Forum » Strojna oprema » Asus eee PC
Asus eee PC
Sc0ut ::
V c:\windows\system se mi zdi morš ntldr kopirat
Al pa uporabiš tinyxp
Al pa uporabiš tinyxp
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
bosko1982 ::
hello!
kaj je boljše vzeti, kaki laptop z 12 " monitorjem ali asus EEE? ali predvaja divxe tekoče?
hvala in LP!
kaj je boljše vzeti, kaki laptop z 12 " monitorjem ali asus EEE? ali predvaja divxe tekoče?
hvala in LP!
Grimlord ::
daltonix, sam sem imel enak problem. Zado sem rešil tako, da sem zbrisal vse particije ki so bile ustvarjene in nato iz vsega unpartitioned spacea naredil novo.
NTLDR in NTDETECT.nekaj sta na rootu diska na katerem imaš inštalirane winse. Lahko fajla tudi ročno kopiraš s pomočjo recovery console iz win xp cd-ja.
Z E-jem na bateriji mi je uspelo pogledati oz. predvajati en film in pol. DivX-i so delali tekoče. Ne vidim razloga da ne bi. Saj proc je 630MHz, več kot dovolj za DivX-e.
Če že, bi ti raje priporočal kak 12" laptop, ker je z 7" zelo neudobno surfat po netu. Ampak vedi, da so 12" laptopi dražji od navadnih 15,4".
NTLDR in NTDETECT.nekaj sta na rootu diska na katerem imaš inštalirane winse. Lahko fajla tudi ročno kopiraš s pomočjo recovery console iz win xp cd-ja.
Z E-jem na bateriji mi je uspelo pogledati oz. predvajati en film in pol. DivX-i so delali tekoče. Ne vidim razloga da ne bi. Saj proc je 630MHz, več kot dovolj za DivX-e.
Če že, bi ti raje priporočal kak 12" laptop, ker je z 7" zelo neudobno surfat po netu. Ampak vedi, da so 12" laptopi dražji od navadnih 15,4".
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.
zee ::
ce z nLite-om prevec oklestis Windowse, se ti po mojih izkusnjah to zgodi.
EDIT: dodal del o nLite.
EDIT: dodal del o nLite.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
daltonix ::
Pri zagonu XP-jev mi se pokazalo več particij
1. 2.4 GB
2. 1.4 GB
3 je označena kot BIOS
in še 2 particiji po 8 MB
Zanima me ali lahko izbrišem tisto particio katera je označena z besedo BIOS - a da pri tem kaj ne zaj***m.
To particijo do zdaj nisem brisal
Gede NLITE-a pa samo povem da se mi ista napaka pojavi tudi ko nalagam FULL verzijo XP-jev
1. 2.4 GB
2. 1.4 GB
3 je označena kot BIOS
in še 2 particiji po 8 MB
Zanima me ali lahko izbrišem tisto particio katera je označena z besedo BIOS - a da pri tem kaj ne zaj***m.
To particijo do zdaj nisem brisal
Gede NLITE-a pa samo povem da se mi ista napaka pojavi tudi ko nalagam FULL verzijo XP-jev
Zgodovina sprememb…
- spremenil: daltonix ()
Tero ::
Sam sem zbrisal ker vse particije in zadeva deluje normalno.
Pozabil sem pa z nlite oklestit windowse ja
Evo kako zgleda eeepc priklopljen na 37` televizijo
Pozabil sem pa z nlite oklestit windowse ja
Evo kako zgleda eeepc priklopljen na 37` televizijo
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
NiKoLeVsKi ::
Torej tudi jaz sem si kupil tole malo čudo...
1. Glede inštalacije windowsov. Tudi meni je najprej napisalo NTLDR is missing. Problem sem rešil tako, da sem izbrisal vse particije tudi sistemsko (torej BIOS) in potem sestavil eno novo (c:), in XP-ji so se potem normalno naložili.
