» »

Asus eee PC

Asus eee PC

««
38 / 55
»»

SeeN000 ::

Uh...potem bo pa treba počakat :), pomoje se bolj splača 6cel imet kot pa 3...samo upam da ne bodo preveč dražji. Kolikor sem malo brskal sem bral da 3cel zdrži 2uri ali manj, če je podatek narobe se opravičujem, ampak vseeno bolje 6cel in imaš dalšo anatomijo baterije:). Hvala za odgovor

luggy ::

Najbrz bo 6cell okol 50 eu drazje, drugace pa itak k bo full konkurenca na trg prisla dell, lenovo in 100 drugih manj znanih firm, bodo sle cene samo dol....

blue33 ::

rešitev je v sončnih celicah, edino ponoči je problem

pikipirs ::

Glede na to, da je to Asus EEE PC TEMA - a je kdo zasledil kje v Sloveniji že Asus EEE PC 1000 (ne HD, ampak tistega z 8+32GB SSD-ja)?
Whata...

1000H
Zdej a to res majo al je sam reklama in se nimajo na zalogi pa ne vem.....

pikipirs ::

@luggy: upam, da nisi meni odgovoril. Še 1x: iščem SSD verzijo EEE 1000-ke, ki ima 8+32GB SSD (take, ki jo imajo pri kup.si, je 80GB HDD verzija).
Whata...

trnvpeti ::

http://gizmodo.com/5045805/asus-n10-an-...

While information has been arriving in fits and starts on Asus' new N10 non-Eee ultra-portable, over at Laptopmag they got a teeny hands-on view of the PC. The 10-inch machine (which Asus was keen to stress as a notebook not a netbook) is due to come in N10E and N10J versions, with the main differences being the HDD and graphics: the E version has 160GB HDD and Intel integrated graphics, while the J version gets 320GB and a switchable Integrated Intel or Nvidia GeForce 9300 MS package that we mentioned before. The battery life is now quoted at "6 to 12 hours" with a six-cell battery, which sounds even more incredible than the previous 6.5 hour figure. Finally, the pricing for the N10E's been set at $599, and the N10J's gone down to $699, which should be welcome news for Asus fans

Tole je pa uredu zadevca, samo bo spet trajalo pol leta da bo sploh do nas prišlo. Je pa res da je vsake nekaj mesecev nekaj novega tako da že ne moreš dohitevat kaj šele kupit. Drugače pa sem pisal v anglijo...se mi zdi da je bil to supertrader in so rekli da 6cell baterija za MSI pride kot addon in tudi v sloveniji v trgovini nakupovanje.net so rekli da še ni nič načrtovano na tem področju tako da še dolgo nebo.

Ali je res da 3cell pri MSI zdrži 5ur? Zanima me iz strani tistih ki imajo že MSI

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SeeN000 ()

@pikipirs

sm povrsno prebral :)

@SeeN000

No fuckin' way 5 ur zdrzi 6 cell k jo pri nas se ni, 3 cell na uč pri mojem vindu drzi od 1,5 do 2,5 uri, ce res tko kej ize delas do 3 ure....
No za tist kar jst rabim itak ni tok vazno kok cajta baterija drzi....
Cez pol leta si pa dodatno 6 cell kupim in stvar je urejena.... :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: luggy ()

Se mi je zdelo, pol samo napihujejo v trgovinah:)...drugače sem pa mail iz supertraderja dobil ki pravi:

We only stock the MSI winds with 3 cell batteries, but we are getting in the extended battery in next week. Thank you

Tako da pomoje se najbolje splača počakati 1 tedn potem pa v nabavo:). Samo ne razumem, a to dobiš 6cell pogel 3cell...ali imaš na izbiro?

Kron ::

rešitev je v sončnih celicah, edino ponoči je problem

Saj res koliko pa požrejo štroma ti netbooki, oz. kakšni so nazivni tokovi in napetosti na izhodu napajalnikov.

bestoff ::

SETO, si že dobil prenosnik?

1,58A, 19V, (30,02W) ima Acer ONE, glede asusa pa smo ga tako dolgo čakali, da smo prej kupili druge modele, če že zdaj kupuješ prenosnik je tako brez veze, ker se je začela prodaja dvojedernih Atomov

Zgodovina sprememb…

• spremenil: blue33 ()

Za vse, ki iščete MSI Wind je tukaj po mojih izkušnjah najcenejši:

http://www.svetprenosnikov.com/prenosni...

Še posebej če ga vzamete v predračun ;) Žal je pa 3cell baterija

Kron ::

Sem pa vedno mislil, da so vsi ti prenosniki z Atomom že kar dvojederni - isti procesor kot na "Little Falls".

Pa se potemtakem sploh spalča čakat na dvojedrni Atom v netbookih - verjetno spet višja poraba in tako nižja avtonomija?

