» »

Asus eee PC

Asus eee PC

««
41 / 55
»»

Dr_M ::

Tuki si lohk vec preberes o tem.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

mtosev ::

pri enaa 195,01 za eee g4surf.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

pviran3 ::

Če sem dobr to razumu, ne morem potegnt po ploščici, ampak lahko samo pritisnem v vogalu in se vrti.

Imam pol nov touchpad, k nima sliderja, samo tapkanje po vogalu, kar pa tut ni tko slabo :)

krho ::

@pviran3: kako si ti dobil -150€ za Wind-a?
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Na kartico E. Leclerc (plačaš še vedno 500€, ampak gre 150€ na kartico in potem lahko koristiš pri naslednem nakupu)
Ja kar nekaj časa bom lahko zastonj čokolade kupoval :D

kmetek ::

Minus delajo na Windu potem pa mastno na špeceriji,a ni to dober trik.

Dr_M ::

Jest bi uzel WD mybook 1TB :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

poweroff ::

Jaz sem včeraj končno dobil svojega Asusa 1000. Prvi vtis je zelo dober. Tipkovnica je povsem uporabna. Kupil sem ga v Britaniji in ima sicer "britansko" vtičnico, vendar je napajalni kabel do trafota mogoče zamenjati s takim, ki ima evropsko vtičnico. Dejansko se mi je doma valjal en tak kabel in sem ga hitro porabil. :D

Glede garancije pa v garancijskem listu piše, da garancija velja samo v državi nakupa (torej v Britaniji), velja pa dve leti. Zraven pa je v škatli še nek list, kjer pa piše, da Asus daje garancijo za svoje produkte worldwide. Precej nenavadno, upam pa da garancije ne bom rabil uveljavljati. 8-)
sudo poweroff

perci ::

Si kupil varjanto s ssdjem al z običajnim 160gb diskom? Kolk si dal in kje si kupil? Kolk ti baterija zdrzi?

Ej, prižgal sem ga samo 1x, več ni bilo časa, sem pa kupil Linux verzijo s SSD.

Kupil sem pri SuperETraderju, prišlo je nekje okrog 460 (s poštnino in vsem vred). Sem pa vzel večjo količino in so dali popust.
sudo poweroff

steev ::

Koliko casa si cakal od dispatched mejla?
:|

Hmm, ene 5 dni?

Pa v Ljubljani niso našli naslova. Tele dostave so itak zgodba zase... :))
sudo poweroff

kokoon ::

Matthai, mika me narocit 901-ko (bela, linux) - koliko je pa bla postnina v slovenijo? a so kaksne komplikacije z dostavo zunaj UK? koliko casa je trajalo od narocila do dejanske dostave v tvoje roke?
[kokoon]

perci ::

Matthai, dej najdi čas ;). A ta 40 gb verzija je samo en ssd ali sta dva (en hiter in en malo bolj slow ;) ).

A driverji za XP-je obstajajo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

Za vse, ki mislite šraufat MSI Winda glede garancije:
Pozdravljeni g.Virant,

odstranitev omenjene nalepke pomeni prenehanje veljavnosti garancije, zato strankam odsvetujemo, da v garancijskem roku same menjavajo oziroma dograjujejo komponente. Zato Vas naprošam, da v primeru želje po nadgradnji prenosnik prinesete na servis, kjer bomo to uredili. Cena omenjene storitve (vgradnja+test) je 32,54 EUR z DDV.

Lep dan želim,

Dalibor Ristić

RMA dept.
Acord-92 d.o.o.
Stegne 13,
1000 Ljubljana, Slovenia
-------------------------------------------
Tel.: +386 1 583 72 62
Fax: +386 1 519 80 20
e-mail: dalibor.ristic@acord-92.si

Torej, ima dva diska, en je velik 8 GB, drugi 32. Zraven je nek CD z nekim softwerom in gor piše, da je to za prilagoditev za Xp.

Poštnina je bila 25,99 funtov, kupili smo 3x ASUS 901 in 2x ASUS 1000. Malo sem zatežil glede količinskega popusta in so dali cca. 60 EUR popusta. 901-ka je bila brez VAT 245 funtov, 1000-ka pa 310 funtov.