Težava je v tem, ker je ta bios particija na "C:" ka xp-je moti. Torej naj vas ne bo strah. Le izbrišit jo pa bo delovalo.
2. Navijanje procesorja.
Prebral sem nekaj forumov in tudi sam začel z navijanjem. Za navijanje procesorja pri eee-ju obstaja več možnosti. Ene je da spremnimo naložimo druge BIOS-e, a je težava ker so bugasti in jih je zato Asus že umaknil iz svojih strani, druga možnost pa je tista, ki sem jo tudi sam uporabil. Je zelo preprosta. Moj Eee PC je čisto osnovni kubljen v BigBangu (stock: BIOS, rami ...).
Navijanje pa je sledeče:
1. Dol si potegnite: SET FSB
2. Odpakirajte in zaženite program.
3. Pri Clock Generator uporabite: ICS9LPRS906CGLF
4. Kliknite na GET FSB
5. S pomočjo drsnika nastavitetko, da v vrstici Select FSB/PCI-E/PCI Frequency piše: 400.0/802.0/133.0/33.3 (vrednosti so lahko tudi različne, vendar s temi dosežete hitrost 900 MHz)
6. Kliknite na Set FSB in vaš Eee PC je navit.
Vrednosti lahko tudi poljubno spreminjate, vendar ni nujno, da bo sitem deloval (torej če boste šli krepko čez 900 MHZ). Meni je sistem še stabilno deloval pod 950 MHz, vendar se pri takšnem navitju že pošteno dere mali ventilator. Če stvar preveč navijte se bo računalnik resetiral in spet boste imeli Eee nasatvljen na stock 630 MHz. Vsakič, ko ugasnete računalnik se hitrost procesorja resetira. S tem programom, lahko tudi še upočasnoite delovanje, a to skoraj da nima smisla. Na forumih sem tudi prebral, da pri 900 MHz predvaja tudi 720p filme...
1. Glede inštalacije windowsov. Tudi meni je najprej napisalo NTLDR is missing. Problem sem rešil tako, da sem izbrisal vse particije tudi sistemsko (torej BIOS) in potem sestavil eno novo (c:), in XP-ji so se potem normalno naložili.
Težava je v tem, ker je ta bios particija na "C:" ka xp-je moti. Torej naj vas ne bo strah. Le izbrišit jo pa bo delovalo.
2. Navijanje procesorja.
Prebral sem nekaj forumov in tudi sam začel z navijanjem. Za navijanje procesorja pri eee-ju obstaja več možnosti. Ene je da spremnimo naložimo druge BIOS-e, a je težava ker so bugasti in jih je zato Asus že umaknil iz svojih strani, druga možnost pa je tista, ki sem jo tudi sam uporabil. Je zelo preprosta. Moj Eee PC je čisto osnovni kubljen v BigBangu (stock: BIOS, rami ...).
Navijanje pa je sledeče:
1. Dol si potegnite: SET FSB
2. Odpakirajte in zaženite program.
3. Pri Clock Generator uporabite: ICS9LPRS906CGLF
4. Kliknite na GET FSB
5. S pomočjo drsnika nastavitetko, da v vrstici Select FSB/PCI-E/PCI Frequency piše: 400.0/802.0/133.0/33.3 (vrednosti so lahko tudi različne, vendar s temi dosežete hitrost 900 MHz)
6. Kliknite na Set FSB in vaš Eee PC je navit.
Vrednosti lahko tudi poljubno spreminjate, vendar ni nujno, da bo sitem deloval (torej če boste šli krepko čez 900 MHZ). Meni je sistem še stabilno deloval pod 950 MHz, vendar se pri takšnem navitju že pošteno dere mali ventilator. Če stvar preveč navijte se bo računalnik resetiral in spet boste imeli Eee nasatvljen na stock 630 MHz. Vsakič, ko ugasnete računalnik se hitrost procesorja resetira. S tem programom, lahko tudi še upočasnoite delovanje, a to skoraj da nima smisla. Na forumih sem tudi prebral, da pri 900 MHz predvaja tudi 720p filme...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NiKoLeVsKi ()
GrimReaper ::
Sam v BOF ceniku in tud na bof.si piše 900MHz, se prav je proc 900MHz, samo na default pa dela na 630MHz.
