Forum » Strojna oprema » Asus eee PC
Asus eee PC
SeeN000 ::
Ok imam eno vprašanje...a je že kdo klical na številko od svetprenocnikov? Malo mi je dalo mislit, to je spletna trgovina in ima MSI garancijo 2 leti, a kaj ti bo 2 leti, če ti recimo crkne jih še poklicati ne moreš da bi vprašal kako in kaj. Ma kdo izkušnje kakšne s tem?
bestoff ::
Se ASUS EEE 1000H tudi dobi pri INSERT-u? Imajo kje na netu oglašene izdelke? Nč ne najdem na njihovi strani...
bestoff ::
SETO! Kako lahko dopustiš, da ti kar tako pustijo robo??? Pa saj je treba kej podpisat, al ne?! Jaz se ne bi kar tako dal! Vzel bi ga, jih klical da nisem dobil, potem pa se naj zafrkavajo kje in kdo je kriv. To pa res ni način! Brez podpisa danes nič ne velja.
Zero One ::
Ok, me veseli da si dobil. Danes si naročim 901 iz supertrejderja. In je, kje je linux programsko omejen?
Meni so oz. naj bi ga odposlali prejšni petek in še čakam...Seto in ostali, kako dolgo (okvirno) ste čakali na dostavo iz Britanije?
printf(%s, "No statements? Why no... whoops");
//well if we can't make a statement, we should just leave a comment instead.
Seto ::
Sej pravm, js težko rečem, ker lahko da paketa več dni nism sploh opazil. Js sm najprej čakal 1 tedn, da so napisali dispached (šele pol, ko sm jim poslal mail, kaj se obirajo), no zdej sm pa po 6 dneh tega ugotovu, da je paket pred vrati. Mogoče je bil pa že dlje. Fora je, da mi hodmo čez garažo notr, tko da pred vhodna vrata noben ni gledu več dni, pa tut čudno je, da je šel poštar notri mimo ograje in pasje ute po stopnicah mimo 50-kilske mrcine. Še dobro, da ni pes dubu kakšnega izpada, ker potem bi me baje po naši zagonodaji lahko še tožil.
Bestoff; to razumem kot sarkazm, ker se mi ne da j**** s temi stvarmi. Dobil sem, to je važno, je pa res čudno, da je model kr fliknu pred vrata. Mogoče je kuža podpisal :).
Bestoff; to razumem kot sarkazm, ker se mi ne da j**** s temi stvarmi. Dobil sem, to je važno, je pa res čudno, da je model kr fliknu pred vrata. Mogoče je kuža podpisal :).
ChesterLP ::
jao, jz kupujem laptop. In nisem prepričan a nj kupm malega, al normalnega.
Djte mi sam povedat č se da pr asus1000 normalno gledat v zaslon al raj na LCD prklopte? Ker mali je bolj primern za nošenje v šolo.
DILEMAAA
Djte mi sam povedat č se da pr asus1000 normalno gledat v zaslon al raj na LCD prklopte? Ker mali je bolj primern za nošenje v šolo.
DILEMAAA
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ChesterLP ()
poweroff ::
Jaz sem se odločil za 1000-ko. Ga pa še čakam. Glede na teste bi rekel, da je pravi za prenašanje naokrog.
sudo poweroff
luggy ::
Jst mam msi wind in zdi se mi to idealna kombinacija za okoli vlact; doma mam pa itak normalno masino in to je to....Tudi doma k delam na winda ga ne priklapljam na drug monitor....
Vse je vprasanje kaj rabis, masino za nosit skoz cel dan s seboj, ali 3 kilsko kantico za prenasanje po hisi....
Ce rabis prenosnik za nosit po hisi potem bols ta normalni prenosnik, ce pa ga rabis za vlacenje skoz s seboj pac tega tamalga.... odlocitev je tvoja....
Vse je vprasanje kaj rabis, masino za nosit skoz cel dan s seboj, ali 3 kilsko kantico za prenasanje po hisi....
