbook-aOddelek: Kaj kupiti | 4908 (3960) | __Devil__ |
» | Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9050 (7008) | MKC00 |
» | Kateri NetBook (SSD, 9"+...)Oddelek: Kaj kupiti | 4113 (2976) | antonija |
» | Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)Oddelek: Novice / Procesorji | 10075 (6348) | grmek |