» »

Asus eee PC

Asus eee PC

««
35 / 55
»»

Seto ::

Ja teža je pomembna, se strinjam. Zato bom sam raje vzel Asusa z SSD kot s HD, pa še baterija drži ob tem dlje. Namen imam poleg tega zraven kupit še dodatno 8800mAh baterijo.

steev ::

Kok pa potem zdrzi komp s tako baterijo.
:|

k4ff0031 ::

Ne vem kaj bi: Asus 1000H za 498eur s 6cell bat. ali Winda za 416eur s 3cell bat.??? Mi lahko kdo pove koliko pride v poštev multi-touch pad pri asus-u?

Prepričljivo! Naj mi še kdo, ki je srečni lastnik 1000-ke pove, kaj je s tipkovnico! Ali je o.k. ali je katastrofa! Hvala!!!

Bi še kdo naročil iz VB asus 1000 ssd40G? S poštnino pride 501Eur.

AlesSLO ::

jaz bi ga mel :D

Ja js ga dons mislim naročit belga, pa še 8800 MAh baterijo. A bi skupi naročli, da bo manj poštnine al zakaj sprašuješ?

luggy ::

Zanimaivo, samo vseeno ostajam pri 1000, ker ne bom prav velikokrat nameščal programov.

Pa kdaj bo prisel 901 linux v Slovenijo?

poweroff ::

Še eno vprašanje imam. Sedaj sem se odločil, da grem v nakup Asus 901 (spletno iz Nemčije ali Avstrije), vendar povsod na netu najdem zgolj Win Xp verzijo s 12 GB SSD.

A ima Linux verzija zraven še kakšno 8 GB kartico, ali je celoten SSD dejansko večji?
sudo poweroff

steev - zdajle sem klical na Avtero in ne vedo.

Nategujejo me že dva meseca. Enostavno jih imam dovolj in bom kupil v tujini.
sudo poweroff

Jack0 ::

Pravilno, zakaj bi čakal, da pride v Slovenijo, če ga za solidno ceno lahko dobiš iz tujine in jaz sem mojga eee 901 20GB pravkar dobil na dom (naročil preko ebay-a). Nima zraven 8GB karte, pač pa ima linux verzija 16GB 'počasnejšega' SSD-ja in 4GB normalnega. Razlika med windoze in linux verzijo je v kapaciteti 'počasnejšega' SSDja.

trnvpeti ::

in cena?

380eur s poštnino vred.

jack0, kako baterijo? 6-celicno? Saj to je tista ki zdrzi ene 5 ur?

LoL kaj se mi je zgodlo. Grem dons na banko položit na prazen račun 600 evrov za EEE PC in idijot js, namesto, da bi plačal eno položnico za faks iz keša, ki sem ga mel sabo, sem mel tolko dela s podpisovanjem nekih papirjev, da mi je gospa na šalterju nevede trgala tistih okrog 50 evrov. Potem pa pride še kšn evro provizije in, ko pridem domov ugotovim, da mam na računu samo 548 evrov. V upanju, da bo to dost, hočem izvest naročilo in kdo bi si mislil, na koncu mi izračuna ceno - prevedeno v evre - 549 evrov (EEE 1000 + dodatna baterija + VAT + poštnina, ki znaša 18 funtov). Skratka debil sm, da ni večjega. :)

Da

Ja to sem mislu! Zakaj bi plačeval brez veze, če za ceno poštnine dobim že skoraj novo baterijo! Torej? Kdo bi mel?! Jaz se bom po vsej verjetnosti odločil za 1000H.

A ta beterija, ki se dokupi je 9-celična? Gre v asus 901?

Kron ::

Za 901 XP verzijo v Sloveniji je trenutno ponudba na Kup.si, je pa res da je cena z 450€ visoka.

Zanimivo pa je, da BOF/BigBang še starejše 900-tke ni začel ponujati (kje je šele potem 901-ka), ko pa so lanskega decembra tako pohiteli z 701-ko in smo jo dobili hkrati z S in Z Evropo.

Brdaus ::

Pravilno, zakaj bi čakal, da pride v Slovenijo, če ga za solidno ceno lahko dobiš iz tujine in jaz sem mojga eee 901 20GB pravkar dobil na dom (naročil preko ebay-a). Nima zraven 8GB karte, pač pa ima linux verzija 16GB 'počasnejšega' SSD-ja in 4GB normalnega. Razlika med windoze in linux verzijo je v kapaciteti 'počasnejšega' SSDja.

