» »

Asus eee PC

Asus eee PC

««
33 / 55
»»

PaX_MaN ::

Točno v tem je problem: jaz hočem ENEGA, ne DESET TISOČ ZA CELO SLOVENIJO!

blue33 ::

Acerji crkujejo, najverjetneje zaradi slabega BIOSa.
klik

garancija 2 leti, plus tega ga že dobiš za 352€ v RS, kar je še boljše v primerjavi z EEE 901, kjer je tipkovnica absolutno premajhna

Kje pa ga imaš za 352€?
Garancija gor/dol. Še vedno si nekaj časa(pri nas ponavadi kar veliko) brez prenosnika.

kaj ti je mogoče odpovedal Acer, da si to napisal ali si samo slišal?

jest10 ::

Acerji crkujejo, najverjetneje zaradi slabega BIOSa.
klik

garancija 2 leti, plus tega ga že dobiš za 352€ v RS, kar je še boljše v primerjavi z EEE 901, kjer je tipkovnica absolutno premajhna

Kje pa ga imaš za 352€?
Garancija gor/dol. Še vedno si nekaj časa(pri nas ponavadi kar veliko) brez prenosnika.

kaj ti je mogoče odpovedal Acer, da si to napisal ali si samo slišal?

Se ti ne zdi, da je 14 strani dolga tema na "Acer Aspire One User Forumu" s kupom crknjenih Acerjev One, ki so večinoma pocrkali prej kot v 1 tednu dovolj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

zee ::

Acer... Nomen est omen.

Zato se nikomur nisem priporocil nakupa prenosnika znamke Acer. To, da so med najvecjimi prodajalci laptopov ni ne vem koliko pomembno.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Sej rešitev naj bi bila dokaj enostavna-naložitev starejšega BIOSa. Jaz sem ga ravnokar:P.
Imam pa sedaj povprečno okoli 5 stopinj višje temperature.

dinozaver7 ::

Imam eno vprašanje, zanimal bi me nakup Asusa EEE 1000, samo eno mejhno vprašanje mam:) Ali se ga že da dobit v SLO ali ne(in kdaj bo?)? Hvala lepa za odgovor, lp dino

Dr_M ::

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

dinozaver7 ::

Ok kul, ta link sem že našel sam nism bil prepričan..Zdj pa ne vem, a bi kupu tega al bi počaku na tele k zdle jesen pridejo...
Grem še malo brat temo za nazaj :)

iste komponete samo drugo ime, saj pa nobeno od naštetih podjetij ne dela procesorjev, samo plastiko pobarvajo v svojo barvo pa jo dajo na polico. Na število prodanih enot, katero je že sigurno več miljonsko, pa je lahko kar nekaj 1000 strani reklamacij. Meni se je tudi novi avto že tri krat pokvaril, pa sem spet kupil isto sr....

Je tudi nekaj razlik v samem HW(hlajenju, uporabljen wifi, diski/ssd,...) gonilnikih in BIOSu. In te razlike so včasih zelo pomembne-trenutno recimo Acer baše zanič BIOS 3114. Starejši 3109 deluje normalno brez crkovanja, vendar so v trgovinah večina z naloženim 3114, povprečen uporabnik pa ponavadi ne zna sam zamenjati BIOSa. V navodilih pa tudi ni postopka za BIOS Recovery, tako da si ne more pomagati, če mu zadeva crkne.

noraguta ::

no ja , ne 3114 ne crkuje ravno po defaultu. dosti ljudi katerim je zadeva crknila se je pa šlo razne modifikacije. drugače je pa mlinček prav presenetljivo trdno narejen za acerjev sloves.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

mtosev ::

Jaz bom Elonex ONEt za 130eur vzel. :)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

no ja , ne 3114 ne crkuje ravno po defaultu. dosti ljudi katerim je zadeva crknila se je pa šlo razne modifikacije. drugače je pa mlinček prav presenetljivo trdno narejen za acerjev sloves.

Kako da ne? Malo bolje poglej tisto temo. Večina crknjenih Acerjev je bila brez modifikacij, nekaj pa jih je bilo z dodanim ramom. Z BIOSom 3109 ni še nobenega crknjenega primerka.

coffeetime12 ::

Kar se tiče garancije: Slovenija ima edina v EU v zakonodaji zapisano, da serviser kljub "world-wide" garanciji ni dolžan popraviti izdelke, kateri niso kupljeni v SLO (vem za primer Philips-a). Tko da ga serviser lahko zavrne :/

Kje točno to piše?

BTW: ravnokar so mi iz Avtere odgovorili:

Pozdravljeni,

ASUS ima načeloma mednarodno garancijo, torej ne vidim problema, da ne bi mogli servisirati EEEja pri slovenskem serviserju za ASUS, ki je Acord 92

Bom še njih kontaktiral.

