Forum » Strojna oprema » Asus eee PC
Asus eee PC

TommyLee ::
Hm, spremenili so ceno in podatke o disku (prej 80gb, sedaj 120gb) ter seveda baterijo, ki je 3 cell.
Za 380€, mislim, da kar v redu specifikacija. Morem v roke dobit :)
Za 380€, mislim, da kar v redu specifikacija. Morem v roke dobit :)
www.dornik.si

blue33 ::
za beterijo mi je tako vse eno, večji disk in nižja cena, presenečenja se kar vrstijo, ko pridem po njega v trgovino bo cena že 300€

billy ::
Mislim, da se teh UPMC pri nas trenutno ne dobi z bolj zmogljivo baterijo. Wind in One imata slabi 2 urci, EEE pa nekje 3 urce. Pomoje bodo prišli modeli z močnejšo baterijo malce kasneje, ampak je problem ker so potem "kar težji", kar mogoče nekomu spet ne bo pasalo.
Tole kar je sedaj dal comshop online pa ima tudi Bof online.
PS, kdo servisira Acer One ?
Tole kar je sedaj dal comshop online pa ima tudi Bof online.
PS, kdo servisira Acer One ?

Aja..obstaja še en Acer one, kateri je trenutno v prodaji. Atom procesor, 512MB rama, 8GB NAND flash HDD, 3 celicna baterija in linux. Cena tega je pa blizu 300 EUR...
Ce se ne motim je tole A110 model, tole kar pa ima comshop in bof pa je A150 z XP, obstaja pa tudi A150 z linuxom, cena okoli 350...
Mater...poplava tega...
Ce se ne motim je tole A110 model, tole kar pa ima comshop in bof pa je A150 z XP, obstaja pa tudi A150 z linuxom, cena okoli 350...
Mater...poplava tega...

Ma kdo teste, kako hiter je pa SSD v Acer one. Tisti modeli z HDD se mi zdijo bedarija, kaj drugega v 8.9 malcke, kot SSD, ne sodi.
HDD naj bo za Wind, ko ima normaln monitor - kolko tolko
HDD naj bo za Wind, ko ima normaln monitor - kolko tolko

5er--> ::
Se da dobit modrega Asus Aspire One A150L (1gb ram, 120gb disk, Linux), po možnosti s 6 celično baterijo, pri nas?
Edit: Nekam počasi pišem.
Edit: Nekam počasi pišem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 5er--> ()

Zheegec ::
tssssssss, Comshopov wins, resda manj diska....ima Bofov XPje gor? :P
Legend: pojma nimam, meni bi bolj odgovorjal 8GB SSD zaradi teže....
Daj preveri, če je res 6-cell baterija, ker so se dobavitelji glede tega zmotili...

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Jack0 ::
Je res, da je mamljiva cena pri BOFu in Comtronu, ampak kaj ti bo 3 cell baterija in počasen HDD ... raje vzamem EEE 901!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jack0 ()

Jack0, kolikor sem zasledil v tej temi..bi naj v 901 EEE bili problemi z hitrostjo SSDja...boljsa izbira bi naj bil 900 z 20GB (4+16)

Zakaj pa ravno pri 901 problemi s hitrostjo SSD? Saj je splošno znano, da so SS diski hitrejši od HD diskov, sploh tistih v laptopih.

Lol... zgoraj iščem Asusa Aspire One... verjetno ga res nikjer ne bom dobil. :P
Me pa prav zanima, če so v Comshopu res imeli 6 celično baterio ali je šlo za napako.
Me pa prav zanima, če so v Comshopu res imeli 6 celično baterio ali je šlo za napako.

Glede comshopovega Acera ONE je ze bilo napisano tukaj, da je bila napaka.
Bojda je ze popravljeno!
Bojda je ze popravljeno!