Divx filmi sicer delajo na mojem PIII600 laptopu, sam pri tistih z ločljivostjo 800 se mu pa zatakne.
Edino kar me vleče k temu EEE je 512MB rama, ker 128MB je za XP prava muka, SDR ramov pa se ne dobi več. Sam potem je pa pol manjši ekran pa 5x manjši disk.
Divx filmi sicer delajo na mojem PIII600 laptopu, sam pri tistih z ločljivostjo 800 se mu pa zatakne.
Edino kar me vleče k temu EEE je 512MB rama, ker 128MB je za XP prava muka, SDR ramov pa se ne dobi več. Sam potem je pa pol manjši ekran pa 5x manjši disk.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Prostor niti ni problem, saj uporabljaš disk samo za OS in tiste manjše programe. Vse ostalo pa lahka maš na kakšnem eksternem disku kot je npr. WD Passport 2, ki si ga bom sam tud vrjetno umislo. Če ga ima kdo bi prosil za kakšne izkušnje. Druga možnost pa je, da si kupiš SDHC 32 gb spominsko kartico, ki jo enostavno vtakneš ob strani v režo in to je to.
Procesor je res 900 MHz, vendar je downclockan. razlog je vrjetno v podaljšanju avtonomije. Baterija enostavno drži dlje. Možno je tudi, da ti procesorji niso prestal vseh testov v intelovi tovarni in so jih zato uporabili v teh napol zastonj prenosnikih. Kot sem že napisal se je moj proc dal enostavno navit, nazaj na tisto "osnovno" frekvenco t.j. 900 MHz.
Procesor je res 900 MHz, vendar je downclockan. razlog je vrjetno v podaljšanju avtonomije. Baterija enostavno drži dlje. Možno je tudi, da ti procesorji niso prestal vseh testov v intelovi tovarni in so jih zato uporabili v teh napol zastonj prenosnikih. Kot sem že napisal se je moj proc dal enostavno navit, nazaj na tisto "osnovno" frekvenco t.j. 900 MHz.
Zgodovina sprememb…
billy ::
Jaz sem na 630mhz normalno predvajal HD HDTV divx.mkv posnetek, tako da se ne bat, da je premalo procesorke moči. Za tole 800x480 je čisto dovolj.
PS, se je kdo lotil slučajno kontra "projekta", da bi procesor undervoltal, in na tak način pridobil par minut več uporabe? Čeprav se bojim, da zadeva ne bo delovala zaradi poraznega ACPI gonilnika.
PS, se je kdo lotil slučajno kontra "projekta", da bi procesor undervoltal, in na tak način pridobil par minut več uporabe? Čeprav se bojim, da zadeva ne bo delovala zaradi poraznega ACPI gonilnika.
zadevo sem kupil in sem zadovoljen insaliram trenutno XP je...vprašal bi če tale RAM modul paše v to zadevo? http://www.agt.si/racunalniska-oprema/s...
tole je pa res zanimivo=) http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?...
LP
tole je pa res zanimivo=) http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?...
LP
kixs ::
Glede predvajanja filmov... zadeva tekoce poganja 720p divX (1280x720 res.), sicer navit na 900MHz.
lp
lp
PaX_MaN ::
MPEG-2 bi moralo, saj je manj požrešen kot divx, ga pa lahko po drugi strani nazaj drži hitrost prenosa z diska; H.264 pa po moje ne.
Bosko mislim, a bi tile rami mogl it not, saj so njihove karakteristike (razen velikosti seveda) enake tistim, ki jih imajo originalni 512 mb rami v eee-ju. Torej rami v eee pc-ju morajo bit: DDR2-667 (PC2-5300) SO-DIMM.