Si jih kontaktiral in dobil kaksen odgovor mogoce? Ker meni drugace pise v garancijskem listu:
" International warranty and support
ASUS does not provide the warranty service outside of the country you bought the Eee PC"

Kar mi je povsem razumljivo. Tisti odgovor Avtere "...ASUS ima načeloma mednarodno garancijo", se posebno naceloma, se mi zdi bolj povrsen. Pa vendar, ce imas info. daj jo prosim objavi.

Marc` ::

Mtosev, prav svojo temo si odprl, da si nam to povedal, ne rabiš še tukaj. We get it, ok?|O

SeeN000 ::

A kdo ve če je SSD disk v asusu 901 integriran tako da ga ne moreš razširiti z kakšnim drugim SSD kot je naprimer 64Gb (par postov višje so že bili omenjeni). In kdaj za boga že pridejo ven teli 901:)? Ali je acer aspire one uredu ali ne? slišal sem da ni uredu firma za prenosnike.

mar_tin ::

Hja eni ti bodo rekli da so Acerji ok eni da so slabi. Sam še nisem imel Acerja tako da ti ne morem povedat :P. Malo nazaj piše da je verjetnost da ob nakupu Acerja je treba Biose dat druge.

LP

jaz ne bom čakal na modele, za katere ni nihče motiviran (niti finančno), da jih bo uvažal, sicer pa če čakaš in bereš novice, je vsak teden boljši mini prennosnik. Za eno leto bodo 2-jederni Atomi, večji in predvsem hitrejši SSD itd., pa bomo spet menjali prenosnike.
P.S. sam nisem pristaš Acerja, nisem pa tudi pristaš znamk, katere za svoje izdelke nabijajo cene in s tem sponzorirajo pol sveta.

Pa še eno slabo lastnost imajo Acerji One. Če je osvetljenost LCDja pod 40% le ta mežika. Manjša kot je osvetljenost, bolj izrazito je mežikanje. Zgleda napajanje žarnice ali pa sama žarnica ni ravno najboljše kvalitete.

kaj pa asus 901...mogoče kaj veste če ima res integriran ssd? rad bi kupil asusa 901 in mu dal potem ssd s 64Gb (iz tujine bi ga naročil če ga pri nas nimajo)

icencash69 ::

Zdej prihaja vedno več teh malčkov, pa me zanima, če se že dobi kakšen, ki mu baterija zdrži vsaj 6 ur (še bolje več), ima dost komotno tipkovnico, SSD z vsaj ene 16 GB, 1 GB rama in enim kokrtok zmogljivim procesorjem. Zaenkrat ne najdm nobenga, tako da še kr čakam in upam, da do oktobra bo kej.
Najbližje je Asus EEE PC 1000: 6600 mAh 4-8 ur, tipkovnica 92% navadne, 40 GB SSD, 1 GB RAM, Atom procesor

Imam eno vprašanje, zanimal bi me nakup Asusa EEE 1000, samo eno mejhno vprašanje mam:) Ali se ga že da dobit v SLO ali ne(in kdaj bo?)? Hvala lepa za odgovor, lp dino
Še kar lep čas ne. Dobi se sicer Asus EEE PC 1000H ampak ta ima HDD ne SSD.

A kdo ve če je SSD disk v asusu 901 integriran tako da ga ne moreš razširiti z kakšnim drugim SSD kot je naprimer 64Gb (par postov višje so že bili omenjeni). In kdaj za boga že pridejo ven teli 901:)? Ali je acer aspire one uredu ali ne? slišal sem da ni uredu firma za prenosnike.
4 GB (hitrejšega) SSDja je zalotanega na matično ploščo in ga ne moreš menjat. 8 GB (XP verzija) / 16 GB (Linux verzija) SSDja pa lahko zamenjaš, saj sta v reži, enako velja za RAM. Kupiš novo, odpreš zadaj, vzameš iz reže, vstaviš novo, gotovo. 901 (XP verzije) že najdeš na kakšni strani naši, večinoma sicer še čakajo da prispejo... 901 (Linux verzija) pa še vsaj kak mesec, če sploh pridejo... Acer Aspire One je definitivno lepši, po testih in zmogljivostih sodeč je slabši, za navadnega povprečnega uporabnika je pa dober.:D

Brdaus ::

No tkole punce... naročil sem Asus eee 901 iz Anglije (Linux verzijo). Zdej še čakam, da mi ena punca tole prnese v SLO (JBG, gorenc :D pa je poštnina cenejša). Ko ga dobim v roke, pa kaj lepega napišem :)

Aja, pozabu napisat: že najdu SLO ponudnika za touch-screen panel. Cena cca. 65€. Zdej samo še plačko čakam, potem pa šraufamo :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brdaus ()

(XP verzije) že najdeš na kakšni strani naši, večinoma sicer še čakajo da prispejo... 901 (Linux verzija) pa še vsaj kak mesec, če sploh pridejo

XP so že pri nas 901? Kolikor jaz vem sem v big bangu vprašal (MB) in so rekli da jih sploh še ni zunaj in da bi že mogli priti. Pozna mogoče kdo ko trgovino da imajo že na zalogi XP verzije? Ali je kdo zasledil ssd disk z 30Gb za asusa 901 pri nas v sloveniji?

