» »

GPU kot CPU

GPU kot CPU

Romčy ::

Pozdrav.Nekje sem zasledil da obstaja en program ki grafični čip od grafe 8800 uporabi tudi za druge stvari,ne samo za izris grafike,naprimer za kodiranje videja in da je to precej hitrejše.A mi zna kdo kaj povedat o tem in če se ta program da dobit in kje.Hvala za trud. LP
"Software is like sex, it's better when it's free"

dzinks63 ::

:)) NVIDIA Tesla

The world's only C-language development environment for the GPU, the NVIDIA® CUDA™ software development kit includes a standard C compiler, hardware debugger tools, and a performance profiler for simplified application development.

NVIDIA CUDA

krneki0001 ::

Zanimivo. Thomas si zdej kupi 2 komada 8800GT, jih poveže v sli in povleče dol te programčke in mu računajo za tist njegov artificial sort zadeve. A bi šlo?

Senitel ::

Noben program ne obstaja, ki bi kar poganjal neke druge programe...
Ena stvar so kodeki, ki pridejo zraven določenih orodij in omogočajo kodiranje videa na grafični kartici...

CUDA je pa prevajalnik, ki ima zraven še nek runtime, in lahko naredi file, kjer se bo potem del tega čisto običajnega programa izvajal povsem na GPU. Vse skup moraš pa seveda najprej sprogramirat, tako kot moraš sprogramirat neko aplikacijo na novo, če hočeš da izkorišča štiri jedra namesto samo enega.
Tesla je pa malce bolj specifična rešitev. Kartice brez grafičnega izhoda v bisvtu in po možnosti že zmontirane v rack ohišja, vendar lahko CUDA aplikacije poganjaš tudi na desktop grafičnih.

noraguta ::

trenutno se sponim samo manifold-a , da uporablja CUDO v praksi(od večjih aplikacij). je pa GPGPU knjižnic in poizkusov kar nekaj. sam nekako mečem uč na brahmo , ker je še relativno enostavna in se da nekako izluščit kaj počne.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Romčy ::

Se pravi da lahko kar pozabim na to Nvidiino tako reklamirano ČUDO (CUDO),da lahko gpu veliko hitreje kodira video in podobne zadeve .Zgleda do bo še nekaj časa rablo ,da bomo lahko te grafične zverine uporabljali še za kaj drugega bolj pametnega in uporabnega. Škoda,da se kdo ne spomne naredit kakega uporabnega orodja,verjamem da bi ga folk z veseljem uporabljal.Škoda da sam ne znam .
"Software is like sex, it's better when it's free"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali podpira Winsows XP CUDA podporo..?

Oddelek: Strojna oprema
19664 (511) simon7426
»

Larrabee s približno 1,7 milijarde tranzistorjev

Oddelek: Novice / Procesorji
394955 (3572) PrimozR
»

[NVIDIA] GeForce GTX 200 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
24920329 (10578) Jst
»

Nvidia pure video HD

Oddelek: Programska oprema
71476 (1349) jan01
»

Nvidia Quadro Plex

Oddelek: Novice / Grafične kartice
193947 (3005) simnov

Več podobnih tem