MrStein ::
Jack0:
Moj starejši disk v laptopu ima 40 MB/s prenosa.
Oni SSD pa tam okoli 15. Pri pisanju pa še manj.
da so SS diski hitrejši od HD diskov, sploh tistih v laptopih.
Moj starejši disk v laptopu ima 40 MB/s prenosa.
Oni SSD pa tam okoli 15. Pri pisanju pa še manj.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zheegec ::
Ja, nisem videl, da je še ena stran debate več, pa da ste to že ugotovili 
Je pa dobavitelj zajebal, pa seveda Comshop, ki ni preveril... Ker dobavitelj je vsem rekel, da je 6-cell baterija, samo ni

Je pa dobavitelj zajebal, pa seveda Comshop, ki ni preveril... Ker dobavitelj je vsem rekel, da je 6-cell baterija, samo ni

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

mtosev ::
zakaj mrezna in usb mrezna ne delata na 900 XP? prvi bios je gor.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

@Jack0:
"Potem bote rekli, da sta ta 2 videa fake!?"
Ne, samo da so v tistih prenosnikih drugačni (hitrejši) ssd diski kot pa tejle v Asusu in Acerju.
"Potem bote rekli, da sta ta 2 videa fake!?"
Ne, samo da so v tistih prenosnikih drugačni (hitrejši) ssd diski kot pa tejle v Asusu in Acerju.

jest10 ::
Potem bote rekli, da sta ta 2 videa fake!?
Ne boš verjel, ampak niso vsi SSDji enaki. Ti v teh mini prenosnikih so počasni(razen tisti 4GB v EEE)
edit:
Testi:
SSDji v EEEjih
Acer SSD
dodan še EEE 1000
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()

No..ampak potrebno je poudariti da v tistih EEE, kateri imajo 4GB na plati in je dodatno SD kartica, ni problem z hitrostjo, kajti SSD na plati je zadovoljivo hiter.
Ce se ne motim je tole v EEE 900 z 20GB diskovja, ce pa je se kje drugje, pa naj kdo pove.
Ce se ne motim je tole v EEE 900 z 20GB diskovja, ce pa je se kje drugje, pa naj kdo pove.

Hvala za pojasnilo! Sem si predstavljal, da je enoten standard pri hitrosti SS diskov :).
Potemtakem pri EEE 901 20GB niso ravno visoke hitrosti pri branju oz. pisanju na disk?
Potemtakem pri EEE 901 20GB niso ravno visoke hitrosti pri branju oz. pisanju na disk?