Cena je res ugodna. Če jih boš nabavil povej kako delujejo, da si jih umislimo še drugi.
Cena je res ugodna. Če jih boš nabavil povej kako delujejo, da si jih umislimo še drugi.
ok sem naročil, bom poročal ko dobim. imam XPje instalirane, vzel sem vezje od zunanjega diska ter priklopil CDrom/dvdrom in se instalira OK!
a je mogoče narediti na eee zaslon na dotik?
LP
a je mogoče narediti na eee zaslon na dotik?
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bosko1982 ()
KONČNO
XP je gor, tako da bom tudi jst vpisal nekaj izkušenj.
Z NLITE_om sem naredil svojo distribucijo ter dodal AVG, FIREFOX, SKYPE, WINRAR, VLC in še nekaj malenkosti.
Po končani namestitvi XP-ja in gonilnikov, ter še nekaterih programov ( SIOL KOMUNIKATOR, SISTEM MEHANICK, REGCLEANER, - mi je ostalo prosto 2.4 GB spomina.
Seveda, mapo MOJI DOKUMENTI sem premestil na SD kartico, PAGEFILE pa zmanjšal na 256MB.
Ko sem se potem igral s SKYPE-om (sem ga odstranil), ter ga poskusil ponovno naložiti - ob zagonu programa mi sesuje XP-je ter prikaže moder zaslon in sporočilo da je nekaj narobe s REALTEK-ovo datoteko.
Po nekaj neuspešnih poskusov, sem se odločil da odstranim vse gonilnike in datoteke od REALTEK-a, ter prvo naložim SKYPE in potem gonilnike (ker je na ta način delovalo prvič - ob namestitvi XP-ja je bil nameščen SKYPE in potem gonilniki).
In... delovalo je.
Upam da bom, s temi informacijami pomagal nekomu s podobnimi težavami - tako kot so meni v pomoč bile vaše izkušnje
XP je gor, tako da bom tudi jst vpisal nekaj izkušenj.
Z NLITE_om sem naredil svojo distribucijo ter dodal AVG, FIREFOX, SKYPE, WINRAR, VLC in še nekaj malenkosti.
Po končani namestitvi XP-ja in gonilnikov, ter še nekaterih programov ( SIOL KOMUNIKATOR, SISTEM MEHANICK, REGCLEANER, - mi je ostalo prosto 2.4 GB spomina.
Seveda, mapo MOJI DOKUMENTI sem premestil na SD kartico, PAGEFILE pa zmanjšal na 256MB.
Ko sem se potem igral s SKYPE-om (sem ga odstranil), ter ga poskusil ponovno naložiti - ob zagonu programa mi sesuje XP-je ter prikaže moder zaslon in sporočilo da je nekaj narobe s REALTEK-ovo datoteko.
Po nekaj neuspešnih poskusov, sem se odločil da odstranim vse gonilnike in datoteke od REALTEK-a, ter prvo naložim SKYPE in potem gonilnike (ker je na ta način delovalo prvič - ob namestitvi XP-ja je bil nameščen SKYPE in potem gonilniki).
In... delovalo je.
Upam da bom, s temi informacijami pomagal nekomu s podobnimi težavami - tako kot so meni v pomoč bile vaše izkušnje
Bistri007 ::
A vam v redu deluje s HCSD 8GB karticami? Kakšne so kaj prenosne hitrosti (read/write)? Bi namreč imel kartico kot D particijo, da gor naložim ostalo programje in dokumente, za katerega je na internem SSD pogonu bolj malo placa.
Jaz bom na svoj eee stroj dal XP, da mi bo delal moj bluetooth ključek
Jaz bom na svoj eee stroj dal XP, da mi bo delal moj bluetooth ključek
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...
der_Alte ::
Eee PC ima 900MHz procesor. Prav nič »downclockan« ni. Vsaj tisti, ki so naprodaj pri nas.
der_Alte:
dej tole malo pojasni!
