» »

sms prehod ->pomoč

sms prehod ->pomoč

m4r3 ::

Zdravo!
Hm ja z sosolcem izbrala sms prehod oz. sms server za maturitetno nalogo :P
Opis
Vse večkrat se pojavlja potreba po obveščanju določenih ljudi o določenih dogodkih. Kaj je bolj
učinkovito, kot sporočilo SMS? Učitelje lahko na tak način obveščamo o nadomeščanjih,
vzdrževalce o napakah, informatike o težavah pri delovanju strežnikov, možnosti je ogromno.
Izdelati je potrebno prehod SMS za pošiljanje sporočil SMS. Prehod naj deluje na tak način, da bo
poslušal določena vrata (port). Ko bo prek teh vrat prišla zahteva, se bo poslalo zahtevano sporočilo
na zahtevano telefonsko številko.
Pri tem bo potrebno poskrbeti tako za strojni kot tudi za programski (strežnik + odjemalec) del
izdelka. Zaradi obsežnosti naloge lahko projekt izdelujeta tudi dva dijaka, v primeru kvalitetne
izdelave pa lahko izdelek prijavimo tudi kot raziskovalno nalogo.

Zanima pa me če je že kateri koli registrirani uporabnik na slo-techu to delal:)
Zanima me predvsem težave
in kateri mobitel uporabiti da bo zadeva tem manj zapletena.
Pc---->SMS prehod------>mobitel
  • spremenil: m4r3 ()

Ice-Heki ::

Hei

Delal sem že na tem področju, vendar malo drugače.
Če prav razumem naj bi v tvojem primeru priključil SIM kartico na nek računalnik (recimo na server) in potem bi morala programska oprema sodelovati z njo -> v tem primeru potrebuješ posebni vmesnik za SIM kartico oz. mogoče bi šlo tudi s telefonom in z ustrezno programsko opremo.

Druga manj komplicirana in večkrat uporabljena opcija je nakup licence za poljubno xxxx številko pri Mobitelu in Simobilu. Sam uporabljam Simobilov glasnik, kateri je integriran v intranet programsko opremo (smsi se pošiljajo sami, uporabnik jih lahko pošlje na več številk ...)
Če se odločiš za ta pristop moraš iti k ponudniku, kupiti številko oz. jo najeti in potem imaš v mesečno naročnino (okoli 50 € se mi zdi) vključenih nekaj SMS sporočil -> tvoja naloga v tem primeru je le, da napišeš skripto (lahko v PHP), ki skrbi zato, da se SMS preko XMLja prenese na strežnik ponudnika od tam naprej pa ni več tvoja skrb.
OZ. na isti način lahko v XMLju dobiš zahtevo, ki jo je poslal uporabnik s svojega telefona na tvojo xxxx številko...

Če te še kaj bolj konkretno zanima pa vprašaj :)

hm ja na tak načim morm nardit samo da to dela vse prek mobitela
Cisto preprosto povedano iz rač morm na na mobitel poslat ukaz da mi posle sporocilo
na nek mobitel.... Sam ne vem za ker mobitel se odločit da bo zadeva tem manj zapletena...

Ice-Heki ::

Potem poglej na spletu za programsko opremo ... Za Siemens M35 je bila ena takra programska oprema ->lahko si pošiljal SMSe ... Verjetno obstaja tudi za druge telefone ...

hm tole sm najdu
http://www.gnokii.org/docs.shtml:)
eno od teh nokij si bom izbral + seveda usb kabel
tk da če ma ker tako nokio pa da jo prodaja bi bil jst kr primeren kupec:))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bob (nova ponudba Simobila) (strani: 1 2 3 4109 110 111 112 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
55671367554 (11294) starfotr
»

Spar mobil (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

490161107 (25828) Steinkauz
»

Smsapi.si - pošiljanje SMS-ov je otročje lahko (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
6917396 (6046) Invictus
»

Telemach Mobil - ponudba? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

343118637 (65384) OK.d
»

Zanimiv problem s telefonom

204157 (2943) kunigunda

Več podobnih tem