Forum » Strojna oprema » Asus eee PC
Asus eee PC
kixs ::
sorry samo za super pi mi dol visi ;)
Jah, sej meni tudi.
Drugih testov se nisem zasledil in zato sem tudi napisal - okviren test. Me bolj zanima sama odzivnost sistema, kar pa predvidevam, da bo vec kot dovolj dobra. Da lahko pogledas kaksen film, odigras kaksen star spil (DOSBOX) in predvsem kaksen MAME.
lp
mar_tin ::
Pomoje ne tako kmalu, čeprav upam na nasprotno :)
Tisti Wind review je zanimiv vendar na sliki je videti da je le en gumb pri touchpadu, nič pa ne omenjajo kako je s kvaliteto le tega kajti na asusu pravijo vsi da je obupen.
Tisti Wind review je zanimiv vendar na sliki je videti da je le en gumb pri touchpadu, nič pa ne omenjajo kako je s kvaliteto le tega kajti na asusu pravijo vsi da je obupen.
Hm. Na MSIjevi strani so navodila za Wind na voljo tudi v slovenščini. A kdo ve kdo in kdaj bo tole prodajal pri nas?
Wind se bo po "napovedih" zacel prodajat cez mesec, recimo enkrat poleti. Kdaj bo pa pri nas, je pa cist drugo vprasanje. Mislim, da se ne bom prevec zmotil, ce recem jeseni Takrat bodo pri nas tudi EEE 901 in 1000 modela. Pa verjetno tudi HP 2133, Dell se tudi pocasi zbuja... ja, jesen BO zanimiva
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
zee ::
smenta...jaz sem pa ze zalozen s prenosniki (in vecjimi racunalniki)...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
SumAm ::
Danes so razkrili kar veliko prodrobnosti o Asusu Eee 901, ki ga bo poganjal Intel Atom. Več sem zapisal tukaj
OmegaBlue ::
Dajmo se nekaj zmenit. Če že popate linke na svoj blog dajte besedilo sem oz. vsaj bistvene stvari (ostali bluzi lahko ostanejo tam) povezavo pa naflikajte na konec. Tole kar zdej počnete je nič drugega kot reklamiranje (pa čeprav je stran osebna) in lahko mile volje samo poradiram.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OmegaBlue ()
nurmaln ::
še ena malenkost o konkurenčnem produktu z acerja
Acer spec
8.9’/ 512MB or 1G memory/ storage 8G or 80G HD/ 5in 1 card reader
Color: Blue, white, Pink and brown
klik
klik
in klik
Acer spec
8.9’/ 512MB or 1G memory/ storage 8G or 80G HD/ 5in 1 card reader
Color: Blue, white, Pink and brown
klik
klik
in klik
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nurmaln ()
Predstavljen 10" Asusov Eee PC:
* Zaslon: 10″/10.2″ (25.4 cm / 25.9 cm)
* Trdi disk: SSD 40GB (Eee PC 1000), 80GB (Eee PC 1000(H))
* Procesor: Intel Atom
* Wi-Fi: 802.11n
* RAM: 2GB DDR2
* Avdio: HD Audio / stereo zvočniki /mikrofon
* Spletna kamera: 1.3 mpx
* Avtonomija baterije: 4.2-7.5 ur (Eee PC 1000), 3.2-7 ur (Eee PC 1000(H))
* Teža: 1.33 kg (Eee PC 1000), 1.45 kg (Eee PC 1000 (H))
Bluzi in ostalo (po OmegaBlue-ju) je tukaj.
* Zaslon: 10″/10.2″ (25.4 cm / 25.9 cm)
* Trdi disk: SSD 40GB (Eee PC 1000), 80GB (Eee PC 1000(H))
* Procesor: Intel Atom
* Wi-Fi: 802.11n
* RAM: 2GB DDR2
* Avdio: HD Audio / stereo zvočniki /mikrofon
* Avtonomija baterije: 4.2-7.5 ur (Eee PC 1000), 3.2-7 ur (Eee PC 1000(H))
* Teža: 1.33 kg (Eee PC 1000), 1.45 kg (Eee PC 1000 (H))
Bluzi in ostalo (po OmegaBlue-ju) je tukaj.
1024 ::
Asus EEE PC 900 Vista Vs XP Vs Linux - Boot & Shutdown Test
Jaz sem učeraj nalozil XPje na 900. Vse ok!
--------
Jaz sem učeraj nalozil XPje na 900. Vse ok!
--------
Fish knows everything.
Zgodovina sprememb…
Na dan so prišli detajli o EEE Box torej desktop varjanti. "Za pisarniški" pc privlačna zadeva.
