» »

Asus eee PC

Asus eee PC

««
31 / 55
»»

dmok ::

Evo, še enkrat šel čitat Wiki, in zasledil:
- ASUS eee 900; (LINUX ali WINDOWS), 16GB fast SSD

Asus eee 900 16G ima 16GB počasnega SSD. Verjetno je tole najslabša verzija 900ke, kar jih lahko kupiš. Vsaj sodeč po testih in pričevanjih tistih, ki so eee 900 16G kupili.

d.

jest10 ::

- ASUS eee 900; (LINUX ali WINDOWS), 16GB fast SSD v "EB"

Samo da tale 16GB ni prav nič fast:P

poweroff ::

Septembra kje?

In še enkrat - kako to, da ima coffetime težave z garancijo, če pa je nekdo tukaj trdil, da garancija velja worldwide?
sudo poweroff

Brdaus ::

Asus eee 900 16G ima 16GB počasnega SSD. Verjetno je tole najslabša verzija 900ke, kar jih lahko kupiš. Vsaj sodeč po testih in pričevanjih tistih, ki so eee 900 16G kupili.

d.

Se pravi: najboljša izbira bi bla 20GB LINUX... 901 seveda :)

Kar se tiče garancije: Slovenija ima edina v EU v zakonodaji zapisano, da serviser kljub "world-wide" garanciji ni dolžan popraviti izdelke, kateri niso kupljeni v SLO (vem za primer Philips-a). Tko da ga serviser lahko zavrne :/

icencash69 ::

Asus EEE 900 je na zalogi pri nas, malce pobrskajte po spletnih stacunah, jaz sem nasel tako črnega in belega. Pa cena tudi ne vem, če je tako pretirana, okoli 380€, koliko pa te pride iz ebaya?

330€ s poštnino vred...

poweroff ::

Kar se tiče garancije: Slovenija ima edina v EU v zakonodaji zapisano, da serviser kljub "world-wide" garanciji ni dolžan popraviti izdelke, kateri niso kupljeni v SLO (vem za primer Philips-a). Tko da ga serviser lahko zavrne :/

Kje točno to piše?

BTW: ravnokar so mi iz Avtere odgovorili:

Pozdravljeni,

ASUS ima načeloma mednarodno garancijo, torej ne vidim problema, da ne bi mogli servisirati EEEja pri slovenskem serviserju za ASUS, ki je Acord 92

Bom še njih kontaktiral.
sudo poweroff

Kje točno to piše, nebi vedel... govorim iz izkušenj, ko je bil Philipsov kuhalniček, kupljen v Nemčiji, pri slovenskem serviserju zavrnjen. Če pa Acord92 vzame EEE v popravilo BP, potem pa super :D

billy ::

Tale prvi quote mi je hudo sumljiv oz skoraj ne verjamem da je temu tako. Ker smo v EU in se je potrebno držati določenih EU zakonov, čeprav so morda lokalni drugačni.

Vem, da accord brez problema servisira druge asus prenosnike, kupljene v tujini. Če je asus eee izjema pa ne vem. Vem tudi recimo, da inea brez problema servisira prenosnike toshiba, kupljene v tujini...

Kr poklicat na acord.

Brdaus, vprašanje je če ima philips garancijo, katera bi naj veljala v celotnem EU oz pri nas?

Recimo za HP prenosnike je za business serijo - NX, NC in te serije - garancija mednarodna in jih servisirajo pri nas, pa četudi so kupljeni drugje. Recimo za consumer linijo - pavilione - pa sploh ne.

dmok ::

Na zadnji strani Warranty Card-a mojega eee 900 (kupljenega v UK) piše:

International warranty and support

ASUS does not provide the warranty service outside of the country you bought the Eee PC.

d.

Zanimivo. Ampak potem tole velja samo za EEE...

Me sicer zanima kakšen bo odgovor accorda, mogoče pa se bo dalo kaj zmenit.

