» »

Asus eee PC

Asus eee PC

««
34 / 55
»»

AlesSLO ::

Zanimam se za nakup prenosnika Asus eee 1000 (40 GB SSD) in me zanima kje se ga da dobiti najceneje (tujina).
Ali se mi mogoče bolj splača vzet Asusa 1000H (80 GB disk) v Sloveniji. Je velika razlika v hitrosti diska,...??

Hvala, LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AlesSLO ()

luggy ::

@AlesStok ce se ti full ne mudi, pocaki da pridejo 120gb 6cell baterija windi v slo(enkrat jeseni najbrz; napovedani cez 2-3 tedne v tujini), al pa recimo lenovo idea pad s10, k ma se express card.... no ja to je seveda imho....

zmaugy ::

Sam dobim 901 ta teden.
Samo komentar vsem, ki ste pisali o Acerjevih notebookih - imam enega, manj kot dve leti starega - Aspire 5102 WLMi (Turion64x2 1,6 GHz; 100 GB disk, 1 GB RAM...) ko sem ga kupil je bil blizu 1000 EUR. Naj povem, da večjega klumpa še nisem imel in imam kar nekaj računalnikov, (lani mi je npr. po 5 letih izdihnil Compaq - pa še to zgolj zato, ker mi je prej šel napajalnik in mi je predno sem nabavil novega, dušo spustila baterija).
Nikoli ne bi kupil še enega Acerjevega notesnika.

Bistri007 ::

Samo ideja: 1000H ima SATA priključek za HDD ( http://www.laptopmag.com/review/laptops... ). Mogoče se ga da zamenjati z običajnim SATA SSDjem ;)
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

M-XXXX ::

Samo ideja: 1000H ima SATA priključek za HDD ( http://www.laptopmag.com/review/laptops... ). Mogoče se ga da zamenjati z običajnim SATA SSDjem ;)

In kaj s tem proftiraš? Dobiš 901 model:D

Brdaus ::

No tko... z mojo 901-ko za enkrat ne bo nič. Na lagerju jim jih je zmanjkal, zato sm danes osebno klical Angleže in jih povprašal, kdaj mislijo dobit pošiljko, pa niso točno vedli. Tko da sm storniral naročilo. Sm pa še eni drugi firmi napisal mail, naj prej povejo, če jih imajo, da nebi naročeval za brez veze.

Če in ko kaj izvem, pišem.

poweroff ::

Zmaugy:
Sam dobim 901 ta teden

Od kje to dobiš? Iz Britanije?

Lahko prosim sporočiš še kakšna je garancija - ali je mednarodna ali lokalna?

Hvala.
sudo poweroff

kmetek ::

Sam dobim 901 ta teden.
Samo komentar vsem, ki ste pisali o Acerjevih notebookih - imam enega, manj kot dve leti starega - Aspire 5102 WLMi (Turion64x2 1,6 GHz; 100 GB disk, 1 GB RAM...) ko sem ga kupil je bil blizu 1000 EUR. Naj povem, da večjega klumpa še nisem imel in imam kar nekaj računalnikov, (lani mi je npr. po 5 letih izdihnil Compaq - pa še to zgolj zato, ker mi je prej šel napajalnik in mi je predno sem nabavil novega, dušo spustila baterija).

Zdaj greš primerjat stare ACERje, ja bravo klanjam se ti.

za vse obstoječe lastnike ACER ASPIRE ONE

ACER Zweitakku Aspire One weiss

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Seto ::

Zanimam se za nakup prenosnika Asus eee 1000 (40 GB SSD) in me zanima kje se ga da dobiti najceneje (tujina).
Ali se mi mogoče bolj splača vzet Asusa 1000H (80 GB disk) v Sloveniji. Je velika razlika v hitrosti diska,...??

Hvala, LP

Js tut čakam na SSD, ker se mi gre predvsem za to, da bi bil prenosnik čim bolj mobilen in trpežen na morebitne udarce ter, da baterija drži dlje, kar so vse prednosi SSD-ja. Glede na to, da mam doma zunanji disk, bi blo teh 32 GB več kot dovolj. Sem gledal tut neke teste Winda s 6-cell baterijo, vendar kljub temu tudi ta po avtonomiji ni tako dober kot Asus. Kar se pa tiče Lenovega mini-prenosnika, sem pa videl da že obstajajo neke konfiguracija, vendar imajo vse le 512 MB RAMa, pa tut cena predvidevam, da bo višja pri enaki konfiguraciji. Poleg tega mislim, da nima SSDja. Skratka, če bo kje v Evropi mogoče naročit Asusa 1000 SSD, bi ga takoj.

icencash69 ::

EEE 1000 iz Evrope zdaj pa hitro kupit.:P

mat11 ::

Brdaus http://www.superetrader.co.uk/netbooks-... tukajle ga imajo, sam sem pred mesecem tukaj kupil 1000H, vse je štimalo.
mat

trnvpeti ::

dell inspirion 99 za $399(xp) in $349(ubuntu)
se da to ze kje kupit

iskra ::

Trnvpeti: ne. Komaj so ga izdali.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Noro, hvala vam ful, tole me je pa res razveselilo. Mat11 kok je je pršla poštnina in kok časa si ga čaku? Tut garancija je verjetno vse tko k mora bit?