Ce rabis prenosnik za nosit po hisi potem bols ta normalni prenosnik, ce pa ga rabis za vlacenje skoz s seboj pac tega tamalga.... odlocitev je tvoja....
no one and nothing can't take that from ME. - Mike Vallely
Zgodovina sprememb…
- spremenil: luggy ()
Jah zaslon je mali, ni to tako udobje k 19-inčen LCD, ampak za na pot je pa supr. Je že kdo od vas, ki ste naročal s tujine, uspel dol dat te nalepke s tujimi znaki? Sem probal mal praskat, pa jih nikakor ne znam dol spravt.
Karen ::
A je tole že kdo videl v živo:
na www.pearl.de:
HERCULES 8" Netbook "eCafe", 20GB HD, 512MB RAM, WebCam, Linux
299€
na www.pearl.de:
HERCULES 8" Netbook "eCafe", 20GB HD, 512MB RAM, WebCam, Linux
299€
janwoolf ::
me zanima asus eee pc 1000h 160gb. Katera grafa pa ima? intel 950? na hoh.de piše intel 900.
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W
No, danes sem le dobil svojega 901 Linux. Prekleti Angleži so ga sicer poslali s kablom za svoje štekarje, vendar se ja doma na srečo našel kabel z enakim vmesnikom za adapter ter vtičnikom za naše štekarje. Se mi zdi, da od polnilca za digitalni fotoaparat.
Preveri če sta napetost in tok enaka...
Jap, na adapterju piše za input 100-240V, 50-60Hz, 1.0A
me zanima asus eee pc 1000h 160gb. Katera grafa pa ima? intel 950? na hoh.de piše intel 900. a noben ne ve?
hvala. Pa razmišljam nakup prenosnika msi wind, acer one, asus eee 1000h 160gb. katero bi vi izbrali? zakaj? jaz bi izbral asus eee 1000h, samo je drag.
a nič ne javi?
a nič ne javi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: janwoolf ()
Jst bi winda, zaradi teze, ce primerjas obadva s 6 cell baterijo, je wind 200gramov lazji....
a torej uzamem asus 1000? ali raje počakam, da pridejo nove?
Eto dons sem naložil WinXp na EeePc 1000. dela kr lepo, priložena baterija še zmer drži kr ene pet ur ob vseh inštalacijah, ki poberejo več energije, ter maximum svetlosti; večino časa sem pa imel na auto performance. Nalepke sm pa nalepu kr čez obstoječe. Dal sem gor tut že Office 2007 in dela okej, pa tut relativno hitro se zažene, seveda je treba pri tem vseeno vedt, da Atom ni C2D in je treba bit mal bl pozoren na aplikacije, ki obbremenjujejo procesor. Jutr bom verjetno zalaufal še nekaj zadev, kjer bom Eeeja bolj zadihal; recimo Adobbe CS3 programe ali pa predvajanje HD-videa. Bom poročal.
blue33 ::
jaz sem dal na Acer Ona CS3 in druge zahtevne programe in Atom ni nič kaj dosti dihal, glede na to da imam stacioanrnega še starega Athlona XP-ja z HD 2400PRO, mislim, da dela hitreje od njega.
jest10 ::
To se ti le zdi zaradi HT. Poženi kakšno aplikacijo in štopaj čas, v katerem bo opravil nalogo in primerjaj z Athlonom. Razlika bo opazna.
Jst sm probal na atomu(wind), adobe premiere cs3 in dela presenetljivo dobr za lightweight procesor, seveda dalj casa loada program na zacetku(ampak ne tok dolg, da bi bla kriza), ko pa si enkrat v programu je delo cisto normalno, rendering time-i za filmcke so pa bolj borni, saj se proc sele pri renderingu orenk obremeni, tko da za ksne par minutne klipe je cist ok, da bi pa pol urne ali daljše filme delal pa atom ni primeren....
Pa se to, nekje sm bral, da je HT na atomih precej bolj učinkovit, kot na starejših procesorjih.