Lepo prosim za naslov oz. link do tega ponudnika. Lahko tudi na ZS pošlješ, al pa kar tu gor, da bodo še ostali uporabniki vidli :) Hvala

Ja k4ff0031 js kupujem, samo povej čimprej, kako bi to izvedel?! Mislim če sva samo 2, bova poštnino samo razpolovila, če si jo razdeliva. Poslal sem ti ZS.

kmetek ::

Poglejte Asus ma baje neka stroga merila, kao moraš naročit ne vem kok tisoč kosov ali kaj......sej slovenski trg tega ne prenese, ko je veliko druge izbire.

AlesSLO ::

Danes sem naročil Asusa eee 1000H 160 GB iz Nemčije. Vse skupaj z dostavo me je prišlo 459 €.
Še povezave do trgovine: http://www.cyberport.de/item/992/2/0/11...

mtosev ::

Danes sem naročil Asusa eee 1000H 160 GB iz Nemčije. Vse skupaj z dostavo me je prišlo 459 €.
Še povezave do trgovine: http://www.cyberport.de/item/992/2/0/11...

german language :(
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

ChesterLP ::

mene pa zanima, kaj vs ki iz tujine naročate nč ne mot d nimate slovenske tipkovnice?
Kako potem ko morte kakšn dokument napisat, al pa kj tazga uporablate ČŠŽ?
vrjetn ne ustavlate skos posebne znake?
(nism še nikol iz tujine naroču pač)

kixs ::

Pac pritisnes na tipko [ , ki ima na SLO tipkovnicah narisan Š. Na ekranu se pa izpise Š, saj je to odvisno od OS-a in nastavitev, ne pa od napisa na tipki.

debil ::

Kaj potem se garancija da uveljaviti v SLO, če se Asusa kupi v tujini?

TgT ::

Asus ima mednarodno garancijo, raje preberi temo, vse piše...
Hit'N'Run

coffeetime12 ::

Asus ima mednarodno garancijo, raje preberi temo, vse piše...

Asus nima mednarodne garancije! Kupil sem svojega eee 900 v Novi Zelandiji in na pogojih jasno piše, da se garancija priznava samo v državi, kjer je eee bil kupljen. Vprašal sem tudi Asusovo podporo, kjer je bil odgovor enak. Zato ne podajaj napačnih informacij.
Res je, da je nekdo tu omenjal da da Acord92 v Sloveniji brez problema garancijo. Ne vem pa, če to v praksi res drži?

kixs ::

Tole je ene 2 strani nazaj napisano:

Evo, odgovor Acord'92 servisa:

Pozdravljeni.

Odgovor je isti kot vam ga je dala Avtera , Asus ima mednarodno garancijo zato jo lahko uveljavljate pri nas.
Sporočite mi prosim model prenosnika ali pa serijsko številko da preverim zaloge materiala in po potrebi kaj naročim.

lp

Servis računalniške opreme -
Privilege Servis:
Tel.: 01/511 47 50
Fax: 01/519 80 20

Acord-92 d.o.o. Ljubljana, Slovenia

SeeN000 ::

Zanima me če je že kdo lastnik asusa eee 901 in mu je zamenjal ssd disk in če lepo dela

blue33 ::

Acer... Nomen est omen.

Zato se nikomur nisem priporocil nakupa prenosnika znamke Acer. To, da so med najvecjimi prodajalci laptopov ni ne vem koliko pomembno.

se ti ne zdi, da malo pretiravaš?

mat11 ::

Če koga zanima, v Metroju(Celovec) imajo 701 za 198 evrov in 901 za ca 375 evrov, vse so to cene z davkom.
mat

http://www.metro.at/english/pages/metro...
tole, ane

Samo se pa splača... če ga na firmo vzameš, te pride 315€, pri nas pa 450€ (XP eddition). Tole se pa že splača, ane :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brdaus ()

Zdajle sem jih klical (OK, če bi kdo v Avstriji znal angleško bi bilo tudi super, na srečo znam vsaj malo nemško) in mi pravijo, da je 901 verzija na voljo samo z Windowsi, niso pa še slišali da obstaja tudi Linux verzija z 20 GB diskom...