A so že kje kakšne napovedi kateri prenosniki bodo uporabljali Atom z dvema jedroma?

zee ::

Procesorji Atom zaenkrat niso dvojedrni, imajo pa vklopljen Hyperthreading.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

OmegaBlue ::

Niso dvojederni imajo pa HT, zato lahko hitro zamešaš ker ti pokaže 2 grafa v task managerju.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

mtosev ::

katerega lahko disajblas.:)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zakaj bi to počel?

Implementacija HT v atom je hudo drugačna kot v P4, atom sam po sintetičnih testih pridobi okoli 39% do 50% performanca, med tem ko je P4 sral okoli 5% do 15%. Se ti ga ne splača izklapljat ;)

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

na p4 tak ni blo razlike ce prog/os ni podpiral ht/multi core cpuje.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Tako kot to velja za dual/quad core procesorje ;)

S tem da imaš dejansko dve/štiri jedra in pomaga veliko če razdeliš posamezne procese naokoli. HT pri atomu je pa kar nujno potreben drugače je njegov performance dokaj ... žalosten.

Zgodovina sprememb…

@OmegaBlue

Pa si ga dejansko kupil na svetprenosnikov, sam sem ga kupoval pred 4rimi tedni, pa je un tip tok tenstal, da ni pa da bo pa nevem kaj pa pol da ni belga...., da sm pol vrgu 24/33 eu vec in ga kupil pri in-sert za 449 in ga dejansko v 1,5 dnevu dobil + se bil je un z vgraviranimi slo znaki....
Ce se prov spomnim mailarjenja s svetprenosnikov so tm nalepke, sicer so to detajli ampak whatever.....
No ja take so moje izkusnje....

atom je zelo vredu procesor, zelo sem presenečen nad njegovo hitrostjo

blaz251 ::

Vem da ni prava tema, ampak vseeno.
Kupim asus eee 701 za kako normalno, sprejemljivo ceno.
KOntakt na zs.
LP

just_a_cook ::

Vem, da tudi moje vprašanje ni tema: med temi vsemi mini prenosniki, kateri je najmanjši in najtanjši (najlažji) trenutno?
==================
Just a cook

Seto ::

Js še kr čakam. Sicer me zdej 5 dni ni bilo doma, ampak tisti k so bli, so rekli, da ni blo nobenga opomina ali dostave ali karkol. Zdej bo že skor tedn odkar so rekli, da je odposlano. wtf?

@Kuhar

Comparison of netbooks @ Wikipedia
na hitro asus EEE 900A je zelo mejhen in zelo lahek.... IMHO

Tok u dual core atomih.... :)
Atomćki

Zgodovina sprememb…

Kdo ve kdaj bojo na sceni Lenovo IdeaPad S10? Pol cenejši, kot eee 1000H!

Legend(SLO) ::

A v sloveniji imamo uradni servis oz. zastopnika za Acerjeve prenosnike kje se lahko uveljavlja mednarodno garancijo?
krneki

@bestoff
Preden sem kupil wind-a, sm mailal uvozniku za lenovo je reku, da do novga leta jih bodo ziher mel....
Da bodo pol cenejši pa dvomim, upajmo, da cenejši od tega kar se trenutno da dobit pa bo cist ok....
Sam pa vidim zelo + stvar v S10-ki express card slot.

Za par podjetij bo mini prenosnike delal Asus

katerega lahko disajblas.:)

Italijansko podjetje Abaco Computers je najavilo razpoložljivost prvega osebnega računalnika, ki za preračunavanje podatkov uporablja Intelov najnovejši dvojedrni procesor Atom 330 s taktom 1,6 GHz. Zmogljivi procesorski sredici sta izdelani s pomočjo 45-nanometrske tehnologije pri polni obremenitvi porabita komajda 2,5 vata električne moči. Kompaktni računalniški sistem meri zgolj 27*20*10 centimetrov.

c00L3r ::

A v sloveniji imamo uradni servis oz. zastopnika za Acerjeve prenosnike kje se lahko uveljavlja mednarodno garancijo?

Kontaktiraj Avtero oni so uvoznik/serviser za Acer v Sloveniji. Pa sporoči kakšen je bil odgovor.

nurmaln ::

Uradni servis imamo (Alterna), vendar tam ne zagotavljajo mednarodne garancije.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

PaX_MaN ::

Italijansko podjetje Abaco Computers je najavilo razpoložljivost prvega osebnega računalnika, ki za preračunavanje podatkov uporablja Intelov najnovejši dvojedrni procesor Atom 330 s taktom 1,6 GHz. Zmogljivi procesorski sredici sta izdelani s pomočjo 45-nanometrske tehnologije pri polni obremenitvi porabita komajda 2,5 vata električne moči. Kompaktni računalniški sistem meri zgolj 27*20*10 centimetrov.