Nakazati je bilo treba preko bančnega transferja in sicer v funtih. Edino kar je bilo moteče je, da je komunikacija s tipi preko SuperEtraderja hudo počasna. Rabili so en teden (!), da so mi povedali kam naj nakažem denar. Mislim - prosil sem jih, če mi lahko povejo kam jim nakažem... Poslal sem jim precej e-mailov in jih klical vsaj 10x. Na srečo obstaja Skype Out... :D Dostava je tudi trajala nekaj časa. Pa za vsako stvar jih moraš prosit - a mi lahko prosim pošlejte tracking number, a mi lahko prosim poveste to ali ono... v glavnem, precej stresno.

Na pogled je 1000-ka veliko bolj uporabna kot 901. Pa tudi Ubuntu je veliko bolj usable kot privzeti Xandros. Razlika je kar opazna. Problem je le, da Ubuntu 8.04 nima privzeto driverjev ne za mrežno, ne za brezžično kartico. Driverje je treba prenesti iz Asusove strani in jih namestiti.
sudo poweroff

kaksna je pa tipkovnica na 901ki? a ma dolar znak tam kjer je normalno? a je ksna varjanta da postas fotko od 901 keyboarda?
[kokoon]

Dusan_83 ::

Kaj pa pravite na HP Compaq 2133 8.9" FU341?

Dobro mi je, ker ima ze v osnovi 6-celicno baterijo? A je Via C7 res taksna slabost?

icencash69 ::

jaz sm pa kupo 901 linux black in sem zadovoljen. preko ebaya iz anglije za nekje 400 eur.. narocil v ponedeljek prejel v soboto se pravi okoli 5 delovnih dni. sem malo potweakal win xpje pred instalacijo z nlite, po instalaciji kr malo rocno in dela odlicno.. xpji sp3 plus vsi drajverji zasedajo okoli 1 gb. baterija z vklucenim wlanom in zmanjsano osvetljenostjo zdrzi priblizno 6-7 ur, izklopljen wlan pa doda se kaksni slabi 2 uri, izklopljen ekran (recimo uporaba kot mp3 player) pa predvidevam da ponudi okoli 10-11 ur avtonomije. tipkovnica je majhna, sam sem se ze navadil. po moje je edina prednost 901 pred 1000 (ssd varianto) pac majnsa velikost in teza... sam ga namrec vsak dan vzamem s seboj na fax kr v nahrbtniku in ga sploh ni obcutit... skratka odlicen proizvod toplo priporocam..

Jaz tudi cakam na asusa iz superetrajderja. Samo meni so racunali 266gbd, to je okoli 340EUR. Pocen!

da razjasnim, velikost tipkovnice mi je jasno kasna je, zanima me kere nalepke so gor na 901kah iz superetraderja
[kokoon]

Zero One ::

da razjasnim, velikost tipkovnice mi je jasno kasna je, zanima me kere nalepke so gor na 901kah iz superetraderja

Omg, kako ne razumeš, da si lahko nastaviš slovenski keyboard layout ne glede na to, kako je označena tipkovnica?

Drugače pa so na mojem 901 linux (naročil iz superetraderja) oznake za britanski layout, kar je, kot že omenjeno, popolnoma nepomembno, saj potem, ko se v ca. pol ure na tipkovico navadiš, nanjo pač ne gledaš več. Edino, kar je na tipkovnici drugače od standardne laptop tipkovnice (razen velikosti) je položaj tipke za ž (v slovenskem layoutu), ki se nahaja nad pomanjšanim entrom, ter položaj tipke `, ki se namesto levo od enke nahaja levo od F1.
printf(%s, "No statements? Why no... whoops");
//well if we can't make a statement, we should just leave a comment instead.

Omg, kako ne razumeš, da si lahko nastaviš slovenski keyboard layout ne glede na to, kako je označena tipkovnica?

Drugače pa so na mojem 901 linux (naročil iz superetraderja) oznake za britanski layout, kar je, kot že omenjeno, popolnoma nepomembno, saj potem, ko se v ca. pol ure na tipkovico navadiš, nanjo pač ne gledaš več. Edino, kar je na tipkovnici drugače od standardne laptop tipkovnice (razen velikosti) je položaj tipke za ž (v slovenskem layoutu), ki se nahaja nad pomanjšanim entrom, ter položaj tipke `, ki se namesto levo od enke nahaja levo od F1.

omg sej nisem debil, zanima me samo kako zgleda tipkovnica, mam pac najrajsi US oznake, ker vedno uporabljam US layout. res bi mi slo na zivce recimo met tipkovnico z nemskimi oznakami, grem zdej pogleda ce je UK layout sploh kej drugacen od US layouta.
btw drugace pa ze ene 10 let uporabljam tipkovnice brez oznak.
[kokoon]

