» »

Alkotest

Alkotest

tx-z ::

Kje bi lahko dobil kakšen alkotester? Pač k si voznik začetnik ne smeš met več k 0,0 promila in je člouk pač dostkrat u dvomih a ma 0,0 al slučajn 0,01. Pa me zanima kje bi lah dobiu ta tester da se pač preverm predn grem furat:D
tx-z

'FireSTORM' ::

0,01 lol...
Spil sem ravno kar kavo, pa pred 50m sem ravnokar vrgel čik ven pa še banano sem pojedel ob kavi.
Če te pa za to količino policaj ne spusti pa mu natorum koruzo po dvorišču.
Those penguins.... They sure aint normal....

Gandalfar ::

zigam: to sam pomeni, da pac tudi dan preden ne vozis ne pijes ane

Jah če si voznik začetnik ti tut za 0,01 morijo...Bognedej da bi blo 0,02:\ Pa gre se za to tut k me zanima kok časa rabm da recmo 1pivo skurm al pa kej :))
tx-z

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tx-z ()

overlord_tm ::

Men se zdi da okoli 4h, samo je toliko drugih okoliščin da se ti bolj splača u avtu prespat ;)

AFAIK je bilo na prvi pomoči rečen da se 1 enoto alkota (deci vina) kuri 2h ... in ne pomaga nobeno pitje radenske, red bulla itd ...

Izi ::

V povprečju organizem uspe razgraditi 0,1 promila alkohola na uro.
To pomeni približno 4 ure za eno pollitrsko pivo.
Sicer se pa že dolgo časa ne meri več promilov ampak miligrame na liter izdihanega zraka. Le teh imaš lahko nekako do 0,24 mg/l izd. zraka, vendar si lahko kaznovan tudi z manj, če kakorkoli kažeš kakšne znake nezanesljivega ravnanja.

Zmotno je tudi mnenje, da se da da hitrost razgradnje alkohola kakorkoli pospešiti. Se ne da.
Ne pomaga telovadba, tuširanje z mrzlo vodo ali kaj podobnega. Razgradnja alkohola je vedno enako počasna in močno stresna za celotni organizem in še dehidracija organizma je vedno prisotna.

Tear_DR0P ::

Razgradnja alkohola je vedno enako počasna in močno stresna za celotni organizem

AFAIK pomanjkanje vode upočasni razgradnjo alkohola - višek vode pa je ne pospeši
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

gzibret ::

En klik na google je rešil dilemo:

25e
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gzibret ()

K0K0 ::

4 ure za eno pivo je mal preveč.
Mene so že parkat ustavl 1-2ure potem, ko sem spil pivo ali dve, pa sm mel vedno 0,0. Edin če so mogoče mišljeni promili v krvi :8) .

Gr0unD Zer0 ::

jaz sn bil voznik začetnik z 0.04...

pa mi je izpit ostal...

ampak še vedno je najboljša varjanta nič pit če voziš

Phoebus ::

Začetnik gor, začetnik dol- vožnja in alkohol NO-NO. In če razmišljaš "ali sem ga že kompostiral" je ravno tako NO-NO.

'FireSTORM' ::

Jah če si voznik začetnik ti tut za 0,01 morijo...Bognedej da bi blo 0,02 Pa gre se za to tut k me zanima kok časa rabm da recmo 1pivo skurm al pa kej

2dcl piva je ena enota alkohola
Pol litrsko pivo je tako 2,5 enoti.
Eno enoto skuiš približno v eni do dveh ur. Torej 3 do 5 ur približno.
Those penguins.... They sure aint normal....

devilicious ::

Kolko je meni znano, mosko telo v povprecju (ob prisotnosti povprecnega stevila encimov) razgradi eno promilo alkohola v 6ih urah. Vpliva pa na to tako veliko faktorjev, da je tezko dolociti koliko casa more pretect preden ti bo slo tisto pivo "ven".

Steinkauz ::

Sam nikol ne pijem in vozim, sam je pa 0.0 problem po prepiti noči, ko si normalen, sam napihal bi pa še vedno habahaba.

kako pa ves, da si normalen, ce bi pa napihal?

Steinkauz ::

Ker nisem pijan :\ (vsaj tako kot si, ko si "pravilno" pijan)

Jah napihaš 0.3 promile zto k si pred kšno urco spiu pir. Sej se sploh ne zavedaš da maš alko u seb. Sj jst ne pijm skor nkol, ampak pač če že kdaj mau več spijm, tok da vem a sm nasledn dan res _čist_, oz. pač če greš na kšn hrib pa spijš ene borovničke pa če si čez 2uri že kul..:)) ;)
tx-z

Steinkauz: ce ti najdejo alkohol v krvi, potem to verjetno se zmeraj vpliva na tvoje motoricne sposobnosti. Ali si vmes cudezno pridobil zmoznost, da alkohol vec na vpliva nate?

Gr0unD Zer0 ::

vpliva že, ampak koliko...

kekz ::

Pred leti sem šel na večerjo z enim madžarskim kolegom v Budimpešti. Tam imajo že zelo dolgo 0 promilov ZA VSE.
Na koncu je kolega odklonil sadno kupo, ker je bila po smetani PRELITA z likerjem.

Tako se to drugod v praksi dela! >:D

Nagi Bator ::

Jaz ti posodim svoja jetra, pa bom presnavljal namesto tebe.
Ti samo alkohol dostavi sem ;)

Bob Rock ::

enkrat so to preverjal pri Brainiacs...en se ga je kar konkretno nacedil (ne spomnim se vec koliko je napihal, naj kdo dopolni, ce se spomni) in mu je sele po 15. urah alkotest pokazal toliko, da je spet lahko sedel za volan.

residual ::

Vozniki ki so imeli kakšno nesrečo na cesti ko so vozili pijani običajno pravijo, da je bil takoj trezen potem, ko je povzročil nesrečo... alkotest bi sicer pokazal isto, zaradi povečanega adrenalina v krvi (te lovijo policaji, nesreča, je treba avto iz jarka potegnit) pa oseba navidezno deluje bolj trezno kot v resnici... to vpliva tudi na spomin, saj se takrat spomnijo bistveno več dogodkov, kot drugače kadar so koma pijani.

šernk ::

enkrat bi mogu nekje sprobat da videm pr kolkih promilih sm koma :D
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Tear_DR0P ::

@Bobrock: ne spomnim se točno, je pa med 14 in 16 gintonicov spravu po grlu
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napihal sem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25430514 (7380) Kvinta
»

Koliko lahko spijem (da še lahko vozim) (strani: 1 2 )

7225692 (17636) krneki0001
»

0.0 na alkotestu in toleranca

Oddelek: Na cesti
238206 (7428) čuhalev
»

Odvzem ipita 24h, kazen, vprašanje?

435412 (3911) amda
»

Vožnja pod vplivom alkohola - Voznik začetnik!!!

4313868 (12904) gzibret

Več podobnih tem