» »

Asus eee PC

Asus eee PC

««
32 / 55
»»

MrStein ::

Preko USB tudi lahko razširiš.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Brdaus ::

Preko USB tudi lahko razširiš.

Napisal je: brez USB kjuča ali zunanjega diska ;)

dmok ::

Ali se da asus-u eee 901 razširit pomnilnik?

RAM lahko brez težav povečaš na 2GB (samo preveriti je treba kompatibilnost). SSD pa mislim da tudi lahko enostavno zamenjaš z večjim (ampak seveda ne tistih 4GB, ki so na osnovni plošči). Na primer: My Digital SSD

d.

SeeN000 ::

Asus 901 in pa takle ssd z 64Gb so sanje =), samo ne vem če se dobi to v sloveniji.

http://www.mydigitaldiscount.com/SPD/my...

Ali mogoče kdo ve kakšno trgovino v tujini da bi imeli tele ssd? Rad bi kupil asusa 901 in razširil disk, in če bi dobil tegale s 64Gb bi bilo dream come true :D

TgT ::

kaj ti bo to, če je počasno? 40/20 je premalo tbh
Hit'N'Run

BaRtMaN ::

Se mi zdi kar v redu... Spomnimo se, čemu so ti prenosniki namenjeni.

dmok ::

Se mi zdi kar v redu... Spomnimo se, čemu so ti prenosniki namenjeni.

Tako je. Sicer pa bi mogoče marsikoga presenetilo kako sprejemljivo hitro deluje Ubuntu eee na Class 6 SDHC kartici - katere hitrost je nekje 10/8.

d.

Brdaus:
Napisal je: brez USB kjuča ali zunanjega diska

Ups. Sicer je mogoče USB stick v notranjost ohišja dat, če ni prevelik.
(če sem prav razumel oni članek tipa, ko je mali milijon razširitev v EEE dal)
Motiti se je človeško.

Brdaus ::

Pa dobr... a je že kdo kej kupu? :D Jest že odštevam dneve do plače, ko gremo v nabavo... jupi :D

jest10 ::

Pravkar odpakiral svojega Acerja One. Samo danes ne bo časa za igranje in testiranje.

whatever ::

OK. Imam nekaj pomembnih vprašanj glede najcenejšega Asusovega modela EEE 701 - za 270 eurov.

1. Ali se da na ta asus spravit kompletno .NET platformo (torej tudi Visual Studio .NET), morda Visto, Windows XP...?

2. Ali bi blo dost placa da bi fural Win XP + kompletno .NET platformo in neko verzijo Linuxa, recimo ubuntu kot dual boot?

3. Kako uporaben je za programiranje?

4. Ali bi v primeru, da recimo nabavim 16GB USB ključ, lahko bootnil sistem s tega ključa, gor pa mel recimo WinXP s kompletno office in .NET platformo - bi to laufalo s sprejemljivo hitrostjo direktno z USB ključa namesto SSD 4GB diska, ki je vključen v Asus.

5. Kako je s kompatibilnostjo z mobitel instant internetom in njihovimi USB modemi? Ali bi lahko laufal na enem USB priključku internet, z drugega pa izvedel zgoraj omenjen boot sistema?

6. Ali naj raje nabavim Asusa z 20 GB SSD, pa je mir s temi vprašanji?:)
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

luggy ::

Jst sm zaenkrat se wind fan brez wind-a....
No tu pa je se mnenje "opinion makerjev", ce date kaj na to.
http://www.umpcportal.com/2008/08/msi-w...

Kakšna je sploh razlika med SD, SDHC karticami in USB ključem? Se da iz vsega tega bootat sistem?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: whatever ()

OrkAA ::

Iz vseh teh lahko bootaš ja, razlika je več ali manj samo v hitrosti.

Dr_M ::

SD so obicajne kartico, uradno do 2GB, se dobi tudi 4GB, SDHC (High capacity) 4-32GB, razporejene so po klasah, ki dolocajo najnizjo hitrost, 4 in 6 (MB/s).
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Seto ::

Zdej prihaja vedno več teh malčkov, pa me zanima, če se že dobi kakšen, ki mu baterija zdrži vsaj 6 ur (še bolje več), ima dost komotno tipkovnico, SSD z vsaj ene 16 GB, 1 GB rama in enim kokrtok zmogljivim procesorjem. Zaenkrat ne najdm nobenga, tako da še kr čakam in upam, da do oktobra bo kej.

kmetek ::

LOL Vsaj 6 ur, optimist 1 klase :)

bluefish ::

heh, če boš dobil kakšnega, ki ima 6-celično baterijo, potem bo verjetno avtonomija tam okoli 4 ure, več pa pri teh malčkih ni za pričakovati - še tisti pravi lahki prenosniki ob obremenitvi težko zdržijo 6 ur brez baterije s povečano kapaciteto.