Na žalost tule nimam fotoaparata. Ampak tipkovnica je britanska.
sudo poweroff

MrStein ::

Britanska je bolj podobna nemški in slovenski razporeditvi kot US.
(sigurno google najde kako sliko, izbira razporeditve v Ubuntu pa ti za vsako sliko pokaže)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Seto ::

Čestitam Matthai, vidm da si še en zadovoljen kupec 1000-ke. Kar se tiče tipk, so označene tako, kot vse britanske tipkovnice.
Jaz sem ob nakupu zunanjega DVD-burnerja dobil za povrh še slovenske nalepke, ki sem jih lepo nalepil čez in so take, da se ne prekrivajo z originalnimi, tako da imam zdej oboje. Če so nalepke natančno nalepljene, se jih skoraj ne opazi, tako da je okej. Matthai ti boš uporabljal privzet OS, ali boš šaltal na XP? Js imam velik rajš XPje, ker sm na njih navajen, pa tut driverjev za Eee ni težko dobit. Edino neke probleme sem imel z Eduroam, vendar mi je potem po 2h dneh matranja končno uspelo tut to porihtat, tko da zdej res dela okej. Zagon Windowsov je ne boste vrjel kar precej hitrejši kot na mojem večjem laptopu s c2d-procesorjem. Edino inštalacije trajajo dost dlje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Seto ()

Prosim, dajte mi povedat kdo ti paket prinese iz superetraderja? Kdo je tisti ki ti prinese ta paket na dom; je to Pošta Slovenije ali kak DHL in podobni?

Ker se bojim da mi ga niso pustili pred vrati, pa ga je nekdo vzel. Kako ravnati v tem primeru.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: steev ()

TgT ::

Vsak paket je potrebno podpisat in ga ne nastavijo kar pred vrata, če ni nobenega doma? Vsaka pošilja mora imeti podpis da je bila oddana.
Hit'N'Run

Tako nekako jaz razmisljam. Oni potrebujejo dokaz, da sem jaz prevzel paket.

Prosim, dajte mi povedat kdo ti paket prinese iz superetraderja? Kdo je tisti ki ti prinese ta paket na dom; je to Pošta Slovenije ali kak DHL in podobni?

Ker se bojim da mi ga niso pustili pred vrati, pa ga je nekdo vzel. Kako ravnati v tem primeru.

Meni so ga prinesli iz DPD, pa ne domov, ampak na neko firmo. Prevzel je sicer kolega, ki je zadevo moral podpisati.

Je pa res, da dostavljalec iz DPD naslova ni našel - sem moral klicati. In seveda - od SuperEtraderja se splača zahtevati tracking number - tam lahko slediš kje je tvoj paket.
sudo poweroff

Matthai ti boš uporabljal privzet OS, ali boš šaltal na XP? Js imam velik rajš XPje, ker sm na njih navajen, pa tut driverjev za Eee ni težko dobit. Edino neke probleme sem imel z Eduroam, vendar mi je potem po 2h dneh matranja končno uspelo tut to porihtat, tko da zdej res dela okej. Zagon Windowsov je ne boste vrjel kar precej hitrejši kot na mojem večjem laptopu s c2d-procesorjem. Edino inštalacije trajajo dost dlje.

Hehe, jaz ne uporabljam neuporabnih operacijskih sistemov. Tako da windowsi direkt odpadejo. :D

Gor sem si dal Ubuntu, ki deluje res hitro in zanesljivo. Privzeti Linux sistem je sicer res nekolko trd. Saj ne rečem - lepo dela, vendar je Ubuntu veliko bolj usable. Ne vem zakaj proizvajalci teh laptopov razvoja OS-a ne prepustijo profesionalcem in morajo sami nekaj čarat...

V Ubuntuju je edini problem namestiti driverje za mrežno in brezžično kartico. Pač treba je odpreti konzolo in ukucati štiri ukaze. Pa še to le v primeru, če hočeš namestiti "default" različico Ubuntuja. Na internetu se sicer najdejo modificirani Linux kerneli, kjer dela vse out of the box.