Procesor je resda 900MHz... vendar deluje Eee PC na FSB 70MHz, kar znese 70x9 = 630MHz.
Zdej pa mi razlozi, kako po tvoje tole ni Downclock!?
dej tole malo pojasni!
Procesor je resda 900MHz... vendar deluje Eee PC na FSB 70MHz, kar znese 70x9 = 630MHz.
Zdej pa mi razlozi, kako po tvoje tole ni Downclock!?
Alte verjetno gleda cpu_info v linuxu, kateri pa žal laže.
Šele, ko človek instalira XP ugotovi, da je dejansko cpu na 630mhz ;)
GO LINUX!
Bi pa bilo jako zanimivo, da se v celem svetu prodajajo downclockani, pri "nas" pa ne bi bili :)
Šele, ko človek instalira XP ugotovi, da je dejansko cpu na 630mhz ;)
GO LINUX!
Bi pa bilo jako zanimivo, da se v celem svetu prodajajo downclockani, pri "nas" pa ne bi bili :)
Torej če želiš izvedeti realno vradnost cpu-ja si morš dol poegnat kak pogram, ki ti jo pokaže: npr. Everest al pa CPU-Z al kej podobnega
Tudi če pogledaš kr v mojem računalniku na lastnoszi lahko vidiš da piše: Intel® Celeron® M processor 900 MHz potem pa zraven 630MHz.
Kot je že kiks reku je frekvenca sestavljena iz FSB-ja, ki je 70 MHz in množilnika, ki je pri ee-ju 9
torej 630MHz. Pri navijanju, kot sem ga sam opisal nekaj postov nazaj pa spreminjamo frekvenco FSB-ja, množilnik pa ostaja enak. In ko je FSB 100 MHz dobimo, seveda po osnovno šolski matematiki, ven 900 MHz.
Tudi če pogledaš kr v mojem računalniku na lastnoszi lahko vidiš da piše: Intel® Celeron® M processor 900 MHz potem pa zraven 630MHz.
Kot je že kiks reku je frekvenca sestavljena iz FSB-ja, ki je 70 MHz in množilnika, ki je pri ee-ju 9
torej 630MHz. Pri navijanju, kot sem ga sam opisal nekaj postov nazaj pa spreminjamo frekvenco FSB-ja, množilnik pa ostaja enak. In ko je FSB 100 MHz dobimo, seveda po osnovno šolski matematiki, ven 900 MHz.
Zgodovina sprememb…
kloner ::
Prosim za pomoč!
Imam asus eee pc, še vedno z linuxi.
Danes sem nabavu kartico wifi za moj modem (sagem). Asus je gladko prepoznal wireless signal, naredil sem use kot piše v navodilih. Pojavi se celo znak za signal (desno spodaj). Ampak, ko odprem firefox se ne zgodi nič (server not found).
Hvala za odgovor
Imam asus eee pc, še vedno z linuxi.
Danes sem nabavu kartico wifi za moj modem (sagem). Asus je gladko prepoznal wireless signal, naredil sem use kot piše v navodilih. Pojavi se celo znak za signal (desno spodaj). Ampak, ko odprem firefox se ne zgodi nič (server not found).
Hvala za odgovor
Pejdi v omrežno povezavo in naredi novo povezavo na "omrežje ki je stalno priključeno na internet" ali kaj takega
Heavy ::
Malo se oziram, da bi si kupil tale prenosnik- nameraval ga bi uporabljati za pisanje dokumentov, klepet preko spleta, deskanje, poslušanje MP3jev in gledanje filmov (imam še 2GB usb ključek in 1GB SD kartico). Se mi nakup izplača? Kaj pa starejše igre (Tomb Raider, Age of Empires, GTA 3,...) delajo na njem? Na spletu sem videl igranje CS 1.6 na njem
kloner ::
hvala,
je uspelo
Imam pa še eno vprašanje glede eduroama, če se se lahko z linuxi sploh povežeš. Imam uporabniško ime in geslo, vendar me sprašuje samo po keyu za wep!?
je uspelo
Imam pa še eno vprašanje glede eduroama, če se se lahko z linuxi sploh povežeš. Imam uporabniško ime in geslo, vendar me sprašuje samo po keyu za wep!?