Sicer pa poglejte še tole:
http://www.inkino.co.uk/zen/index.php?m...

Kar v redu cene.
sudo poweroff

tilko ::

Ej a je kdo že kupoval na firmo iz drugih držav EU? Kakšen je sploh postopek, da ti povrnejo davek?

lpt

Ej a je kdo že kupoval na firmo iz drugih držav EU? Kakšen je sploh postopek, da ti povrnejo davek?

lpt

Mislm, da nč nazaj ne dobiš.

Zdajle sem jih klical (OK, če bi kdo v Avstriji znal angleško bi bilo tudi super, na srečo znam vsaj malo nemško) in mi pravijo, da je 901 verzija na voljo samo z Windowsi, niso pa še slišali da obstaja tudi Linux verzija z 20 GB diskom...

Sicer pa poglejte še tole:
http://www.inkino.co.uk/zen/index.php?m...

Kar v redu cene.

Ja pa 55 funtov poštnine zaračunajo, pri supertrader pa 18,8. Lihkar sem uvidu, da z Maestro mogoče sploh ne morm naročit (čeprav imajo na strani znakec in so pri SKB trdil, da lahko naročam v tujino), ker nimam gor Issue number, tako da si bo treba sposodit Viso. Edino, če je tu kšna fora. Je komu ratalo z Maestro kartico?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Seto ()

bestoff ::

seto. glej zs

mat11 ::

lpt

Kolikor sem do sedaj delal z Nemčijo, Anglijo, Italija ni problema.Za Avstrijo pa v glavnem samo v Metroju.
Če kupuješ preko interneta jim pošlješ podatke svoje firme, Nemci ti takoj odbijejo, Angleži pa ti vrnejo po kakšnem tednu.
mat

Carino je treba plačat, če naročuješ iz Anglije?

Edit: Ni treba!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: steev ()

BaRtMaN ::

Ne, ker je znotraj EU.

Puscavnik ::

lpt

Kolikor sem do sedaj delal z Nemčijo, Anglijo, Italija ni problema.Za Avstrijo pa v glavnem samo v Metroju.
Če kupuješ preko interneta jim pošlješ podatke svoje firme, Nemci ti takoj odbijejo, Angleži pa ti vrnejo po kakšnem tednu.

a ti Avstrici tut takoj odbijejo?
predvidevam da imajo te Asusi nemško tipkovnico a ne?

Puscavnik ::

Da

jack0 a si kej testiru vzdrzljivost baterije? koliko realno zdrzi?
tnx

Lepo prosim za naslov oz. link do tega ponudnika. Lahko tudi na ZS pošlješ, al pa kar tu gor, da bodo še ostali uporabniki vidli :) Hvala

Ponudnik je 'all4ustore_lv' @ ebay.

Ponudnik je 'all4ustore_lv' @ ebay.

Na kerem ebay pa je to? de, uk?

Sm že najdu.
Če bo še koga zanimal, TUKAJ si lahko pogleda ponudbo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brdaus ()

Karen ::

Glede DDV: čisto pravilno (ne glede na EU državo, skladno z driektivo o obdavčenju) za firmo, ki je davčni zavezanec, bi bilo, da ti izstavijo fakturo brez DDV, tega pa potem poravnaš oz. poračunaš ti v firmi. Tako npr. Expansys pravilno če kupim na firmo telefon pošlje le tega brez DDV, računovodkinja pa mi odbije še znesek DDV glede na izhodni davek (pravila o izogibanju dvojnemu obdavčenju).
NApisano za fizične osebe ne velja - ti niso davčni zavezanci, zato če bi kot fizikalec naročil pri Expansysu isti telefon bi mi izstavili račun z davkom po davčni stopnji, kot velja pri njih.

kmetek ::

sam goljufal bi.
««
35 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22819994 (12612) Kleemen
»

Nakup Netbook-a

254915 (3967) __Devil__
»

Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )

929094 (7052) MKC00
»

Kateri NetBook (SSD, 9"+...)

374124 (2987) antonija
»

Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)

Oddelek: Novice / Procesorji
3410087 (6360) grmek

Več podobnih tem