» »

MP3 problem

MP3 problem

Sodom ::

Glejte, zadeva je sledeca:

imam en kup mp3jev ki imajo cuden "bug"... kaze mi, da je recimo pesem dolga 13min... pa je v resnici dolga cca. 7min... med drugim pa cas tudi preskakuje... pesem tece normalno... vendar prikazovalnik casa kaze rahlo cudno in preskakuje po 2sek vidnega casa.

A se da dobiti kje kaki mp3 time adjuster ali kaj podobnega? MP3ji so ripani z fraunhofnerjevim codecom in nocem izgubiti kvalitete

ajde!
I am falling fast, I'm right in the final hour
future turns to past, been sent to hell and back

gumby ::

Verjetno imaš VBR MP3-je. Pri teh se spreminja stopnja kompresije glede na "zapletenost" glasbe (pri CBR ali navadnih MP3 je kompresija vesno enaka), zato imajo predvajalniki težave z prikazovanjem časa. Zravilo za to je t.i. "VBR tag", ki ga kodirniki (npr. LAME) zapišejo v MP3.

Sodom ::

Kaksen je pa doticni postopek?
I am falling fast, I'm right in the final hour
future turns to past, been sent to hell and back

Tr0n ::

Zadevo spravis v .WAV in zakodiras z LAME enkoderjem z ABR (Average Bit Rate), ki je itaq najboljsi.

gumby ::

MP3-jev nima smisla prekodirati, ker boš samo izgubil na kvaliteti. Če kodiraš originalen WAV (presnet iz CD-ja, recimo) je pa vsekakor najboljši format VBR (ali ABR, je isto, le parametri so drugačni).
LAME enkoder zapiše VBR tag, za ostale pa ne vem. Malo se razglej na netu, mogoče obstajajo programi, ki analizirajo MP3 in dodajo VBR tag...

Yuuza ::

Najprej bi bilo fino, če bi povedal v katerem playerju si sploh predvajal te mp3je, ker ni popolnoma vseeno. Mediaplayer recimo ne pokaže pravega časa VBR mp3-jev, tudi, če ti nimajo nobenih napak. Mediaplayer namreč samo pogleda prvi frame in na podlagi tega določi dolžino mp3-ja.
Ampak bom predvideval, da si ti uporabljal Winamp, ki je pač najbolj uporabljan program za ta namen. Če si ga, je najverjetneje problem v tem, da je VBR header mp3-ja okvarjen. VBR header je majhen del datoteke na njenem začetku, kjer so zapisani nekateri podatki, med drugim tudi dolžina mp3-ja v sekundah. Če ta header manjka ali je okvarjen potem mp3 playerji ne uspejo pravilno določit časa in se pojavljajo tvoji problemi. Reencodiranje teh mp3jev je popolna neumnost, ker je postopek zamuden, sploh pa boš dosegel predvsem to, da bo kvaliteta mp3jev slabša. Vse kar moraš naredit je poiskat program, ki ti obnovi te headerje, kar je hiter in za kvaliteto popolnoma neškodljiv postopek.

V bistvu ti niti ni treba najt, ker ti bom jaz dal link:mp3trim

To je zelo dober freeware programček, ki poleg teh headerjev omogoča še rezanje, fade-anje in spremembo glasnosti mp3-jev brez reencodiranja. Če imaš pa daljše mp3-je, boš moral nabavit mp3trim pro, ki žal ni zastonj.

V nekaterih odgovorih so še nekaj omenjali razne načine encodiranja zato še nekaj o tem:
ABR in VBR ni niti slučajno isto, ABR je v praksi precej bolj podoben CBR-ju, čeprav morda na prvi pogled zgleda kot VBR (bitrate ni konstanten). Teoretično sploh, zaradi dobre implementacije pa tudi v praksi je tako najboljša izbira VBR način, seveda z LAME 3.91 codecom in naslednjim switchem:
"--alt-preset standard". Ta switch daje odlične rezultate ob zmernem bitrate-u (recimo okoli 192 kbps), če pa te velikost mp3jev ne skrbi, lahko namesto standard uporabiš extreme ali celo insane. Oba dajeta nekaj boljšo kvaliteto, bitrate pa se pri obeh kar občutno poveča (insane je v bistvu CBR pri 320 kbps = sploh najboljša možna kvaliteta, ki jo mp3 dopušča, ampak 320 kbps je velikokrat hud overkill).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Yuuza ()

gumby ::

Yuuza: ABR ni niti slučajno podoben CBR-u. Razlika med ABR in VBR je le v načinu podajanja parametrov - pri VBR podaš željeno kvaliteto (opcija je tudi min. in max. bitrate), pri ABR pa povprečni bitrate. Opcija -V 4 pri VBR nekako ustreza --abr 128.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MP3 datoteka

Oddelek: Programska oprema
8731 (612) luk0322
»

Kateri program za ripanje cd-jev?

Oddelek: Zvok in slika
293920 (3382) BaRtMaN
»

razlike med (mp3) VBR metodami

Oddelek: Zvok in slika
81104 (997) pulsar
»

AC3 -> MP3 problem

Oddelek: Zvok in slika
281584 (1377) log2
»

Sergio & Predavanje od Voodoo do GeForceFX (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
796073 (4329) Jeebs

Več podobnih tem