P.S. Seveda pa sm obdeloval SD in ne HD vsebine.... :)
Pa se to, nekje sm bral, da je HT na atomih precej bolj učinkovit, kot na starejših procesorjih.
P.S. Seveda pa sm obdeloval SD in ne HD vsebine.... :)
Seveda je HT na Atomu bolj učinkovit, kot na P4. Zaradi tega je sistem spodobno odziven in pri nezahtevnih zadevah se zdi, da deluje hitreje kot na malo starejših 1-jedernikih. Vendar ko pridemo do resne obremenitve in zahtevnejših CPU aplikacij se pokaže, kako švoh je v resnici Atom.
Ok, tole ni resna aplikacija, vendar dobro pokaže kam paše Atom:
Pa še ena primerjavaklik
Pa še ena primerjavaklik
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
mtosev ::
Seveda je HT na Atomu bolj učinkovit, kot na P4. Zaradi tega je sistem spodobno odziven in pri nezahtevnih zadevah se zdi, da deluje hitreje kot na malo starejših 1-jedernikih. Vendar ko pridemo do resne obremenitve in zahtevnejših CPU aplikacij se pokaže, kako švoh je v resnici Atom.
Pa še ena primerjavaklik
LOL
ocitno ga nekaj jeb nizki fsb, mal cacha, outdated chipset?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Atom ni bil mišljen kot zmogljiv CPU, ampak kot CPU z majhno porabo. Temu primerni so tudi rezultati.
Je super zadeva za mini prenosnike, manjše serverje in "tajnica" mašine. Za kaj več se nabavi zmogljiv CPU.
Je super zadeva za mini prenosnike, manjše serverje in "tajnica" mašine. Za kaj več se nabavi zmogljiv CPU.
steev ::
Tocno to. Nevem kaj vi hocete notri? Quada + jedrski reaktor. To, da pokuri samo par vatov, pa nihče ne omenja.
:|
Tocno to. Nevem kaj vi hocete notri? Quada + jedrski reaktor. To, da pokuri samo par vatov, pa nihče ne omenja.
T7500 + Intel chipset rulez.
Poraba tvoje kombinacije pa je?
Poraba tvoje kombinacije pa je?
tu je se 8600m gt. vseeno m.i je za porabo je a manj kot 90w saj tolk je psu.
Tocno to, atom delo kateremu je namenjen vec kot super opravi in to je to, ostalo modrovanje je odvec....
steev je lepo razlozil.... :)
steev je lepo razlozil.... :)
Malo sem se igral s F@H na 1,6GHz Atomu. Dobi se 60-75 pik na dan-odvisno od projekta(vsaj pri teh, na katerih sem testiral)
Še eno vprašanje imam za uporabnike MSI...kako je s filmi? se lepo gledajo na takšnem ekranu? ali kaj utripa ekran?
graficna od msi uporablja 64 mb skupnega rama, bios 1.07, ki je bil umaknjen, ker je bojda preveč hroščat je dovoljeval da graficna uporablja 128mb skupnega rama, tko da pomoje, k bo tanov bios prisel vn bo tko 128 zaenkrat pa je 64 :( ....
Filmi se gledajo cisto v redu, jst nisem opazil utripanja.... S koreavc spila cist dober tud 720 hd materjal....
Filmi se gledajo cisto v redu, jst nisem opazil utripanja.... S koreavc spila cist dober tud 720 hd materjal....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: luggy ()
whatever ::
kot ponosnega lastnika asus eee 4G Surf - to je menda isti model kot 701, le brez webcama in s 4400 baterijo - me zanima sledeče:
1. kako nadgradit ram? Kako ofnat in kateri ram rabim zanj? Baje da je not 512 MB ploščica, ki se jo da zamenjat z 2GB ploščico?
2. kako overclockat? baje da proc laufa na 630mhz in da se ga da overclockat na 900 Mhz.