Jack0 ::

To je pač Big Bang ... pri nas ga zaenkrat prodaja Teal, po nesramni ceni.

a mislite da bo cena kaj manjša v big bangu kot je pa pri tealu?

Brdaus ::

a mislite da bo cena kaj manjša v big bangu kot je pa pri tealu?

Mislim, da ne bo kake velike razlike v ceni.

kaj pa SSD za asusa 901 z malo več kapacitete kot je v asusu že, recimo 30 ali 64Gb, se da dobiti v sloveniji/če imajo katera trgovina jih ima? Če je res tako kot je icencash69 omenil da 8Gb SSD se lahko zamena s katerim večjim in če se da dobiti v sloveniji ali v tujini (ima gdo kako spletno stran?) SSD z več kapacitete potem sem že trdno prepričan za nakup asusa 901:). Pa še to, v big bangu sem rekel da naj bi asus zdržal do ur pa je rekel da to zdrži vsak če ga pustiš pri miru...ali se meni samo zdi ali ta res ni imel pojma? Ali se jas motim da asus 901 zdrži 6ur če gledaš kak film, mogoče kaka igra itd...vglavnem normalna uporaba PC-ja (asus 901)

poweroff ::

Evo, odgovor Acord'92 servisa:

Pozdravljeni.

Odgovor je isti kot vam ga je dala Avtera , Asus ima mednarodno garancijo zato jo lahko uveljavljate pri nas.
Sporočite mi prosim model prenosnika ali pa serijsko številko da preverim zaloge materiala in po potrebi kaj naročim.

lp

Servis računalniške opreme -
Privilege Servis:
Tel.: 01/511 47 50
Fax: 01/519 80 20

Acord-92 d.o.o. Ljubljana, Slovenia
sudo poweroff

OmegaBlue ::

To so vsi na sata vodilu, kar eee nima spodaj ;)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Uf, pa res. Pozna ura. :) A ga imajo kot PCI kartico?

Evo, odgovor Acord'92 servisa:

Pozdravljeni.

Odgovor je isti kot vam ga je dala Avtera , Asus ima mednarodno garancijo zato jo lahko uveljavljate pri nas.
Sporočite mi prosim model prenosnika ali pa serijsko številko da preverim zaloge materiala in po potrebi kaj naročim.

lp

Servis računalniške opreme -
Privilege Servis:
Tel.: 01/511 47 50
Fax: 01/519 80 20

Acord-92 d.o.o. Ljubljana, Slovenia

pomeni jaz lahko 900 kateri je bil kupljen prek ebaya iz uk nesem na servis v slo in je free servis?

PCI-E SSD so, in tukaj jih je par zelo svinjsko hitrih (beri 45/41 MB/s) klikity, cene so seveda primerne :D

Zgodovina sprememb…

32 gigabajtnež se mi zdi precej poceni. Pravzaprav je ravno dovolj velik za moje potrebe.

Potem lahko res kupim asusa kjerkoli v evropi in ga bodo v sloveniji vzeli v servis? samo če ga kupiš v tujini imajo drugačno tipkovnico, mam prav? SSd diski so pa kar dragi kolikor vidim. Še posebej pri nas

ok zmotil sem se ali pa sem narobe preračunal...ali je res tale SSD 64Gb $219.99 kar je 150€???? Koliko mislite da bi prišla poštnina če bi naročil iz te strani:

http://www.mydigitaldiscount.com/SPD/my...

Malo sem zmeden...zakaj na slovenski strani kaže ssd kot nekakšno črno majhno škatlico, na tuji strani (ki je v zgornjem postu) pa je prikazan kot tiskano vezje? Ali je oboje isto? Če ni kateri je pravi potem za Asusa 901?

dmok ::

Malo sem zmeden...zakaj na slovenski strani kaže ssd kot nekakšno črno majhno škatlico, na tuji strani (ki je v zgornjem postu) pa je prikazan kot tiskano vezje? Ali je oboje isto? Če ni kateri je pravi potem za Asusa 901?