CyberPunk ::
A je mogoce ze kdo probal, ce/kako na njem delujejo kaksni emulatorji a la VICE in DOSbox?
Emulatorji delajo ko sus
Preverjeno
Ravno preverjam kaj se bolj splaca za gonit emulatorje Eee ali PSP
Eee ima boljso kompatibilnost, dela pac vse kar je za PC. PSP pa je ze po defaultu prenosna game mashina.
Kot zdej izgleda bom kar oboje obdrzal
Preverjeno
Ravno preverjam kaj se bolj splaca za gonit emulatorje Eee ali PSP
Eee ima boljso kompatibilnost, dela pac vse kar je za PC. PSP pa je ze po defaultu prenosna game mashina.
Kot zdej izgleda bom kar oboje obdrzal
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
Mam tud js PSP in se ga splača met. Zanima me če je kdo probu kej navigacijo na eee-ju?
Sn pa dans naroču disk WD Passport2 160 gb (deloval naj bi brez napajanja). Da vidim če ga bo znal eee napaat pa potočam potem...
Sn pa dans naroču disk WD Passport2 160 gb (deloval naj bi brez napajanja). Da vidim če ga bo znal eee napaat pa potočam potem...
PSP mislim predvsem za emulatorje (MAME, SNES, Neogeo, Amiga...), pa tudi seveda ostali bonboncki
Passport pa je odlicna zadeva. Sicer pa vsak 2.5" externi disk ne potrebuje dodatnega napajanja, je cisto dovolj USB.
lp
Passport pa je odlicna zadeva. Sicer pa vsak 2.5" externi disk ne potrebuje dodatnega napajanja, je cisto dovolj USB.
lp
CyberPunk ::
Samo take USB naprave kot je disk ti potem verjetno prej pokurijo baterijo? Enako za "eksterni" USB Bluetooth dongle najbrz velja?
Res je. Se posipam s pepelom. Procesor dela z maksimalno frekvenco 630Mhz. Krivec za to laž pa je p4-clockmod modul.
sudo modprobe -r p4-clockmod in /proc/cpuinfo pokaže prave vrednosti.
model name : Intel(R) Celeron(R) M processor 900MHz
cpu MHz : 630.127
sudo modprobe -r p4-clockmod in /proc/cpuinfo pokaže prave vrednosti.
model name : Intel(R) Celeron(R) M processor 900MHz
cpu MHz : 630.127
nikolovski, verjetno si spet eden takih, ki je preskočil večino te teme? Če nisi..pa še enkrat preberi moje poste, nekje je tudi omenjena navigacija.
alte, saj nisi ti kriv, kriv je linux ;)
alte, saj nisi ti kriv, kriv je linux ;)
cyberpunk, tako je tudi pri ostalih prenosnikih. baterija se seveda prej pokuri, kako hitro prej je pa odvisno od naprave. Kakšni wireless miši ali pa BT dongli ne kurijo toliko kot recimo zunanji diski. Ampak..kdo pa rabi zunanji disk in napajanje na baterijo, saj ne bo človek v eni roki imel eee, v drugi pa extreni disk ;)
Je pa zavajanje potrošnikov tole. Če piše 900MHz, naj jih bo 900 ne pa tretjino manj. Grem iskat. če se v USofA že pripravlja kakšna tožba.
PS. Linux ni nič kriv. Tisti izpis zgoraj je vsebina /proc/partitions s privzetim jedrom Xubuntu na Eee PC. Se mi zdi, da so pri Asusu nalašč nastavili, da se dotični modul naloži.
