» »

Problem z zavarovalnico

Problem z zavarovalnico

droid ::

Avgusta sem na hitri cesti prehiteval in spregledal da nekdo že prehiteva. Ta je zabrenzal in se umaknil da bi se izognil trčenju in s tem podrsal v ograjo ob cesti. Poškodovani sta blatnik in vrata, na mojem avtu ni nič.
Zato ker avta nista trčila sva morala jaz in voznik poškodovanega vozila jit na sestanek z nekimi kriminalisti, ki sta vrjetno bila dražjia kot je škode. Zato ker so se prvič zmotili datum v pismu kdaj bo sestanek sem dvakrat mankal pri pouku. Drugič pridem tam in napišem vse kako je šlo. Na koncu mi reče da bom izgubil cel bonus in bom rabil 14 let za ga dobit nazaj. In me je prisilil da sem napisal izjavo, da se bom poskušal zmeniti z oškodovancem in sam poravnal škodo. V tisti zmedi sem to storil. Kasneje sem izvedel da bom izgubil samo 15% bonusa in moj stric, lastnik avta, je plačal zavarovanje s 15% bonusa manj, tudi če še ni bilo use urejeno. Jaz nočem plačat škode, plačujem zavarovalnico in istih 20% za mladega voznika, avto ki je star 21 let do zdaj ni bilo še nobene škode in nobene zahteve pri zavarovalnici. Na zavarovalnici sploh nočejo priznat da se je to zgodilio, a zahtevajo da jaz to škod poravnam. Da najbi se midva zmenla in se izmislila vse skupaj. Jaz njega sploh ne poznam. Zakaj bi moral plačat če oni ne priznajo da se je o zgodilo. Moj brat je imel podoben primer, pri Slovenici, ko njegov avto ni bil poškodovan, poškodovan pa je bil sosedov avto in bi bilo še bolj vrjetno, da sta se zmenla.

Zavarovan sem pri zavarovalnici Triglav. Ko bom mel svoj avto me sigurno ne bo več tam.


Kako se lahko rešim is take situacije.
Sem dijak, komaj imam denar za benzin in kje oni pričakujejo da bom dobil denar za škodo čeprav majhno.

TRIROG ::

napiši da preklicuješ svojo izjavo ker je bila podana v zmoti, pa tudi da so te prisilili vanjo ...

Anti-jype ::

fu*kin preračunljivci:|
Bodi vesel da je zaradi tvoje malomarnosti drugi voznik razrešil situacijo tako da ni bilo nobenemu nič.

pirat ::

...sem napisal izjavo, da se bom poskušal zmeniti z oškodovancem in sam poravnal škodo. V tisti zmedi sem to storil....


Poglej, to je razlog, da zavarovalnica pač noče kriti škode. Podpisal si izjavo, da se boš zmenil in sam poravnal škodo.....

Fantje, podpisane izjave, pogodbe, in te stvari so vedno resne zadeve. Zelo resne, zato vedno razmislek, preden podpisujete karkoli, sploh kar se tiče odškodninskih odgovornosti, ipd.... če te je tretja oseba res prisilila v podpis nečesa, česar sicer ne bi podpisal, potem moraš to izjavo tudi formalno preklicati.

#000000 ::

In kako naj dokaže da sta ka kriminalista prisilia v podpis ? Bodte no resni, sodniki vedno ampak vedno in še enkrat vedno verjamejo policistom oz. uradnim osebam. Lahko sicer rečeš da sta te prisilila, ampak to bi mogu narest takoj, lepo it k bilokermu državnem tožilcu in dat izjavo da so te prisilili v to in to, ter na kak način, če boš to naredil na piliciji se ne bo zgodilo nič, še tko težko da se bi kaj. LP

marnit ::

Žal zavarovalnica ni dobrodelna organizacija in bo na vsak način hotla najboljš zase, tak da jez bi nekak plačal in upal da un tip ne bo zahteval še kakšnih dodatnih plačil za razne poškodbe - če jih sploh lahko, tega ne vem - (ker pol boš mel še večji šmorn).