3. koliko hiter je ta procesor? A je recimo na ravni Athlona XP 2500+? Ali je slabši, in če, koliko slabši je?
windows xp sem ze instaliral gor prek usbja, vse laufa, ste mi pomagali v eni drugi temi, za kar se lepo zahvaljujem.
Hvala za odgovore.
1. kako nadgradit ram? Kako ofnat in kateri ram rabim zanj? Baje da je not 512 MB ploščica, ki se jo da zamenjat z 2GB ploščico?
2. kako overclockat? baje da proc laufa na 630mhz in da se ga da overclockat na 900 Mhz.
3. koliko hiter je ta procesor? A je recimo na ravni Athlona XP 2500+? Ali je slabši, in če, koliko slabši je?
windows xp sem ze instaliral gor prek usbja, vse laufa, ste mi pomagali v eni drugi temi, za kar se lepo zahvaljujem.
Hvala za odgovore.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: whatever ()
graficna od msi uporablja 64 mb skupnega rama, bios 1.07, ki je bil umaknjen, ker je bojda preveč hroščat je dovoljeval da graficna uporablja 128mb skupnega rama, tko da pomoje, k bo tanov bios prisel vn bo tko 128 zaenkrat pa je 64 :( ....
Ne vem, zakaj si tako zelo želiš imeti 128MB rama?? Za prikaz slike je dovolj že 4MB in ker iger verjetno ne boš igral, ne potrebuješ dodatnega rama za hranjenje tekstur.
Acer ima recimo le 8MB rama ne voljo. Samo naj bi se po potrebi sam avtomatsko dodajal(vsaj tako pravijo na aspire one forumu)
??
Konkretno slabši je. Daj razmisli no malo. Imaš 900MHz Celerona, ki je downclockan na 630MHz in ti ga misliš primerjati z XPjem 2500+ 900-1000MHz celeron je večinoma primerljiv z 1,6GHz Atomom, katerega kratek test imaš malo višje.
mja bom kar kake banchmarke zdownloadal pa pognal pa bom najbolj videl. se vedno pa me zanimata tocki 1 in 2 - torej kako upgradat ram pa kako overclockat na 900mhz - v biosu nimam te opcije
v bistvu pa sploh ne vem al laufa na 900 a na 630
v bistvu pa sploh ne vem al laufa na 900 a na 630
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: whatever ()
blue33 ::
ja potem pa še prideta dve podveji in sicer procesorji za prenosnike in za stacionarne pa potem prmerjaj.
Intel Atom je prej zagnal XP Home, kot Athlon XP 1,8GH sicer Pro verzijo in to celih 5s
Intel Atom je prej zagnal XP Home, kot Athlon XP 1,8GH sicer Pro verzijo in to celih 5s
tole je za overclockat oziroma spravit FSB na default
da pol laufa na 900Mhz namesto na 630
baje je sprva asus nameraval met difolt 900, pa so se potem odlocil downclockat na 630
performance je pa na 900 Mhz od oka 50% performanse pentiuma M 1.6 Ghz
zanima me sam se, kak ram rabim ce bi zelel upgradat ram - baje ma samo en slot za ram in gre največ na 2GB, samo kateri ram naj kupim da bo pasal???
da pol laufa na 900Mhz namesto na 630
baje je sprva asus nameraval met difolt 900, pa so se potem odlocil downclockat na 630
performance je pa na 900 Mhz od oka 50% performanse pentiuma M 1.6 Ghz
zanima me sam se, kak ram rabim ce bi zelel upgradat ram - baje ma samo en slot za ram in gre največ na 2GB, samo kateri ram naj kupim da bo pasal???
ja potem pa še prideta dve podveji in sicer procesorji za prenosnike in za stacionarne pa potem prmerjaj.
Za zagon winsew je bolj važna hitrost diska, kot moč procesorja(nad določeno mejo). In da mi greš primerjati prednaložene(verjetno tudi optimirane) XP home proti najverjetneje zasmetenimi XP pro? smeh!
Atom je opazno slabši po surovi moči od XPjev in podobnih procesorjev. Sprijazni se s tem.
