Forum » Strojna oprema » Asus eee PC
Asus eee PC
kixs ::
1080p bi rad gledal na Atomu Sicer pa, kam bi ga sploh priklopil... 1080p resolucija je namrec 1920x1080. Za direktno gledanje na Atomu je vec kot dovolj navaden DivX ali celo kak 720p.
Sicer pa je Intel ravno dal na trg Atom Dual Core, na zalost z istim chipsetom. Bo potrebno se pocakat kaksne pol leta tudi za ta napredek.
lp
Sicer pa je Intel ravno dal na trg Atom Dual Core, na zalost z istim chipsetom. Bo potrebno se pocakat kaksne pol leta tudi za ta napredek.
lp
jest10 ::
720p trejlerje sem lahko gladko gledal s coreavc kodekom. Nad cele filme se pa še nisem spravil.
luggy ::
@kixs97:
Za atom dual core zlo svoh kaze, da bo u tamalih prenosnikih, ke ni namenjen njim, tko doloca imperialist intel, pa tudi poraba je precej velka v primerjavi z 1no kornim atomom....
Branje na to temo: http://jkkmobile.blogspot.com/2008/09/d...
Za atom dual core zlo svoh kaze, da bo u tamalih prenosnikih, ke ni namenjen njim, tko doloca imperialist intel, pa tudi poraba je precej velka v primerjavi z 1no kornim atomom....
Branje na to temo: http://jkkmobile.blogspot.com/2008/09/d...
no one and nothing can't take that from ME. - Mike Vallely
blue33 ::
Še en krajši test. Pri F@H je 1% projekta 4608 na X2 na 2250MHz(samo na enem jedru) obdelovalo okoli 7 min in par s(točnega rezultata ne morem dati, ker sem vmes še šaril po računalniku in je zato par s več), na 1,6GHz Atomu pa je bilo za 1% potrebnih 32min in 30s. Celih 4,5x več.
Vem, da sem dal zelo noro primerjavo, ampak tej se pa čudim.
720p niso bili problem tudi na prvem EEE 701 (vsaj @900MHz, manj nisem probal).
Sicer mi je vseeno ali pridejo dual-core na Netbooke, vendar je to itak jasno da bodo oz. so ze (AMD X2 Turion v Everun Note). Za normalno netbook delo, so tile proci vec kot dovolj.
Sicer mi je vseeno ali pridejo dual-core na Netbooke, vendar je to itak jasno da bodo oz. so ze (AMD X2 Turion v Everun Note). Za normalno netbook delo, so tile proci vec kot dovolj.
Karen ::
Zdaj bi pa že lahko kak poučeni "insider" razkril kdaj bo uradno kdo pri nas ponujal eee901... (piše se oktober) kake bolj pluradne novice, anyone pri koritu? Če ne bo nič pametnega bom kar MSI Winda vzel.
Zero One ::
Zdaj bi pa že lahko kak poučeni "insider" razkril kdaj bo uradno kdo pri nas ponujal eee901... (piše se oktober) kake bolj pluradne novice, anyone pri koritu? Če ne bo nič pametnega bom kar MSI Winda vzel.
Naroči iz tujine, tudi ko/če bo pri nas (sploh Linux verzija je močno vprašljiva), cene ne bodo konkurenčne.
printf(%s, "No statements? Why no... whoops");
//well if we can't make a statement, we should just leave a comment instead.
//well if we can't make a statement, we should just leave a comment instead.
Kron ::
Če koga zanima mi Atomov procesor na plošči Little falls poganja 1080p WMV HD pri 60% obremenjenosti procesorja.
Kako se obnese z Blu-ray diski pa trenutno še ne morem nič reči.
Kako se obnese z Blu-ray diski pa trenutno še ne morem nič reči.
roli ::
Nimam poojma kako ti je to uspelo, ker meni se 720p videa ne prredvaaja tekoce. Razen, ce se gre za little falls 2.
http://www.r00li.com
jest10 ::
Nimam poojma kako ti je to uspelo, ker meni se 720p videa ne prredvaaja tekoce. Razen, ce se gre za little falls 2.
Kaj ti jaz morem, če se ti siliš z nekim predvajalnikom z integriranimi predpotopnimi kodeki. S pravimi kodeki vse laufa kot more! za 1080p sicer ne vem, vendar 720p teče gladko
@ Andrej
Torej res gre za Little Falls (Diamondville N2xx), dvojko so šele pred kratkim predstavili.
