» »

TV je crknil! Kaj naj kupim?

TV je crknil! Kaj naj kupim?

talmai ::

Nekaj sem brskal po forumu ampak nisem našel odgovora, ki bi mi zadevo celostno pojasnil. Kolkr se debiln sliš...

Torej crknil je 20 let star analogen (?) TV, torej navaden televizor na navadno anteno, brez kabla, satelitske, česarkol...
Več kot očitno je, da bo staro tehnologijo potrebno zamenjat z neko novo. Ampak kakšno?

Verjetno nek LCD tv, ki dobiva signal od kje že? In kako je z internetnim tv-jem? Pa z računalnikom, ki bi zmogel več različnih virov multimedijev združit (apple tv?, linux kišta?)? Z različnimi viri mislim na:
-internet TV (al kak drug digitalen signal?)
-računalnike povsod po hiši (recimo prek brezžične povezave)
-youtube, google videos, etc...
-cd/mp3/dvd player (verjetno z usb portom kle tut prenosni mp3 playerji - al je to direkt na kišto?)

Rad bi, da bi rešitev bla čim bolj premišljena in trajna. Vprašanje se torej glasi: Kaj naj kupim in kam naj kaj priklopim?

Seveda ne pričakujem all-in-one odgovora, ker verjetno tut ni samo eden, ampak.. Kakšni so trendi? Imate doma že kaj postavljeno? itd. itd...

Sem totalen TV laik. Znam pa nekej programirat in linux mi ni tuj :D (če sem zgrešil že odprto temo me pač brišite, kot se na dobrem forumu spodobi)

[SkA] ::

Če prav razumem, je tebi 20 let star televizor crknil, zdaj bi si pa cel home entertainment sistem rad postavil iz 0? :P

Kar se samih LCD/plasma TVjev tiče sta že 2 precej dolga topica o tem, pa preberem da tam malo prelistaš kako in kaj. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slaba slika na vseh digitalnih TV, dobra na analognih CRT TV

Oddelek: Zvok in slika
247934 (5861) Senitel
»

LED LCD TV - svetovanje za nakup (strani: 1 2 )

8628584 (21912) popster
»

Kateri A/V reciever? (strani: 1 2 )

6311186 (8197) BigWhale
»

Blu-Rayji na Japonskem vedno priljubljenejši

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
415011 (3635) PaX_MaN
»

ZDRad: Prehod v digitalno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
1429517 (9513) gruntfürmich

Več podobnih tem