OmegaBlue ::

Asus EEE 900 je na zalogi pri nas, malce pobrskajte po spletnih stacunah, jaz sem nasel tako črnega in belega. Pa cena tudi ne vem, če je tako pretirana, okoli 380€, koliko pa te pride iz ebaya?

330€ s poštnino vred...

Bi prosil za povezavo ;)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

kmetek ::

Čemu tok komplicirate glede te hitrosti SSD, zakaj vam navadni hdd ni dost?

Asus EEE PC 900 za 330€

HAhaha :D Majstr se je zatipkal... 200GB :)

@garancija: res je mal zmešnjave. Najbolš bo, če se pokliče v Acord92, al pa v TEAL-u kupi ;)

Normalna cena: 499,90 € (119.796,04 SIT)
Vaša cena: 449,90 € (107.814,04 SIT), prihranek 10%

Hahaha tale je dobra, "normalna" cena... 8-)

Zgodovina sprememb…

Pri nas se lahko kupi tudi ceneje...pa ne bo problema z garancijo. Je pa res, da sem trenutno našel za 380€ najceneje...kar je sicer 50€ drajže glede na ebay..ampak vsaj človek "mirno" spi zaradi garancije...

billy a lahko pojasniš če si to našel za 900 ali 901 ni mi najbolj jasno? Pa 380€ pri nas ali na ebayu? Malo sem zmeden.

daš link billy kje za 380, ker me prav zanima.

daš link billy kje za 380, ker me prav zanima.

Mene tuuuut, in to ZELOOOO :)

Ampak spet: 20GB ali 12GB???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brdaus ()

Trenutno je pri nas na voljo le 20GB različica, AFAIK. Torej Asus EEE 900, točno takšen kot ga je en uporabnik "opisal" v eni izmed drugih tem.

901 in 1000 bi pa naj prišla septembra, tako pravijo pri comtronu. Kakšna verzija in cena bo, pa vprašanje...pustimo se presenetit.

PS, sicer ima teal.si v njihovi stacuni 1000, ampak tole je verjetno samo zbiranje naročil, močno dvomim da je na zalogi.

Repliciral sem na ebay.uk link, kateri kaže na eee 900 in je nekdo rekel, da stane 330€ z poštnino vred.

blue33 ::

včeraj sem se malo poigral z Acerjem, kateri me je 100% prepričal v nakup, pa to samo zaradi zelo dobrega odzivanja XP-jev, ter neprimerno boljšo in večjo tipkovnico napram ASUS 900, 901, prav tako je na LCD-ju zelo dobra slika, da o 120 GB prostora niti ne bom nakladal, samo še plačo počakam ...

evo dobil comshop aspire one, ful fancy zgleda.....

Škoda da je Acer...ološ firma sindrom :)

Me zanima kakšna bo kaj pokvarljivost teh zadev. Asus EEE 701 je slovel kot odlična mašinca in celo samo 1% pokvarljivosti.

Mah to je kompleks no......ne vem po forumih nisem zasledil neke hude kritike, ali pač?

Ja..ampak novi UPCM so zunaj šele dober mesec? Wind je prišel pa pred par tedni...

Sicer je tukaj en uporabnik asusa eee 900, ki pravi da mu je nekaj crknilo. Pri vseh, ki nas je iz SLO, je to kar velik procent ;)

Bo čas pokazal...je pa res, da so te igračke tako smešno poceni, da je v bistvu vseeno..na par mesecev se lahko nova kupi ;)

bluefish ::

zadnji stavek je verjetno sarkazem.

Če maš plačo 1500€ ali več, ti to ne predstavlja stroška. :P

jest10 ::

Tisti ki imate malo več informacij... Ali bo prišel v Slo tudi Acer z 6-celično baterijo? Ali pa vsaj sama baterija?

Ne vem zakaj bi bil sarkazem. Sem ziher da večina vas tukaj zapravi več za pir, kafe, čike, kino, etc......kot pa bi vas stalo če bi vsake pol leta kupili en nove upmc za 300€.