Hm, EEE 900 serija mi je privlačna za nabavit, zdaj pa nevem če se splača čakat na atom verzijo. Stvar sicer ima zelo daljšo avtonomijo (manjša poraba) a je performance tam tam - skoraj raje vzel z 900celly model.
Hm, EEE 900 serija mi je privlačna za nabavit, zdaj pa nevem če se splača čakat na atom verzijo. Stvar sicer ima zelo daljšo avtonomijo (manjša poraba) a je performance tam tam - skoraj raje vzel z 900celly model.
Zgodovina sprememb…
jest10 ::
Hm, tale EEE Box pa ni kaj preveč konkurenčen. Za ta denar se dobi "obično" mašino s kakšnim Celeronom E1200
dba ::
eee box se mi zdi privlačna varjanta - pač podobno kot thinclient mašine, samo da z več diska :D
Moral bi box zatlačt v ohišje enega cenovno ugodnega monitorja, pa da bi bila cena pod 400€ bi bil pomojem to odličen pisarniški računalnik ;)
Pravzaprav me zanima ali sploh obstaja kakšna ugodna varjanta, da dobiš računalnik "integriran" v monitor? Pač nekaj takega kot iMac?
Moral bi box zatlačt v ohišje enega cenovno ugodnega monitorja, pa da bi bila cena pod 400€ bi bil pomojem to odličen pisarniški računalnik ;)
Pravzaprav me zanima ali sploh obstaja kakšna ugodna varjanta, da dobiš računalnik "integriran" v monitor? Pač nekaj takega kot iMac?
Znane so specifikacije MSI Wind-a, ki je močna alternativa Asususovem Eee-ju 901 in 1000:
* Zaslon: 10″ (25.4 cm) - 1024 x 600px
* Procesor: Intel Atom 1.6GHz
* RAM: 1GB DDR2 667MHz
* Trdi disk: 80GB SATA
* Wi-Fi: 802.11 b/g
* Bluetooth
* Avtonomija baterije: 5.5 ur
* Teža: 1.18 kg
* Cena: $499 ali 317€
Če pa koga zanima še kaj več, pa tukaj.
* Zaslon: 10″ (25.4 cm) - 1024 x 600px
* Procesor: Intel Atom 1.6GHz
* RAM: 1GB DDR2 667MHz
* Trdi disk: 80GB SATA
* Wi-Fi: 802.11 b/g
* Bluetooth
* Avtonomija baterije: 5.5 ur
* Teža: 1.18 kg
* Cena: $499 ali 317€
Če pa koga zanima še kaj več, pa tukaj.
bluefish ::
se mi zdi najbolje počakati do jeseni, ko se bo razkrila vsa konkurenca. Navijam za Acer-ja.
3p ::
Cena Winda bo seveda pri nas več kot 317. Expansys po evropi že sprejema naročila, in XP verzija, ki bo prva na voljo je okoli 450 evrov.
Poleg tega so ubrali Asusovo taktiko... Specifikacije niso iste, kot se je govorilo. Razlika je sicer zaenkrat le v bateriji, ki je zdaj v vseh inačicah kot kaže 3-celična (laptopmag, kjer je test (tule: http://www.laptopmag.com/review/laptops... je imel 6-celično)...
Poleg tega so ubrali Asusovo taktiko... Specifikacije niso iste, kot se je govorilo. Razlika je sicer zaenkrat le v bateriji, ki je zdaj v vseh inačicah kot kaže 3-celična (laptopmag, kjer je test (tule: http://www.laptopmag.com/review/laptops... je imel 6-celično)...
SumAm:
Cena, pri nas, bo precej visja od 317€
lp
Saj vem, da bo, to je samo preračunano iz $$$. Bi se pa splačalo iti v ZDA ali pa če kdo gre, pa nabavi sproti :)
RedStar ::
Tudi sam čakam na jesen, da vidim kaj bo z konkurenco. Navijam za MSI Wind. Bomo videli. Glede baterije pa je po enem od testov 3 celična zdržala 2-3ure.
Klikni me nežno
Klikni me nežno
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: RedStar ()
dba ::
Zadnjič sem malo iskal če se prodaja kakšen eee ugodno, in sem naletel na tole: http://www.bolha.com/index.php/ukaz/ima...
Meni se zdi zanimiva zadeva - edino precej drago je :(
Meni se zdi zanimiva zadeva - edino precej drago je :(
mare_m ::
Pozdravljeni
mi lahko kdo pove kaj dela bolje na eee pc, Linux ali Windows, kateri porabi manj prostora na disku. Z diskom sem omejen na 4Gb, ceprav bi sicer lahko reseval s karticami, a me vseeno zanima kaj je bolj pozresno s kapaciteto diska.
