» »

Računalnik na tv in receiver

Računalnik na tv in receiver

fora ::

Rad bi priklopil računalnik na moj SONY 40W3000. Zanimam me kakšno grafično kartico rabim, da bom lahko lepo(brez težav) prenašal sliko 1920*1080. Trenutno imam že dva monitorja priklopljena, tako da bo ena grafična morala teči na PCI vodilu. Trenutna grafična je PCI-E.

Sedaj pa še zvok:
Kot prvo me zanima kako je s koaxialnim koblom. A to prenaša za vseh 6 (5.1) zvočnikov signal po enem kablu.

Drugače pa me zanima kako računalnik priklopit na tale receiver: Pioneer VSX-416 ali tale DVD DV-393S, tako da bo deloval sistem 5.1.
Na računalniku imam na matični plošči izhod 5.1. Sedaj pa ne vem kako tamale banance priklopit na ta subwoofer.

Zanima me kakšne kable rabim. Vem da za sliko DVI razdalja 10m ni problem, ne vem pa kako je z zvokom.

Hvala
Have fun

danix1 ::

Zvok priključiš z koaksialnim ali optičnim kablom, kar pač imaš na voljo na PC-ju, DVD pa obvezno z koaksialnim digitalnim, saj drugače ne boš imel pravega 5.1 zvoka (se ti ne bo prižgal Dolby Digital ali DTS).
Optična in koaksialna povezava prenašata bitni tok (bitstream), v katerem so informacije za vseh 6 (5.1) kanalov. Ta signal šele receiver odkodira v Dolby Digital ali DTS, torej v "resnični"
prostorski zvok.
Zato je OBVEZNO potrebno povezati DVD ali PC z digitalnim kablom (optičnim ali koaksialnim), ne pa z klasičnim dvojnim stereo činč kablom! Sploh ne razmišljaj o analogni 5.1 povezavi iz PC-ja.
Dolžina kabla pa tudi ni problem.

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: danix1 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14018779 (11115) sash69
»

Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5310953 (10228) T-Majo
»

Kako dobiti zvok iz prenosnika na receiver

305342 (4610) Primoz7
»

Receiver do max 300 eur

333936 (2896) Trancedeejay
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

537931 (6686) gumby

Več podobnih tem