Zmaugy:
Sam dobim 901 ta teden

Od kje to dobiš? Iz Britanije?

Lahko prosim sporočiš še kakšna je garancija - ali je mednarodna ali lokalna?

Hvala.

Teal, tako da bo garancija lokalna.

Sam dobim 901 ta teden.

Zdaj greš primerjat stare ACERje, ja bravo klanjam se ti.

za vse obstoječe lastnike ACER ASPIRE ONE

ACER Zweitakku Aspire One weiss

Z ozirom na pravi masaker o katerem poročajo pri Acerjevem malčku (množične okvare po parih urah ali dneh) se kot kaže ni kaj dosti spremenilo. Asser je Asser ;-)

Brdaus http://www.superetrader.co.uk/netbooks-... tukajle ga imajo, sam sem pred mesecem tukaj kupil 1000H, vse je štimalo.

Telim sm pa poslal mail, pa še ni odgovora. Vprašal sm jih, če imajo zalogo, da se mi nebi isto zgodil, kot prej. Pa ni blo odgovora. Ne vem no... bo treba res še mal počakat, da pride tole mal bližje (30 funtov jim pa ne dam za poštnino).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brdaus ()

mat11 ::

Po pravici povedano se ne spomnim koliko je bila poštnina, prišel me je 402 evra z poštnino in brez davka. Seveda govorim o 1000H. Garancijo imam, glede zaloge ti pa samo pokaže ali je na zalogi. Na odgovore na maile čakaš ca 24 ur???
mat

No jest čakam že 2 dni. Fora je v tem,da bi dal kolegom, da mi ga dol prnesejo. Tko me pride poštnina 7 funtov, da mi ga v SLO prpelejo pa en drobiž čez 30 funtov.

Da ne bom neki na pamet govoru... spodnji link.... 35 funtov

http://www.laptopsdirect.co.uk/asp/know...

Zgodovina sprememb…

OK, dve zadevi.

EEpcji iz Britanije imajo tisto smotano britansko vtičnico ali ne? (za katero potem rabiš pretvornik)

In drugo vprašanje: kolega gre jutri v Linz - pravi, da mi lahko prinese 901, če mu em povedati kje se jih dobi. Zdajle nekaj iščem, pa ne najdem nič pametnega. Kdo pozna kakšno računalniško trgovino v Linzu? Aja, rabim do jutri... :-//
sudo poweroff

Karen ::

Jaz sem že ene 3x naročil iz Britanije (Expansys) robo, pa vedno upoštevajo da pošiljajo v Slo in v škatlo dodajo extra pretvornik za šuko vtič (dobil pri telefonu-dlančniku, gps-u...)

blue33 ::

jutri kupim Acer One pa če se mi pokvari za 5 minut

dmok ::

Jaz sem že ene 3x naročil iz Britanije (Expansys) robo, pa vedno upoštevajo da pošiljajo v Slo in v škatlo dodajo extra pretvornik za šuko vtič (dobil pri telefonu-dlančniku, gps-u...)

Mogoče je tole odvisno od trgovine. Jaz sem eee-ja kupil v superetrader.co.uk in ni bilo nobenega pretvornika zraven.

d.

jest10 ::

jutri kupim Acer One pa če se mi pokvari za 5 minut

Glej da boš tukaj priznal, ko se ti bo:P
Glavno da čimprej menjaš BIOS za 3109, s tem skoraj ni težav.

v čem je razlika?

In drugo vprašanje: kolega gre jutri v Linz - pravi, da mi lahko prinese 901, če mu em povedati kje se jih dobi. Zdajle nekaj iščem, pa ne najdem nič pametnega. Kdo pozna kakšno računalniško trgovino v Linzu? Aja, rabim do jutri... :-//

Ja, res si se zgodi spomnu. Si še hujši od mene :D

Če kaj najdem tja do 23 ure, napišem ;)

Stari, najdu sm tole

http://www.e-tec.at/new/index.php

Aba majne Dojče šprahe ist zehr šleht :D :D :D

Lahko pa mal njihov forum prečekiraš

Zgodovina sprememb…

http://geizhals.at/a361885.html
Ali se samo meni zdi, ali so to ugodne ponudbe?
Asus Eee 1000H od 430€ (160 GB disk)

jest10 ::

v čem je razlika?

3114 je bugast, z njim sistemi crkujejo. 3109 je malo boljši, crknjeni primerki pa so zelo redki

Brdaus hvala. Mi je pa kolega to povedal včeraj popoldne...

V glavnem, saj pretvornik ni problem, problem je, ker je to dodatna navlaka.
sudo poweroff

ok hvala
svoje grožnje sem uresničil in ga kupil v Comshopu, cena 353€, sicer 35/3114, v tem prenosniku nimaš več kaj spreminjati, saj je 1GB DDR2, 120 GB HD, in Intel Atom več kot dovolj, monitor je pa tak špica

kako 353? če je redna 379....si dobil brez ddv?