Vsepovsod kjer sem iskal nimajo MSI...celo slišal sem da bodo 80Gb umaknili iz proizvodnje tako da bodo na voljo samo modeli 120 in 160Gb. Ali mogoče gdo ve kje jih imajo po razumljivi ceni? Zanima me še če lahko posebej kupiš torbico ki naj bi bila zraven kot darila, čeprav je ne dobiš vsepovsod.
Luggy a potem te ki so v trgovini imajo že novi bios ali so še na 64Mb skupnega rama?
Luggy a potem te ki so v trgovini imajo že novi bios ali so še na 64Mb skupnega rama?
@jest10
Kej full si ne zelim, apak bo ok, ce bo tko pr novem biosu....
Gejme pa igram na windu igram sam seveda tm letnik okol 2003 gejme....
Gejmi kot wc3, max payne 1, call of duty 1 delajo super....
@SeeN000
Ja dost mozno je, da bodo novi windi z vecjimi diski, saj vsi dajejo vn modelcke z vecjimi diski acer, asus in msi....
Bios na mojemu je bil 1.04 na zacetku na msi strani pa je 1.06....(se prav ta star bios kjer graficna uporabla 64 rama)
Za torbico, ne vem kako je, jst sm jo pa zraven dobil....(kupu pri in-sert.si)
Kej full si ne zelim, apak bo ok, ce bo tko pr novem biosu....
Gejme pa igram na windu igram sam seveda tm letnik okol 2003 gejme....
Gejmi kot wc3, max payne 1, call of duty 1 delajo super....
@SeeN000
Ja dost mozno je, da bodo novi windi z vecjimi diski, saj vsi dajejo vn modelcke z vecjimi diski acer, asus in msi....
Bios na mojemu je bil 1.04 na zacetku na msi strani pa je 1.06....(se prav ta star bios kjer graficna uporabla 64 rama)
Za torbico, ne vem kako je, jst sm jo pa zraven dobil....(kupu pri in-sert.si)
Še en krajši test. Pri F@H je 1% projekta 4608 na X2 na 2250MHz(samo na enem jedru) obdelovalo okoli 7 min in par s(točnega rezultata ne morem dati, ker sem vmes še šaril po računalniku in je zato par s več), na 1,6GHz Atomu pa je bilo za 1% potrebnih 32min in 30s. Celih 4,5x več.
Ja Atom ni prav hiter, laufa pa solidno XPje (čeprav včasih vse skupaj za nekaj trenutkov zastane). Za špile ni, probal sem celo 1080p filme na HD-tv in gledal diapozitive z menjavo slike na 5 sekund :), tako da brzina res ni zgledna. Vendar tudi, če bi to vedel v začetku, bi ga vseeno kupil, saj mojim zahtevam skoraj v celoti odgovarja. Baterija res zdrži mnogo dlje od velikih laptopov, masa eeeja pa je tudi precej nizka. Tako, da js ga jemljem kot neko mešanico dlančnika in prenosnika in se mi zdi potemtakem logično, da tudi zmogljivost ni na nivoju velikih kompov. Sploh za to ceno.
Je pa res, da je na tem področju v prihodnje pričakovati še kar nekaj napredka, tako da še dobro, da ni tako drag, da mi ga čez kakšne dve leti ne bi bilo škoda zamenjati.
Je pa res, da je na tem področju v prihodnje pričakovati še kar nekaj napredka, tako da še dobro, da ni tako drag, da mi ga čez kakšne dve leti ne bi bilo škoda zamenjati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Seto ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 20009 (12627) | Kleemen |
» | Nakup Netbook-aOddelek: Kaj kupiti | 4917 (3969) | __Devil__ |
» | Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9096 (7054) | MKC00 |
» | Kateri NetBook (SSD, 9"+...)Oddelek: Kaj kupiti | 4125 (2988) | antonija |
» | Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)Oddelek: Novice / Procesorji | 10091 (6364) | grmek |