» »

LCD televizija in kableski signal

LCD televizija in kableski signal

J_Rotten ::

Zdravo

Zaradi prostorske stiske bi si želel kupiti LCD televizor (mogoče kakih 94 cm), skrbi me le, da je trenutno dobavljiv le kabelski televizijski signal. Zanima me ali mogoče kdo ima izkušnje kateri televizor bi lahko iz tega signala iztisnil kar največ.

Zanima me tudi, kaj lahko storim (razen, da menjam na satelitsko ali neko drugo digitalno obliko signala :)) ), da izboljšam kakovost slike.

Najlepša hvala

pirlo ::

Pixel Plus pri Philipsih pomaga ogromno.

danix1 ::

Na kabelski si kupi njihov digitalni kabelski receiver. Stane okrog 50€ in ne boš imel problemov z slabim signalom, pa še več kanalov boš imel. Poveži ga s scartom in v sistemskih nastavitvah nastavi Video izhod na RGB. Dela bolje kot internetna TV (Siol, T2 ipd.)

Kar se pa tiče TV-ja, solidno delajo Philipsi z Pixel Plus (37PFL5322, 37PFL7332 ipd.) in JVC LCD-ji z Dynapix procesorjem (podobno kot Pixel Plus).
Izogibaj se predvsem Sony-a in tudi LG-ja, Sharpa, Toshibe, na kabelski delajo slabše kot Philips in JVC stanejo pa enako ali več. Tudi cenejši Full HD LCD-ji niso ravno primerni za gledanje TV sporeda.
Najbolj pa je pomembno, da takšen TV gledaš vsaj iz 3,5 m, drugače bo (TV) slika švoh.
Če misliš gledat bližje, potem raje izberi manjši TV.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: danix1 ()

Company ::

Tole pa ne bo v celoti držalo. Tudi druge firme (razen Philipsa in JVC) imajo procesorje za izboljšavo slike. Dejstvo je, da imajo vsake oči svojega malarja. Meni je ravno Sony pokazal boljšo sliko kot Philips, ki je bil cca 300€ dražji od mojega Sonyja, pa sta bila oba nastavljena tako, kot je bilo med drugim predlagano na avforums.net za ogled SD signala. Vedeti je treba, da je najslabša slika ravno v trgovinah (seveda, če uporabljajo TV program, pridobljen prek kabla ali antene, in ne demotov na DVDjih). Primerjati moraš tudi TV istega cenovnega razreda, ne pa Philipsa za 1400€ in Sonyja za 850€.
V glavnem, pojdi v trgovino pa si oglej.

LP!

toplakd ::

ravno danes sem bil v BB Celju, in ker mi ni dalo mira da je imela toshiba 37x3030d zelo zelo slabo sliko, sem prosil za daljinca,
da pogledam kaj se da spremeniti v nastavitvah.

No in rezultat po 20 sec je bil več kot očiten, slika je postala dosti boljša, čeprav sem prej mislil da toshibe pa ze ne bom kupil ker ma najslabšo sliko tam :)

danix1 ::

Ja o sliki se človek ne more kregati z drugim. Vsak drugače vidi, to je dejstvo. Vem, da ima Sony hud procesor Bravia Engine, vendar mi na Sonyih, kljub vsem nastavitvah manjka globinske ostrine, in tudi barve se mi zdijo rahlo nenaravne (razen pri modelu X, ki ima edini
DRC-MF tj. podobna stvar kot Pixel Plus, vendar ima tudi hudo ceno).
Vedeti je treba tudi, da so te razlike minimalne in jih povprečno oko ne opazi takoj, sploh
pa ne če si v trgovini ne vzame dovolj časa.
Skratka Sony se mi zdi malo preveč naravnan v prihodnost, saj na HD signalu dela res odlično,
na SD in DVD pa mi je Philips nekoliko boljši. Moje mnenje pač.
Vendar še enkrat, TV moraš sam preizkusit v trgovini in se ne zanašat na teste in priporočila
nas na forumu in trgovcev.

LP

sameone ::

Razmišljam da bi kupil LCD televizijo ''32'' Philipsa ali LG

Gledam sem predvsem ta dva:
LG 32LC56
PHILIPS 32 PFL 5322

Kako se vam zdita, ali priporočate kakšnega boljšega do cene 650eurov ????

Imam kabelski signal

LP
Niko

Spajky ::

V bigbangu imaš 100Hz flat 29ˇ CRT (Phillips & Grundig) za manj kot 300€; slika bo na analogni kabelski TV boljša kot na LCD-ju ! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

lolek84 ::

No moja "nakupovalna" odločitev, se je trenutno tudi zdaj umirila pri tem, da bom kupil lcd tv (94 cm)

Jaz se soočam z istimi problemi, kot uporabniki pred mano.
Imamo namreč običajni kabelski sistem, ki po mojem ni nevem kako kvaliteten (da o hd formatu programov ne govorim, ker jih valda tukaj še kakih 10 let ne bo).
Vsi so rekli, da naj gledam crt tv-je. A takega imam doma (samsung 72 cm), a moje sanje so vseeno pri velikem tv-ju in uživanju ob gledanju VELIKE slike :)
Zato bi prosil za kako mnenje, kaj v tem primeru kupit.

Aja, ta tv bi potem še poročil z mojo yamado 6800x. Kaj to bo najboljše, da povežem z navadnim scart kablom? Ali ima yamada kak boljši izhod, s katerim bi izstisnil še več oz. dobil boljšo sliko?

Ker to je taka loterija pri tem nakupu. Vsaj meni se zdi. Grem na kako spletno prodajalno stran (ne bom delala reklame). Obkljukam 94 cm, pol ti pa vrže ven spekter tv-je od 700 do 2000€. Zdaj pa bodi pameten in vedi, kaj je najboljše za tvoje "zahteve". Res nebi rad kupil mačka v žaklju, ker roko na srce, ob tej investiciji res nebi rad, da bi moral stvar zamenjati za 5 let, ampak upam, da bo stvar malce dlje pri nas doma.

Aja, maxsimalna "finančna" meja je tam 1000€ (odmik +/- 200€)

hodu63 ::

Lolek84 nikar ne obupuj nad kabelsko, prav gotovo imate na kabelski tudi digitalen signal, samo ustrezen sprejemnik rabiš. Mogoče imate tudi par HD programov, saj jih večina catv sistemov poizkusno prenaša.
Kar se televizorja tiče menim, da nima smisla kupovati crt, saj se že par let ne izdelujejo več kvalitetni. To, kar se zdaj prodaja je bistveno slabše, kot so ti isti proizvajalci prodajali pred kakšnimi 4 leti, pa še nobene prave izbire nimaš.
Iz tvoje Yamade boš dobil najboljšo sliko, če jo povežeš s televizorjem z Y/Cb/Cr kablom in vklopiš progressive scan.
Aja, nekateri Sonyji imajo digitalni catv sprejemnik že vgrajen, to je kar precejšnja prednost.

l.p.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hodu63 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup novega TV-ja

Oddelek: Zvok in slika
223394 (2811) veliki_bos
»

LCD TV do 650 evrov;

Oddelek: Kaj kupiti
333659 (2946) ant
»

[TV] CRT oz. katodni televizorji (strani: 1 2 3 4 5 )

22638052 (20495) mrheker
»

Velikost ekrana LCD TV

53946 (3661) javaman
»

Kateri TV 16:9, 100 Hz? (strani: 1 2 )

569835 (8372) Valentin

Več podobnih tem