Brez problema dela 1080p MP4 (FMP4 FFmpeg) filmček, res pa je da sem pri zgoraj omenjenemu 1080p WMV HD spregledal da gre za resolucijo 1440 x 1080.
Drugače sem preizkusil še trailer Dark Knight 1080p in zadeva se začne po parih sekundah zatikati (zahtevna scena), medtem ko pri 720p zadeva dela brez problema.
Tako se mi zdi da enojederni Atom res ni mogoče kos vsakemu FullHD videu, ampak brez problema pa bi moral poganjati 720p.
Kot predvajalnik uporabljam Media Player Classic in K-lite Codec Pack; sistem pa je WinXP SP2 in Atom je seveda nenavit.
Torej res gre za Little Falls (Diamondville N2xx), dvojko so šele pred kratkim predstavili.
Brez problema dela 1080p MP4 (FMP4 FFmpeg) filmček, res pa je da sem pri zgoraj omenjenemu 1080p WMV HD spregledal da gre za resolucijo 1440 x 1080.
Drugače sem preizkusil še trailer Dark Knight 1080p in zadeva se začne po parih sekundah zatikati (zahtevna scena), medtem ko pri 720p zadeva dela brez problema.
Tako se mi zdi da enojederni Atom res ni mogoče kos vsakemu FullHD videu, ampak brez problema pa bi moral poganjati 720p.
Kot predvajalnik uporabljam Media Player Classic in K-lite Codec Pack; sistem pa je WinXP SP2 in Atom je seveda nenavit.
Odkrivate topolo vodo, ki je bila ze na prvih nekaj straneh pojasnjena. 720p ni problematicen! Za full HD (1920x1080) pa ni pogojev!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
Legend(SLO) ::
Imam en problem pri nalaganju XIN XP na ASUS-a iz USB ključka Delal sem po teh navodilih http://www.eeeguides.com/2007/11/instal...
Pripravil sem si usb ključek in nastavil USB za 1st boot device, vendar se namestitev nikakor ne zažene. Kaj bi lahko bil problem?
Pripravil sem si usb ključek in nastavil USB za 1st boot device, vendar se namestitev nikakor ne zažene. Kaj bi lahko bil problem?
krneki
Legend(SLO) ::
Ubistvu mi začne odštevat 10sec in napiše press esc to boot pol mi pa javi: reboot and select proper boot device or Insert Boot media in selected boot device and press a key!
Ključek mam vstavljen in isto mi javi neglede na to v katerem portu je
Ključek mam vstavljen in isto mi javi neglede na to v katerem portu je
krneki
SeeN000 ::
Jas imam samo eno vprašanje glede MSI Wind. Namreč piše da COD UO dela lepo, vendar jas imam v igri 16-20 FPS. Ve mogoče kdo kako bi lahko jih povečal? Ali ni možno?
Kdaj so pa začeli prodajat eee 900 na Mimovrste?
No mogoče bomo pa še le kdaj dočakali tudi 901 v Sloveniji (BOF umika stare eee?).
No mogoče bomo pa še le kdaj dočakali tudi 901 v Sloveniji (BOF umika stare eee?).
Heavy ::
Jas imam samo eno vprašanje glede MSI Wind. Namreč piše da COD UO dela lepo, vendar jas imam v igri 16-20 FPS. Ve mogoče kdo kako bi lahko jih povečal? Ali ni možno?
Kot sem jaz gledal, tudi na EEE 701 UO ima manjše težave z FPSji, CoD1 pa dela normalno. Verjetno gre za bug v gonilnikih.
mtosev ::
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
U leclerku je 167€
Kot sem kaksno stran nazaj napisal, so ga imeli pred mesecem za 320€... hmmm... zdej me pa kar mika, da bi rabljenega kupil za ene 100€
lp
janwoolf ::
raje počakajte na ASUS N10. pa ima grafo 9300m gs
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W
pviran3 ::
Očitno smo v SLO nabavl zalogo Aspire One za par let, upam, da bo kak 1000h ugledal police v bljižni prihodnosti
Hm, mal sem gledal za MSI Wind, sam je problem, da če hočeš dodat ram, pa disk, moraš zadevo razdret, pa še garancijo zjahaš, tak da asus 1000h je way to go, samo še dobit ga je treba :)
Hm, mal sem gledal za MSI Wind, sam je problem, da če hočeš dodat ram, pa disk, moraš zadevo razdret, pa še garancijo zjahaš, tak da asus 1000h je way to go, samo še dobit ga je treba :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pviran3 ()
OmegaBlue ::
Aspire one je .. čuden. Vsaj za po rokah valjat. Asus pa nikjer na spregled.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
blue33 ::
mogoče ve kdo, kaj je na Acer One spodaj zašraufano v tistem kvadratu 4x6cm, ker me že mika, da ga razmontiram
bakki ::
Zanima me, ali je EEE PC1000H s 160GB za ceno 439,00€ zanimiv?