379 minus 7% otvoritveni popust v M. Soboti na vse izdelke

pod to ceno niti ne gre, ker imajo vsi enako ceno, še v avstriji je dražji

aja sej res tam gor ja.

V AUS je dražji itak v SLO je zelo ugdno.

Prospekt ::

Vidim da ste navdušenci, tako da ste najbrž že videli...

http://www.rlslog.net/dell-introduces-c...

kixs ::

Pocakajmo se na Lenovo

saj pravim isto s.....e, drugo pakovanje, s tem, da mi SSD disk 16 GB ne pomaga kaj dosti, ker sem samo danes na acerja našopal 18 GB

k4ff0031 ::

Gre kdo mogoče v avstrijo po 1000H 160Gb? Glede na to, da jih pri nas ni, kar pa je, je pa svinsko drago, bi se kar splačalo pripeljat in prodajat...

kixs ::

saj pravim isto s.....e, drugo pakovanje, s tem, da mi SSD disk 16 GB ne pomaga kaj dosti, ker sem samo danes na acerja našopal 18 GB

Naceloma imas prav ali pa tudi ne. ;)

Jaz se tudi zanimam za 1000H 160 GB iz avstrije. Katere trgovine ga imajo v bližini Graza?

Še zadnje vprašanje od mene.
Kaj bolj priporočate Asusa 1000H ali MSI Wind U100?
Malo sem gledal teste in je na večini testov bil prvi Wind.

pocakej da pridejo cez par mescov k nam windi s 6 cell baterijo in 120gb hdja;
drugace pa je 1000h malo tezji od vinda, ima pa n varjanto virelesa....
ne kupuj zdele ce ni nujno, ker bodo pozno jeseni na voljo tudi od drugih (dell, lenovo,....) te tamali kurčki....

čakat čakat čakat......

Karen ::

pocakej da pridejo cez par mescov k nam windi s 6 cell baterijo in 120gb hdja;
drugace pa je 1000h malo tezji od vinda, ima pa n varjanto virelesa....
ne kupuj zdele ce ni nujno, ker bodo pozno jeseni na voljo tudi od drugih (dell, lenovo,....) te tamali kurčki....

Mah s tem "počakaj na zimo" je tako: stavim, da če boš še 2 leti počakal, boš dobil za isto ceno 2x hitrejšega, deset dekagramov težkega, ki se bo po možnosti razlolal kot papirus, baterija pa bo zdržala cel teden. Moje mnenje: če misliš, kupi, če moraš glih 1-2 tedna počakat pol še gre, par mesecev počakat je pa bedarija, če ga že misliš imet (v parih mesecih bodo spet kaj novega najavili, pa bo isti k...).
Torej: pojdi pogledat oba, pa tist k ti bolj sede...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Karen ()

Hja no jst mislim da sm kr prav naredu k sm pocakal na winda, takoimenovano 2go generacijo; ker recimo ce bi kupil tistga 7inc eee-ja tist je pa bl bogo;
Ne gre se tuki za cakat 2 leti in cakat na naslednjo generacijo; gre se se cakat za 2-3 mesce ko bo izbira vecja....

Neumno je čakat na večjo izbiro iste generacije, ker novi Windi čez 2-3 mesece ne bojo prav nič dosti boljši od EEEjev danes. Splačalo bi se čakat, če bi šlo za novo generacijo z novimi novostmi, ne pa na večjo izbiro, ker večja izbira ne pomeni tudi boljše izbire. Pa tut če je boljši, bo boljši samo za malenkost, zato je čakanje brezveze, če že sedanji EEE ustreza vsem željam in kriterijem. Povej mi, kaj bo imel Wind 6-cell, kar nima EEE 1000 oz. 1000H?

@Seto, imel bo nizjo tezo in ce ga kupujes za to da full okol nosis je teza full pomebna, se vsakih 200-300 gramov pozna, naprimer ce gres na potovanje z ruzakom za 4ri mesece katerega bi ti sabo vzel ce je vec al mn vse isto razlika... je samo v tezi... pustmo ceno na stran k ne vemo tocno kako se bo gibala....

noraguta ::

tistega kateregav danem trenutku kupiš. seveda pa je najlažje nositi okoli še neobstoječe modele. Če nucaš greš v štacuno sprobaš in to je to.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Mogoce se vseen splača mal stvari preštudirat in pogledat kaksno je kaj stanje na sceni, ne pa kr takoj kupt taprvo stvar k ti pride pod roke in ti zgleda ok. Sej posebaj ce ne rabis takoj jutr zdej....
34 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22820043 (12661) Kleemen
»

Nakup Netbook-a

254919 (3971) __Devil__
»

Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )

929115 (7073) MKC00
»

Kateri NetBook (SSD, 9"+...)

374130 (2993) antonija
»

Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)

Oddelek: Novice / Procesorji
3410094 (6367) grmek

Več podobnih tem