Razen če ste sami geeki, brez družabnega življenja ;)

jest10, to se še za tujino ne ve, kaj šele slovenijo ... prvo naj se pojavi v tujini, potem pa bo čez kakšen mesec, dva pri nas.

Zero One ::

Na TEAL-u imajo 901 z windowsi (in 12GB SSDjem), sam čakam na verzijo z Linuxom in 20GB SSD.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zero One ()

Majo ja, po malce (pre)visoki ceni :)

Tole bi moralo biti vsaj 50€ ceneje, torej nekje 399 cena...

Drži, tam nekje so cene v tujini.

SeeN000 ::

Kateri od teh dveh vas bolje privabi za kupiti in zakaj: Asus EEE 901 ali MSI Wind

krho ::

Jaz bom vzel tistega, ki mo bo prvi ponudil zraven 6 celično baterijo in se b os ceno najbolj približal 400€
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

blue33 ::

Kateri od teh dveh vas bolje privabi za kupiti in zakaj: Asus EEE 901 ali MSI Wind

Med tema nimaš kaj razmišlajti normalno, da MSI zaradi tipkovovnice, če pa bi bilo vprašanje 1000 ali MSI potem pa obratno

5er--> ::

Pa to sta različni pod-kategoriji... Wind je večji.

luggy ::

Tako je wind in pa 900 sta razlicni kategoriji, wind je v kategoriji z asus1000h;
900 je pa v kategoriji če se mal žaljivo do asusa pošalim "u pizda polomu si bom vse prste, če bom preveč tipkal"
Asus loverji naj mi prosim oprostijo to zlobno opazko.... ;)

Ce pa smo ze pr teh tamalih kurckih, zgleda pa tale japoncek fancy as fuck(najbrz tud par 100 eurckov drazi, kot te v katerih čeblamo)
http://www.umpcportal.com/2008/08/kohji...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: luggy ()

roli ::

http://www.r00li.com

pozabi to so ZDA cene, tam ni 20% DDVja.

kixs ::

pozabi to so ZDA cene, tam ni 20% DDVja.

V ZDA ima vsaka drzava svoj DDV. Od 0 do 7.25%. Kar je seveda se vedno veliko manj kot nas 20%.

lp

Bistri007 ::

V ZDA nimajo DDV, pač pa prometni davek. DDV se obračuna samo končnim potrošnikom, medtem ko morajo prometni davek plačati tudi podjetja za svoje inpute.

Pek plača prometni davek na moko, ti pa še enkrat na kruh. Če samo prodajaš uvoženo robo s sistemom prometnega davka dobi proračun manj prihodkov kot pri DDV.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

krho ::

Acer je spustil cene za 50$
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Mal za podražit :P

PRIMERJAVA SUB notesikov

Še mal nadgradnje, če se bo kdo odločil 8-)

odlično hvala.

SeeN000 ::

Ali se da asus-u eee 901 razširit pomnilnik? Če bi recimo vzel xp ali linux verzijo in bi potem želel razširiti iz 12gb/20gb na več. Koliko lahko največ razširim in s čim (brez usb kluča ali zunanjih diskov).
Drugače sem pa zelo v dvomu 901 ali msi :)

Ali se da asus-u eee 901 razširit pomnilnik? Če bi recimo vzel xp ali linux verzijo in bi potem želel razširiti iz 12gb/20gb na več. Koliko lahko največ razširim in s čim (brez usb kluča ali zunanjih diskov).

SDHC kartice, do 32GB

Tale poba JKK-MOBILE ima v svojem repertuarju par koristnih nasvetov. Prijetno gledanje želim :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brdaus ()
««
31 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22820057 (12675) Kleemen
»

Nakup Netbook-a

254923 (3975) __Devil__
»

Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )

929131 (7089) MKC00
»

Kateri NetBook (SSD, 9"+...)

374134 (2997) antonija
»

Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)

Oddelek: Novice / Procesorji
3410096 (6369) grmek

Več podobnih tem