» »

Image HD & nova particja na NOVEM HD

Image HD & nova particja na NOVEM HD

k4vz0024 ::

Ker sem prebral (na teh straneh), da gredo HD radi rakom žvižgat, me zanima, kako naresti popolno kopijo na Cd, ki se jo potem prenese na večji disk? Kako je s Nortonovim Ghostom in particijami? Npr. Da imaš izvirno 2 GB particijo, na novem disku pa 20 GB? Da ne bi slučajno na 20Gb ustvaril samo 2 GB veliko particijo. Katere parametre je treba nastaviti Gostu, da ne bi bilo težav zaradi različnih velikosti particij? Lp

bedanc ::

za Norton Ghost ne vem, te pa pri PowerQuest Drive Image 5.0 vpraša ali ohrani izvorno velikost particije ali jo razširi na možno velikost diska.

zdravc ::

Jaz sem imel isti problem. Imam disk 40GB. Uporabil sem Ghost. Ker z Ghostom, ki se zaganja iz diskete, lahko narediš image diska samo na drug disk, sem svoj disk razdelil na dve particiji in to že potem, ko sem imel vse instalirano. Nato sem izdelal image prve particije, kjer je instaliran ves sistem. Image file sem potem posnel na cd.
kdor zna pa žih

k4vz0024 ::

Torej je možno, da image manjše particije presnamemo na novo večjo?

zdravc ::

Ghost izdela image datoteko, v kateri je vsebina particije. To datoteko lahko izdelaš na poljubni drugi particiji, da je vsaj dovolj velika za to datoteko. Datoteka je komprimirana, zato je particija na kateri boš naredil image datoteko, lahko manjša od izvorne.
kdor zna pa žih

gumby ::

Lahko kopiraš direktno iz enega na drugi disk in pri tem sproti določiš nove velikosti patricij.
Pri kopiranju na CD se pojavijo problemi, ker Ghost ne more prebrati nekaterih delov diska (npr. swap file), zato nastanejo problemi. Cel disk lahko prebere le pod čistim DOS-om, kjer pa na žalost ne deluje pečka (mogoče nove verzije to podpirajo?)
Lahko pa narediš image particije pod DOS-om in ga razdeliš na več delov, če je treba. Te zapečeš na CD in razpakiraš na drugi disk (spet pod DOS-om, seveda)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk Cloning - ghost image (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
536975 (5395) thebaloh
»

Ghost image in SATA disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
121665 (1418) alex32
»

Kako klonirati 20GB particijo na 4GB disk?

Oddelek: Pomoč in nasveti
131467 (1232) Lith
»

Namestitev OS preko mrežne kartice ?!

Oddelek: Operacijski sistemi
7958 (848) poga
»

Postavitev sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
452261 (1632) BlackHole

Več podobnih tem