coffeetime12 ::
Pozdravljeni!
Imam problem s svojim eee 900. Namreč, pred približno slabim mesecem sem si ga kupil na potovanju po Novi Zelandiji. Je model s 20GB/Linux. Ko sem ga uporabljal na potovanju je vse delalo. Nato pa, ko sem se vračal domov, sem opazil, da se je Firefox začel sesuvati. Vendar nisem dal prav veliko pozornosti na to.
Nato pa sem se po prihodu domov odločil, da na njem poskusim še druge OS-e. Najprej sem namestil ML 2008.1 Spring. Pri ML sem imel zopet probleme. Namreč, Firefox se je isto sesuval (ne glede na to, da sem odstranil flash in pulse audio), nato pa še KDE (kwin,kmix,MCC....). Si rečem dobro, grem preiskusuiti s memtestx86. Delal je celo noč, napak ni javil.
Opogumljen s tem, se odpravim namestiti WinXP Pro SP2. Isto. Firefox se je sesuval, Win je kar naprej preverjal disk in se sesuval. Včasih takoj, včasih kasneje, ampak slej kot prej se je.
Sedaj me pa zanima:
- če ima še kdo podobne probleme?
- če mi kdo lahko svetuje, kaj bi lahko bil problem? (ssd mogoče?)
- ker je bil prenosnik kupljen v N.Zelandiji, garancija velja samo tam. Sedaj, če ga
pošljem v N.Zelandijo na popravilo, bom sigurno pri vračilu nazaj v Slovenijo
plačal davek?
Poslal sem email na Asusovo podporo, kjer so mi odgovorili:
" Pozdravljeni,
Glede vašega EeePC:
1. Poskusite narediti "recovery": vklopite prenosnik in hitro pritiskajte gumb F9. Zacela se bo obnovitev operacijskega sistema. V primeru, da ne bo obnovitev odpravila težav, se morate obrniti na servis.
2. Poskustie preveriti pomnilnik s pomocjo "Gold Memory".
3. Garancija za EeePC je lokalna, kar pomeni, da lahko popravite opremo v okviru garancije samo v državi nakupa. V Sloveniji bo vaš EeePC lahko popravljen samo izven garancije.
Lep pozdrav,
Monika Jaworska
L1 Technical Support Engineer
ASUS Polska Sp. z o.o.
Email: monika_jaworska@asus.com"
Prenosnika nisem odpiral, ga nadgrajeval, skratka, je v stanju kot prvi dan, ko sem ga kupil. Če povrnem Xandros, ta sicer dela (se ne sesuva), ampak Firefox se pa (ne sicer tako pogosto kot v drugih OS-ih).
Hvaležen bi bil za vsak nasvet.
Lp
Imam problem s svojim eee 900. Namreč, pred približno slabim mesecem sem si ga kupil na potovanju po Novi Zelandiji. Je model s 20GB/Linux. Ko sem ga uporabljal na potovanju je vse delalo. Nato pa, ko sem se vračal domov, sem opazil, da se je Firefox začel sesuvati. Vendar nisem dal prav veliko pozornosti na to.
Nato pa sem se po prihodu domov odločil, da na njem poskusim še druge OS-e. Najprej sem namestil ML 2008.1 Spring. Pri ML sem imel zopet probleme. Namreč, Firefox se je isto sesuval (ne glede na to, da sem odstranil flash in pulse audio), nato pa še KDE (kwin,kmix,MCC....). Si rečem dobro, grem preiskusuiti s memtestx86. Delal je celo noč, napak ni javil.
Opogumljen s tem, se odpravim namestiti WinXP Pro SP2. Isto. Firefox se je sesuval, Win je kar naprej preverjal disk in se sesuval. Včasih takoj, včasih kasneje, ampak slej kot prej se je.
Sedaj me pa zanima:
- če ima še kdo podobne probleme?
- če mi kdo lahko svetuje, kaj bi lahko bil problem? (ssd mogoče?)
- ker je bil prenosnik kupljen v N.Zelandiji, garancija velja samo tam. Sedaj, če ga
pošljem v N.Zelandijo na popravilo, bom sigurno pri vračilu nazaj v Slovenijo
plačal davek?
Poslal sem email na Asusovo podporo, kjer so mi odgovorili:
" Pozdravljeni,
Glede vašega EeePC:
1. Poskusite narediti "recovery": vklopite prenosnik in hitro pritiskajte gumb F9. Zacela se bo obnovitev operacijskega sistema. V primeru, da ne bo obnovitev odpravila težav, se morate obrniti na servis.
2. Poskustie preveriti pomnilnik s pomocjo "Gold Memory".
3. Garancija za EeePC je lokalna, kar pomeni, da lahko popravite opremo v okviru garancije samo v državi nakupa. V Sloveniji bo vaš EeePC lahko popravljen samo izven garancije.
Lep pozdrav,
Monika Jaworska
L1 Technical Support Engineer
ASUS Polska Sp. z o.o.
Email: monika_jaworska@asus.com"
Prenosnika nisem odpiral, ga nadgrajeval, skratka, je v stanju kot prvi dan, ko sem ga kupil. Če povrnem Xandros, ta sicer dela (se ne sesuva), ampak Firefox se pa (ne sicer tako pogosto kot v drugih OS-ih).
Hvaležen bi bil za vsak nasvet.
Lp

PrimozR ::
Jack0, kolikor sem zasledil v tej temi..bi naj v 901 EEE bili problemi z hitrostjo SSDja...boljsa izbira bi naj bil 900 z 20GB (4+16)
Pa od kje ti to?? Jao... Obstaja posebna verzija eeeja, 900/901 A, če se ne motim, ki nima 4 GB hitrega diska, ampak samo 16 giga počasnega. Standardna verzija tako 900 kot 901 ima 20 giga SSDja. Oz. 12, če imaš XPje. Zdej pa ne zavajaj več folka.

Heh zanimivo...pred nekaj posti nazaj je pa nekdo trdil, da ima asus mednarodno garancijo in da pri nas popravljajo EEEje kupljene v tujini, četudi imajo tam napisano le 12 mesečno garancijo.
Upam, da se bo le-ta uporabnik javil in pomagal "coffeetime12" rešiti problem z uveljavljanjem garancije.
Upam, da se bo le-ta uporabnik javil in pomagal "coffeetime12" rešiti problem z uveljavljanjem garancije.