A se ni kle en hvalu, da mu drži 7 ur, al na kermu forumu sem to prebral?

OmegaBlue ::

901 atom verzija s 6600mAh baterijo naj bi zdržal 6-7ur
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Naročil sem najcenejšega Asusa eee - 701. Kar bo pa bo. Prodam ga še vedno lahko.

Zero One ::

Po moje je tole hudo optimistična ocena. 900tke na 5800mAh zdržijo z manj zmogljivim procesorjem max. 4 ure.

OmegaBlue ::

S tem da tisti celly skuri veliko več na idle kot pa atom na full load ;)

Seveda pod normalnim delom je to še za videt koliko res nese.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

Dr_M:
SD so obicajne kartico, uradno do 2GB, se dobi tudi 4GB, SDHC (High capacity) 4-32GB, razporejene so po klasah, ki dolocajo najnizjo hitrost, 4 in 6 (MB/s).

USB pa : hitrost do 35 MB/s
kapaciteta : neomejena (praktično neomejena še za vsaj 5-10 let; SDHC pa je že danes na meji, v trgovini imaš USB flash-e z 64 GB)
Motiti se je človeško.

kixs ::

Po moje je tole hudo optimistična ocena. 900tke na 5800mAh zdržijo z manj zmogljivim procesorjem max. 4 ure.

Battery performance - notebook je obremenjen s prikazovanjem videa. Torej cas je cas avtonomije kar realen pri vsakdanjem delu oz. se kvecjemu podaljsa.

kapaciteta : neomejena (praktično neomejena še za vsaj 5-10 let; SDHC pa je že danes na meji, v trgovini imaš USB flash-e z 64 GB)

SDHC ni nic na meji. Teoreticno ima mejo sele pri 2TB. Razredi 2,4,6, pa samo povedo minimalno hitrost zapisa in ne maksimalnega ali celo hitrost branja, ki je vedno hitrejsa od zapisa. Pri boljsih karticah je hitrost seveda enakovredena USB kljucem, saj gre v bistvu za isto tehnologijo.

lp

Zaradi pomanjkanja časa(izpiti pa to), samo en hiter test diska v Acerju

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

kixs ::

Zaradi pomanjkanja časa(izpiti pa to), samo en hiter test diska v Acerju

Lepo. Ceprav kaj drugega ni za pricakovati, saj gre za klasicen 2.5" disk.

lp

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

Hm kdaj k nam pride Asus Eee PC 1000 - 40GB, pa kok bo cena?

nurmaln ::

ne pride
ko bo prišla 1000ka bo s 160 GB HDD
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Zakaj, kam pa pride? K na netu je že kr neki testov, kako zdej da ne pride?

6 celična baterija za acer aspire one cca 150€ :(

Do 35MB/s ja, ampak tega v praksi ni. Dosegajo nekje do 20MB/s kar tudi vsaka malo boljsa SDHC kartica. Nimajo pa usb kljuci dolocene minimalne hitrosti.

M-XXXX ::

Do 35MB/s ja, ampak tega v praksi ni. Dosegajo nekje do 20MB/s kar tudi vsaka malo boljsa SDHC kartica. Nimajo pa usb kljuci dolocene minimalne hitrosti.

M-xxxx] usb hyper test

You were saying?

janwoolf ::

:D
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W

bluefish ::

6 celična baterija za acer aspire one cca 150€ :(

Res? Huh...

Heh, skoda, da je na najbolj uporabljenem obmocju tako pocasen. :)

EDIT: pa celih 4GB premore. UAU :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

No baterija na Acerju One ob nezahtevnem delu zdrži 2uri in 20min. Toliko mi je zdržala ob okoli 15-20min visenja na spletu, ostalo pa tipkanje preko MSNja(disk je bil večino časa vgasnjen), WLAN je bil aktiven.

blue33 ::

Acer je še vedno najboljši in najcenejši nakup, pa tudi disk je precej bolši od ostalih SSD, naslednja verzija pa lahko ima brez problemov vgrajen 10" monitor, ker ima ob strani še precej prostora.

zee ::

Vceraj sem imel priloznost sprobati malcka MSI Wind. Tipkovnica je cca 80 % velikosti obicajne tipkovnice, tipka se tudi zelo fajn. Zal se pozna, da je v malcku obicajen 2.5'' SATA disk, saj je sistem relativno pocasen in neodziven, ko se denimo sistem zaganja. Polozaj delno resuje hyper-threading, s katerim je opremljen CPU.

