» »

kandidatka za predsednico

kandidatka za predsednico

1
2
»

jype ::

opeter> Ojej, ojej... to pomeni, da si ti še večji paranoik kot jaz! Torej Hala Tivoli te spominja na džamijo...

Verjetno ne veš, da muslimanska verska skupnost redno uporablja Halo Tivoli kot nadomestek za svoj verski objekt, kamor hodijo molit.

Pa je res. Zato sem te tudi vprašal o tem.

opeter ::

Verjetno ne veš, da muslimanska verska skupnost redno uporablja Halo Tivoli kot nadomestek za svoj verski objekt, kamor hodijo molit.


Se opravičujem, to pa res nisem vedel.

Avby ::

Še vedno je ona primer ženske, ki je uspela priti v sam vrh.


Ne nimaš prav. Uspelo ji je priti tik pod vrh. Torej ni kandidatka ki bi prepričala večino.

OMG. Nej že en pravnik razloži, kaj pomeni enakopravnost. Sej ni tolk težko.


Nevem kaj je za razlagati glede enakopravnosti in enakosti pred zakonom? Samoumevna postavka. Ko se določi zakon za neko področje mora upoštevati tudi načelo enakopravnosti. To pomeni, da bo približno ista skupina ljudi, katero zajema isti zakon pred le-tem enako obravnavana? Kaj je tu sploh za razmišljati in pojasnjevati?


No navadno je tako, da nekdo najavi kandidaturo, potem pa ga stranke podprejo. NAčin ki si ga navedel deluje v ZDA.


Da ampak sedaj srta spet dve možnosti:

1.) Kandidat je tako relčoč iz same stranke katera ga tudi podpre - ponavadi pa se nato spreneveda in trdi, da je nestrankarski ( a je dejansko bil naprimer 10 let v eni stranki)
2.) Kandidat je dejansko nestrankarski, saj še ni vključen v dobeno stranko in ni prej deloval po programu neke stranke.

Torej kaj hočem povedati je to, da pri predsedniku države bi mi bilo bolj všeč, če se stranke nebi opredeljvale sploh za kandidata oziroma da bi lahko zmagal tudi kandidat ki ga dejansko ne podpira dobena stranka iz parlamenata. Ne pa da dobijo 3 nestrankarski kandidati skupaj 1 % naprimer glasoov.

Podoben primer je se zgodil v Mariboru. Kjer je na županskih volitvah trdil kandidat Gregor Pivec ( direktor splošne bolnišnice) da je nestrankarski in neodvisni kandidat. A ko je izgubil na volitvah je pač postal predsednik mariborske SDS. Zelo lepo, glede na to da je trdil še mesec pred tem da z SDS nima popolnoma nič!

jype ::

Jah, pri nas pa je prepričljivo zmagal Jankovič. Ne zato, ker ne bi imel nič s politiko, ampak zato, ker nima nič s trenutno politično koalicijo.

Avby ::

V Mariboru pa menim, da je bolj kot trenutna koalicija v celoti na tapeti SDS. Že kar nekaj časa. NSI pa nevem. Ampak upal bi si trditi, da je v vsakem mestu večjem v Sloveniji ogromno njenih nasprotnikov.

Najdejo pa se za oboje seveda tudi podporniki. SDS skratka po mojem prepričanju v MB nima najbolše podpore.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RKC : Država (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10915766 (15766) Daedalus
»

Hillary Clinton - predsednica ZDA?

Oddelek: Loža
111692 (1471) michel
»

Novi predsednik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1869864 (7853) Thomas

Več podobnih tem