Pa še neki: 21 let star avto? Kater to, me prov zanima :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: marnit ()

MadMicka ::

Ni mi jasno, kako si prehiteval in potem spregledal, da nekdo že prehiteva? Verjetno tisti drugi ni prehiteval, temveč si ga spregledal in priletel v "škarice".

Tudi glede tiste izjave pač ne bi smel biti noben problem. V njej naj bi priznal krivdo in potem jasno, da škodo na drugem avtomobilu krije tvoja zavarovalnica.

Včasih pa zavarovalnica teži, ker je precej takih primerkov, kjer se "modeli" dogovorijo in uprizorijo nesrečo, potem pa pobirajo odškodnine.

btw, če slučajno hočeš oguljufati zavarovalnico, naj ti omenim, da imajo zavarovalnice sezname nesreč in potem preverjajo, če se ena in ista oseba pojavlja pri različnih zavarovalnicah... Zdej, če to lahko delajo ali ne, je pa že druga stvar :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

droid ::

Jaz izjave sigurno nebi podpisal če bi mi tisti rekel da bom izkubil samo 15% ne pa 50%.

Avto je Peugeot 205 Junior.

nastyboy ::

Kako je pri zavarovalnicah s temi bonus zadevami. A ni tako, da se pri uveljavljanju kupončka zniža premija za 2 razreda.
(se pravi za 2 x po 5 %=10%)
Če si pa brez nesreče pa se ti v enem letu poveča boniteta za 5%.

Ali se to v primeru nesreče zmanjšuje glede na škodo?

Ker je res malo čudno, da so ti govorili za 50% zmanjšanje premije.

PS: Glede plačila. A bi mogoče bilo zate boljše, če bi se on v tebe zaletel? tako da bi bolj zatrdno vedel da si kriv. Ali te pač dejstvo da tebi ni bilo nič opravičuje plačila? (Pa to ni mišljeno slabonamerno). Vendar če bi tebe en tako izsilil pa bi ti imel avto stolčen, ker si reševal situacijo, pol pa ti še noben ne bi hotel plačati... po mojem bi se počutil dosti neumno.





Aha sem še enkrat prebral.. Zavarovalnica je tebi trgala bonus, plačali pa škode nebi. Hmmm, smešno, pol pa jih vprašaj zakaj je treba toliko več plačati, oziroma kdo je koristil kuponček, glede na to da več plačuješ.

Sploh pa se ti pri vsaki nesreči splača malo preračunati koliko je škode, pa koliko bi v primeru koriščenja kupončka plačal več zavarovanja. Pa vedno izbereš boljšo možnost.


LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nastyboy ()

AngelOfDeath ::

http://www.zavarovanje.org


Poskusi vprašat tule na forumu...
edit: Slovnica

papircek 1 ::

lp

mene nekaj zanima..avto imam zavarovan pri TILIJI..zadnic mi je neznani storilec poskodoval avto na parkiriscu..in cenilec mi je ocenil avto na totalko..potem mi je pa poslal ponudbo odskodnine 350 euro.in jaz sem ga vprasal kako je prisel do taksne vsote in mi je rekel da mi isplacajo 70% skode avta..pa me je zanimalo kako je on prisel do tako majhne vsote pa je rekel da mi na kupoprodajni pogodbi pise 500 euro in se je po tem ravnal..v resnici pa je moj avto vreden po eurotaksu 898 euro..zanima me ce lahko on meni ponudi odskodnino glede na kupoprodajno pogodbo???

fosil ::

Eurotaks je samo izhodišče, nato se lahko vrednost zniža, če ima avto več kilometrov, je slabo ohranjen, že poškodovan...

Sicer si pa verjetno z razlogom plačal za avto samo 500 EUR čeprav naj bi bil vreden več.
Tako je!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nesreča - kuponček

Oddelek: Na cesti
409022 (7894) GrimReaper
»

Avtomobilsko zavarovanje- par idej in vprašanj (kje je najceneje, ga je možno opravit (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13520752 (16181) ivanuscha
»

Povzročil nesrečo, rad bi kuponček nazaj

Oddelek: Loža
324430 (3165) Go-ahead
»

Prometna nesreča - oderuška odškodnina (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
758432 (8429) BlackHole
»

Trk z avtom

Oddelek: Loža
475603 (4259) Ejsi_Disi

Več podobnih tem