Samo jaz sem hotel imeti crypto diske pa še par specialnih malenkosti...
sudo poweroff

Vse lepo. Sedaj mi ga je pripeljal in se ze polni. Lp, hvala

Kron ::

Očitno namerava ASUS svoj eee pc izdati na začetku 2009 s touchscreen-om in dvojedrnim Atomom kot poročajo tukaj, tako da odpade naknadno "friziranje" s "folijo" kot je naredil tale tule.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kron ()

sudo poweroff

Samson ::

Asus 1000h kupljen v sloveniji na celjskem sejmu, kolicina 5 kosov, gotovina 350€ vsak. Imam enega doma. Slovenska tipkovnica seveda...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

OmegaBlue ::

Kakšen sejm?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

kixs ::

Verjetno misli Obrtni sejem?!

Kron ::

@Samson

Svinjski sejem?:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kron ()

Samson ::

Njah ce je svinjski ne vem. Po moje je bil obrtni, hehe. Ne dolg nazaj je bil. Nisem pa jaz kupoval ampak znanec. Mislim celo da od teal-a, nisem pa siguren.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

|KoRn| ::

Že par dni ponosen lastnik N10J, neverjetna zadevica polna vsega (Intel Atom, 2GB DDR, 10,2", 250GB HDD...). Zelo ličen, tipkovnica veliko boljša od tiste na 1000ki, baterija je manjša in premore samo 4800mAh, je 6 celična, še nisem stestiral kako dolgo drži. Prednaložena Vista Basic z 60 dnevno uporabo polnega Offica ... vglavnem začetni občutki fenomenali.

V kompletku dobiš tako manjšo lično torbico in miško v barvi prenosnika. Luštno ni kaj
Freak on a leash!

trnvpeti ::

korn, cena , link, pa baterijo prosim stestiraj :)

|KoRn| ::

Baterija se testira ... cena žal ne preveč ugodna 650 EUR ;) kupljen namreč v Moskvi :D
Freak on a leash!

mile ::

je kdo že zasledil acerja z 160GB diskom in 6-cell baterijo v EU?

kmetek ::

lol 650€ vi niste noramalni.

DejaVu ::

pviran3: kako si zadovoljen z MSI windom kupljenim v leclercu?

jaz sem ga ravnokar kupil in se polni.

matej1990 ::

Najprej LP!
Že kar nekaj časa prebiram to temo (od začetka najave EEE 901).
Zaradi nestrpnosti sem si ga pred kakšnimi 14 dnevi šel kupiti v Graz v Metro (nekdo je tudi objavil, da jih ima Metro), saj so pri nas še vedno nabite cene. Zanj sem dal natanko 299€, saj sem ga lahko dobil na firmo. Vendar imam težavo... Celotni Win XP je v nemščini. Sedaj pa imam eno prošnjo. Želel bi imeti Recovery DVD v angleščini. Torej bi bi zelo vesel, če bi mi kdo lahko pomagal in na internet ali kako drugače naložil celoten Recovery DVD, po možnosti kakšen lastnik 901-ke, ki ga je naročil iz Anglije. Na internetu najdem samo nemško verzijo recovery diska za 901.

Če kdo ve kakšno boljšo rešitev, jo naj lepo prosim predlaga.

Zanima me tudi ali se da uporabiti serial number od Win XP ULCPC za navaden Win XP?

Zgodovina sprememb…

Zanima me tudi ali se da uporabiti serial number od Win XP ULCPC za navaden Win XP?

Pokliči na Microsoft in jih vprašaj, bi pa rekel da ne.
sudo poweroff

mile ::

Acer one 16GB 6-cell 400€

http://geizhals.at/a373828.html

Dusan_83 ::

Opazil sem dva nova mini prenosnika:
FLYBOOK V33I-ELV
HP Compaq 2133 8.9" FU341

Je ze imel kdo priloznost kdo preizkusiti, katerega od teh dveh? Flybook ima celo touchscreen, a zal slabo baterijo. HP zgleda pa kar kvalitetno narejen, ima pa 6-celicno baterijo, a zal VIA procesor.

dezi ::

LP!

Imam problem pri inštalaciji win xp na Asus eee. Inštalacijo izvajam preko zunanjega cd pogona. Kmalu ko se inštalacija zažene dobim error c0000221 ali pa STOP: 0x00000071.
Računalnik je nov. V biosu sem nastavil OS installation na start.

Prosim za kakršne koli nasvete.

Blaž
««
41 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22820047 (12665) Kleemen
»

Nakup Netbook-a

254919 (3971) __Devil__
»

Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )

929119 (7077) MKC00
»

Kateri NetBook (SSD, 9"+...)

374132 (2995) antonija
»

Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)

Oddelek: Novice / Procesorji
3410095 (6368) grmek

Več podobnih tem