Na slovenski strani imas SSDje s SATA vmesnikom - tega ne mores vtakniti v eee 901. MyDigitalSSD pa ima mini PCIe vmesnik, kar pomeni, da samo vzames obstojeci SSD 8GB/12GB iz 901 in vtaknes noter 16/32/64. Je pa menda z MyDigitalSSD na 901 zaenkrat se en problem(cek) - namrec SSD je konfiguriran kot Master in se 901 z njim ne zbudi (pride do konflikta z internim SSDjem). Zadevo se da resit tako, da se odstrani en upor na SSDju oz. bi naj bil v prihodnje ta problem odpravljen. Imas na forum.eeeuser.com temo v zvezi s tem. Na eee 900 pa MyDigitalSSD baje deluje.

d.

a potem ni priporočljiv nakup ssd za 901? Kateri je pa uredu ssd za 901 64Gb?

a potem ni priporočljiv nakup ssd za 901? Kateri je pa uredu ssd za 901 64Gb?

MyDigitalSSD tema.

d.

Daj človek božji nehaj pisat nove poste na 5 sekund in odvleči svojo leno rit na google.

mtosev: po moje ja, ampak vseeno bi rad videl konkretno garancijo oz. garancijski list.

Na Googlu s hitrim iskanjem nisem našel nič...
sudo poweroff

nurmaln ::

@mtosev, Matthai

Ja, Acord bo sigurno popravil ne glede na to kje si kupil.
Pooblaščeni so za Asus prenosnike, telefone in EEEPCje.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

To da bo popravil mi je jasno. Vprašanje je samo ali se to šteje v garancijo ali ne. ;-))

Ampak ja, skoraj 100% sem da ja. Vseeno bi rad videl pildek, kjer piše worldwide guarantee.
sudo poweroff

kak lahko cpu menja hitrost ce celeron M nima speedstep?

Ampak ja, skoraj 100% sem da ja. Vseeno bi rad videl pildek, kjer piše worldwide guarantee.

Jaz nisem nasel nic, razen par sporocil glede tega, da za eee serijo NE velja globalna garancija in da ga je treba popravit v drzavi nakupa. Napisal pa sem tudi, kaj pise v warranty card-u mojega eee 900, kupljenega v UK. Asus menda serije eee ne smatra kot notebooke in tako globalna garancija naj ne bi veljala. Bom pa zelo vesel, ce se motim. No, seveda pa bom se bolj vesel, ce mi eee ne bo crknil. :)

d.

OmegaBlue si to mene mislil? Če si mene mislil potem nevem kaj je s tabo saj zato so forumi da se piše in sprašuje in nevem zakaj bi sebi otežil in brskal po googlu če pa lahko direkt tukaj vprašam in dobim odgovore. če pa nisi mislil mene potem pa sory:)

5er--> ::

Ja, tebe je mislil. In ni edini z istim mišlenjem.
Torej so zate forumi zato, da drugi brskajo namesto tebe... zanimivo.

"Potem lahko res kupim asusa kjerkoli v evropi in ga bodo v sloveniji vzeli v servis?"
O tem je zdaj debata... nihče ni siguren, ker na listkih piše eno, serviserji pa pravijo drugo.
Saj bereš kaj drugi pišejo, ne?

"samo če ga kupiš v tujini imajo drugačno tipkovnico, mam prav?"
Pozanimaj se tam kjer ga boš kupil kakšno tipkovnico ima.

"Koliko mislite da bi prišla poštnina če bi naročil iz te strani:"
Vprašaj prodajalca.

"a potem ni priporočljiv nakup ssd za 901?"
Saj so ti že napisali, da moreš en upor dat stran.
Koliko je to priporočljivo zate pa dvomim, da bi kdo vedel.
Koliko je danes sonce sončno?

Dr_M ::

Če si mene mislil potem nevem kaj je s tabo saj zato so forumi da se piše in sprašuje in nevem zakaj bi sebi otežil in brskal po googlu če pa lahko direkt tukaj vprašam in dobim odgovore.

Oprosti, ampak ce si najosnovnejsih informacij ne mores sam poiskat, si tudi ne zaluzis, da ti kdo drug pomaga.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

noraguta ::

SeeN000 dodajmo še to da ob modifikcijah zlahka izgubiš garancijo . da ne bo kdo kriv ker nisi mogel prebrati napisanega. načeloma pa če mednarodna garancija pokriva našo državo ni težav, v ostalem pa naši servisi delajo na principu "račun velja kot garancija". vsaj tukaj velja opozorilo če kupujete pri nas, ZAHTEVAJTE da mednarodno garancijo poštempljajo v štacuni. ter izpolnite na netu obrazec za registracijo izdelka. če pride do problemovv tujini je to edini način , da uveljavljate garancijo(acer ,asus).
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
««
33 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22820043 (12661) Kleemen
»

Nakup Netbook-a

254919 (3971) __Devil__
»

Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )

929115 (7073) MKC00
»

Kateri NetBook (SSD, 9"+...)

374130 (2993) antonija
»

Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)

Oddelek: Novice / Procesorji
3410094 (6367) grmek

Več podobnih tem