PS. Linux ni nič kriv. Tisti izpis zgoraj je vsebina /proc/partitions s privzetim jedrom Xubuntu na Eee PC. Se mi zdi, da so pri Asusu nalašč nastavili, da se dotični modul naloži.
Procesor je 900MHz, ki po defaultu dela na 630MHz ... vse lepo pise.
Zdej pa tole!!!
Vklop visjih resolucij nativno!!
http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=5510
Sem ravnokar videl, pa bom probal malo kasneje
Zdej pa tole!!!
Vklop visjih resolucij nativno!!
http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=5510
Sem ravnokar videl, pa bom probal malo kasneje
Link do screenshotov s kamerco kako to dejansko izgleda:
http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?pid=55393#p55393
V glavnem zanimiva rec. Boljse bi bilo, ce bi bile resolucije v enakem razmerju kot original (16:10), te so 4:3.
http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?pid=55393#p55393
V glavnem zanimiva rec. Boljse bi bilo, ce bi bile resolucije v enakem razmerju kot original (16:10), te so 4:3.
ronaldo ::
Sigurno je to tole kar si zelim. Ampak me pa moti nekaj stvari ki bodo boljse v naslednji verziji: zastarela tehnologija, presvoh procesor, preslaba graficna, premalo prostora in previsoka cena glede na to kar ima.
Upam da bo v naslednji verzijo mozno imeti kak dual-core, boljso graficno in vec prostora, drugo pa naj ostane enako.
To so samo moje zelje...
Upam da bo v naslednji verzijo mozno imeti kak dual-core, boljso graficno in vec prostora, drugo pa naj ostane enako.
To so samo moje zelje...
steev ::
ronaldo, se strinjam z vsem razen s ceno ne. Prav zaradi cenen je tole privlacno. Ker vse ostalo stane 2k EUR in vec.
:|
No ja...Sony VAIO G11 stane okoli 1500€ in je pravi stroj za ta denar.
Ampak to ni tema o tem, kar bi kdo mel, ampak o Eee :)
Ampak to ni tema o tem, kar bi kdo mel, ampak o Eee :)
Imaš prav.
AMPAK, ni veliko takih ki bodo odšteli takšen denar za prenosnik.
Tudi od tistih kateri ga bodo kupili, večina bo 50 do 70 % časa na njem opravljala zadeve katere brez težav opravijo tudi na EEE PC-ju za 1/5 cene
AMPAK, ni veliko takih ki bodo odšteli takšen denar za prenosnik.
Tudi od tistih kateri ga bodo kupili, večina bo 50 do 70 % časa na njem opravljala zadeve katere brez težav opravijo tudi na EEE PC-ju za 1/5 cene
Zgodovina sprememb…
- spremenil: daltonix ()
800x480 ---> 1000x600
To je prava resolucija - 1.25 povečava. Nekaj so napisali na eeeforumu, da bi jo dodali.
Glede vrednoste propozicije eee: po funkcionalnosti se lahko pred njim skrije vsak Symbian ali Windows Mobile. Sicer je res večji, samo tudi kakšnega Qteka ne moreš dati v hlačni žep. Na Anandtech so lepo napisali: EEE je dober za dodatni računalnik, ni pa nadomestilo primarnega. Jaz imam 17" HP, ki mi je bil bolj všeč kot vsi 15.4" modeli, čeprav eni pravijo da je to že bolj desktop replacement. Samo za delo rabiš velik ekran.
Tudi eee se mi zdi, da je v bistvu zelo dober kot megaPDA. Ga vlačiš kamorkoli s sabo. Ga prižgeš na letalu ali v avtu kot sopotnik - predstavljaj si to z 15.4" modelom ali s 17" Pač, ni pa tako majhen, da bi ga lahko imel v žepu. Vseeno ga nimaš tako s sabo kot telefon, samo s telefonom lahko pogledaš kak dokument, ne moreš pa delati na njem.
eee - 299€
N95 - 399€
To je prava resolucija - 1.25 povečava. Nekaj so napisali na eeeforumu, da bi jo dodali.