P|P|, v 900 verziji EEE je not default 4GB SSD ki je direkt na plati, v SD reži je pa spominska kartica velikosti 16GB. Imam ga pred sabo, tako da lahko potrdim ;)

blue33 ::
pa eee ima tako slab monitor, da se z Acerjem One ne more primerjati niti v filmu, kar se tiče tipkovnice pa ima eee tipko Ž na čito drugem mestu - glede slepega tipkanja mislim oz. napaćnega tipkanja na slepo

PrimozR ::
P|P|, v 900 verziji EEE je not default 4GB SSD ki je direkt na plati, v SD reži je pa spominska kartica velikosti 16GB. Imam ga pred sabo, tako da lahko potrdim ;)
Ja, Enako pa 901. Obstaja pa posebna, cenejša verzija brez onboard 4 GB. To ti govorim.
EDIT: 16 GB verzija obstaja samo pri 900 modelu. klik!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()

kixs ::
Ti tole resno!?
Ocitno sem napacno seznanjen, ker se mi je skoz zdelo, da ima 4GB SSD direkt na plati in dodatnih 8 oz 16GB v PCI-E rezi. SD slot pa je fraj.

Torej, se enkrat, kje lahko pri nas kupis 901? :)
USE EBAY. moj 900 je iz skotske. ebay uk :)

BigWhale ::
Cesa v 'pri nas' nisi razumel? Jaz bi sel v stacuno, stvar pogledal, potipal in povohal, ter potem kupil... Ce bi lepo disala.
I _connect_ with my hardware!

Dr_M ::
Da, jaz tui kupujem "kod" nas...

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Cesa v 'pri nas' nisi razumel? Jaz bi sel v stacuno, stvar pogledal, potipal in povohal, ter potem kupil... Ce bi lepo disala.
connectat z visjo ceno in cakaj 1mes vec kot bi cakal v drugih drzavah.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

Zero One ::
V Sloveniji žal še ne, predvidoma septembra.

Asus EEE 900 je na zalogi pri nas, malce pobrskajte po spletnih stacunah, jaz sem nasel tako črnega in belega. Pa cena tudi ne vem, če je tako pretirana, okoli 380€, koliko pa te pride iz ebaya?
Kje točno je dodaten "SSD" pa sem ga verjetno mimo pihnil. V SD slotu je namreč "dummy card", česar pa v 700 ni bilo in sem zato takoj mislil da je dodaten "SSD" tu not - pardon.
Kje točno je dodaten "SSD" pa sem ga verjetno mimo pihnil. V SD slotu je namreč "dummy card", česar pa v 700 ni bilo in sem zato takoj mislil da je dodaten "SSD" tu not - pardon.

Brdaus ::
Qrba... čist ste me zbegal s telimi SSDji. Zdej še jest ne vem več kolk ima kdo diska in kje :D Nč... spet bo treba fajn pregledat zadeve :/

Brdaus ::
Evo, še enkrat šel čitat Wiki, in zasledil:
- ASUS eeePC900; LINUX 20GB (4GB na plati, 16 v "expansion bay")
- ASUS eeePC900 WIN; WINDOWS 12GB (4GB na plati, 8 v "EB")
- ASUS eee 900; (LINUX ali WINDOWS), 16GB fast SSD v "EB"
Kako je pa na 901-kah, pa nimam pojma :/
- ASUS eeePC900; LINUX 20GB (4GB na plati, 16 v "expansion bay")
- ASUS eeePC900 WIN; WINDOWS 12GB (4GB na plati, 8 v "EB")
- ASUS eee 900; (LINUX ali WINDOWS), 16GB fast SSD v "EB"
Kako je pa na 901-kah, pa nimam pojma :/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 20125 (12743) | Kleemen |
» | Nakup Netbook-aOddelek: Kaj kupiti | 4930 (3982) | __Devil__ |
» | Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9149 (7107) | MKC00 |
» | Kateri NetBook (SSD, 9"+...)Oddelek: Kaj kupiti | 4143 (3006) | antonija |
» | Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)Oddelek: Novice / Procesorji | 10111 (6384) | grmek |