Hvala
mi lahko kdo pove kaj dela bolje na eee pc, Linux ali Windows, kateri porabi manj prostora na disku. Z diskom sem omejen na 4Gb, ceprav bi sicer lahko reseval s karticami, a me vseeno zanima kaj je bolj pozresno s kapaciteto diska.
Hvala
Oboje se da precej oklestit. Za WinXP SP3 + Office 03 + nekaj uporabnih programov prides na 2GB. Torej na dobro polovico zasedenga prostora.
OrkAA ::
Z neko standardno distribucijo linuxa tudi prideš na cca. 2gb. Lahko pa mal modificiraš zadeve in prideš na manj, ampak pomojem ni vredno truda. Se bolj splača kakšen SD card nabavt.
Mr_Globus ::
hmm ne vem jst mam Ubuntu 7.10 pa zasede precej - samo 700 mega prostega. Ima kdo kakšen nasvet kako sprostit kaj placa?
400€, hm zanimivo. Sicer me mika ampak nekako bi rad videl kaj se bo jeseni zgodilo v mini vojni ;)
nurmaln ::
Eee PC 900 se pri nas z 20GB SSD-ja že uradno prodaja...
http://www.teal.si/si/notebook-asus-eee...
ne se ne
teal znano sam uvaža mimo uradnih uvoznikov
"I will be quoted in someone's signature,
Ta novi Dell-i, specifikacije na linku, cena od $299
http://www.engadget.com/2008/06/12/dell...
Definitivno bo potrebno pocakat na jesen/zimo
lp
3p ::
trn: cca 2 uri pa pol
(zato ker bojo prvi "Windi" namesto šest-celične (cca. 5+ ur) imeli 3-celično, kobajagi zaradi tistega požara v tovarni baterij)
(zato ker bojo prvi "Windi" namesto šest-celične (cca. 5+ ur) imeli 3-celično, kobajagi zaradi tistega požara v tovarni baterij)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 3p ()
Jakob_X ::
KDo ve ce bo kaj pri nas. V DE/AT pride vn 3.julija pri nas pa bodo neke solske potrebscine prodajal. I guess da pri nas se dolgo ne bomo videli teh novih netbookov.
DestySB ::
V trgovini gleboponit (link poiščite sami) sem našel veliko POCENI dodatkov za EEE PCje (baterije, touch screen, usnjen žok,...). Samo za informacijo, da nebo kdo na ebayu kupoval ker tile imajo dokaj ugodno.
BaRtMaN ::
Ime trgovine sem razšifriral! Gre za globepoint.si, večine zadev ni na zalogi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BaRtMaN ()
Puscavnik ::
Ime trgovine sem razšifriral! Gre za globepoint.si, večine zadev ni na zalogi.
sm dobil sporočilo, tako da so stvari na zalogi!
Spoštovani.
Oprema za Asus EEE je sedaj na zalogi.
Lep pozdrav,
Jakob_X ::
tri ure gor al pa dol. Ko bo kaksna zadeva sploh naprodaj v Sloveniji se bomo pa zmisljevali kaj bi imeli. Tako ali tako bodo vsi imeli 3-cell baterije.
roli ::
Kdaj misli priti ta stvar v SLO me resno zanimna. Rad bi si v kratkem (pred 29 Julijem) kupil nekaj takega. In z veseljem bi raje kupil Acerja - večji zaslon kot eee 701. Ampak do takrat tale hudiček sigurno ne bo na voljo tukaj - ueeeee! A kaka bljižja UK trgovina, ki bo kaj takega poslala v SLO obstaja? Razmišljam, da bi ga naročil iz tujine samo to je spet problem!
Drugače pa tale Acerček izgleda izvrstno!
Drugače pa tale Acerček izgleda izvrstno!
http://www.r00li.com
PaX_MaN ::
Sem ga (no, enega izmed njih) mislil nabavit za čiliranje v ohlajenem zunanjen kotičku, da bi se tako znebil troganja 30m+ podajlška. Očitno ne bo šlo. Skru det!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 19922 (12540) | Kleemen |
» | Nakup Netbook-aOddelek: Kaj kupiti | 4909 (3961) | __Devil__ |
» | Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9053 (7011) | MKC00 |
» | Kateri NetBook (SSD, 9"+...)Oddelek: Kaj kupiti | 4114 (2977) | antonija |
» | Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)Oddelek: Novice / Procesorji | 10075 (6348) | grmek |