V bistvu je to le Noah ohišje z Little Falls 2 matično ploščo in diskom, DVD-RW enoto ter gigabajtom RAMa.

Če se ne motim so imeli na tej strani (http://www.svetprenosnikov.com/prenosni... winda za 416eur po predračunu! Sedaj je 479.22eur predračun!!! KAJ JIM JE?

janwoolf ::

ja, rabijo denar :D
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W

sem vam rekel, da je Acer za 352€ najbolj ugoden nakup, vse kar je več od tega ne odtehta razmerje cena/kavliteta tile ssd diski pa so če počasnejši

Pa je kdo kupil winda za 416eur ali so pač bili do te cene nedobavljivi?

@bestoff jst sm ga hotel tm kupiti, so tenstal ni in ni blo(pomoje so to wind-i iz tujine), no potem sm ga kupil pri in-sert za 449 eu(dostava zastonj) so ga prinesli iz D1
http://www.d-1.si/category.cp2?guid=D89...
Sam zdi se mi, da je to b2b trgovina in kot fizicna oseba tm ne mores kupit, ne vem....

Zgodovina sprememb…

Ne morm verjet, včer je fotr slučajno šel zadi za hišo in opazil, da je zravn mesta, kjer podnevi počiva moj kuža, ležal paket in glej ga zlomka - to je EEE-PC. Lahko, da ga je poštar odložil že dolgo nazaj, samo sreča je, da ga je dal vsaj pod streho in v bližino kužeta. Ni mi jasno, kako je zbral toliko jajc, da se ni zbal psa, ker ponavadi laja na poštarje. :)
Skratka pcja še nism prižgal, sem ga pa nahitro pretipal. Nisem pričakoval, da bo tako majhen, so pa tipke kljub temu še kar vredu in se jih bom verjetno lahko hitro privadil.

Eno vprašanje, če mi lohk prosm poveste: zravn sem dubu dva kabla za filat;
-eden gre iz tiste čudne angleške vtičnice, za katero nimam pretvornika, v takšen input z dvema krogcoma, ki se držita skup, kot ga poznamo pri različnih napravah
-drugi se pa začne z majhno škatlico, v katero vklopim tista "dva krogca" ter pelje potem kabel v EEEPC

Ker js nimam pretvornika, je možno, da samo ta taprvi kabl zamenjam za enega od druge naprave, ali se tut ti kabli med sabo razlikujejo po prenosu el. energije in se jih ne sme kar tako menjat, ker lahko ne bi bili ustrezni?

AlesSLO ::

Jaz imam tako:

bestoff jaz sem tudi hotel kupiti v svetprenosnikov za 412€ ampak jih trenutno nimajo in tusi nimajo podatka kdaj jih naj bi dobili (80Gb). Trenutno so samo 120, 160Gb zato je takšna cena ;). Sem pa gledal v In-Sertu ki je 450€ vendar me moti ker ni torbice zraven (jaz bi jo rabil) in ni mi ušeč 1letna garancija. Tako da bom pomoje raje dal 20-30€ zraven in ga kupil v svet prenosnika (120Gb). Morda kdo pozna še kakšno trgovino ki ima poceni MSI 80Gb?

Okej sem pogruntal, dela tut z drugim kablom. Zdej sem zalaufal in je super, le tipke se morm privadit, ker je shift mal neroden. Aja pa slovenske nalepke si morm kupit. Drugače je zadevca na otip odlična in zelo lahka, edino Win XP bo treba čimprej dat gor, ker na tale Linux mi ne leži, pa tut programsko je omejen.
Zdej pa kupm še kšn 16GB ključek pa zunanjci DVDRom, pa bo.

Drugače pa supertrader očitno pošlje vse, tako kot mora.

steev ::

Ok, me veseli da si dobil. Danes si naročim 901 iz supertrejderja. In je, kje je linux programsko omejen? :P
:|

Legend(SLO) ::

A je kdo naročal prek supertraderja z maestro kartico? Ker men nikakor ne uspe izpovent vseh podatkov. Recimo issue number-ja?
krneki

steev ::

Pravijo da z slovensko maestro ne mors kupit.
:|

@SeeN000:
Jst sm kupil pr in-sert in sm dobu torbico zraven, bel vind je lep, sam bela torbica mi je pa kisla....

steev:
No Linux mogoče ni omejen, sm pa js omejen, kako kej naštimat. Pa tut drugače, sej vem, da se dobi vsega boga od programov, samo js nimam veselja se spet neki posebi privajat na vse skupaj. Raje bi mel XPje, da bi se počutil bolj domače :) .
««
38 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22820001 (12619) Kleemen
»

Nakup Netbook-a

254915 (3967) __Devil__
»

Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )

929094 (7052) MKC00
»

Kateri NetBook (SSD, 9"+...)

374125 (2988) antonija
»

Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)

Oddelek: Novice / Procesorji
3410088 (6361) grmek

Več podobnih tem