V Linuxu zaenkrat se ni podprta wireless kartica.

Osebno ti priporocil nakup tega malcka pred katerimkoli Asusom ali Acerjem.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zero One ::

V Linuxu zaenkrat se ni podprta wireless kartica.

Osebno ti priporocil nakup tega malcka pred katerimkoli Asusom ali Acerjem.

Wat. A MSI Wind naj bi uradno "podpiral" Linux, ali je to lastnoročna inštalacija? Ker če njihov preinstalled distro ne podpira wifija...lol.
printf(%s, "No statements? Why no... whoops");
//well if we can't make a statement, we should just leave a comment instead.

Sehnsucht ::

Kaj si mislil z "v Linuxu zaenkrat še ni podprta wireless kartica"?
Meni dela. Ker gonilnik obstaja, je pa res da še ni vključen v kernel. Pa vendar obstaja 2.6.24-19, ki odpravi tudi to pomanjkljivost.
V linuxu dela vse.

Acerji crkujejo, najverjetneje zaradi slabega BIOSa.
klik

A pol EEE PC 1000 s 40 oz. 32 GB SSD pr nas sploh ne bo? A se bo dal dobit v kšnu bližnji državi vsaj?

zee ::

@Zero One in Sehnsucht: sodelavec je dobil verzijo s prednalozenimi Windows XP Home, ob katere sem nalozil se Ubuntu 8.04. Morda bi se moral se malo poigrati z Windom in nastaviti wireless kartico, vendar nekako nisem imel casa. Bom kdaj drugic. Sam MSIja ne bom kupil, ker ze imam sila majhnega prenosnika (Lenovo X60s).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

blue33 ::

klik

garancija 2 leti, plus tega ga že dobiš za 352€ v RS, kar je še boljše v primerjavi z EEE 901, kjer je tipkovnica absolutno premajhna

klik

garancija 2 leti, plus tega ga že dobiš za 352€ v RS, kar je še boljše v primerjavi z EEE 901, kjer je tipkovnica absolutno premajhna

Kje pa ga imaš za 352€?
Garancija gor/dol. Še vedno si nekaj časa(pri nas ponavadi kar veliko) brez prenosnika.

coffeetime12 ::

Pozdravljeni!

Imam problem s svojim eee 900. Namreč, pred približno slabim mesecem sem si ga kupil na potovanju po Novi Zelandiji. Je model s 20GB/Linux. Ko sem ga uporabljal na potovanju je vse delalo. Nato pa, ko sem se vračal domov, sem opazil, da se je Firefox začel sesuvati. Vendar nisem dal prav veliko pozornosti na to.
Nato pa sem se po prihodu domov odločil, da na njem poskusim še druge OS-e. Najprej sem namestil ML 2008.1 Spring. Pri ML sem imel zopet probleme. Namreč, Firefox se je isto sesuval (ne glede na to, da sem odstranil flash in pulse audio), nato pa še KDE (kwin,kmix,MCC....). Si rečem dobro, grem preiskusuiti s memtestx86. Delal je celo noč, napak ni javil.
Opogumljen s tem, se odpravim namestiti WinXP Pro SP2. Isto. Firefox se je sesuval, Win je kar naprej preverjal disk in se sesuval. Včasih takoj, včasih kasneje, ampak slej kot prej se je.

Sedaj me pa zanima:
- če ima še kdo podobne probleme?
- če mi kdo lahko svetuje, kaj bi lahko bil problem? (ssd mogoče?)
- ker je bil prenosnik kupljen v N.Zelandiji, garancija velja samo tam. Sedaj, če ga
pošljem v N.Zelandijo na popravilo, bom sigurno pri vračilu nazaj v Slovenijo
plačal davek?

Poslal sem email na Asusovo podporo, kjer so mi odgovorili:
" Pozdravljeni,

Glede vašega EeePC:
1. Poskusite narediti "recovery": vklopite prenosnik in hitro pritiskajte gumb F9. Zacela se bo obnovitev operacijskega sistema. V primeru, da ne bo obnovitev odpravila težav, se morate obrniti na servis.
2. Poskustie preveriti pomnilnik s pomocjo "Gold Memory".
3. Garancija za EeePC je lokalna, kar pomeni, da lahko popravite opremo v okviru garancije samo v državi nakupa. V Sloveniji bo vaš EeePC lahko popravljen samo izven garancije.