Glede vrednoste propozicije eee: po funkcionalnosti se lahko pred njim skrije vsak Symbian ali Windows Mobile. Sicer je res večji, samo tudi kakšnega Qteka ne moreš dati v hlačni žep. Na Anandtech so lepo napisali: EEE je dober za dodatni računalnik, ni pa nadomestilo primarnega. Jaz imam 17" HP, ki mi je bil bolj všeč kot vsi 15.4" modeli, čeprav eni pravijo da je to že bolj desktop replacement. Samo za delo rabiš velik ekran.
Tudi eee se mi zdi, da je v bistvu zelo dober kot megaPDA. Ga vlačiš kamorkoli s sabo. Ga prižgeš na letalu ali v avtu kot sopotnik - predstavljaj si to z 15.4" modelom ali s 17" Pač, ni pa tako majhen, da bi ga lahko imel v žepu. Vseeno ga nimaš tako s sabo kot telefon, samo s telefonom lahko pogledaš kak dokument, ne moreš pa delati na njem.
eee - 299€
N95 - 399€
Ne vem zakaj ga ne bi mogel uporabiti namesto primarnega racunalnika. Hiter je dovolj za 99% opravil. Res pa ni dovolj hiter za novejse igre, to je pa tudi vse.
Lepo externi monitor, tipkovnica in miska... in to je to
Pa se vedno imas cel sistem s sabo
lp
Lepo externi monitor, tipkovnica in miska... in to je to
Pa se vedno imas cel sistem s sabo
lp
kixs97, saj imaš prav. Še zunanji 750GB disk si pozabil omeniti Mogoče je to res dobra ideja za PC za koga, ki ga potrebuje samo za internet in Word. Kupiš monitor, zunanji HDD, USB tipkovnico, miš in USB hub (mogoče še DVD) namesto kište pa je eee. Ko so izšli Win XP je bil PIII na 630MHz z 1GB ram skoraj dream machine.
Mogoče bi se popravil. Sem napisal "EEE je dober za dodatni računalnik, ni pa nadomestilo primarnega." EEE je dober za dodatni prenosni računalnik, ni pa nadomestilo primarnega prenosnika - če si power user. Sem se nekako razvadil z 1920x1200. Drugače pa je z večjim ekranom in tipkovnico (USB miš ima vsak uporabnik prenosnikov) res super za vse, ki mislijo uporabljati XP+Office2003+IE/FF ali kako Fedoro/Ubuntu.
OPOZORILO: Ne priklapljat novih iPodov na eee z Linuxom, ker podre bazo! - EeeUser ASUS Eee PC EeePC Forum / Beware NEW iPod owners!!
Mogoče bi se popravil. Sem napisal "EEE je dober za dodatni računalnik, ni pa nadomestilo primarnega." EEE je dober za dodatni prenosni računalnik, ni pa nadomestilo primarnega prenosnika - če si power user. Sem se nekako razvadil z 1920x1200. Drugače pa je z večjim ekranom in tipkovnico (USB miš ima vsak uporabnik prenosnikov) res super za vse, ki mislijo uporabljati XP+Office2003+IE/FF ali kako Fedoro/Ubuntu.
OPOZORILO: Ne priklapljat novih iPodov na eee z Linuxom, ker podre bazo! - EeeUser ASUS Eee PC EeePC Forum / Beware NEW iPod owners!!
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 19920 (12538) | Kleemen |
» | Nakup Netbook-aOddelek: Kaj kupiti | 4908 (3960) | __Devil__ |
» | Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9050 (7008) | MKC00 |
» | Kateri NetBook (SSD, 9"+...)Oddelek: Kaj kupiti | 4113 (2976) | antonija |
» | Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)Oddelek: Novice / Procesorji | 10075 (6348) | grmek |