Forum » Pomoč in nasveti » Naloga
Naloga

BuffaloSLO ::
Za nalogo morem odgovorit na naslednjo vprasanje, pa ne vem kak odgovorit.
1.Kje dobim varnostne podatke za moj operacijski sistem? (Vista in XP)
2.Katere operacijske sisteme lahko namestim na moj računalnik.
3.Navedite nekaj najbolj znanih strani, ki odobravajo tematiko operacijskega sistema GNU/LINUX.
4.Razložit morem besedodistribucija v Linux svetu.
5.Na spletu morem poiskati različice operacijskega sistema Linux z oznako Live. Kaj to pomeni?
Pomoč bi mi zelo pomagala. Hvala vsem za odgovore.
1.Kje dobim varnostne podatke za moj operacijski sistem? (Vista in XP)
2.Katere operacijske sisteme lahko namestim na moj računalnik.
3.Navedite nekaj najbolj znanih strani, ki odobravajo tematiko operacijskega sistema GNU/LINUX.
4.Razložit morem besedodistribucija v Linux svetu.
5.Na spletu morem poiskati različice operacijskega sistema Linux z oznako Live. Kaj to pomeni?
Pomoč bi mi zelo pomagala. Hvala vsem za odgovore.

Matek ::
1. Kaj bi naj bili "varnostni podatki"?
2. Uf, tono. Kup raznih verzij Windowsov, kup Linux distribucij, BSD sistemov, OpenSolaris in druge *nixe, FreeDOS in se malo morje manj znanih primerkov.
3. Odobravajo tematiko? Najbrz mislis obravnavajo... Ce v google vpises Linux, bo prvih deset zadetkov gotovo primernih.
4. Distribucija je po kmecko receno "verzija" Linuxa. Medtem ko je jedro (kernel) Linuxa le eno in skupno za vse, potem razvijalci na tem jedru zgradijo distribucije, okoli jedra zgradijo neko celoto s pomocjo izbiranja razlicne programske opreme, s cemer prilagodijo distribucijo njenemu namenu (najsi bo to poganjanje na strezniku ali na domaci masini)
5. Live Linux distribucije so distribucije, ki jih za uporabo ni potrebno namestiti na racunalnik, temvec jih lahko poganjamo direktno s CDja/DVDja/USB kljuca.
2. Uf, tono. Kup raznih verzij Windowsov, kup Linux distribucij, BSD sistemov, OpenSolaris in druge *nixe, FreeDOS in se malo morje manj znanih primerkov.
3. Odobravajo tematiko? Najbrz mislis obravnavajo... Ce v google vpises Linux, bo prvih deset zadetkov gotovo primernih.
4. Distribucija je po kmecko receno "verzija" Linuxa. Medtem ko je jedro (kernel) Linuxa le eno in skupno za vse, potem razvijalci na tem jedru zgradijo distribucije, okoli jedra zgradijo neko celoto s pomocjo izbiranja razlicne programske opreme, s cemer prilagodijo distribucijo njenemu namenu (najsi bo to poganjanje na strezniku ali na domaci masini)
5. Live Linux distribucije so distribucije, ki jih za uporabo ni potrebno namestiti na racunalnik, temvec jih lahko poganjamo direktno s CDja/DVDja/USB kljuca.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

whatever ::
pod točko 1 verjetno misli varnostne popravke oz. varnostne dodatke?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linuxova dolgoročna jedra odslej s šestletno podporoOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 8792 (7053) | MrStein |
» | Privzeta namestitev Ubuntuja brez Flasha (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 21969 (19822) | Icematxyz |
» | Linux-Začetnik (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 33175 (30450) | 5er--> |
» | Linux pomanjkljivosti (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 11576 (10095) | poweroff |
» | Linuxov tržni delež dosegel odstotek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 19506 (14709) | BlueRunner |