Lep pozdrav,

Monika Jaworska
L1 Technical Support Engineer

ASUS Polska Sp. z o.o.
Email: monika_jaworska@asus.com"

Prenosnika nisem odpiral, ga nadgrajeval, skratka, je v stanju kot prvi dan, ko sem ga kupil. Če povrnem Xandros, ta sicer dela (se ne sesuva), ampak Firefox se pa (ne sicer tako pogosto kot v drugih OS-ih).

Hvaležen bi bil za vsak nasvet.
Lp

Izgleda, da imam sreco. Pognal sem Parted Magic in vse uredil. Namestil sem Ubuntu eee 8.04 in vse deluje kot mora. Vseeno pa me se vedno zanima, kako je z garancijo? Nekdo je omenjal, da bo tu objavil se odgovor servisa Acord92. Ima ze kdo kaksno informacijo?

PaX_MaN ::

Porkamotorka, a smo v EU? Kaj nimamo enega resnega IT strokovnjaka v evropskem parlamentu, ki bi lahko to malo bolj porihtal. Ne mislim šlepanje na kao neke protimonopolne iz riti privlečene zakone, ker se jim zljubi in ker so zavohali ogromno zelencev (MS, kemijska, avto industrija), ampak bolj več pritiska na take pezdete kot so: MS (xbox & xbox 360, online štacuna), Sony (PS online štacuna), Apple (Itunes ne-support) in podobne. Kaj nam pomaga, če se čajevskim Londončanom proda Nečesa po 2 komada na prebivalca, ko se tu slinimo že celo leto, produkta pa od nikoder (MS WHS, any-fakin-one?)?! Nej mau porihtajo uvoznike, dilerje, traktorjače, pa če je treba, zakonodajo. Če bi rekli "prodajajte vsem v EU, al pa nobenmu", bi se stanje takoj spremenilo - evropa je le precej močan trg. Še posebno ker kaki azijci patriotsko ne šmirgljajo MSja ( :evil: )... Ajde POP-TV & Naša mala TV postaja, imate jajca kaj takega vržti prase.., pardon , prvakom, v obraz?
EDIT: Po brskanju po spominu, se mi zdi, da je nek bwana (minister za tehnologijo, mrbit?) celo podAlpskih korenin.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

Naj bodo še plače EU!

Zheegec ::

Porkamotorka, a smo v EU? Kaj nimamo enega resnega IT strokovnjaka v evropskem parlamentu, ki bi lahko to malo bolj porihtal. Ne mislim šlepanje na kao neke protimonopolne iz riti privlečene zakone, ker se jim zljubi in ker so zavohali ogromno zelencev (MS, kemijska, avto industrija), ampak bolj več pritiska na take pezdete kot so: MS (xbox & xbox 360, online štacuna), Sony (PS online štacuna), Apple (Itunes ne-support) in podobne. Kaj nam pomaga, če se čajevskim Londončanom proda Nečesa po 2 komada na prebivalca, ko se tu slinimo že celo leto, produkta pa od nikoder (MS WHS, any-fakin-one?)?! Nej mau porihtajo uvoznike, dilerje, traktorjače, pa če je treba, zakonodajo. Če bi rekli "prodajajte vsem v EU, al pa nobenmu", bi se stanje takoj spremenilo - evropa je le precej močan trg. Še posebno ker kaki azijci patriotsko ne šmirgljajo MSja ( :evil: )... Ajde POP-TV & Naša mala TV postaja, imate jajca kaj takega vržti prase.., pardon , prvakom, v obraz?
EDIT: Po brskanju po spominu, se mi zdi, da je nek bwana (minister za tehnologijo, mrbit?) celo podAlpskih korenin.

Zadeva je preprosta - trg je odprt in če noben ne uvaža zadeve, pa ti misliš, da bi se dobro prodajala izkoristi priložnost in ustanovi podjetje ter zasluži bajne vsote. Kaj je sploh problem? Podjetje imaš odprto v tednu, uvozi robo in si zmagal.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
««
32 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22820043 (12661) Kleemen
»

Nakup Netbook-a

254919 (3971) __Devil__
»

Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )

929116 (7074) MKC00
»

Kateri NetBook (SSD, 9"+...)

374130 (2993) antonija
»

Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)

Oddelek: Novice / Procesorji
3410094 (6367) grmek

Več podobnih tem