Oz. za koliko se ga da dobit?!?
Lp, B!
Oz. za koliko se ga da dobit?!?
Lp, B!
davco17 ::
Ali je že gdo posnev Multi-Touch Pad na asus eee 1000h ? Sicer imam problem ko ga posnamem moram resetirati računalnik, preden se resetira pa se pojavi na hitro okno da instalacija ni uspela in se računalnik resetira kasneje ni ne duha ne sluho o programu.
Hvala
Hvala
janwoolf ::
raje kupite ASUS N10 (itak je treb počakat)
atom 1.6ghz
2gb ram
250gb
9300m gs 256mb
10,2"
atom 1.6ghz
2gb ram
250gb
9300m gs 256mb
10,2"
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
asus eee 1000h ma že mal problem s težo, če je res že 1.4kg težak
Kok pa ma Wind teže? Po straneh piše da 1kg očitno.
Kok pa ma Wind teže? Po straneh piše da 1kg očitno.
kmetek ::
raje kupite ASUS N10 (itak je treb počakat)
atom 1.6ghz
2gb ram
250gb
9300m gs 256mb
10,2"
to bo 500-600€.
Dr_M ::
A je res MSI wind v leclercu za 349€??
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
poweroff ::
bakki - jaz sem kupil Asusa 1000 (Linux verzija) za 450 EUR (ga sicer še čakam - poštar pride te dni). Po moje je tvoja cena kar OK.
sudo poweroff
499€, potem pa 20% bon + 50% na kartico. Se pravi placas 499€, pa dobis 150€ na kartico.
Je pa problem pr Windu, ce dodas ram ali zamenjas disk, ti gre garancija papa.
Je pa problem pr Windu, ce dodas ram ali zamenjas disk, ti gre garancija papa.
Asus je mel na zacetku isto foro, ampak so to preklical. Zdej lahko nadgradis ram in disk, garancija ti ostane.
Pa se eno zanimivo rec sm najdu. Prva serija je mela Synaptics touch pad, potem so jih pa zamenjal z Sentelic, ki naj bi bil precej slabsi in z manj funkcijami.
Pa se eno zanimivo rec sm najdu. Prva serija je mela Synaptics touch pad, potem so jih pa zamenjal z Sentelic, ki naj bi bil precej slabsi in z manj funkcijami.
luggy ::
Men sta uradni servis za msi accord-92 in pa prodajalec winda rekla, da lahk disk pa ram menas in bo se zmer garancija velala.... Sicer pa za 100% preden kej menas preveri pri servisu in prodajalcu pa bo....
no one and nothing can't take that from ME. - Mike Vallely
Eko MSI Wind kuplen v Leclerc za 350€ (500€-150€ na kartico)
So črne barve, imajo 80gb disk in grejo ko tople žemlice :D
Ga še nisem prižgal, prvi vtisi odlični, SLO tipkovnica, prsti se nič ne poznajo, se že fila :D
So črne barve, imajo 80gb disk in grejo ko tople žemlice :D
Ga še nisem prižgal, prvi vtisi odlični, SLO tipkovnica, prsti se nič ne poznajo, se že fila :D
Zgodovina sprememb…
pviran3: Za pivo bos dal, ker sm ti povedu Dej povej ker touch pad
Kak pa vem, kak je?
EDIT2:
Res pojma nimam kaj mam :)
EDIT2:
Res pojma nimam kaj mam :)
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 20047 (12665) | Kleemen |
» | Nakup Netbook-aOddelek: Kaj kupiti | 4919 (3971) | __Devil__ |
» | Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9119 (7077) | MKC00 |
» | Kateri NetBook (SSD, 9"+...)Oddelek: Kaj kupiti | 4132 (2995) | antonija |
» | Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)Oddelek: Novice / Procesorji | 10095 (6368) | grmek |